24 yaşındayım.4 haftalık hamileyim. Daha bebeğin cinsiyeti bile belli değil. Dün akşam yemek masasında annesi diyorki kız olursa benım adım. Erkek olursa kocamın adı olacak. Bizde adet doğan bebek dedesinin veya babaannesinin adını alır dedi. Bende ilk defa duyuyorum çok saçmaymış dedim. Sonra kadın bana senin derdin çocuğun ismi değil bizim istediğimiz olacak ya o yüzden bozuluyorsun sana kalsa Alexander koyarsın dedi. Evet koyarım Alexander güzel isim dedim. Bu bebeğin annesi benim onunla ilgili bütün kararları ben veririm dedim. Söylenmeye başladı. O bebek bizimde evladımız bize danışacaksın kendi başına iş yapamazsın. Bebek oğlumdan oldu. Sen sadece taşıyorsun dedi. Masada bir gerginlik yaşadı eşimin babası sorun çıkarmadı ama annesi fena cadı bir kadın ne yapacağım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılÇok aşırı itici buluyorum bu durumu. Az önce bizimle de bir isim paylaşıldı isme bayıldım fakat ben sevmesem de asla heves kırıcak bir insan değilim. Benden sonra anneme yani bebeğin babaannesine söylediler o da siz neyi beğenmiyorsanız o olsun benim gönlümdeki sizin beğendiğiniz dedi..
Çok samimi söylüyorum annem abimin yanında "O bebek bizimde evladımız bize danışacaksın kendi başına iş yapamazsın. Bebek oğlumdan oldu. Sen sadece taşıyorsun dedi." Şu cümleyi kursa ve yengem boşanmak istese elimden ne gelirse yaparım. Asla böyle cümleyi kurucak biri değil öyle yetiştirmedi yetiştirilmedi görgülü bir kadın o ayrı..
Kocan buna itiraz etmiyorsa boşanacaksın. Taşımıymışsın bebeğin gerçek annesi korucusu mu görsün. Akşam akşam ayarlarım bozuldu00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılİstersen o bebeği doğurmazsın bile kim buna karışabilir ki? Araya mesafe koy fazla karışamasınlar. Aynısını annem de yaşamış zamanında. Babaannem bana kaynanasının adını koymak istemiş ne alakaysa. Üstelik kendisinin de bir kızı var ve o zaman kaynanası aklına gelmemiş bile.
Annem de haklı olarak onlarla bu konuda hamileliği boyunca gerginlik yaşamış. Ve hatta senin kayınvaliden gibi babaannem de "o bizim tohumumuz" falan demiş. (sonuç olarak babam bana annemin istediği ismi yazdırmış ve olay bitmiş)
Yaşadığın şey çok kötü ve sinir edici bir durum. Hamile biri için böyle saçma gerginliklere maruz kalmak bence iyi bir şey değil. Bu yüzden imkanın varsa mümkün olduğunca o kişilerden uzaklaş. Ya da çok az görüşmeye çalış. Ama bu sefer de sana sinir olup daha çok takar. Yok bizi insan yerine koymuyor falan diye.
Son çözüm olarak yalakalık yap. Suyuna git ama yine kendi bildiğini yap. Küserse de küssün. Öyle insanlara zaten hayatında ihtiyacın yok.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 473 cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle Tebrik Ederim sağlıkla kavuşup büyütmenizi dilerim Böyle mevzulara karışan kişiler gerçekten hayata dair hiçbir şey öğrenememiş yaşadıkları şeylerden ders almamış kişiler oluyor halbuki başka birisiyle konuşurken ağır başlı adap gelenek örf adet bilen şeker gibi insan görüntüsü imajı verirler ama gel gör ki içi beni dışı seni yakar misali çocuk eşinle senin sevginden olan bir meyvedir onların buna kanun kural dayatması büyük kabahat ve diretmesi halinde huzur ve sükunu bozmaya kadar gider siz kararlı olun eşiniz de eğer aile yapısal temeli biliyorsa doğru şekilde yaklaşacaktır.
00 Yorumla
+1 yılİsim mevzuları ben de karşıyım. Mesela annem kendi adını pek sevmez o yüzden sorun yapmıyor babam ise sürekli benim adıma koyun diyor.
Ben kendi adımı bile sevmiyorum diyebilirim. Ya bu bir gelenek olmak zorunda değil.
Mesela ben çocuğuma Türkçe isim koymak istiyorum hani Ahmet Mehmet Ayşe Fatma bunlar değil.
Daha çok Türkçe isim koymak istiyorum böyle yabancı bir isim de koymak istemiyorum Türk ismi olacak.
Ve ileride çocuğum olursa Allah nasip ederse ona diyeceğim ki benim adım koyma.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
51
Cevap
34Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,1b cevap paylaştı.
u +1 yılsiz haklısını konuşun bence
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 16,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuğuna isim koymak senin en doğal hakkın gadası
00 Yorumla
+1 yılElbetteki senin en doğal hakkın beneğine koyacağın ismi seçmek fakat bu süreçte yazdıklarından anladığım kadarıyla konuşarak bazı şeyleri kabul ettiremeyeceğim bir anne var karşında bu yüzden bu konuyu eşinle özel olarak konuşmalısın ve tekrar bu isim konusu gündeme geldiğinde sağlıcakla bir kucağımıza alalım diyerek sessizliğe bürünmelisin. İnanki kendini anlatmak için çabaladıkça yorulursun ve strese girersin şu an senin en güzel en heyecanlı zamanların tadını çıkartmalısın ☺️ çok konuşan ve karışan olacak ama kararı sen ve eşin vereceksiniz unutma 🙏🏻🤍
01 Yorumla- +1 yıl
Yazım yanlışları için özür dilerim gözümden kaçmış onlar 🥲
ilk önce bu konuyu eşinle konuşmalısın. çünkü onun annesi eğer yanlış bir haraket yaparsan yüksek ihtimalle kayınvaliden bunu eşine söyleyecektir. fesatlık gibi olmasın. daha da karışır her şey. eşinle mevzuyu allettikten sonra içinden gelen her şeyi kayınvalidene söylemelisin eğer dinlemezse hiç umursama bence. sonuçta bu bebek senin ve kocanın. onun karar verme yetkisi yok. eğer kocan da bu olaya negatif yaklaşırsa canını sıkma hemen bir psikoloğa veya danışana görün. çünkü anne hamileyken genellikle yaşadığı duygusal travmaları bebekler hisseder. danışanın zaten sana ne yapman gerekeceğini söyleyecektir. kendini yorma sıkma. sadece sağlıkla çocuğunu büyüt hayırlı olsun şimdiden :))))
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok erken konuşmaya bizde bu sebepten eşimle tartıştık 6 haftalıkken bebeğim düşük oldu önce hayırlısını dilesinler isim dusunceklerine Allah sağlık ile kucağına almayı nasip etsin fazla ağır kaldırma adım atmam bir merdven sebebim oldu çok dikkatli ol folik asiti eksik etme ben bilmiyordum stres yapma çok etken daha kalbi bile oluşmadı isim için çok erjen yüce rabbim önce sağlıkla almayı nasip etsin diceklerine tartışmaya giriyorlar ne gereksiz annesi taşıyor onu 9 ay boyunca ağrı şancı çekiyor yaptıkları muamele yanlış umarım banaada tekrardan sağlık li bi gebelik nasip olur sizede sağlıkla almayı nasip olur inşallah
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılEşinle konuş, anlaş, tavrını koy. Seni, bebeğine kendi isimlerini koymaya zorlayamazlar. Küserse de küssün. "Oğlumdan oldu, sen sadece taşıyorsun" demesi de çok büyük hakaret ve hadsizlik, hatta terbiyesizlik. Oğluşu bebeği tencerede yapıp mı karnına koymuş? Genlerinin yarısı senden. Çocuğun adı Melahat mi olacak, Hamdi mi olacak?
