Türkiye'deki sofiler nasıl bir Allah'a inanıyor?

🇹🇷Türkiye'deki sofilere göre Allah yerde değil gökte değil bir cisim değil bir varlık değil heryerde olan görünmeyen "varlık" olmayan bir şey. Merak ediyorum, Türklere göre Allah oksijen mi? 🤔

👑Allah, göğün 7 kat üzerinde tahtının üzerinde tam şu an 👑 yaratılan her şey onun tahtının altındadır. İki eli var, ama o el bizim elimiz gibi mi? Hayır. Yüzü var, ama o yüz bizimki gibi mi? Hayır. Örneğin kedilerin de yüzü var ama insan yüzüne benzemiyor. Allah'ın da yüzü var. Allah'ın da ayağı var, bacağı var. Bunlar ayet ve hadislerle sabit. Türkler neden bunların hepsini inkar ediyor? Şimdi bazı cahiller böyle deyince "Allah'ı insana benzetiyorsun" diyebilir de, ben Allah'ın ayağı benim ayağım gibi demiyorum ki. Çok daha başka, çok daha güzel, bizim aklımızın alamayacağı görünüşte…🩵💎 Ama ayağı var. Eli var. Bunları inkar eden ayet ve hadisleri inkar etmiş olur.

☀️–Taha Suresi–☀️
﴾5﴿ Rahmân olan Allah Taht'a istivâ etmiştir.

☀️–Sad Suresi–☀️
﴾75﴿ (Allah) "Ey İblis! İki elimle yarattığım varlık için (bana) secde etmekten seni engelleyen neydi! Kibirlendin öyle mi; yoksa büyüklenenlerden mi oldun!" demişti.

☀️–Zümer Suresi–☀️
﴾67﴿ "Kıyamet günü bütün yeryüzü Allah'ın avcundadır. Gökler Onun sağ eliyle dürülmüş olacaktır. O, müşriklerin şirkinden yüce ve münezzehtir."

🌴Resulullah (sav) buyurdu ki:
"Cehennemlikler cehenneme atılacaklar. (Atıldıkça, cehennem:) 'Daha fazla var mı?' diyecek. Ni­hayet (izzet sahibi olan Rabb) ayağını cehenneme basacak. Bu sefer cehennem: 'Yeter, yeter!' diyecektir."
📗(Buhari, Tefsir, 282)

Allahu Teala gece sabaha doğru yeryüzü semasına iner ve sonra şöyle buyurur: "Bana kim dua eder ki onun duasına icabet edeyim! Benden kim bir hacet ister ki ona dileğini vereyim! Benden kim mağfiret diler ki onun için mağfiret edeyim!"
📗[M1773 Müslim, Müsâfirîn, 169]

"Allah ahirette peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir."
📗(Müslim, İman 302; Müsned, 3/1)

Bunlar sadece bir kaç örnek. Allah yarattığı hiçbir şeye benzemez, ama ayetleri ve hadisleri de inkar edemeyiz. Allah'ın eli vardır, benim elim gibi mi?✋ Hayır. Peki nasıl bir el? Allah'a yakışır bir el. Cennette göreceğiz. ☁️🌈

Türkiye'deki sofiler nasıl bir Allah'a inanıyor?