Kendi tarihini bilmeyen ve kendi tarihini 5.500 yıllık kendi öz Türk harfleri yerine Türk ve Müslüman olmayanların yazdığı Latin harfleri üzerinden doğru öğrendiğini ve öğrenebileceğini sanan tek millet biz miyiz 🤔
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Maalesef öyle
Fesli deli mi dinliyorsun?
Belgelerle tarih dersi veriyorum.
Vay Adana Maraş Kastamonu. Ben de tarih mezunu lisanslı tarihçiyim, nasıl yapalım
İstediğin gibi mesela' Yurtta Sulh Cihanda Sulk " sloganının Türklüğe aykırı bir slogan olduğundan başlayalım istersen ha ha ne dersin. Malum güncel konu.
Cihan hakimiyeti mefkuresi. Ama İtalyanlar toprak istediğinde üniformasını giyen, İngiliz komutana misafir değilsiniz, gitmezseniz göndeririz diyen, size savaşmayı degil ölmeyi emrediyorum diyen de aynı lider. Evet savaş Türkün düğünüdür. Ancak sadece gerektiğinde.
yav her şeyden evvel kendi nefsine, şahsiyetine ve şerefine ehemmiyet verir, ancak ondan sonra ordu dahil başka şeyleri düşünürdü. Bunu biz değil, kendisi söylemektedir. Birinci Dünya Harbi’nde şark ordusunun vaziyetini dostu Falih Rıfkı Atay’a anlatırken şöyle der:“Her şey mahvolmuş gibi idi. Kendi şerefimi ve bütün orduyu kurtarmak zorunda idim.”Dikkat edersen, burada evvela kendi şerefini zikretmekte, ancak ondan sonra orduya sıra gelmektedir. Yani önceliği kendisidir. Malum olduğu üzere Milli Mücadele döneminde, Yunan ordusunun ilerlemesi üzerine karışan Birinci Meclis, ondan Başkumandanlığı uhdesine almasını istemişti. O ise milletvekillerinin buradaki niyetini “Nutuk” isimli kitabında şöyle ortaya koyar: " Bir kısım zevat, artık ordunun tamamen mağlûbolduğuna, vaziyetinin iadesine imkân kalmadığına, binaenaleyh dâvanın, takibettiğimiz dâvayı millinin kaybolduğuna hükmetmişlerdi. Bu sebeplerle duydukları hiddet ve şiddeti, benim üzerimde teskin etmek istiyorlardı. Istiyorlardı ki, kendi tasavvurlarına göre münhezim olmuş (hezimete uğramış) ve inhizamı devam edecek olan ordunun başında benim de şahsiyetim münhezim olsun (hezimete uğrasın) Peki yav Trablusgarp’a neden gitti?
yav Trablusgarp’a gitme sebebini dostu Falih Rıfkı Atay onun ağzından şöyle nakleder:“Boşuna bir şeydi, Memleketteki işlerimize bakmalı idik. Fakat gitmem lazımdı. Ötekilerinden başka türlü yapamazdım" diyordu. yav genel sekreterliğini yapmış olan tarihçi Hikmet Bayur ise daha açık ifadeler kullanır:“Atatürk’e ümitsiz ve sonuç bakımından faydasız olan bu işe neden giriştiğini ve gitmek için direndiğini sorduğumuzda: ‘bunun böyle olduğunu o sırada ben de görüyordum, ancak orduda ve akranım olan subaylar arasında maddi ve manevi sıramı muhafaza etmek için buna mecburdum, esasen Istanbul’da beni fiilen işsiz bırakıyorlardı’ karşılığını vermiştir.
Mustafa Kemal hakkında bugüne kadar yazılmış en başarılı biyografiler arasında yerini almış olan Lord Kinross’un “Atatürk”ünde ise şöyle denilmektedir:Mustafa Kemal, bu seferin akıllıca bir iş olduğuna inanmıyordu. Asıl tehlikelerin Balkanlardan geleceğini pek iyi bilmekteydi. Arkadaşları, onun aksine, her şeyi olduğu gibi kabul ediyor, Batı Trablus’un işgalinin Osmanlı Imparatorluğunun tasfiyesi yolunda atılmış bir adım daha olduğunu ve bu gidişin ancak Anavatan dolaylarında önlenebileceğini kavrayamıyorlardı. Ama o da, kamu isteklerinin akıntısına karşı gelemezdi. Savaş alanındaki başarıları, parti içindeki durumunu sağlamlaştırmaya da yardım edebilirdi. Hem zaten nasılsa burada, Istanbul’da, Mahmut Şevket Paşa ona göz açtırmıyordu. Ayrıca Enver’den geri kalmayı da kendine yediremezdi. Böylece Enver’e katılmak üzere gemiyle yola çıktı.”
Atatürk’ün” 18 Mart Çanakkale Zaferinde hiçbir katkısı yoktur. Zaten mantık gereği Mustafa Kemal Atatürk’ün 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nde olmaması, görev almaması gerekiyor. Zira, 18 Mart zaferi bir deniz savaşıdır. Mustafa Kemal ise karacı piyade sınıfına mensup bir yarbaydır. Dolayısı ile sınıfı ve ordudaki kategorisi itibari ile bir karacı olduğu için deniz savaşında vazifesi yoktur. Peki o halde biz ülke olarak neden şanlı bir deniz zaferi olan 18 Mart’ta bir karacı piyade olan Mustafa Kemal Atatürk’e ağıtlar yakıyoruz. Neden, bu destansı zaferin hakiki kahramanları olan Çanakkale Genel Komutanı Cevat Paşa’yı, ya da yaveri Selahaddin Adil Bey’i, döşediği mayınlarla boğazı işgal güçlerine mezarlık haline getiren Nusrat Mayın Gemisi’nin kaptanı Tophaneli İsmail Hakkı Bey’i, ya da mayıncı Yüzbaşı Nazmi Bey’i hiçbir resmi törende hayırla yâd edip ruhlarına dua okumuyoruz? Ne yazık ki yaşanılan tarihle bizlere öğretilen tarih arasındaki fark bu kadar farklı.
Gerektiğinde mi yani Mustafa Kemal ideolojisi bize saldırmadan biz kimseye saldırmayız. Bizim amacımız sadece elde kalan sınırları korumak. İşte tam bir Türklük karşıtı anlayış. Kürşad ayaklanması kaç kişiyle yapıldı? O kadar Çinli arasına dalmak sizin tarih anlayışınıza göre gereksizdi çünkü kaybedip ölecekleri açık ve netti. Fakat onlar geride kalan nesline örnek olarak bağımsızlık hareketi başlattılar. Ayrıca Türk'ün kanı kutsaldır ve hiçbir Türk şehit kanları ile sulanarak kaybettiği toprakları geri almadan dünyada barış istemez. Kendi kabuğuna çekilerek kaybettiğim topraklardan banene , onların olsun hepsi. Bana kalan Türkiye toprakları yeter demez hiçbir Türk. Çünkü bilir ki sen kaybettiğin toprakları geri almak için saldırmazsan, onlar senin elinde kalan toprakları almak için saldırır. Yahudiler bu yüzden sürekli ilerliyor. Güneydoğu yıllardan beri sınır dışına taarruz yapmadığımız için PKK'lı Ermeniler tarafından hedef oluyordu. Ayrıca biz Türklerde ezelden beri Cihanda barış değil, "Cihanda Kızıl Elma" anlayışı vardır. ilk defa Oğuzname ile yazılı kaynaklarada geçmiştir bu ve Oğuz Destanı ve Göktürk Kitabeleri'nde de Kut geleneğine göre Türk Kağanının sadece Türklerin değil tüm dünyanın Kağanı olduğuna inanılır ve fetihler bu esasa uygun olarak yapılır. Tanrı'nın cihan hakimiyetini Türklere emanet ettiğine inanan bir milletiz. Zaten biz Oğuz Türklerinin soyu Şecer-i Türki kitabına göre Nuh peygamber Aleyhisselam'ın oğlu Yasef'ten geliyor ve Türk tarihinde ahiret inancı olmayan tek bir Türk lider yoktur. Ne hikmetse 5500 yıllık ahiret inancı olan ve Tanrı için ezelden beri adak adayan Türkler sadece tek bir kişi ile Mustafa Kemal sonrası dinsizleşiyor. Neden acaba diye bir sorgula istersen bunu.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!