Gizli Üye(25-29)+1 yılBu bir inanç değildir gerçektir. Ayrıca çekik gözlü insanların tarihi hunlara dayanıyor. Türkler, Moğollar, Japonlar, Çinliler, Koreliler falan hepsinin gelenekleri temel de aynı olmasının sebebi budur. Tabi zaman'la o dönemin coğrafya şartlarıyla farklı milletlerle çiftleşmeler yaşanınca vb Çekik gözlü ırklar bölünmüşdür. Çinlilerin çekik gözlü olmasının bir başka sebebi de zaten o çoğrafıya da yaşayan tüm insanların oranın çoğrafıyasına uygun evrimleşmesidir her nasıl afrika da siyahiler varsa batı da beyazlar varsa da asya da ise çekik gözlü sarı ırk dan gelenler var ama günümüz türkiyesin de gerçek türk sayısı 100%10'dan azdır.
43 Yorumla- +1 yıl
Bu guzel bilgiler icn teşekkür ederm
- +1 yıl
Senin dediğin şey o kadar mantıksız ki sana şöyle açıklayacağım.
1- Çin Kore Japon Türk gelenekleri aynı değil aksine bambaşkadır.
2- Senin mantığına göre dünyada 2 ırk var İri gözlüler ve Çekik gözlüler zira tüm çekik gözlü insanlara hun dedin cidden aşırı cehalet dolu bir yorum Çinlilerin tarihi Türklerden eski bu dediğin doğru olamaz. Neyse gene senin mantığına göre tüm iri gözlüler de aynı yerden çıkmış olması lazım çekik öyle ise yani tüm iri gözlüler Arap veya Avrupalı. Bu bilimsel bir veri zaten inanç değil ilk Türk denilen insanlar Altay dağlarında görülmüştür ve bunlarda çekik gözlüdür dolayısıyla Türklerin aslı çekik gözlüdür. Aslında çekik gözlü diye bir şey yok o tabir yanlış tüm insanların göz yapısı aynıdır farklı gösteren göz kapağıdır yani doğru tabir düşük göz kapağı ben de öyleyim. - +1 yıl
Benim Neslin Nereliye Benziyor
En İyi Cevaplar
+1 yılBen çok severim çekik gözlükleri
24 Yorumla- +1 yıl
Gözlüleri...
- +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
Önemsiz
- +1 yıl
EyvAllah...
+1 yılben katılmıyorum bu görğşe. yaşanılan coğrafi bölge fiziksel görünüşe etki eder. lakin böyle denmesinin sebebi bilinen ilk türklerin ilk türk devletlerini orta asyada çıkmış olması. ayrıca bir özbekistanlı ile bir çinli arasındaki çekikliğin de farkları var. lakin kore ile bir akrabalığımız varmış.
24 Yorumla- +1 yıl
en doğru yorum
- +1 yıl
Tamam işte hem katılıyorsun hem katılmıyorum diyorsun ilk Türkler çekikse matematiksel olarak ondan sonrakilerde ilke dayanmak zorunda ki Bu bilimsel bir veri zaten inanç değil ilk Türk denilen insanlar Altay dağlarında görülmüştür ve bunlarda çekik gözlüdür dolayısıyla Türklerin aslı çekik gözlüdür. Aslında çekik gözlü diye bir şey yok o tabir yanlış tüm insanların göz yapısı aynıdır farklı gösteren göz kapağıdır yani doğru tabir düşük göz kapağı ben de öyleyim.
- +1 yıl
Türki Halklar = 🛖🐺 TURKIC
Oğuzlar = 🇹🇷🇦🇿🇹🇲
Kıpçaklar = 🇰🇬🇰🇿
Karluklar = 🇺🇿
Sibiryan
Ogur
Argu
vb. Gibi gruplara ayrılmaktadır
Katılmıyorum 😐 iri değildir ama çekik de değil
11 Yorumla- +1 yıl
Neye göre katılmıyor bu fikirle olacak bir iş değil Tarihten iyi mi biliyorsun? Bu bilimsel bir veri zaten inanç değil ilk Türk denilen insanlar Altay dağlarında görülmüştür ve bunlarda çekik gözlüdür dolayısıyla Türklerin aslı çekik gözlüdür. Aslında çekik gözlü diye bir şey yok o tabir yanlış tüm insanların göz yapısı aynıdır farklı gösteren göz kapağıdır yani doğru tabir düşük göz kapağı ben de öyleyim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
+1 yılBir Çinli ya da Japon gibi tam çekik değiliz. Dede Korkut, Orta Asya'da yaşayan Türk toplumunun fiziksel özelliklerini anlatırken kıyma göz, hafif iri göz gibi kavramları ortaya koymuştur. Yanılmıyorsam Kaşgarlı Mahmud'un da fiziksel özellikleri ile ilgili bir sözü var. Ha beraber yaşadığımız için zamanında yani kız alıp verdiğimiz için tam çekik olmuşuzdur bu doğal bir şey. Aynı şey bulunduğumuz coğrafya için de geçerli. Yani kısacası biz diğer Asya milletleri gibi fazla çekik değiliz.
24 Yorumla- +1 yıl
Ben çekik gozluym
- +1 yıl
Seni mi kıracağım sen çekikin hasısın hası😊
- +1 yıl
: ) ahaha yani yuvarlak bir çekik benmkisi
- +1 yıl
Aynen😊
+1 yılGerçek Türkler'in badem gözlü olması durumunda da Afrikalılar'ın Türk olma ihtimali artıyor.
Sulandırmadan cevaplayayım.
Saf kan Türk, çekik gözlüdür. Buğday tenli, orta boyludur.
Bugün göçebe yaşam sürmeye devam eden Orta Asya Türkleri var. Adam direkt Hun Türk'ü. Aç iki belgesel izle.
Kendisini Türk zanneden Anadolu insanı ise Arap, Rum, Kürt, Zaza, Laz, Balkan kırması.50 YorumlaDiğer konusunda 5,2b cevap paylaştı. bence doğru bır önerme orta asya halklarının hepsi çekık gözlü bu iklimden kaynaklanıyor ama tabi şu anda baktığında tüm çekık gözlüler önermeside doğru gözüküyor orhun abideler accuk daha karıştırmalıyız galıba
22 Yorumla- +1 yıl
Senin yorumlarini özlemişm
+1 yılAslında Asya'da yaşıyan çoğu ırkın gözleri çekiktir.
Türklerde geçmişte Asyada yaşadığı için çekik gözlüolmuş olabilirler :D23 Yorumla- +1 yıl
Natsu sende çekik msn: )
- +1 yıl
Hayır ben çekik gözlü değilim :D
- +1 yıl
Ben çekik gözlüym
+1 yılÇinlilerin Türk olma ihtimali mi artıyor ahhahah cidden kahkaha attım. Tüm iri gözlüler avrupalı mı da tüm çekikler zihniyet olsun bu nasıl bir kafadır Allah aşkına? bu kadar cehalet olmamalı. Ayrıca Bu dediğin şey inanç değildir ilk Türk denilen insanlar Altay dağlarında görülmüştür ve bunlarda çekik gözlüdür dolayısıyla Türklerin aslı çekik gözlüdür. Aslında çekik gözlü diye bir şey yok o tabir yanlış tüm insanların göz yapısı aynıdır farklı gösteren göz kapağıdır yani doğru tabir düşük göz kapağı ben de öyleyim.
10 YorumlaDiğer konusunda 18,4b cevap paylaştı. Aslında Türkler sarı saçlı mavi gözlü ve yanık tenli bunun kitabını okudum ırklar ve kökenleri adlı.. Bizi hep Moğollar ile karıştırıyorlar... Başbuğ Attilayı tarif ederken uzun boylu yanık tenli, mavi gözlü ve sarı saçlı olarak tarif ediyor..
11 Yorumla- +1 yıl
Yanlış: Bu şey inanç değildir ilk Türk denilen insanlar Altay dağlarında görülmüştür ve bunlarda çekik gözlüdür dolayısıyla Türklerin aslı çekik gözlüdür. Aslında çekik gözlü diye bir şey yok o tabir yanlış tüm insanların göz yapısı aynıdır farklı gösteren göz kapağıdır yani doğru tabir düşük göz kapağı ben de öyleyim.
+1 yılTürkler ilk olarak Orta Asya'da var olduğu için doğru. Sonradan Anadolu'ya gelince başka ülkelerle genimiz karma oldu.
30 YorumlaOrtaya asyaya iki kuşak zenci bile koysanız çekik göze dönüşür. Güneşin açısı gözleri çekik yapıyor. Dolayısıyla bizde orta asyadayken muhtemelen çekik gözlüydük. Şimdi Kırgızistan daki Türkler gibi.
20 Yorumla
+1 yılEvlilikler, çevrenin etkisi, mutasyona uğrama, iklim şartı gibi nedenlerden dolayı cekik gozlu olmayanlar da var.
20 Yorumla
+1 yılSonda ki kızı seviyorum yani bencede çekik gözlüler türk olabilir
20 YorumlaO halde bende safkan Turk olarak kendimi tanitabilirim
10 Yorumla
+1 yılZaten 30-40 yıl sonra Türklerin çoğu çekik gözlü olacak
20 Yorumla- Diğer konusunda 720 cevap paylaştı.
+1 yılGerçek türk gülünce gözleri kısılan görünmeyen türktür bence çoğu çinlinin geninde vardır
20 Yorumla
+1 yılİnsanlar itiraz etmeye devam etsin gerçek türkler çekik gözlülerdir
20 YorumlaCinliler Türk değildir ama ortaasyadaki türkler çekik gözlüydü
25 Yorumla- +1 yıl
cin mi
- +1 yıl
siz turklerden hersey beklerim mizahimiz farkli ya
- +1 yıl
ya değilde ak yazcaktim
+1 yılTam değilde hafiften çekik gözlü olduklarına inanıyorum.
20 Yorumla
+1 yılson da ki kiz cok cekici duruyor neden gozume oyle geldi bilmiyorum
10 YorumlaTürk'üm. Hatta Kütahyalıyım..

00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldünyada cengiz han tohumları olmadığı bir ülke yok bence 😉
11 Yorumla- +1 yıl
Olabilir
+1 yılOf aman Tengrim o son da kı kız kım?
12 Yorumla- +1 yıl
: ) türkü turan
- +1 yıl
woow guzel kız mış,
+1 yılbilimsel açıdan ispatlansın... laf ile peynir gemisi yürümez.
01 Yorumla- +1 yıl
Bu bilimsel bir veri zaten inanç değil ilk Türk denilen insanlar Altay dağlarında görülmüştür ve bunlarda çekik gözlüdür dolayısıyla Türklerin aslı çekik gözlüdür. Aslında çekik gözlü diye bir şey yok o tabir yanlış tüm insanların göz yapısı aynıdır farklı gösteren göz kapağıdır yani doğru tabir düşük göz kapağı ben de öyleyim.
+1 yılcekik gözlüler çin japon kore vs olur buna kendin nasill kandin
01 Yorumla- +1 yıl
Bu bilimsel bir veri zaten inanç değil ilk Türk denilen insanlar Altay dağlarında görülmüştür ve bunlarda çekik gözlüdür dolayısıyla Türklerin aslı çekik gözlüdür. Aslında çekik gözlü diye bir şey yok o tabir yanlış tüm insanların göz yapısı aynıdır farklı gösteren göz kapağıdır yani doğru tabir düşük göz kapağı ben de öyleyim.
+1 yılbenim gözlerim çekik😃
11 Yorumla- +1 yıl
Benmde: )
Gizli Üye(30-35)+1 yılO zaman biz türk değiliz ülkenin adını avrasya cumhuriyeti yapalım
Çin ve japonya tamamen türk demekki.
Biraz mantıklı konuşun01 Yorumla- +1 yıl
Mantıktan kastın bu mu? Cidden çok komiksin bence hep gizli üye kal. Tüm iri gözlüler avrupalı mı da tüm çekikler aynı oluyor bu nasıl mantık o zaman dünyada 2 ırk var senin mantıgına göre iri göz ve badem göz Çinlilerin Türk olma ihtimali mi artıyor ahhahah cidden kahkaha attım. Tüm iri gözlüler avrupalı mı da tüm çekikler zihniyet olsun bu nasıl bir kafadır Allah aşkına? bu kadar cehalet olmamalı. Ayrıca Bu dediğin şey inanç değildir ilk Türk denilen insanlar Altay dağlarında görülmüştür ve bunlarda çekik gözlüdür dolayısıyla Türklerin aslı çekik gözlüdür. Aslında çekik gözlü diye bir şey yok o tabir yanlış tüm insanların göz yapısı aynıdır farklı gösteren göz kapağıdır yani doğru tabir düşük göz kapağı ben de öyleyim.
+1 yılBenim gözler biraz çekik gibi?
10 Yorumla
+1 yılevettt asyadan doğru gelmişiz neticede :d
10 YorumlaDiğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Hayır. Türkler asil millettir.
11 Yorumla- +1 yıl
Neye göre hayır? Tarihten daha mı bilgilisin? Bu bilimsel bir veri zaten inanç değil ilk Türk denilen insanlar Altay dağlarında görülmüştür ve bunlarda çekik gözlüdür dolayısıyla Türklerin aslı çekik gözlüdür. Aslında çekik gözlü diye bir şey yok o tabir yanlış tüm insanların göz yapısı aynıdır farklı gösteren göz kapağıdır yani doğru tabir düşük göz kapağı ben de öyleyim.
Ben bir gerçek Türk üm
20 Yorumla- Diğer konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılHayır gerçek türkler göbeklidir
11 Yorumla- +1 yıl
Yanlış: Bu şey inanç değildir ilk Türk denilen insanlar Altay dağlarında görülmüştür ve bunlarda çekik gözlüdür dolayısıyla Türklerin aslı çekik gözlüdür. Aslında çekik gözlü diye bir şey yok o tabir yanlış tüm insanların göz yapısı aynıdır farklı gösteren göz kapağıdır yani doğru tabir düşük göz kapağı ben de öyleyim.
bende çekik gözlüyüm. ama çinli değilim.
10 Yorumla
+1 yılOrta Asya türkleri var olabilir çinliler olamaz.
10 Yorumla
+1 yılAna vatan orta asya olduğuna göre olabilir
10 YorumlaOsmanlı da gerçek türk du cekik gozlu değillerdi
11 Yorumla- +1 yıl
- Diğer konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yılBöyle cekiklik değil, asya Hunları gibi olacak
10 Yorumla Gerçek Türk üm,,,, çekik gözlü değilim
11 Yorumla- +1 yıl
Düz mantık mı o 😦
12 Yorumla- +1 yıl
Düz eğri ne farkeder
Oğuz türkleri buna dahil değil
11 YorumlaEvet katiliyorum
10 YorumlaDiğer konusunda 12,8b cevap paylaştı. Zaten öyle dostum
10 YorumlaEvet öyledir
10 YorumlaDiğer konusunda 974 cevap paylaştı. Hayır değildir
10 Yorumla
+1 yılSanmıyorum
10 Yorumla
+1 yılİnanmıyorum
10 Yorumla
+1 yılEvet...
10 YorumlaEvet doğrudur.
10 YorumlaDiğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. hayır
11 Yorumla- +1 yıl
Neye göre hayır? Bu bilimsel bir veri zaten inanç değil ilk Türk denilen insanlar Altay dağlarında görülmüştür ve bunlarda çekik gözlüdür dolayısıyla Türklerin aslı çekik gözlüdür. Aslında çekik gözlü diye bir şey yok o tabir yanlış tüm insanların göz yapısı aynıdır farklı gösteren göz kapağıdır yani doğru tabir düşük göz kapağı ben de öyleyim.
+1 yılöyle değil mi zaten yanlış mı biliyorum
00 Yorumla
+1 yılTabiki.
00 YorumlaOlabilir
10 YorumlaDiğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Katılmıyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Neye göre katılmıyorsun? Bu bilimsel bir veri zaten inanç değil ilk Türk denilen insanlar Altay dağlarında görülmüştür ve bunlarda çekik gözlüdür dolayısıyla Türklerin aslı çekik gözlüdür. Aslında çekik gözlü diye bir şey yok o tabir yanlış tüm insanların göz yapısı aynıdır farklı gösteren göz kapağıdır yani doğru tabir düşük göz kapağı ben de öyleyim.
Sanmam
11 Yorumla- +1 yıl
Gizli Üye(30-35)+1 yılkatılmıyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkatılıyorum
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem