Gerçi hangi taraftan baksak treni kaçırmış gibiyim😂😂ama hangisi daha mantıklı olur fikirlerinizi merak ettim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Herkesin hayatında farklı öncelikler ve hedefler vardır. Okumak ve evlenmek, kişisel tercihlere bağlı olarak değerlendirilmesi gereken yaşam seçenekleridir. Kariyer ve kişisel gelişim odaklı bir yaşam istiyorsanız okumak mantıklı olabilir, ancak aynı zamanda sağlıklı bir ilişki kurmak ve aile kurmak da önemli olabilir. Kararınızı belirlemek için kendi önceliklerinizi ve değerlerinizi düşünmek önemlidir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEvlenip okumak çünkü hayat durmuyor ve biyolojik saatin var. Yani anne olma zamanın sınırlı birşeyleri ertelersen diğer şeyleri kaçırirsin. Yas ilerledikçe anne olma şansın da azalır. Menepoza da yaklasirsin. Ayrica yaş ilerledikce çok seçici olursun. Kimseyi beğenmezsin o yüzden umarım anlarsın hayat acımasız. Seni beklemez oku diye okuyayım dersen anne olmayı kacirirsin. Geriye bir bakmissin okuyup bir yere yerleseyim derken yaş gitmiş annelikte kaçmış.20 yaşların başında olsaydın oku derdim ama şu an evlen ve oku derim. Ama bu arada da anne olmaya bak. tik tak tik tak zaman isliyor her ay adet ile birlikte bir yumurtan daha eksiliyor. Dediklerime bakarsan hakikati görürsün
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek bir maharet değil. Okumak, öğrenim görmek de öyle pek büyütülecek bir maharet değil, ancak birincisine kıyasla ikincisinin bireysel hayatına katacağı şeyler olacaktır olumlu anlamda, bu yüzden okulu tercih edebilirsin
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNeden okuyabilirsin bence zaten Yaşın da büyük Neyi nerede yapman gerektiğini bilirsin Neyi nerede yapman gereksinim derken ders çalışırken evini misafir almayacak kadar olgunsun bence çünkü şundan dolayı diyorum evlenip de okuyabilirim diyenlerin yarısı okuyamıyor ama yaşları 18 ile 20 arası Olanlardan bahsediyorum onlar diyor Hem evlenelim hem KPSS'ye girerim ama evlenince öyle olmuyor birçok arkadaşım öyle yaptı ve yapamıyor şu anda bazıları hastan neredeyse hepsi okulunu bıraktı Evliliğine yönel Ama sen yapabilirsin sanırım
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
108
Cevap
133Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,2b cevap paylaştı.
u +1 yılokumak elbette.. her azman için eğitim ilk sırada olmalı..
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 827 cevap paylaştı. Bende 34'ü bitirdim, şu saatten sonra evlensem ne olacak ki? Biriyle tanıştım ettim, bir süre flört sonra söz, nişan, düğün tabi para olursa, ee karar verdik çocuk yaptık yaş oldu 40, o yaşta baba mı olunur diyorum kendi kendime ve sonuna da ekliyorum, benden geçmiş. Bundan sonra kafamda eğer kafa dengi birini bulursam birlikte yaşarım düşüncesi var sadece, düğün dernek olayları hem çok maliyetli hem bizden geçti artık. Birkaç seneye kadar kafamda şahane bir karavan var, belli mi olur belki önce ülkemi, sonra yavaştan dünyayı gezmeye başlarım karavanla ve belki de yanımda biri olur, şu an isteğim bu şekilde ama evliliğe asla sıcak bakmıyorum. Düşünceler değişirmiş gerçekten, çoğu insan ben değişmem der ama değişiyor emin olun, bende 20-23 yaş aralığındayken 30uma kadar evlenmiş ve baba olmuş olurum diyordum ama zaman hızlı akıyor, hiçbir şey istediğimiz gibi gitmiyor bazen.
11 Yorumla- +1 yıl
bir akrabam yeni 37 yaşında evlendi. Düğün dernek işine de girdi. Yaşınız hala genç. Hayat tecrübeniz olduğu için evlilikte daha akıllı , mantıklı , doğru bir iletişim kurarak ilerlersiniz. Genç yaşlarda yapılan evliliklerde genç yaşın verdiği tecrübesizlik sebebiyle anlaşmazlıklar çoğalıyor. Erken yaşta yapılan çocuklar üstünde de çok hata yapılıyor. Çoğu ilk çocuk deneme tahtası gibi sorunlar yaşamış oluyor. Bu şekilde düşünmemelisiniz.
+1 yılEvlenmek için evlenilmez. Yaşım 30 oldu, evleneyim diye bir kaide yok. Ben de evlenmedim daha, belki de hiç evlenmem nasip. Karşına gönlünce biri çıkana kadar aklında kalan, okumak istediğin bir bölüm varsa oku. O sırada nasibin çıkarsa evlenirsin. Evliyken okuyan kadın çok.(Ayrıca daha yeni birini tanıdım 33 yaşında ikinci üniversite olarak tip okuyan bir kadın.) Evlenip boşanan kadınlardan tek duyduğum şey;"keşke okusaydım."artık sen bilirsin.
60 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBence 30 a kadar okunmalı. Daha sonra çok bir zaman yok çünkü 35 e kadar devlete atandın atandın yoksa en düşük emekli maaşını 10 yıl sonra alırsın. Devlete girmeye bak bence önündeki 3 yıl içinde. 30 dan sonra okumak, kendi kişisel gelişimine katkı sağlar fakat kariyerine katkı sağlamaz. Özel sektör çok zor her şey bitik
40 Yorumla Okuduktan sonra bile iş bulacağının garantisi yok. Okumuş işsiz çok. Torpil olmadıktan sonra 4 üniversite bitirmiş ol yine işsiz kalma ihtimalin var. Evlenmek için belli bir yaş sınırı koyma veya benden geçti, geç kaldım vb şeyler bana hep saçma gelmiştir. 31 yaşına 21 gün kala hala bekârım. Ve geç kaldım diye bir karamsarlığım yok. Bu bir kısmet işidir. Bazen akışına bırakmanız lazım. Herşeyi çok düşünmekte iyi değil.
20 Yorumla
+1 yılBen bu sorunun iki seçeneğinin olmasını doğru bulmuyorum neden diyecek olursan da, okumanın bir yaşı olmadığı gibi evliliğin de bir yaşı yok bence. O yüzden bu olay kişiden kişiye değişir ve tartışılabilir. Evlenmek için evlenilmez. Evlenmek için doğru bir yaşın olup olmamsı kişiden kişiye göre değişir aynı zamanda. Hem okuyup hem de evlenebilirsin bu da bir tercih. Fakat okumak her zaman en büyük öncelik olmalı "bence".
10 Yorumla
+1 yılHiç bir şey için geç değil ne okumak ne evlenmek o yüzden içinden geldiği gibi yap evlenmek içinde evlenilmez geç kaldım yaşım geçiyor diye de evlenilmez kısaca hayatının tadını çıkar doğru zamanı doğru insanı bulduğun zaman evlenirsin kendim içinde böyle düşünüyorum 🥰
10 Yorumla
+1 yılOkuyabilirsin ama evlilik konusunda dikkatli olman lazım ve kendine şunu sor hayatına birini alacaksan bu adamla evlenirsem bana sadık kalır mı, benim kalbimi sever mi, çocuklarımızı sever mi, ve bu adam ruh hastası mı değil mi, bu sorulara net cevap verebiliyorsan kendin yürütebilirsin
00 Yorumla
+1 yıl36 yaşındayım evliyim ve 1. Sınıf öğrencisiyim. Sen tren kaçtı dersen kaçmıştır. Ama aslında hiç önemi yok. her şey senin istediğini almak konusundaki azminle ilgili. Bu arada evlendiğimde 31 yaşındaydım
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 662 cevap paylaştı.
+1 yılTren= Yaşamaktır benim gözümde! Nefes aldığın sürece her yaşta okuyabilirsinde, evlenebilirsinde! Sadece evelilikte doğurganlık yaşı önemli onu kaçırma yeter anne olmak istiyorsan :)
22 Yorumla- +1 yıl
yaş dediğin bir sayı çoğunlukla. 36 yaşındayım hayatımı yeniden kurmaya çalışıyorum, bir çuval hayal kırıklığı ile. yılma... yıldığında bitiyor hayat. evlilik için geç değil, geçenlerde 48 yaşında ilk evliliğini yapan bir kadının düğününe katıldım. okulsa, bizim bölümde boyunca çocuklarınolan bir bayan okuyordu bizle... mesele senin neye kendini değer gördüğün.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hangisi mutlu edecekse ona odaklanmalı. Egitim, kendini geliştirmek ağır basıyorsa o alana yönelmeli. Evlilik ağır basıyorsa tercih o yönde olur. Ama evlenmiş olmak için de evlenilmez..
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 598 cevap paylaştı. Doğru insana denk gelmedikten sonra evlenmek sadece kağıt üzerinde yapılan bir olgu olur. Okumak ise eğer hayalinse yapılmadıkça insanın içinde kalır. Seçim senin
20 YorumlaBu sorular gerçek mi? Mesala evlenmek mi? Nasıl yani evlenmek istiyorsanız sevmediğiniz önünüze gelen biriyle mi nasıl? Ya da ciddi bir ilişkin var seninle evlenmek istiyor 32 yaşındasın okumak için hayır mı diyeceksin?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSevgilin varsa evlen yoksa umut yoktur zaten bu saatten sonra karşına erkek çıkmaz çıksa bile 50 yaşında dul çıkar
İyi bir bölüm okumak çok zor bence boş bölümlerde okumak zaman kaybı olur bir de sen 32 yaşındasın 18 yaşında çocuklarla okuyacaksın onlara ayak uyduramazsın ben alttan ders alırken bile sinir oluyordum sınıftakilere…
01 Yorumla
+1 yılKendini , enerjini , gelişimini, kendi alanında mutlu olmayı geliştir kendinden emin ve mutlu olunca mutluluğuna mutluluk katacak biriyle evlen bence umarım çok hayırlı iyi biri karşına çıkar...♡
00 YorumlaBence emin olduğun bir aday var ise evlenmek daha mantıklı ve sağlıklı bir evlilikte ise gözün okumakta kalmaz ztn eşin arkanda durur ve okulunu da ele alabilirsin hem tek kalmamış olursun hem de daha çok özgüven almış olursun bence doğru bir eş hayattaki en güzel mutluluk olabilir darısı hepimizin başına🙏🏼
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılOkumak değil, kendini geliştirmeyi esas al. Dil öğren, kurslara git kendine bir şeyler katmak için illa bir okul okuman gerekmiyor.
Evlenerek te yapabilirsin bunu. İsteyerek tabi.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Her yaşta treni kaçırmış bir milletin çocuğuyuz ne yapmak istiyorsan yapabildiğinin en iyisini yapabilmeye bak derim ancak en iyisi olmasına özen göstermek şartıyla
30 Yorumla
+1 yılHiçbir şey için geç değil neyi yapmak istiyorsan onu yap. Geç başlamak, hiç başlamamaktan iyidir.
20 Yorumlaİkisi birbirine çok uzak kavramlar. Yani bu ikilemin içinden çıkmak zor. Evlenip okuyabilirsiniz. Niye böyle bir ayrım yapmaya gebe kalasınız ki?
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmeyi bir yatırım, gelecek güvencesi olarak görmek kadar saçma bir düşünce yok kesinlikle okumak.
21 Yorumla- +1 yıl
Haklı
+1 yılTreni kaçırmak diye bi tabir doğru değil bence. İnsanlar kaç yaşına gelip evleniyor, çocuk yapıyor, kariyer değişikliği yapıyor, tekrar üniversite okuyor.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 922 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenebilirsin tabi denk gelirse ama az riskli hamilelik yaşını geçmişsin, okumaksa günümüzde kolay yani pek de bir kıymeti kalmadı.
00 Yorumla 90’lı neslin şu an arafta kaldığı durum tamda bu. Ziyan olmuş bir nesil yüzü gülmeyen işi rast gitmeyen ne okuyabilen ne düzgün işi olan nede evlenebilen bir nesil :))
00 Yorumla
+1 yıleğer sana göre bir insan karşına çıkarsa evlen. okumaya gelince kendini geliştirmek adına oku ama iş beklentin olmasın. ne yazık ki artık okuyanlara iş yok.
00 Yorumla
+1 yılben 30 dan sonra okudum evliliği kaçırdım :D şimdi herkes amca diyor ama evlenip evliyken okumana izin veren birini tercih edebilirsin
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılbir tarafta okumak bir tarafta evlenmek.. birbirinden çok farklı şeyler nasıl seçeneklerin oldu ahahhaha
00 Yorumla
+1 yılikisinin de sayıyla ilgisi yok. öğrenmeyi seven insanlar böyle düşünmez, öğrenmekle ilgilenirler. :)
00 YorumlaKaynana yoksa evlen git çocuk yap bebek sev gez toz ne bilim güzel evlilikt ekaynana yoksa güzel
00 Yorumla
+1 yılSonuçta vücudunun biyolojik bir saati var çocuk istiyorsan evlen , net. Yok kanka ben çocuk istemiyorum diyorsan oku.
00 Yorumla
+1 yılBen de bekarim ve evlenmek istiyorum. Ama evlenince de zaten okuyabilirsin sana manevi destek olursa.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Çocuk sahibi olmak istiyorsan evlenmelisin zira 35ten sonra çocuk olma şansı %35lere düşüyor.
Okumak için de eğer bölüm için değecekse okunur.00 Yorumla
+1 yılYani evlenmek daha iyi olur gibime geliyor çünkü 32 yaşındasın hani.
Açıköğretimden falan okuyabilirsin ama00 YorumlaEvlenme şansın varsa evlen. Evlendikten sonra da okunur merak etme. Ama evlenme şansın yok ise okurken denk gelir belki öyle düşün
00 YorumlaBir an önce kapağı biryere atman lazım yaşın geçiyor artık
02 Yorumla
Soran+1 yılKapak?
Ben olsam eğitimi bırakmam ama evlenirim de neden hayatımı kacırayım çocuk ta yaparım kariyerde bunlar mümkün
00 Yorumlaİçinde ukte kalmasın bence oku evlenmek için evlenilmez dogru insan zaten elinde sonunda seni bulur
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 419 cevap paylaştı. 32 yıldır hayattasın ve bunlar şimdi mi aklına geldi?
02 Yorumla
Soran+1 yılHerkesin hayat şartları aynı olmuyor maalesef... bazı zincirleri kırmak pekte kolay olmadı.. berbat bir aile hayatı yüzünden ne yazıkki..
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılMantıklıdan ziyade senin ne istediğin daha önemli
10 Yorumla Okumanın yaşı yoktur. Hâlâ geç kalmış sayılmazsın. Düzgün bir işin yoksa evlenmek mantıklı değil.
10 YorumlaOku bak bende 31 yaşındayım okuyorum 35den sonra evlenirsin
10 YorumlaEvlenmeyin ya ne evleniceksiniz saçma sapan ben evlendim de noldu
17 Yorumla- +1 yıl
@cihan1717 stabil bir hayat
- +1 yıl
@cihan1717 doğru kisi kriterleri ne
- +1 yıl
Herkesin doğrusu farklı kriter saymam zor.
Sen ne mutsuz nede mutlusun.
Böyle stabil olmaması için ne olması gerekirdi evliliğin anlamlı derin heyecanlı geçmesi için bilmiyorum.
Evlilikte sevgililikteki şeylerin görev haline gelmesiyle bu durumlar oluyor.
Evlendim elde ettim oldu bitti diyor erkeklerin iç sesi.
Kadınlarda evlenince aman banane hakkımda ne düşünürse düşünsün diyor
Sonuç şu
Hiç düşündüğüm gibi biri çıkmadı diyor 2 tarafta 🙂 - +1 yıl
@cihan1717 olabilir
Gizli Üye(18-24)+1 yılOkumak iyidir evleneceksin de ne olacak kendi kendine yetemeyen birinin ağız kokusunu çekeceksin, bir de çalışmayacaksan hiç düşünme hayatın mahvolur
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılHangisini yapmadığın için gelecekte pişman olacağını düşünüyor isen onu yapmalısın.. Hiç bir şey için geç değildir..
01 Yorumla
Soran+1 yılşu an hiç birini yapmak icin kendimde enerji, güç potansiyeli göremiyorum..
Evlilik. Bu 2024 de olacak benim içinde umarım
00 YorumlaEvlenip kocanın egemenliğine gireceksen hiç evlenme canım :))
00 Yorumla
+1 yılEğer aklına yatıyorsa damat adayı var ve güveniyorsan evlenmek derim ben
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek nedir ya? Deli misin sen? Kafayı mı yedin?
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 11,8b cevap paylaştı. seks yapmak lazım bol, bol. Yaş geçince zor olur bu işler.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 762 cevap paylaştı.
+1 yılbenim şuanki aklım olsa asla evlenmezdim. Evlensem bile çocuk yapmazdım
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvlen ve oku evliliğinde senin kendini geliştirmene olanak vermeyecek kişiyle zaman harcama
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Kim okuyup çalışmakla uğraşacak evlen geç en rahatı
00 Yorumla
+1 yılSadece çalış ve gez.. senin yerinde olsam öyle yapardım.. evlilik vs boş..
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 311 cevap paylaştı.
+1 yılBeni alman olabilir yaaaa hem eğlenceli biriyim 🥺👉👈
00 Yorumla Evlenmek. Okumanın yaşı yok ama kısmet öyle değil...
00 YorumlaEvlenmek mantıken çünkü çocuğun sen yaşlanmadan büyümesi lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerkesin zamanı kendine özeldir. Bazıları 20 yaşında evlenir bazıları 40 yani demek istediğim hiç bir şey için ne erkendir nede geçtir. Ikisini birden yapanda var ben üniversite öğrencisiyim ve yanımdaki çoğu kişi evli ama ayni zamanda okuyolar çocuklu olan bile var aralarında.
00 Yorumla
+1 yılArtık evlilik ve çocuk sahibi olma yaşları 👍
00 Yorumla
+1 yılDüzgün birini bulduysan evlen, bulmadiysna evlenme. Ama her türlü egitime de devam edebilirsin.
00 Yorumla- Devamını Gör (181)
Devamını Gör(226)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem