• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Kültür & Sanat

Türk ` ün dinine inanan var mı aramız da? Tengri (Gök Tengri , Kök Tengri ) inancına inanan Tengrist olanlar var mı?

Gizli Üye
Gizli Üye
(30-35)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
11
Yapay Zekaya Sor
Türk ` ün dinine inanan var mı aramız da ? Tengri (Gök Tengri , Kök Tengri ) inancına inanan Tengrist olanlar var mı ?

Türk mitolojisi , #TengriKutsalAhlakKitabı #TengiBizMenen #Tengri #TengriTürküKorusun
Türk ` ün dinine inanan var mı aramız da? Tengri (Gök Tengri , Kök Tengri ) inancına inanan Tengrist olanlar var mı?
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• ÖKKEŞ-ULUTÜRK
    ÖKKEŞ-ULUTÜRK Takip Et
    Xper 4 Yaş: 34
    +1 yıl

Türklerde kardinallerin-diyanetlerin-piskoposların-temizkoposların bulunduğu kurumsallaşmış bir din yok, GÖK TENGRİ (ULU TANRI) İnancı vardır. Bir inanç olduğundan dolayıda Türkler girdikleri her dine bu KUTSAL TENGRİ inancını getirmiştir. Kısaca Türkler hangi dine girerse girsin, Tengri'siyle birlikte gelmiştir. (Bkz: Musevi Karay Türkleri) İyi ki böyle olmuştur, zira nakilci ve şekilci cahil arapların emevi/eşari zihniyetiyle İslâm'ın batırılmasına karşılık akılcı ve sorgulayıcı TÜRK'ün Maturidi/Yesevi anlayışıyla bugün İslâm medeniyeti dediğimiz şey ortaya çıkmıştır. ULU TÜRK IRKININ KADİM TENGRİ İnancı öyle bir inanca ve bilince sahiptir ki, günümüzdeki insanların bile çoğu bunu daha kavrayabilecek düzeyde değildir. Örneğin; asalak orman kültürüne sahip batılılar kendilerini koyun görüp başlarına çoban isterken, zavallı çöl kavmi araplar kendilerini kul / köle yapıp kendi yaptığı irmikten bile kendisine sahip arardı. YÜKSEK TÜRK KÜLTÜRÜNDE ise TÜRKLER TANRI'NIN ÇOCUĞUDUR. Bu çocukluk bir anne ve babadan doğan (hıristiyanlıktaki teslis gibi) değildir! Buradaki çocuk kavramı kavramı, maddiyatla değil maneviyatla ilgilidir ki, bu şu an için bile çok güç kavranabileceğinden ancak gelişmiş bir bilinçle anlaşılabilir. Kolay anlaşılması için Türk deyimlerinden faydalanmamız yeterli olacaktır. Bir araba hurdasını çok ucuza toplayıp, yıllarca ellerinize emek vererek eşsiz bir araba ürettiğinizi düşünün. Bu arabayı bir başkası beğenip, sizin bu aracı yapmak için harcadığınız paranın 20 katını verip almak istiyor, siz bu araca o kadar çok emek verdim ki, bu artık benim çocuğum gibi oldu buyüzden onu paraya pula değişmem dediğinizde, kullandığınız çocuk değimi bir anne ve babadan doğma maddi bir evlat değil, bir çok emek ve zaman verilerek teri ve kanıyla özenerek oluşturulmuş manevi bir arabadan bahsetmeniz gibi buradaki çocuk kavramında da bundan bahsedilmektedir. Kuranda da insanı balçıktan yarattığını ve ruhundan üflediğini söyleyerek bu manaya işaret eder.

0
    4 Yorumla
    • ÖKKEŞ-ULUTÜRK
      ÖKKEŞ-ULUTÜRK
      +1 yıl

Türkler diğer milletler gibi koyun veya kul değil, TENGRİ'NİN ÇOCUKLARI olduğundan bu yüksek bilinçle Yaratıcının adaletini yeryüzüne yaymayı, yaratıldığından itibaren görev bilmiş ve buna uğraş vermiştir. TÜRKLERDE ÖTELER (Ahiret) inancı vardır ancak Asalak batılılarda veya zavallı doğu çöl kavimlerinde olduğu gibi Cennet sevdası veya Cehennem korkusu yoktur. TÜRKLERDE TANRI'NIN YANINA UÇMAĞ ve ONA YAKIN OLMA SEVDASI ile TAMU'YA yani TANRI'DAN UZAKLARA DÜŞME KAYGUSU VARDIR. BU YÜZDEN TÜRKLER İBADET ve AMELLERİNİ köşk ve huri sevdası için değil TÜM İŞLERİ TEDVİN ve TAKDİR EDEN ve HER ŞEYİ HAKKIYLA BİLEN TENGRİ'ye kavuşma aşkı için yaptığından, gittiği her yere TENGRİ'nin TÖRESİ ve ADALETİ için giderek, her zaman zalimi ezip mazluma karşılıksız yardım eden tek kavimdir. Dönemin Yenilmez Gücü olarak görülen Hıristiyanlığa karşı bile ULU TÜRK IRKI TENGRİ'NİN KIRBACI olmuş, Yenilmez romayı mızrak gibi delmiş, durumun vahamiyetini gören ve TÜRKLERİ tanıyan papa TÜRK'ün ayağına kapanmıştır.

Yorumla
    • ÖKKEŞ-ULUTÜRK
      ÖKKEŞ-ULUTÜRK
      +1 yıl

Cahil araplar, dini ticaretleştirdiği ve menfaat kavgalarıyla mezhep savaşları verdiği, İslâm'ın en kara döneminde Maide Suresi 54. ayet uyarınca ULU TÜRK IRKI İslâm'a geçerek, bu dinin hindistandaki 1 milyon dinden biri olmaktan kurtarıp, mezhep savaşlarını bitirip İslâm'ı 4 kıta 7 denize yayarak 19 haçlı saldırısını tek başına göğüsleyip durdurduğu gibi Kadim TÜRK'ün TENGRİ inancıyla akılcı ve sorgulayıcı Maturidi-Yesevi anlayışı getirip, Vahdet-i Vücudu ortaya koymasıyla İslâm medeniyeti denen şeyi başlatmıştır. Ancak bu kadar hizmeti başka dine yapsa şimdiye aziz ilan edilecek ULU TÜRK IRKI, nankör arapperestler tarafından sırtından hançerlenmiştir. Tabi ki buna şaşırmıyoruz, Zira bundan kavm-i rezil bir kavim olmasa İslâm çıkış noktası olarak bunların bulunduğu bölgeyi seçmezdi. Zaten Muhammed öldükten sonra ailesini katleden ve Peygamberin naaşı dururken, kim halife olacak uğruna koca peygamberin 17 kişinin kıldığı cenaza namazından arapların ne tür bir mahluk olduğu anlaşılıyor

Yorumla
    • ÖKKEŞ-ULUTÜRK
      ÖKKEŞ-ULUTÜRK
      +1 yıl

Yavuzun halifeliği Türk yurduna sokmasıyla birlikte, binlerce molla ve dürrizade de buralara yayılıp, Türk'ün akılcı ve sorgulayıcı Maturidi-Yesevi anlayışı yerine cahil arapın şekilci ve nakilci emevi-eşariliğiyle zihniyeti dönüştürerek, ilimden ve düşünceden koparmıştır. Yavuz'un getirdiği bu zehirli yemişler, meyvelerini oğlu süleyman (batının muhteşem dediği padişah) döneminde vermiş Gök bilim rasathaneleri, meleklerin bacaklarını izliyorlar denilerek taşlanıp yakılmış ve böylece hem Türk bilimi gerilemiş hemde güneşi takip edemediklerinden orucu erken açtırarak milyonlarca Türk'ün ibadeti sakatlanmıştır. Uygur Türklerinin binlerce yıl önce kullandığı matbaa çok sonra batıya geçip bize geleceği sırada gevur işidir denilerek Türk yurduna sokulmamış, batılı gevurlar 1 kitabı matbaa ile 1000'e çoğaltıp 10.000 kişiye ulaşırken, biz bir kitabı elle 10'a çoğaltıp 100 kişiye ulaşmaya çalışıyorduk. Yunus 100. ayet uyarınca da tekbirle müslüman kafası kesen arap cehaletine saplanıp battık..

Yorumla
    • ÖKKEŞ-ULUTÜRK
      ÖKKEŞ-ULUTÜRK
      +1 yıl

İlgiçtir biz arap cehaletiyle batarken, aynı tarihlerde batılılarda Türklerden akılcı ve sorgulayıcı anlayışı alıp kiliseyi hadi ordan ediyor ve aydınlanma çağını başlatıyordu. TÜRK'ün mukaddesi hakikatine ulaşıp bu arapperest bataklıktan çıkmak için, ULU TÜRK IRKININ KADİM GÖK TENGRİ (ULU TANRI) İNANCI İYİ ANLAŞILIP ÖZÜMÜZE DÖNÜLMELİDİR. Bu konuyla ilgili şu izletiyi izleyin

videoseyredin. net/tv/belgesel/turkler-muhammedden-once-de-musluman-gibi-yasayan-tek-irktir. html

ve Daha Ayrıntılı Bilgi için;

Gök-Tanrı İnancının Bilinmeyenleri - Günnur Yücekal Arpacı

TÜRK'ün İnancı TANRI - Namık Kemal Zeybek

okuyun, Esen kalın.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Tanrıya, "Tengri" diye hitap ederim. Türklerin gerçek-asıl dini olan Tengricilik dinine özenirim ama aslında Tengrici değilim çünkü Tengricilik'te ahiret inancı vardır ve ben ahirete inanmam.
    Türk'ten Müslüman, Müslümandan Türk olmaz. Ya Türksün ya Müslüman..

Hiç putun etrafında dönen Arapla, Gök Tanrı'sına yakaran Türk bir olur mu?
    galeri14.uludagsozluk.com/.../...menen_1283896.jpg

6
    4 Yorumla
    • ÖKKEŞ-ULUTÜRK
      ÖKKEŞ-ULUTÜRK
      +1 yıl

Türk'den müslümanda olur, hıristiyanda (sekel Türkleri) olur, hatta musevi (karay Türkleri) bile olur. Çünkü TÜRK bir IRKTIR, İslâm ise bir din. Burada tek dikkat etmeniz gereken nokta, İslâm diye cahil arapperestliğe, hıristiyanlık diye insan kurban edilen roma paganizmine, musevilik diye talmutçu sapkın yahudiliğe geçiş yapmamak, GÖK TENGRİ (ULU TANRI) İNANCINI yani kısaca TÜRKLÜĞÜNÜ KORUYARAK dinleri seçmektir. Zira unutulmamalıdır ki, Türklerde kardinallerin-diyanetlerin-piskoposların-temizkoposların bulunduğu kurumsallaşmış bir din yok, GÖK TENGRİ (ULU TANRI) İnancı vardır. Bir inanç olduğundan dolayıda Türkler girdikleri her dine bu KUTSAL TENGRİ inancını getirmiştir. Kısaca Türkler hangi dine girerse girsin, Tengri'siyle birlikte gelmiştir. (Bkz: Musevi Karay Türkleri)

Ayrıntılı açıklamayı bir başka iletide yaptım yukarılardaki gönderilere bakarak görebilir ve merak ettiklerinizi o başlık altında sorabilirsiniz.

Yorumla
    • İsimsizDeşici
      İsimsizDeşici
      +1 yıl

Sen gerçekten iyi değilsin. Bu cahil kafanla hiçbir yere varamazsın. Hem Türk hem Müslüman olunabilir. İslam Sadece Arap dini değildir. Müslüman olmamanız normal çünkü Kur'an sizin aklınızın yetmediği kadar büyük bir kitap. Kabe'ye put diyen bir kara cahil ile tartışmayacağım. Ayrıca ülkelerin tanrısı olmaz yalnızca tek bir tane tanrı vardır. Olmayan beyniniz bunu anlamayacak ama yine de söyleyeyim: "Allah'tan başka ilah yoktur!"

Yorumla
    • Takıntılıks
      Takıntılıks
      +1 yıl

Knk Uçmag ve Tamu yani cennet ve cehennem, inanca sonradan eklendi. Asıl Türklerin inandığı ölüm sonrası hayt şuydu; Kişi öldükten sonra günahlarından sorumlu olmaz. Eğer doğaya zarar vermediyse ve iyi bir insan olduysa ruhu serbest gibi bir şeydi sanırım tam hatırlayamadım. Eğer tam tersi bir insan olduysa da ruhu kötü ruhlar tarafından rahatsız edilir ve aile bireyleri adını hiç anmazmış. Bu da bir ruhun başına gelebilecek en kötü durummuş. Zaten Uçmag ve Tamu Türköe kelimeler bile değilmiş. Esenlikle kal💙

Yorumla
    • İsimsizDeşici
      İsimsizDeşici
      +1 yıl

Kabeye Put diyen bir cahil... Gerçek Tanrı bir ırka özel olamaz asla. Nereden tutsak elimizde patlıyor Tengrizm. Yahudilik de aynı. Türk'ün Tanrısı, Rus tanrısı İtalyan Tanrısı ne bunlar lan. Gerçek Tanrı tüm İnsanlara hükmeder

Yorumla
  • LanetliveŞanssız
    LanetliveŞanssız Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 58%
    +1 yıl

hiçbir dine inanmıyorum ama türklerin dini olduğundan islamdan daha çok saygım var

6
    2 Yorumla
    • İsimsizDeşici
      İsimsizDeşici
      +1 yıl

Irka özel din olamaz. Bu mümkün değil. Tengrizm'e zevkine inanabilirsin sadece. Zerre gerçeklik payı yok kitabı yok kanıtı yok. İslamda en azından kitap var Peygamber var Açık delil var akıl var mantık var.

Yorumla
    • Sgdjks
      Sgdjks
      +1 yıl

@İsimsizDeşici hehe kes

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

5

Cevap

9

Cevap

• Hüzün_Kovan_Kuşu
    Hüzün_Kovan_Kuşu Takip Et
    Master Yaş: 29
    +1 yıl

Öyle bir din yok. Onlar bir yaratıcıya inanıyorlardı. Deizm gibi düşünebilirsin.

Madem böyle bir dine inanıyorsun. Bana dini sorumluluklarınızdan bahseder misin?

2
    4 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Deizm gibi değil bu Tengi Ahlak kitabında nelere dikkat edeceğin ölümden sonra ne olduğu neler yapman neler yapmaman gerektiği yazıyor. Tabi öyle namaz abdest gibi ibadetler yok.

Yorumla
    • Hüzün_Kovan_Kuşu
      Hüzün_Kovan_Kuşu
      +1 yıl

O ahlak kitabı bir yasa. Kendileri yazdı. Ki kanunda işliyordu. Eski Türkler'de zina edenler bile yargılanıyordu. Bu ahlaki meseleleri de tamamen kendileri belirlemiştir. Bir kitap yok, dini sorumluluk yok.

Yorumla
    • fhate
      fhate
      +1 yıl

Bir dini sistemin var olması için bir kitap olması gerekmiyor ama. Kitap olayı çok yeni bir şey ayrıca. Deizm'de din yoktur, yalnızca tanrı inancı vardır. Eski türklerde ise animizm ve maniheizm tabanlı bir dini sistem vardır. Tanrı müdahale edici nitelik taşır. Aynı tabandan gelen başka dini sistemler çevre bölgelerde bugün bile varlığını korur. Deist görüşün kitlesel olarak görüldüğü alan ise zaten tek tüktür. Bir kavram kargaşası yaşamışsın belli ki.

Yorumla
    • Hüzün_Kovan_Kuşu
      Hüzün_Kovan_Kuşu
      +1 yıl

@GökTürk_552_ Eh benimki tartışılan bir konu. Sana göre öyledir başkalarına göre böyle. Ama Göktenricilik bir dinden ziyade kurallar bütünüdür. İslam ile ortak yönlerinin olması Türklerin yavaşça İslamlaşmasını sağlamıştır. Burada da baz alınan tek Tanrı inancıdır zaten.

Göktenricilik dinine sırf milliyetçilik adı altında inanan bir insan salaktır.

Yorumla
  • GencNeandartel
    GencNeandartel Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34 , eic 95%
    +1 yıl

Kültürel olarak pek çok kalıntısıyla bilmeden de olsa muhattap oluyoruz zaten Tengri inancının. Ayrıca ben Neandartelim bildiğim kadarıyla bizim dini inancımız yoktu :D

0
    0 Yorumla
  • kodumunişsizi
    kodumunişsizi Takip Et
    Guru Yaş: 30
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 9,5b cevap paylaştı.

türk ün dini yoktur. din ırkın değil, kişilerin tercihleridir

6
    1 Yorumla
    • bllrbia
      bllrbia
      +1 yıl

👏👏👏👏

Yorumla
  • scorpion026
    scorpion026 Takip Et
    Master Yaş: 40
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 24,7b cevap paylaştı.

Hic duzgun bilgi yok kurali kitabi yok islamiyetten once olan hakkinda duzgun bilgi olmayan biseye inanip islama inanmamak sacmalik

5
    4 Yorumla
    • Takıntılıks
      Takıntılıks
      +1 yıl

Çünkü bir din değil ve Tengri'nin ona iman edilip edilmemesi umrunda olmaz. Ayrıca Çin kaynaklarından-Orhun Kitabelerinden rahatlıkla öğrenebilirsin inancımızı.

Yorumla
    • scorpion026
      scorpion026
      +1 yıl

@Takıntılıks din değilse sadece tarihî araştırma ve Bilgi olur kendinle çelişiyorsun.

Yorumla
    • Takıntılıks
      Takıntılıks
      +1 yıl

Kendimle çelişmiyorum sen doğru anlamı çıkaramamışsın. Din değil ancak bir inanç, ve şimdiki zamanımızda da sıkça Tengricilere rastlayabilirsin. Bir bilgi ve Târihten ibaret değil.

Yorumla
    • scorpion026
      scorpion026
      +1 yıl

@Takıntılıks özentilikten çoğu sözde Türkçülük taşlamak. İnanç ayrı diyorsan o zaman ateist gibi birşey oluyorsun

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

bilmiyorum bile... var gerisini sen düşün
    ayrıca ırkçı değilim.

0
    0 Yorumla
  • Takıntılıks
    Takıntılıks Takip Et
    Xper 4 Yaş: 28
    +1 yıl

Kandaşım, Tengricilik bir din değil inançtır. Ve ben de Kök Tengri'ye inanıyorum💙

2
    0 Yorumla
  • hellomisS
    hellomisS Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 38%
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 2,2b cevap paylaştı.

türküm muslumanim. herşeyin dozunu bilmeli

4
    0 Yorumla
  • MinusHuman
    MinusHuman Takip Et
    Bilge Yaş: 41 , eic 56%
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 621 cevap paylaştı.

Ahu cinnü yettü cennü

1
    0 Yorumla
  • Bachibouzouk
    Bachibouzouk Takip Et
    Guru Yaş: 71
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 3,2b cevap paylaştı.

Hava (gok), ates, su, toprak.

0
    0 Yorumla
  • Browninghp
    Browninghp Takip Et
    Xper 4 Yaş: 27
    +1 yıl

Ben inanıyorum gayette mutluyum

5
    0 Yorumla
  • GökTürk_552_
    GökTürk_552_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27 , eic 37%
    +1 yıl

Buyrun benim

3
    1 Yorumla
    • GökTürk_552_
      GökTürk_552_
      +1 yıl

Sen bu müslümal araplara hitap etme kardeşim

Yorumla
  • LappelDuvide
    LappelDuvide Takip Et
    Yoda Yaş: 29
    +1 yıl

Müslümanım.

3
    1 Yorumla
    • ÖKKEŞ-ULUTÜRK
      ÖKKEŞ-ULUTÜRK
      +1 yıl

Hazret-i LappelDuvide, siz soruyu yanlış anlamışsınız. Zira konunun başlığında, fransız müslümanı var mı diye sormuyor..

Yorumla
  • Müzikherşeydir
    Müzikherşeydir Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

Eskide kaldı

2
    9 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ney eski de kaldı cahil arkadaşım.

Yorumla
    • Müzikherşeydir
      Müzikherşeydir
      +1 yıl

Kendi aynandan bakma bana

Yorumla
    • Müzikherşeydir
      Müzikherşeydir
      +1 yıl

Güldüm

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Gülmene sevindim. Umarım hep ömrün boyunca gülersin. : ) Tengri senin ile olsun. : )

Yorumla
    • Tuva_Türkü34
      Tuva_Türkü34
      +1 yıl

kardeşim soru kapalı oluğu için burya yazdım orta Asya'da bulunan Türk halkı Tuvaların genel inancı Gök Tanrı inancıdır bende orta Asyalı Tuva Türküyüm kıpçak kökenliyim benim ailemde çevremdekilerde Tengrici bende Tengristim

Yorumla
    • GökTürk_552_
      GökTürk_552_
      +1 yıl

@Tuva_Türkü34 işte benim kardeşim 🇹🇷❤️

Yorumla
    • GökTürk_552_
      GökTürk_552_
      +1 yıl

@Tuva_Türkü34 benim aile müslüman ya onu ne yapacağız benim de Tengrist olduğumu daha bilmiyorlar?

Yorumla
    • ÖKKEŞ-ULUTÜRK
      ÖKKEŞ-ULUTÜRK
      +1 yıl

Eskide kaldı diyor hıyar ağası..

Muhammed'de Kuranı dün tebliğ etmedi bize, 1400 küsur yıl geçti..

Madem Hakikate değilde en yeniye iman ediyorsun o zaman Uzaylı dini diye bir din türettiler, burada parazit yapacağına git ona katıl.. ebu cahil..

Yorumla
    • ÖKKEŞ-ULUTÜRK
      ÖKKEŞ-ULUTÜRK
      +1 yıl

GÖK TENGRİ (ULU TANRI) inancına sahip olmayan, müslüman olmana veya bir başka dinde bulunmana bir engel olmadığı gibi, o dinin bozulmuş kısımlarını TENGRİ İNANCI düzelteceğinden, daha iyi bir dindar olmana olanak verir.

Zira unutulmamalıdır ki, Türklerde kardinallerin-diyanetlerin-piskoposların-temizkoposların bulunduğu kurumsallaşmış bir din yok, GÖK TENGRİ (ULU TANRI) İnancı vardır. Bir inanç olduğundan dolayıda Türkler girdikleri her dine bu KUTSAL TENGRİ inancını getirmiştir. Kısaca Türkler hangi dine girerse girsin, Tengri'siyle birlikte gelmiştir. (Bkz: Musevi Karay Türkleri)

Ayrıntılı açıklamayı bir başka iletide yaptım yukarılardaki gönderilere bakarak görebilir ve merak ettiklerinizi o başlık altında sorabilirsiniz.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Araştırıyorum

0
    0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Türk ` ün dinine inanan var mı aramız da? Tengri (Gök Tengri , Kök Tengri ) inancına inanan Tengrist olanlar var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Gerçek türkler çekik gözlüdür inancına katılıyor musunuz? 57 cevap verildi
Ahiret inancı olmayanlar Türk olabilir mi sizce? 7 cevap verildi
Türkiye Cumhuriyetinin size göre bir dini var mı? 111 cevap verildi
Türkiye de yaşayıp farklı dinden olanlar var mı? 13 cevap verildi
Turkce konusan hristiyanlar hakkinda ne dusunuyorsunuz? 5 cevap verildi
Alevilik ve şiilik türk inancı mı? 9 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Saçlarınızın doğal rengini seviyor musunuz?
  • Renklerin cinsiyeti var mı, pembe kız rengi mavi erkek rengi mi gerçekten?
  • İnstagramda tatile çıkıp belgesel çeker gibi her yeri çekip anlatan storyler atan kişiler hakkında ne düşünüyorsunuz😅?
  • Yasadıgınız yerde deniz var mı?
  • İnsanlarda ilk dikkat ettiğiniz özellik nedir?
  • Sağlıklı içecekler içince kendinizi sağlıklı hissediyor musunuz?
  • En kolay ev işi nedir?
  • Bir insanın size neler kattığına mı neler götürdüğüne mi bakarsınız?
  • Aşk için savaşmak mı, vazgeçmek mi?
  • Ne sıklıkla karpuz yiyorsunuz?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