Kocamın bana calismam icin, eve para getirmem icin baski yapması normal mi?

Supurge istiyorum mesela. Sende calissaydin alırdık diyor. Ekonomi iyi gitmiyor, duzelmeyecek gibi, biraz disimizi sıksakta iyi kotu bir ev alsak, hemde surekli kiralara zam yemeyiz diyorum. Maasin olsaydi birimiz kredi öder, birimiz evi gecindirirdi diyor.

Disari ciktigimizda begendigim bir sey oluyor. Bunu almak istiyorum diyorum. Evde benzeri var ihtiyacin yok diyor. Ama olsun her sey pahalaniyor zaten alirim eskiyene kadar giyerim diyorum. Kendi paran olsaydi alirdin diyor. Artik cok sıkıldım bu durumdan.

Sen bana erkek olarak bakmak, ihtiyaclarimi gidermek zorundasin, evlenirken calismadigimi biliyordun dedim. Bir sey demedi ama devam ediyor ara sıra. Artik ekonomik ve psikolojik siddet olarak algiliyorum bu durumu.

Resim öğretmeniyim. Ama atamam olmadi. Esim artik o kadar sinirimi bozuyor ki gizliden gizliye, esimden habersiz ozelde falan calisip bosamayi düşünür oldum. Heves ettigim seyleri de kursagimda birakiyor bu sekilde. Bir drgil iki degil bu cumleleri. Artik isteklerimi de soylemiyorum, bana diyecegi cumleyi bildigimden.

Kocamın bana calismam icin, eve para getirmem icin baski yapması normal mi?