00 Yorumla Vala benimde esim babamin ismini koyacam diye tutturdu daha dogum yapmadan kaynana basladi isten cikip cocuga ben bakacam kendi evimde diye lann ben calismiyorum zaten kendi bebegime bakarim ama gelde anlat her halta karisan insanlara gicik oluyorum
00 Yorumla
+1 yılO çocuk onların değil, senin çocuğun. Çocuğuna istediğin ismi koyarsın. Şu aileler her halta karışmasın. Madem öyle zamanında kendi çocuklarına aile büyüklerinin ismini koysaydı da içinde kalmasaydı. Sakın geri adım atma. Bu sefer geri adım atarsan daha sonra başka bir konuda baskılamaya çalışır.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvleneceğin adama ne kadar bakiyorsan en az yarısı kadar da ailesine bakacaksın. Ben şahsen öyle bir kadının elinde yetişen birinin kaliteli bir insan olduğunu düşünmüyorum. Gelmez sana taşıyıcısın demiş *rospuya bak. Hiçkimse sizin çocuğunuza koyacağınız isme karışamaz karı koca karar verir bir isim koyarsınız. Ha bu arada şunu merak ediyorum eşinin annesi sana herkesin içinde geçirirken eşin karşı çıkmadı mı?
10 YorumlaKayınvalidene beypazarı ver. Hazımsızlığa iyi gelir.
40 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl“Sen sadece taşıyorsun” mu? Bunu diyen bir kadın ve üstüne üstlük vaktinde böyle zorlu bir süreci yaşamış, zorluklarını bilen bir anne…
Ne kadar kırıcı, küçük düşüren bir cümle.. Üzücü gerçekten, saygınızı bozmayın fakat bahsedilen isim konusunda anne baba olarak sizin karar vermeniz gerekir.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHiç dinleme doğar doğmaz git kendi beğendiğin ismi yazdır kimliğe. Sadece taşıyıcısın diyor. Oğlu mu emzirecek bebeği oğlu mu uyuyatacak giydirecek banyo yaptıracak yedirecek hep peşinde koşacak herhalde oğlu da. Sen sadece taşıyıcıymışsın ya cadoloza göre. Ağzının payını verip yerini bildir. Zaten kimlikle ilgili hiç ses etme vakti gelince habersiz yazdır çocuğun ismini o da hırsından otursun çatlasın evinde düşman başına cadoloz
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOnlarında evladiymiş bu çocuğu sen çekçek sen buyuteceksin. Kendisi bir sevmeye gelecek. Boşversene asla dinleme
+1 yılAllahım böyle anneler kaldı mı halen ya hahah. 2000 başlarında böyle kaynanalar bitti sanıyordum. Kocan nerde bu durumda yemek masasının altına mı saklandı 😂
35 Yorumla- +1 yıl
Kocasıne diyebilirdi ki anneler baskındır
- +1 yıl
Kardeşim geçin o işleri ana kuzularının anaları baskındır. Maşa gibi büyütmüşse oğlunu baskındır tabi ki. Benim evladıma ne annem karışır ne babam o hakkı vermem
- +1 yıl
Vayy😀👏🏻helal
- +1 yıl
Eee biz de Pembe don giymiyoruz nihayetinde 😃😃
- +1 yıl
Ha haaa😂
Bu ne saçmalıktır ya kendi bildiğinizden sakın şaşmayın çocuğunuzun ismini de siz koyucaksınız o çocuğu siz büyüteceksiniz o sizin ve eşinizin çocuğu başkasının değil sadece taşıyıcısın falan nedir ya siz o çocuğun annesi olucaksınız yoldan geçen herhangi biri değil kimseye kendinizden ödün vermeyin büyük hata yapmış olursunuz. İstediğiniz ismi koyup istediğiniz gibi yetiştirmekte özgürsünüz.
20 Yorumla
+1 yılHayırdir sen zaten taşıyorsun diyor, ne biçim üslup bu sevmediğim insan türleri, isim önerir o ayrı, ama bu olacak diyemez yoksa ona göre gitsin bir şey bulsalardı sana bir gram değer vermiyorlar belli oldu
00 YorumlaTatlım bebeğin annesi sensin! Anne baba olarak siz karar verin ismine büyüklere kulak asmayın. Yani torununuz olduğunda ismini ben koyacağım deme şansınız nasıl yoksa onların da size karışmaya hakkı yok!
00 YorumlaYa ben bu hafta ismimi değiştiricem mesela sevmediğim için dava açicam bi ton iş benim ismimde babaannemin ısrarı üzerine babaannemin annesinin ismi olmuş kesinlikle izin verme öyle bir şeye senin ve eşinin çocuğu ikinizin kararı
00 Yorumlamilenyum çağının 2023 ünde hala böyle saçmalıklar devam ediyor mu yani ebe dede isimciliği... inşallah o kadın ilk gün kanlı çarşaf istememiştir
10 Yorumla
+1 yılYa kızım hiç laf dalaşına bile girme bildiğini yap görsün hıımm aynen koyarım deseydin ama kocan denecek etkisiz eleman ne işe yarıyor araya girsin yoksa elimi eteğimi çekerim kapıyı kapatırım de
10 Yorumla
+1 yılAllah göstermesin de kayınvalidem bana "sen sadece bir taşıyıcısın" dese... Neyse devamını getirip ara katmak istemiyorum.
20 YorumlaŞutla kadını çocuk benim istediğim ismi koyarım de hatta erkek olursa kayınbabamın ismini şerefle koyabilirim ama bu davranışınızdan dolayı sizin isminiz olma ihtimali yok artık de. Bu çocuk senin karnında kocana da anlatacaksın bunu. Bu kaynanayı nereden buldun sen çok geçmiş olsun
00 Yorumla
+1 yılNe cahil insanlar var taşıyıcı ne demek ya? Kadin olmazsa erkek olmaz erkek olmazsa kadin olmaz. Oğlu duvarı s. kseymis o zaman canımsın kadin sinir oldum
00 YorumlaNe saçma sapan bir muhabbete girmiş ya hû? Tabii ki siz eşinizle karar vereceksiniz. Çok kırıcı konuşmuş. Yapacağınız şey saygısızlık etmeden dik duruşunuzu bozmamak.
00 Yorumla
+1 yılValla hiç bir şekilde fırsat verme 9 ay karnında taşıyacak olan sensin o değil dinende isim anne babanın hakkı hakkını sonuna kadar savun.
Ayrıca o ne öyle kendi isimlerini koymak ne kadar saçma belki sana güzel bir isim önerseydiler kabul ederdin.00 Yorumla
+1 yılNe saçma bir muhabbet. Çok istiyorsa kendi isimlerini koymak yapsınlar bir tane koysunlar doğacak çocuklarına isim.
00 Yorumla
+1 yılHayatta, son nefese kadar akrabalık bağı olan insanlar için denge politikaaı uygulamak en iyisidir. İki isim koyarsınız, sorun kalmaz
00 Yorumla
+1 yılayy çingene karı eiklik psikolojisinden kudurmus oğluna aşık bi anne daha, eşin orada değil miydi ne tepki verdi?
00 YorumlaEvlat senin evladın. İstediğini koyarsın. Sende dersin sizin isminizle ben onu çağıramam huzursuz hissederim dersin.
00 YorumlaAnne baba ismine koymaya karlı değilim ancak hatırası için koyulur. Yaşayan ismini niye koyayım senin kaynana baya cadı
00 Yorumla
+1 yılHakkı yok asla buna taviz verme. Umarm eviniz ayrıdır. Uzak kalmaya çalış uğrama fazla oraya yüz göz olma. Kaynananın en meleği bile fesattır
00 Yorumla
+1 yılBu sorun cok oluyor evlilikte hence isim koyma isi iki es arasinda halledilmeli 3. Sahislar dahil olmamali
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı. Kocanda masadaki tuzluk gibi izledimi bu muhabbeti
10 Yorumla
+1 yıldemode isimler koymayın çocuğu bana da babaannemin ismini koymuşlar nefret ediyorum
10 Yorumla
+1 yılBu durumun sorumlusu kocan. Aradaki dengeyi ve sınırları o korumak zorunda
00 Yorumla
+1 yılTilt oldum kadına istediğini yok senin çocuğun sonuçta eşinle sen karar ver
00 YorumlaAllah yardım etsin sana bu kadın cadı değil şeytan
00 YorumlaEşinle senin ortak koyabilecegin birsey bu kimse karışamaz
00 Yorumla
+1 yılGelin değil damızlık köle almışlar sanki!!! ama böyle bir aileye gelin gidende hata
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 764 cevap paylaştı.
+1 yılTamam senreysadece kocamı taşıdım o yüzden senin hakkın yok deseydin
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 847 cevap paylaştı.
+1 yılEşin de çam kütüğü heralde ki annesine bi sus diyememiş
00 Yorumla Cocuğun annesi sensin onu ne ilgilendirir, hiç taviz verme
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. göbek adı olarak babanın ismini koyun ya da kız olursa annenin nasılsa göbek adı geçerli değil
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılbu kadar gelenekçi bir aileyse hayatın diğer alanlarında da sana sorunlar çıkarıyorlardır
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. kaynana ne kadar cadalozsa gelinde o kadar hadsiz saygısız. yiyin birbirinizi
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAdet olsada farketmez çocuk senin çocuğun taşıyan sensin onun ağırlığını vücuduna olan etkisini acısını çeken de sensin, isim koyma hakkı anne ve babadadır sadece, onların evladı değil torunu, anne baba izin verirse isim koyabilirler ancak, çocuk doğduğunda hangi ismi uygun görürsen sen koy, onlara koydurtma sakın. Sen sadece taşıyorsun ne ya, nasıl bir geri kafalılık
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTakma kayınvalideni he de geç
- Aile & Toplum konusunda 862 cevap paylaştı.
+1 yıltabiki ona sormayacaksın. olğundan olması ondan olduğu anlamına gelmiyor. o zman bir çocuk daha yapsın istediği ismi koysun
00 Yorumla Boş yapmasın. Çok istiyorsa kendi çocuklarına istediği ismi koysaymış
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. onu dinlemeyeceksin, istediğini yapacaksın. boş ver ne derse desin önemli olan senin kararların
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. Bildiğinden şaşma sakın. Tam bir cadı imiş kaynanan
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe biçim evlililk hayatınız var herşeyi en başınızdan konuşmadınız mı awk sonra da pişmanlık yaşatacak şeyler yaşıyorsunuz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKelimeye bak bebek oğlumun sen sadece tasiyosun diyo sende deseydin sende oğlunu sadece tasidin senin oğlun değil kayinbabamin oğlu bu deseydin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİkinizin çocuğu karışmasınlar eşine isim koymuşlar yeter sizde sıra
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe tuhaf bu insanlar. Sırf oğlu ile evlendi diye her bka karışabileceğine sanıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSende eşinle isme karar verip doğar doğmaz kimlik çıkarttırıp kimliği gösterirsin 😂
00 Yorumlamillet kafayi yemis zaten babasinin soyadini alacak ismini sen koy. Simdi karsi cikmazsan ileride cok cekersin
00 YorumlaAcıyı oğlu çekmeyecek sen çekeceksin gece sen uykusuz kalacaksın sakın müsade etme
10 Yorumla
+1 yılsende deseydin bizde de adet böyle
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Ben olsam boş ver ederdim
01 Yorumla
+1 yılçok ilginç bu sebepten kavga tartışma olur mu?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılİlla isim koyacaksan kendin çocuk yap de
00 Yorumla - Devamını Gör (25)
Devamını Gör(70)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Eşimin annesiyle bebeğin ismi mevzusundan dolayı kavga ettik, ne yapacağım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım