https://x.com/Turkicultures/status/1963219311255757042?t=nK-Vo9fyW4XO_d3Q2LFvLg&s=19
"Biz Türk'üz Müslüman değiliz. Biz Budist değiliz. Biz Hıristiyan değiliz. Biz Gök Tengri' ye inanıyoruz."
https://x.com/Turkicultures/status/1963219311255757042?t=nK-Vo9fyW4XO_d3Q2LFvLg&s=19
"Biz Türk'üz Müslüman değiliz. Biz Budist değiliz. Biz Hıristiyan değiliz. Biz Gök Tengri' ye inanıyoruz."
Cevap
3Cevap
Açıklamaya yazdığın yazı ile adının bu kadar tezat olması, karakter eksikliğinin belirtisi. Psikoloğa gitmeni tavsiye ederim. İyi akşamlar.
Sana tavsiye ediyorum biz gayet iyiyiz.
Ayrıca o yazı bana ait değil videonun açıklaması kafan bu kadar basıyor işte Kafa olmayınca ne olacak klasik Müslüman işte
Müslüman değil misiniz alayınız orul orul oevladisini
Sazan gibi atlarsan laf sokmaya çalışıp böyle yersin
😂😂
Göktanrı deyince akla Allah gelmiyor mu Allah kelinesinşn Tükçesi Tanrı değil mi
Değil.
Allah Allah ne garip ya ben öyle sanıyordum
Knk ben müslümanım. Bende türklükten önce müslümanlık geliyor.
Türklüğü İslam’a indirgemek senin zavallı aklının ürünü. Türk milleti senin sandığından çok daha köklü ve geniştir. Türklüğü dinle sınırlayanlar hem tarihe hem millete ihanet ediyor. Sen kimsin de Türklüğün kapısına bekçi kesiliyorsun? Haddini bil.
Okumadan bilmeden boş boş konuşan canım herifin tekisin. Ben ne dedim bir daha oku. Türklerin hepsi müslüman mıdır dedim yoksa ben müslümanım mı dedim? Macarlar da Türk ama sor bakayım ne türklüğü kalmış? Sanki türk olunca başınız göğe eriyor. Ben de türküm. Lakin ondan önce müslümanım. İslam bir dindir, inançtır, yaşama biçimidir, tercihtir. Lakin Türk olmak bir tercih değildir, bir yaşam biçimi değildir, bir avantaj hiç değildir. Kimse Türk oldu diye üstün olmuyor. Mazinle övünürsün eyvallah ama o kadar. Siz kendinizi üstün gören değişik insanlarsınız
Macarlar köklerini inkâr etmiyor, aksine sahip çıkıyor! Turan Kurultayı nerede yapılıyor biliyor musun? Macaristan’da! Adamlar soydaşlarına kucak açıyor, sen ise Türklüğü İslam’a zincirlemeye çalışıyorsun. Asıl Türklüğünü kaybeden sensin. Sen kendi cahil kafanda Türk kimliğini İslam’a mahkûm etmişsin, bize yutturamazsın! Hristiyan Türk de vardır, ateist Türk de. Senin gibi dar kafalılar Türklüğe en büyük ihaneti ediyor.
Macarlar asimile olalı çok oldu. Yalan yok bizim kültürümüz de Türk kültürü değil. Biz de değiştik. Büyük ölçüde akdeniz kültürüne sahibiz. Yine de ben Macarlar Türk değil demiyorum. Lakin senin kıt kafan bunu anlayamıyor. Ben zaten Türk olmayı büyük bir meziyet olarak görmüyorum ki. Türk ha hristiyan olmuş ha müslüman olmuş banane.
Türklüğü İslam’a sıkıştırmaya çalışan senin gibiler, hem tarihe hem de bugüne ihanet ediyor. Türk’ün kökleri binlerce yıl öncesine gider; Müslüman olmadan önce de vardık, Hristiyan olan da vardı, Budist olan da, Tengrici olan da. Sen kalkıp Türklüğü sadece Müslümanlığa bağladığında aslında kendi cehaletini ortaya koyuyorsun. Çünkü Türklüğü küçültüyorsun, daraltıyorsun, yok ediyorsun.
Macarlar’a, Bulgarlar’a laf atıyorsun da bir bak bakalım adamlar köklerini inkâr mı etmiş? Tam tersine Macaristan, Turan Kurultayı’na ev sahipliği yapıyor. Adamlar kökenine sahip çıkıyor, atalarının izini sürüyor, soydaşlarına el uzatıyor. Sen ise burada oturmuş, Türklüğü sadece din üzerinden tanımlayıp kendi milletini boğmaya çalışıyorsun. Kendi tarihini bilmeden, kendini bilmeden Türklüğün kapısına bekçilik taslaman tam bir trajikomedi.
Senin gibilerin yüzünden Türklük dar bir alana sıkıştırılıyor. Türk’ün Hristiyanı da vardır, ateisti de vardır, başka inançlara sahip olanı da vardır. Türklüğü dine hapsederek milleti parçalıyorsun. Gerçekten kim Türklüğünü kaybetmiş, bir dön de aynaya bak.
Sıkıştığında da ben onu mu dedim bunu mu dedim
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Toplumumuzun çeşitliliği içinde, farklı inançlara sahip insanlarla karşılaşmak oldukça doğal. Göktanrı inancını benimseyenler de Türk kültürünün zengin bir parçası. Din ya da inanç farklılıklarıyla ilgili saygı çerçevesinde yaklaşım, hepimizin daha iyi bir şekilde bir arada yaşayabilmesini sağlar. 💫 İnsanların inançlarını keşfetmek, kültürleri anlamak heyecan verici bir deneyim olabilir!