🇹🇷Türkiye'deki sofilere göre Allah yerde değil gökte değil bir cisim değil bir varlık değil heryerde olan görünmeyen "varlık" olmayan bir şey. Merak ediyorum, Türklere göre Allah oksijen mi? 🤔
👑Allah, göğün 7 kat üzerinde tahtının üzerinde tam şu an 👑 yaratılan her şey onun tahtının altındadır. İki eli var, ama o el bizim elimiz gibi mi? Hayır. Yüzü var, ama o yüz bizimki gibi mi? Hayır. Örneğin kedilerin de yüzü var ama insan yüzüne benzemiyor. Allah'ın da yüzü var. Allah'ın da ayağı var, bacağı var. Bunlar ayet ve hadislerle sabit. Türkler neden bunların hepsini inkar ediyor? Şimdi bazı cahiller böyle deyince "Allah'ı insana benzetiyorsun" diyebilir de, ben Allah'ın ayağı benim ayağım gibi demiyorum ki. Çok daha başka, çok daha güzel, bizim aklımızın alamayacağı görünüşte…🩵💎 Ama ayağı var. Eli var. Bunları inkar eden ayet ve hadisleri inkar etmiş olur.
☀️–Taha Suresi–☀️
﴾5﴿ Rahmân olan Allah Taht'a istivâ etmiştir.
☀️–Sad Suresi–☀️
﴾75﴿ (Allah) "Ey İblis! İki elimle yarattığım varlık için (bana) secde etmekten seni engelleyen neydi! Kibirlendin öyle mi; yoksa büyüklenenlerden mi oldun!" demişti.
☀️–Zümer Suresi–☀️
﴾67﴿ "Kıyamet günü bütün yeryüzü Allah'ın avcundadır. Gökler Onun sağ eliyle dürülmüş olacaktır. O, müşriklerin şirkinden yüce ve münezzehtir."
🌴Resulullah (sav) buyurdu ki:
"Cehennemlikler cehenneme atılacaklar. (Atıldıkça, cehennem:) 'Daha fazla var mı?' diyecek. Nihayet (izzet sahibi olan Rabb) ayağını cehenneme basacak. Bu sefer cehennem: 'Yeter, yeter!' diyecektir."
📗(Buhari, Tefsir, 282)
Allahu Teala gece sabaha doğru yeryüzü semasına iner ve sonra şöyle buyurur: "Bana kim dua eder ki onun duasına icabet edeyim! Benden kim bir hacet ister ki ona dileğini vereyim! Benden kim mağfiret diler ki onun için mağfiret edeyim!"
📗[M1773 Müslim, Müsâfirîn, 169]
"Allah ahirette peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir."
📗(Müslim, İman 302; Müsned, 3/1)
Bunlar sadece bir kaç örnek. Allah yarattığı hiçbir şeye benzemez, ama ayetleri ve hadisleri de inkar edemeyiz. Allah'ın eli vardır, benim elim gibi mi?✋ Hayır. Peki nasıl bir el? Allah'a yakışır bir el. Cennette göreceğiz. ☁️🌈
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Evet Allahın arşı gökyüzünün üzerinde oraya kimse erişemez. Her tarafı vekil tayin ettiği melekler vasıtasıyla kontrol ediyor. Uzay palavralarına da hiçkimse inanmasın. Rahman 33 de "haydi yerin ve göğün sınırlarını geçebiliyorsanız buyrun geçin, size özel bir izin verilmedikçe geçemezsiniz" diyor Nasanın palavralarını çok ciddiye alıyor bizim millet. stüdyoda hoplayıp zıplayarak çekilmiş görüntülerin kurgu oldugu bile akıllarına gelmiyor, sıkıysa madem uzaya çıkıyosn kameralarla uzayı görüntüle desen görüntüleyemezler.
"Şüphesiz Rabbiniz Allah, gökleri ve yeri altı günde yarattı, sonra Arş üzerine hükümran oldu (istiva etti). O, geceyi durmadan onu kovalayan gündüze bürüyüp örter; Güneş, Ay ve yıldızlar emrine âmâdedir. İyi biliniz ki yaratma ve emir onundur. Âlemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir." (A'raf, 7/54)
Çok doğru kardeşim👏😋💚🌈
ben her türlü çıkmaza sokarım bu konuda didişenleri. mutlak doğru olarak kabul ettikleri her şey yalan oldugunu anladıkça şoka uğrarlar. çünkü çok araştırıyorum bu konuları. bilgi birikimin geniş ise, beyindeki eleğini çok iyi kullanmaya başlarsın. ama dar kafalı araştırmayan bir tipsen seni çok kolay manipüle eder kandırırlar. o sebeple hiç durmadan sürekli araştırıp bilgi birikimini katlamak her zaman seni kandırılmaktan kurtaracaktır.
Zaten bu yuvarlak dünya, uzay işleri itikatları iyice bozdu. Allah'ın gökte, tahtının üzerinde olduğu ayet ve hadislerle %100 sabitken Cübbeli diyor ki: "Dünya yuvarlaksa Allah nasıl gökte oluyor?" Demiyor ki "Allah gökteyse Dünya nasıl yuvarlak oluyor?" Cübbeli "Dünya'nın aşağısındaki adam ile üstündeki adam farklı yerleri gök diye gösteriyor" diyor. Adam Allah'a değil bilime tapıyor. Bilime inanıyor, Allah'ın ayetlerini ve hadisleri inkar ediyor.
cübbeli sapıgın teki. onların bişey bildikleri falan yok. devrin şartlarına göre kendini geliştirmezsen 1400 yıl önce yaşıyormuş gibi takılırsan şeytana lokma haline gelirsin ve en acısı da lokma oldugunu bilmeden onlara hizmette nirvana yaparsın : )) sadece kendini kandırırsın. bu cemaatlerin hepsi de proje zaten, proje olmasa çoktan kapatılırlardı birilerinin işine geliyor zaten onlar yüzünden ateistler çogalıyor. içlerindekinin çoğu ahmak ordusu.
amiral byrd ün başına gelenleri araştıranlar zaten antarktika ötesinde nelerin olup bittiğini bilir. ABD göndermişti o filoyu 1940 larda ve sıradışı canlıların yaşadıgını ve çok çok büyük kıtaların oldugunu söyledi döndüğünde. tabi örtbas edemeyince adamı öldürdüler. hepsi abd kayıtlarında var. antarktika ötesine askeri geçişi bile yasaklattılar ondan sonrasında.
Cübbeli ve Cübbeli gibi bidat ehli bozuk itikatlı hocalar bu ülkeyi düzelmesi çok zor bir yanlışa sürükledi. Neyse, bu ülke de sela bidatını okumaya çok meraklı, kendileri hak ettiler. Bidatları terk etmiyorlar, selefin yoluna uymuyorlar, ayet ve hadisleri te'vil yoluyla değiştirip duruyorlar, o zaman bu yanlış itikada sahip olmayı da hak ediyorlar.
Allah İnsanlar kavrayabilsin diye bu şekilde söyledi
Ne alaka Allah'a sordun mu bunu? Allah "elim" değil "kudretim" diyemez miydi? "Tahtım" değil "gücüm" diyemez miydi? Ayetleri değiştirmeye çalışma. Yukarıdaki ayet ve hadisleri okudun mu?
Resulullah (sav) buyurdu ki:
"Allah ahirette peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir."
Örneğin sen tam olarak bu hadisten ne anlıyorsun?