Şu anda 24 yaşındayım ve şu ana kadar hiç sevgilim falan olmadı. Lisede muhafazakar okullarda okuduğum için öyle şeyler disiplin cezası almaya sebep oluyorduk, ama ortaokulda 2 kez çıkma teklifi etmiştim. İlkinde kız sanki kendisi bulunmaz hint kumaşıymış gibi beni bakışlarıyla aşağılamıştı, 2.'sinde ise kız kabul etmişti, ama yanlış anlaşılmadan dolayı ben kabul etmediğini düşünüp geri çekilmiştim. Lisede ise ilk 2 yıl erkek lisesinde okuduğum için aşırı derecede yabanileşmiştim, sonrasında da muhafazakar bir okulda okuduğum için o tür şeylerden elimi eteğimi tamamen çekmiştim. Üniversitenin ilk aylarında ise 2 tane kız resmen bana yürüyordu, ama ben başkasını sevdiğim için onlardan kaçmıştım. İlk başta tipten kaybettiğimi düşünüyordum, ama sonra benden çok daha çirkin erkeklerin bile sevgili yapabildiğini gördüm. O şekilde kızlardan bayağı uzaklaştım. Şu anda da kötü yola düşmüş kızlara içim acıyor, onlara yardımcı olmak, hiçbir şey yapamasam bile kalben de olsa yanlarında olmak, gerçek bir dost olarak her zaman yanlarında olduğumu hissettirmek istiyorum; ama normal hayatta da özellikle yaşıtım veya benim yaşlarımda olan kızlara karşı içimde büyük bir kin, öfke hissediyorum; elimden geldiğince onlara acı çektirmek, canlarını yakmak istiyorum. Sizce bu normal mi? Böyle düşünmek beni kötü biri yapar mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Evet yine de seni kötü biri yapabilir eğer kötülük edersen. 3 çeşit kadın vardır. Birinci kadınlar bir seçim yapar ve yaptığı seçimin sonuna kadar arkasında durur "yapıyorsam sanane arkadaş? günah benim günahım kimseye bir zararım yok!" der. İkinci sınıftakiler namuslu görünür ama yemediği halt yoktur ve herkese kötülük eder. Bunlar en aşağılık olanlardır. Üçüncü kadınlar ise birinci ve ikinci sınıftakilerden tamamen uzak namusunu koruyan ve koruyacak olanlardır ki her erkek böyle bir eşi olsun ister.
Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılNormal değil bir yanıklık söz konusu sanırım. Son cümlelerinize bakınca diğer tarafta da dost olarak yaklaştığınızı değil bir art niyet aradım açıkçası ama tabii ki gerçek niyetinizi ben bilemem. Bence alabiliyorsaniz bir psikolojik yardım, alamıyorsanız da oturup bir derin derin düşünün bu düşüncelere sizi iten şey nedir diye
07 Yorumla- +1 yıl
Aslında içimde art niyet yok. Başta içinde doğup büyüdüğüm kültür, sonrasında ise yaşadığım ağır şeylerden dolayı kızlara yaklaşmakta biraz zorlanıyorum. O kıza ise yaptığı meslek vs bulunduğumuz ortamdan dolayı yaklaşmakta neredeyse hiç zorlanmıyordum. Aynı zamanda damarıma basılmadığı, yaralarım deşilmediği müddetçe çok efendi, saygılı biriyim. O kızla edebimi bozmadan, rahatça konuşup dertleşebiliyordum; ama normal hayattaki kızlara nasıl yaklaşılması gerektiğini bilmiyorum. Mübarekler, ortaokuldayken okul koridorunda görüldüğünde yüzüne bile bakılmadan geçilen kızlar şu anda makyaj, estetik sayesinde prensese dönüşmüş ve nasıl ki; bir zamanlar kendilerinin yüzüne bakılmıyorsa şu anda da onlar neredeyse hiç kimsenin yüzüne bakmıyor. Sanki özünde çok güzelmiş gibi binlerce kriter arıyor. Bu da beni sinir ediyor.
- +1 yıl
Aslında kendi içinde de birçok şeyin cevabını bulmuş gibisin. Biraz sert çıkışmış da olabilirim kusura bakma. Aslında dediğin gibi normal çevrendeki kızlarla da kasmadan iletişime geçebilirsen belki de ne kadar yersiz düşüncelere kapıldığını fark edeceksin. Belki onlar da zamanında yaşadığı sıkıntıların acısını böyle çıkarıyorlardır. Bence sağlıklı düşünceler değil bunlar, incellige doğru kayıyor anlattiklarin. Doğrum olabilir, yanlışım olabilir bilmiyorum ama benim düşüncelerim bu şekilde
- +1 yıl
İncelliğe doğru kayıyor derken ne demek istediğini anlamadım.
- +1 yıl
Ayrıca bence çevremdeki hiçbir yaşıtım benim yaşadığım kadar ağır şeyler yaşamamış veya yaşamışsa bile bunun üstesinden gelememiştir, ben ise neredeyse intiharın veya kahrından ölmenin eşiğinden kalkıp nerelere kadar geldim. Sözüm meclisten dışarı, ama bundan dolayı da kendimi birçok yaşıtımdan üstün görüyorum.
- +1 yıl
İncel nedir diye arayabilirsin. şu an benim aklımda kaldığı kadarından daha iyi cevaplar çıkacaktır karşına. Tabii ki hiçbirimiz yaşadığın hayatı, tecrübelerini bilemeyiz. Seni buraya iten bir şeyler illa ki var ama bu böyle devam etmek zorunda değil. Nasıl olur bilmiyorum, bu konularda yetkin biri değilim ama bence bunu kafanda normallestirmeye çalışma. Henüz daha çok gençsin, umarım her şeyin üstesinden gelirsin
- +1 yıl
Şimdi anlamına baktım ve evet, galiba şu anda bile öyleyim; ama beni buna iten, başta kızlar olmak üzere çevremdeki kişiler oldu.
- +1 yıl
Ama aynı zamanda içimde başta kızlar ve zamanında bana acı çektiren kişiler olmak üzere birçok kişiye karşı kin, nefret ve intikam alma isteği var ve şu anda da bu yüzden başta kızlar olmak üzere birçok kişiyi ezip aşağılayıp kalbini kırıp ağlatarak o günlerin acısını çıkarmaya çalışıyorum.
+1 yılDin baskısıyla büyümenin ve reddedilmenin bünyede bıraktığı travma. Terapi almanı öneririm. O zaman neyi neden yaptığını daha iyi anlayabilirsin. Bakış açın değişir.
02 Yorumla- +1 yıl
Zaten birkaç seans terapi aldım, ama içimde özellikle kızlara karşı aşırı derecede kin, öfke var ve bunun da kolay kolay geçeceğini sanmıyorum.
- +1 yıl
Kolay kolay geçmez zaten. Önemli olan bu kini frenleyebilmen kimseye zarar vermemen. Terapistinin de iyi olması gerek. İşinde iyiyse bir süre sonra çözebilirsiniz bi miktar. Ama aşırı din baskısına uğrayan ya da hayatındaki kadınlardan zarar gören erkeklerde maalesef sık karşılaşılan bi durum yaşadığın şey.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
2Cevap
Bir sosyopatın doğuşu.
3 sezonluk dizi çıkar. Şaka bir yana gün geçtikçe seni daha da kaybolmuş görüyorum.
130 Yorumla- +1 yıl
Yani? 😊
- +1 yıl
Pardon, kullanıcı adını görmeden yazdım.
- +1 yıl
Maalesef, gün geçtikçe ve çevremdeki insanları gördükçe insanlara karşı olan nefretim artmaya devam ediyor. Özellikle yaşıtım olan, potansiyel sevgili adaylarımdan aşırı derecede nefret ediyorum; çünkü gerçekten makyajsız, estetiksiz haliyle bir b. ka benzemeyen kızlar bile bir ton estetikle, makyajla kendisini prensese çevirip sonrasında da kendi uydurduğu bir yalana inanıyor, dahası çevresindeki erkekleri de inandırmaya çalışıyor ve maalesef birçok erkek de buna inanıyor.
- +1 yıl
Bu yüzden bir kızla normal bir şekilde sohbet etmek bile bana çok zor geliyor, ama masaj salonunda bahsettiğim kız normal hayatta gördüğüm kızlardan kat kat daha güzel. Ayrıca bir keresinde kısa bir süre de olsa bana içini dönmüştü ve haline üzülmüştüm. Sonrasında içimden " Ulan benim çevremde bu kızın yerinde olmayı hak eden yüzlerce kız var, ama nedense birçoğu da yaşadığı hayattan çok memnun, gönlüne göre yaşıyor. Bu adalet mi? " diye düşünmeye başladım ve o zamandan beri de soru başlığımda da yazdığı gibi düşünüyorum.
- +1 yıl
Ayrıca bir süredir, daha doğrusu o tür yerlerde çalışan kızların oralara nasıl düştüğünü öğrendiğimden beri de masaj salonuna falan gitmiyorum.
- +1 yıl
Para kazanmanın bircok yolu vardır. İnsanlar imkansızlıklara rağmen çoğu zaman bir yolunu buluyor.
Vücudunu satmakta bir tercihtir, seçimdir. İstese başka yollar da bulabilir para kazanmak için ama bu yol ona daha kolay gelmiş. Yargılamıyorum, sadece bunun bir seçim olduğunu vurguluyorum.
Yani bu seçimi yapması onun herhangi bir insanın yardımına gebe olduğunu göstermez.
Ayrıyeten kızlar biraz sende kompleks haline gelmiş. Dünya kızların etrafında dönmüyor , boş ver.
Hayatta yapılacak o kadar çok aktivite ve fiil var ki, bu konuya kafayı takmak zaman kaybı.
Sen önüne bak. Gereksiz bir nefret güdüyorsun. Misal sana bir kız aşık oldu ama onun karakteristik yapısını beğenmedin diyelim. Reddettin.
Olabilecek şeyler bunlar. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Sen de birisini sevmek zorunda değilsin.
Üzücü olabiliyor mu?
Evet, bazen can yakabiliyor ama geçen şeyler bunlar. Komplekse dònüştürme. Eger dönüşürse bu hem öz güvenini hem de sağlıklı düşünebilme yetini etkiler.
- +1 yıl
Sağlıklı düşünmemi etkilese bile özgüvenimi neredeyse hiç kötü yönde etkilemiyor, aksine o kin ve öfkeyle birlikte aynı zamanda bir ego da geliyor ve önüme geleni ezip aşağılayabilecek potansiyele ulaşıyorum. Dediğim gibi başta yaşıtım veya benim yaşlarımda olan kızlar olmak üzere insanlara acı çektirmek, onları ezip aşağılamak da bana keyif veriyor; çünkü bu şekilde hak ettiklerini verdiğimi düşünüyorum.
- +1 yıl
Kendin de söylüyorsun. Bu öz güven değil dostum. Bu megalomani ve nevrotik karakter öyküsü. Öz güvenle karıştırman ve böyle algılaman normal.
Megalomaninin de büyük bir sebebi öz güvensizliktir. Kendini keskin ve güçlü duygularla, nefretle öz güvenli, güçlü hissettiğini zannedersin ama aslında bu sadece öz güvendizliğin , kendini sevememenin bir yansıması/sonucudur.
Kendine dürüst olman yeterli olur.
Hepimizin güçsüz, agır depresif ruh haline büründüğü inişli zamanlarımız olabiliyor. Hatta bazılarımızın çoçukluğunda dahi bu büyük yer ediniyor.
Ama bu bizim güçlenmemiz, ilerlememiz, kendimizle barışık olmamız, kendimizi sevmemiz içib bir engel değil. Elbette zaman zaman engeller çıkacak, elbette düştüğümüz zamanlar olacak fakat biz bunların üstesinden bir şekilde geleceğiz. Gelmeliyiz.
Kendine dürüst olarak başla bu sürece.
Sonra gerçekçi bir şekilde bu hayattan ne istediğini kendine sor. Ona göre hareket etmeye, plan yapmaya, aksiyon almaya başla.
Seni tanıdığımı düşünüyorum ömer. Kendinle inatlaşmayı bırak ki kendin olabilesin. - +1 yıl
Haklı olabilirsin, ama dediğin gibi kendime dürüst olursam hayatıma gerçekten çok ezik, pasif bir şekilde devam ederim; çünkü kendimle barışık olmam halinde aynı zamanda 9 yaşında atlattığım travma sonucu yaklaşık 10 yıl boyunca ne yaptıysak etkisinden kurtulamadığım ruh haliyle de barışık olmuş olurum ve tekrardan o hale bürünmem an meselesi haline gelir. Yaklaşık 2019'dan beri o halimle adeta kanlı bıçaklı bir şekilde yaşıyorum ve bazılarınız aslında öyle olmadığını düşünse bile birçok kişinin gözünde kelimelerle ifade edilemeyecek büyüklükte bir ilerleme kaydettim. Şu anda ise neredeyse her hareketimle o ilerlemeyi korumaya çalışıyorum.
- +1 yıl
Kendin hakkında düşüncelerini netleştirmede yardımcı olacağım bugün ve kendinin değerine varmanı sağlayacağım. Bu meselelerin de artık bitecektir.
İlk önce şunu bir netleştirelim. Toplumdaki birçok insanda çevre faktörü kişinin kendisi hakkındaki düşüncelerini büyük ölçüde şekillendiriyor.
Bunu dış görünüş olarak ele alacağım insanlığın yarısı meteryalist bir fikir bütünlüğüne , düşünce sistemine sahip olduğu için.
● Kimisi yakışıklı, boylu, poslu bir insandır. Daha çocukluğunun başında göreceli olarak kimilerine göre haketmediyi bir ilgi ve övgüyü sırf dış görünüşünden dolayı almaya başlar. Hayatında emeksiz bir pöpülarite hakimdir o kişinin ve öz güven, hayata pozitif bakma konusunda şanslıdır. İşi göreceli olarak biraz daha kolaydır.
●Kimisiyse orta halli bir fiziki yapıya sahiptir. İnsanlar arasında kamufile olur, çok dikkat çekmez. Bu avantaj da dezavantaj da olabilir. Öne çıkma, değer görme gibi istekleri varsa, kişinin kendi çabalarıyla edindiği nitelikler, hobiler ve ilerlemesiyle oluşan karakteri ilgi odağı olabilmesine olanak tanıyan yegane parametreler/faktörlerdir. Ama mutlu ve öz güvenli, başarılı olmak minimum ilk seçenekteki kadar olası ve mümkündür
●Kimisiyse dış görünüş babında gerçekten şanssızdır. Hatta bu kişi toplumda yarım akıllı olarak tabir edilen tek işlevi nefes almak ve vermek olan insanların hedefi, alay konusu olabilir. Bu tür sorunlar doğurabilir dış görünüş.
Bir nevi doğmadan önce atılan bir zarın kurbanı olduğunu düşünebilir kişi.
Ama bu yanlış bir düşünce. Belki pozitif anlamda dikkat çekmiyor olabilir ama bu sadece insanın elinde olmayan özelliklerinden sadece birisi.
- +1 yıl
▪Sağlıklı bir vücuda sahip.
▪Okumakta ve ilerlemekte özgür.
▪Kendini herhangi bir alanda veya birden fazla konuda geliştirebilir.
▪İstediği bir işi yapabilir emek verirse.
▪İstediği ülkeleri ve şehirleri gezebilir, hatta istediği ülkede yaşayabilir.
▪İstediği hobileri yapabilir.
▪İstediği yemekleri istediği zaman yiyebilir.
▪İstediği müziği dinleyip, istediği dizi/filmi izleyip, istediği kitabı okuyabilir.
▪İdeallerine göre bir hayat yaşayabilir.
Dış görünüş ve boş insanların zorbalamaları bunları yapmak için bir engel değil. Kaldı ki görünüşünü beğenmeyen birisi için de uygun zamanda tarz değişikliği, estetik ve spor imkanları var. Estetik abartilmadığı müddetçe kötü bir şey değil. İnsanın doğustan gelen özelliklerine insanların kendi standartlarına getirme işlemi kısaca.
Yani ortada kendine karşı inançsızlıktan başka bir bahane kalmıyor. İnsanların yapıcı olmayan düşüncelerine kulak tıkarsan ilerleyebilir ve kendi yaşamının önemini anlayabilirsin. Yani olay şunda yatıyor. Kendimiz hakkındaki düşüncelerimizde etkili olan çevresel faktörü elekten geçirmen gerekiyor ve kendi öz fikirlerin çevresel faktöre ağır basmalı. Yapıcı fikirleri değerlendir, yapıcı olmayanlarıysa kulak arkası yap.
Boş insanları kâle bile almayabilirsin veya hakkını farklı yollarda da (kendi benliğinden ödün vermeyecek tutum ve yollarla) koruyabilir/savunabilirsin.
- +1 yıl
Emin ol istesen de eski sen olamazsın. Klasiktir ama Heraklitos'un bir sözü vardır. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
Sen de ben de değisiyoruz yaşadıkça. Geçmisinde kötü bazı olaylar olmuştur. Benim de oldu. Ama bunlardan kaçarak olmayacağımız bir benliğe bürünmek yerine bunlarla yüzleşip , dersimizi alıp geçmişimizi de kabul etmeli ve geleceğe yeni bir sayfa açmalıyız. Bu seni asla ezik yapmaz.
Herkese verirmiş sadece bir tane şans, günlük gibi düşünmelisin hayatı. Uzun sayfaları nasıl dolduracağın sana kalmış. Bunu heba etmek istemezsin.
Bunları başarır, kendinle yol katedersen seni samimi seven insanlar da bir şekilde hayatında olacaktır. Bundan emin olabilirsin.
Amacın onaylanmak değil, kendini onaylamak olmalı yani Ömer.
Bol şans ve azim diliyorum.
Bunu yazarken dinliyordum. Sen de dinlersin belki. xd
open.spotify.com/.../2qYmhWCQWNrCt58BrJmvRc - +1 yıl
Öncelikle içimdeki kin ve nefreti beni tedavi etmeye çalışırken direk ifade etmesen de 3. grupta olduğumu ifade ederek biraz daha arttırmayı başardığın için seni kutlarım... 😁
- +1 yıl
Ama eğer hatırlarsan ben aynı zamanda eleştirilmekten, eksik, ezik görülmekten, aşağılanmaktan da nefret eden biriyim ve biri öyle bir şey yaptığı zaman anında içimde büyük bir kin oluşuyor. Ayrıca bunu gerçekten tamamen objektif bir şekilde söylüyorum: Çevremdeki birçok kişi de aslında ne yakışıklı, ne de güzel.
- +1 yıl
Yakışıklı ve güzel görünmek için 40 takla atıyorlar. O kadar şeyi ben yapsam onlara taş çıkaracağımı düşünüyorum, ama maalesef geçirdiğim rahatsızlıktan dolayı kaslarımda güç kaybı var. O kaybı telafi etmeden de kas falan yapamam ve kişilik olarak da fazla zora gelmeyen, rahatına düşkün biriyim.
- +1 yıl
Bak Ömer. Hepimizin düşlediği bir hayat, bulunmak istediği bir konum, olmak istediği ideal bir kişiliği vardır. Bunu başarabilmenin tek yolu da düşsekte kalksakta pes etmeden mücadele etmektir. Konfor alanını , doğru olarak bildiğimiz yanlışları ve bize zarar veren yanlış alışkanlıkları terketmemiz gerekiyor hayatımızın raylarını yerine koymak için.
Ben sana 3.'sün demedim. Senin hissettiğin duygu bu katagoriye yakın olduğu için o katagorinin üstünde özellikle durdum. Öylesin deseydim de bu hayattan vazgecmek için bir sebep teşkil etmez. Bazı şeyleri kendine kabul ettirmelisin. Yapsam onlardan daha iyi olurum diyorsun. Ne güzel.
O zaman yap. Benim de ciddi olmasa da doğuştan serebral palsim var. Bunlar sadece bahane. Güçlenmek için çalışmalısın. O zaman çalışacaksın.
Elestri yapıcıysa kulak as. Yapıci değil de alaycıysa kulak arkası yap, yoluna devam et. Duygusal olarakta gelişmeye özen göster. Çünkü insanlar sosyal canlılardır ve çoğu zaman güçlü olmak zorundasın kendini seviyorsan.
Her şey sana bağlı. Sevdiğim bir söz vardır.
Büyümenin en güçlü ilkesi insanın seçiminde yatar. George Eliot
- +1 yıl
O sözü söyleyen kişiye kesinlikle, sonuna kadar katılıyorum. Ben de kendimi ezdirmemek ve gerilememek için böyle, her ne kadar tertemiz kalpli biri olsa da, dışarıdan sinirli, kibirli görünüp insanların kalbini kıran biri olmayı tercih etmek istiyorum. 😁
- +1 yıl
Özellikle de zamanında beni kırmış kişilerin kalbini kırmak bana aşırı derecede keyif veriyor.
- +1 yıl
Ayrıca evet yapsam gerçekten birçok kişiye taş çıkarırım, ama ben birçok kişinin Aşk'ı yüreğiyle değil, y. rrağıyla yaşadığını, oynadıkları saçma sapan bir evcilik oyununa Aşk gibi kutsal bir duygunun adını verdiklerini düşünüyorum ve bu yüzden de kendimi yormak istemiyorum. Sadece kişisel bakımıma, giyim kuşamıma özen gösteriyorum ve beni sevecek kişinin bu halimle sevmesini istiyorum.
- +1 yıl
Ayrıca geçirdiğim rahatsızlık sonucunda kaslarımda oluşan güçsüzlüğe rağmen hâlâ güçlü sayılabilecek bir güce sahibim, ama birçok yaşıtım gibi güç gösterisi yapıp dikkat çekmeyi sevmediğim için bunu gerekmediği müddetçe göstermiyorum. Sonuçta hayvan değiliz, insanız öyle değil mi?
- +1 yıl
Mesela üniversitede okuyorum ve özel bir yurtta kalıyorum. Biraz önce sinirli bir şekilde odama gittim, gittiğimde oda arkadaşlarım uyuyordu. Odanın havasız olmasına sinirlendim, ayrıca geçenlerde oda arkadaşlarımdan biri de sözlü olarak ifade etmese de dağınıklığımdan şikayetçi olduğu için sinirim daha da arttı. İçeriyi havalandırmak için pencereyi sert bir şekilde açtım ve pencereyi yerinden çıkardım. 😂
- +1 yıl
Buradaki amaç zaten kendini sevmek. Başkasına sevdirmek değil.
Önemli olansa gerçekten sevmeye değer bir kişiliğe sahip olmak.
Kin ve nefret sadece zayıflıktır.
•Kin, zayıfların öfkesidir. Alphonse Daudet
•Kin insanoğlunun göz bağıdır, bağlar gözünü, kör kör yürütür. Ya ateş olur yakar, ya kuyu olur boğar, ya batak olur yutar. Yavuz Bahadıroğlu
•İnsanlar, ya korktukları, yahut da gıpta ve haset ettikleri şeylerden nefret ederler. Niccolo Machiavelli
•Kin bir tuzak, çünkü bizi hasmımıza fazlasıyla bağlıyor. Milan Kundera
•Kin, hiçbir zaman kinle söndürülememiştir. Sadece iyi niyet, kini yok eder. Bu değişmez bir kanundur. Dhampamada
Umarım bir gün anlarsın - +1 yıl
Şu anda da biliyorum, ama o kinim sayesinde çevremdeki insanların yaklaşmaya korktuğu biriyim. Yani en azından şu anda bana herhangi bir zarar vermiyor, aksine beni koruyor.
- +1 yıl
Normalde bilek gücüyle beni çok kısa bir sürede alt edecek kişilerin bile birçoğu o bakışlarımdan çok korkup bana yaklaşmaya cesaret edemiyor, ayrıca bir kişinin bana ufak da olsa kötülüğü dokunduğunda, sonradan pişman olsa bile sonuna kadar o kötülüğünün karşılığını gösterip bezdirdiğim için birçok kişi bana yaklaşmaya çekiniyor.
- +1 yıl
Herkesin düşüncesi farklı olabilir, ama şahsen ben şu anda o zorlu geçmişimi adeta dikiz aynası olarak kullanıp içimde hak eden insanlara karşı kin besleyerek hayat yolculuğunda ayakta durmayı başardığımı düşünüyorum.
- +1 yıl
Bu davranışı sergilemenin , nefretini onlara yöneltmenin iki sebebi olabilir.
1.'si aşağılanmaktan, ayrıştırılmaktan, zorbalanmaktan, dalga geçilmesinden korkman ve nefret etmen.
2.'siyse
insanların fikirleri üzerinde hakimiyet kurmak ve ben güçlüyüm, hiçbirinize ihtiyacım yok, kendim kendime yetiyorum imajı çizmek dışarıya karşı.
Peki ya bu yaptıkların daha da fazla insanlar arasında aşağılanmana, seni samimi bir şekilde sevebilecek insanların bile senin hakkında negatif düşünmesine , bu duygularının tamamiyle seni yalnızlaştırıp daha zayıf bir karaktere bürünmene ve hedeflerinden uzaklaşmana, başarısızlıklarına bahane üretmene sebep oluyorsa ?
- +1 yıl
Herkesi memnun etmek asla olası olmayacak. Herkesin bir kişiyi sevmesi , sayması , saygı duyması , iyi geçinmesi olanaksız.
Dünyanın en mükemmel insanı bile olsa bir kişi, onu sevmeyen, çekemeyen , karalayan, aşağılıyan insanlar olacak.
Asıl mesele insanların nefretini kusması , aşağılaması, saygı duymaması değil, basta kendini sayıp sevebilmek ve seni seven insanları bulmak.
Sağlıcakla kal dostum. - +1 yıl
Teşekkür ederim, ama beni tam anlamıyla anlayabilmen için yaşadıklarımın tamamını yaşaman gerekir. Yani asla çok tecrübeli, görmüş geçirmiş biri olduğumu iddia etmiyorum; ama zamanında yüzüme karşı dost gibi görünüp arkamdan benim hakkımda olumsuz eleştiriler, aslı astarı olmayan dedikodular yapan çok kişi oldu ve açıkçası o yüzden şu anda birçok kişinin dostluğuna da samimiyetine de tam anlamıyla güvenemiyorum.
- +1 yıl
Anlıyorum güvensizliğinin nedenlerini ama beni sadece 3. bir kişilik olarak görsen yeterli. Herhangi bir kâr , fayda amacı gütmüyorum. Hesabı kapatacağım zaten. Birbirimizi zaten tanımıyoruz, özel bir ilişki yok.
Ben sadece gördüğümü söylüyorum. Benden ziyade söylemlerimin objektifliğine güvenebilirsin.
Bir kişinin deneyimlerinin tıpkısının aynısını yaşamam mümkün değil. Onun duygu ve düşüncelerini anlik okumam, bilmem mümkün değil fakat bu seni anlayamayacağım anlamına gelmiyor. Çoğumuzun hayatında az veya çok benzer deneyimler , benzer olay örgüsüne sahip durumlar olmuştur. Bu bağlamda benzer fikir ve duygulara da kapılmak çok muhtemel.%100 doğrulukta duygularını anlamam mümkün olmasa da genel hatlarıyla büyük bir doğrulukla empati kurabilir ve duygularını , yaşadıklarını anlamlandırabilirim.
Biz insanlar bazen kibrimizin esiri olup yardım alma konusunda gurur yapabiliyoruz. Benim de gurur yaptığım konular oldu. Sırf zamanında yardım almak beni ezik durumuna düşürecek yanılgısıyla gurur ve inat yapmışlığım oldu. İster kitap, ister podcast, ister bir video, ister bir makale, isterse internette ya da realde bir insan olsun çoğu konuda ilerlemek için yardıma ihtiyacımız oluyor.
Çoçukluğumda benimde dışlandığım , aşağılanmaya çalışıldığım zamanlar oldu. Bu duyguyu biliyorum. Zor.
Fakat ilerlerlemesini bilmek, basit insanların boş fikirlerini görmezden gelmeyi, onları takmamayı öğrenmek gerekiyor.
Şu ana kadar yazdığım şeyleri akşam bir düşün derim. Nefret insanı sonuca götürmüyor maalesef. Sonucun ta kendisi oluyor. Bu nefret zincirinin bir parçası olmak istemezsin değil mi?
+1 yılKötü biri zaten hiçbir zaman kötü olamaz
01 Yorumla- +1 yıl
Ne demek istediğinizi tam olarak anlamadım.
+1 yılŞizofrenlik bir durum
03 Yorumla- +1 yıl
Ciddi misin? 😂
- +1 yıl
Ergenlikte böyle şeyler düşünülür kötü olanı merak edersin olgunlaştıkça bu türlü kişilerin seni kötü etkileyebileceğini düşünüyorsun
- +1 yıl
Ama aksine kötü yola düşmüş bir kızla bir süre ücret karşılığında görüştüm ve aldığı paranın büyük bir kısmını p. zevengi almasına rağmen kız bana gerçekten çok iyi geldi, resmen kalbimdeki yaralara merhem oldu. Bununla birlikte normal hayattaki kızlara yaklaşmak ise nedense bana çok zor geliyor, birçok kezban bile kendisini prenses gibi görüyor.
Gizli Üye(18-24)+1 yılTipini s2yim
02 Yorumla- +1 yıl
Gizliden çık da senin tipini de görsünler...
Cevap sahibi+1 yılDonuna patlarsin falan boş ver haha
Gizli Üye(30-35)+1 yılSorunlusun
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Kötü yola düşmüş kızlara acıyıp normal hayatta kızlardan nefret edip onlara acı çektirmek istemem beni kötü biri yapar mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler