AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
145Cevap
Simdilik memnunsun. Karar senin ama evlenmicem demek yerine dogrj insan cikana kadar evlenmicem demen bile cok farkli sey.
Yoo senin tercihin ablacım birileri istiyor diye evlenmek zorunda değilsin senin hayatın senin tercihlerin kimseyi ilgilendirmez..
Sevisenler gerek duymuyo evlenmeye
benim isim olsa bende sevissem bende evlenmek istemezdim
Yani kadrolu bi isinolsa sene3 sevised3k evlenmiyecen
Kendini nasıl mutlu, rahat hissediyorsan öyle yap 🌸
Bence gayet güzel bir şey herkes evlenmek zorunda değil zaten
böyle bir şey düşünmen bile çok saçma herkes istediği gibi tek ya da çift yaşayabilir yani cinsiyetle bir alakası yok bunun anormal olduğunu düşünen de açıkça bağnazın tekidir
Senin hayatın başkalarının hayali kıskanıp çemkirmekten başka çareleri yok takma aşko 🌸
Yok aksine on numara bir düşünce benimde illerde yapmak istediğim bu
Seçimin güzel ama yalnızlık sana zor geliyorsa karşı tarafa şans verebilirsin
Hayır gayet normal ve muhtemelen daha da yaygınlaşacak bir durum.
Aynı durumdayim ben de. Aileden bile destek görmeyince elin oglundan ne desteği göreceksin diye düşünüyor insan...
Kesinlikle ailem bile yediğim meyvenin hesabını yaparken elin oğlu mu yapmayacak çok aşık olacak ki bir dediğini iki etmeyecek
Evlenmek zorunda değilsin ki zaten evlenilecek insan kalmamış
Helal olsun sana benimde hayalim tek yaşamak bundan sonra ne mutlu sana erkeklerin canı cehenneme yaşasın yalnızlık bu hayat sevgisiz ve sexsiz de yaşanır günahsız yaşamak en güzeli zaten biz kadınların isteyipte başaramayacaği hiçbir şey yok yaşasın biz kadınlar erkekler peşimizde maymun olur inşallah 😀🤷👏
Feminist garı 🤪
en doğrusunu yapıyorsun ama ailenle neden görüşmüyorsun
Lezbiyen yaftası vurabilirler, ben evlenmedim diye tüm çevremdeker gay olduğumu düşünüyor, halbuki alakası yok
Görüştüğüm , tanıştığım erkekler oldu ama kafa yapısı uygun olmayınca iletişimi kestim. Uygun biriyle denk gelirsem evlenirim
boş ver hiç gerek yok en iyisi bu zamanda free takılmak, kimseye bağlı yaşamak bazen sıkıcı olabiliyor hayatı akışına göre yaşamak en güzeli
Hayat sana güzel tabi ömür boyu mutluluk yaşayamayacağın biriyle s2ş sokuş yaptın. Şimdi de işine gelmedi yalnız yaşa oohhh kebap.
Sen neyin kafasını yaşıyorsun lna. Kız aile evinden çıktım diyor, kocamdan ayrıldım demiyor. Ayrıca da kocasından ayrılsa bile böyle edepsiz konuşmaya hakkın yok
@nisanur675 tabi herkesin tercihi farklıdır doğru diyorsunuz.
Üzülüyorum gerçekten kafa yapınıza. 9 senelik öğretmenim. Üniversite döneminde de çok ders verdim. O kadar öğrencim hukuk , psikoloji , mimarlık kazandı. Sizin gibi ön yargılı insanlara hala bir şey öğretemedim. Neyse.
Estağfurullah hocam çevrede çok görüp duyuyoruz böyle durumları malum belki siz okullarda görmüyor olsanız bile biz rastlıyoruz. Ya tamam bizim zamanımızda bile vardı ama şimdiki kadar çok değildi. Belki de siz bunlar içinde değilsiniz ancak nereye bakarsan bak %99.9 u böyle ki bu çok can sıkıcı bir rakam.
Eğitimcileri de çok sever sayarım bu arada eksik olmasınlar.
Bunu yapamamak kıskançlık nedeni değildir ya da hava atılacak bir tarafı yok tabiatın parçası yani (Tabi bunu sapıtan kesim de var). Ben kendimi evleneceğim kadına saklamayı tercih ettim ve pişman da değilim. Allah a şükür elim ayağım tutuyor Allah kimseyi kimseye muhtaç etmeden ayaklarının üzerinde durmayı nasip etsin.
E tabi siz de bunları yaptıysanız size de saygı duyarım lakin herkes yalancı, 2. el, patlak vs. biriyle ilkini yaşamak istemeyebilir.
Son cümlenize kadar saygı duydum yalnız son cümlede sahibinden. com reklamı yaptığınız için kadına değer vermeyen bir erkekle evlenen kıza söyleyecek sözüm yok.
Siz ne saçmalıyorsunuz neyin kafasındasınız? Güncellemelerde bana laf çarpıtan siz değil misiniz? Yok kimseyle sevişememiş diyerek ezmeler. Sadece kendi geleceğimi düşündüm de ikisini de aynı anda yapamadım ben ne yapayım? Sosyal biri de değilim bana gereksiz geliyor insanoğluna da kolay güvenemiyorum kolay ısınamıyorum. Ben de orada yine size saygı gösterdim.
Okuduğunuzu anlamıyorsunuz sanırım. Ben kimseyle sevişememiş nerede yazmışım? Güncellemede bahsettiğim kişi siz değildiniz. Sizin kendi seçiminiz ben buna saygı duyuyorum. Sadece kadınlara 2. el vs demeniz hoş değil.
Anladım da ne diyeyim? İlişki yaşamış bir kadın benim bildiğim 2. el diye tabir edilmez mi? Üslubum yanlış olabilir ama düzeltmek için doğrusunu öğrenebilirim.
Özele kaçmazsa sormak istiyorum ilişki mi yaşadınız da bu kadar tepki gösterdiniz?
Hiç birliktelik yaşamadım. Ama bu cümleleri kullanan insanlara her zaman tepki gösterdim. Evlenip boşanmış insanlar içinde bu geçerli. Bizde aynı gözde erkeklere bakarız. İlişkiye giren herkes 2. el beyaz eşya malı olsun. Bunlar doğru tabirler değil. Çok cahil insanların gündeme getirdiği kelimeler. Allah muhafaza.
Peygamber efendimiz eşi vefat eden çok kadını nikahına almış , destek olmuş. Normal insanların böyle kalıplarda düşünmesi de çok günah.
Az önce de dediğim gibi böyle tarz durumlara biz rastlıyoruz lise ortamında şimdi bulunmuyor olsak bile günlük hayatta liseliler bile aşina olacağımız kadar sapıtıyor üniversitelileri daha hesaba katmadım bile
Bu sefer de diyorum biz bile bu kadar yaşlandık mı biz de liseli olduk bu noktaları da gördük ama böyle ibreti alem içine sokan gündem eden yoktu yani. Ya tamam bizim zamanımızda bile vardı ama şimdiki kadar çok değildi. Belki de siz bunlar içinde değilsiniz ancak nereye bakarsan bak %99.9 u böyle diye biliyorum ki bu çok can sıkıcı bir rakam. Türkiye de birliktelik yaşamamış kimse kalmadı. Sizce kaldı mı? Tamam erkekler içinde de çok çıkıyor böyleleri ama kurunun yaninda da yaş yanıyor. Bilmem kendimi iyi ifade edebildim mi? Yakında 30 yaş sendromu ile beraber 20 yaş sendromu da yaşanırsa şaşırmayacağım.
Bende yıllardır yalnız yaşıyorum. Arkadaşlık edebiliriz istersen
olağan bir durum. evrensel dünyaya göre düşününce ülkedekileri takmıyorsun
Aman evlenincede kaynana derdi var görümce var eltisi var dıdısının dıdısı var valla rezillik
Bende tek yaşıyorum ve evlenmeyi düşünüyorum bence normal
En güzelini yapıyorsun. Yalnızlık gibisi yok
Saf duygu derken? Senden ne gibi bir çıkar bekliyolar ki çok mu zenginsin parana mı göz dikiyolar
Aynen devam et taki ateş bacayı sarana kadar
yaz bakalım
Bence. Mantikli bende evlenmeyi düşünmüyorum çok iğrenç birsey
Normal tabi ama iyi bir erkek ciktigi zaman onu tercih etmiyorsunuz serserileri seciyorsunuz o yüzden aglamayin
İyi bir erkek ne zaman çıktı? Çıktı da mektubunu mu kestim?
Ciktiginda goruyiruz ne yptiginizi
100 kızı gördüysen kalan 100 ü bilemezsin.
Kalan 100 u de ayni gibi en azından benim gördüğüm öyle
Sende Allaha emanet ol herkes hayatında birini ister ama gücenecek sevecek birisi bulmak mesele
Teşekkür ederim haklısınız
Ben teşekkür ederim sizde haklısınız sadece canimi yandı bu konuda korkuyorum tekrar birine güvenmeye
Allah yardımcınız olsun. Siz iyi niyetli biri olduktan sonra karşınıza da sizin gibi iyi niyetli bir insan çıkar.
Pek öyle olmuyor genelde iyi niyetimi suistimal edenler cikiyor
Muhakkak bulacağınıza inanıyorum. Burası imtihan dünyası. Sabırlı olmanız yeterli
İmtihan ediliyorum farkındayım peki siz bulabildiniz mi
Konustuklarim oldu ama kafama denk birini bulamadım.
Nasil birini istiyorsun
Kitap okuyan , film izleyen , seyahat etmeyi seven daha kültürlü ve anlayışlı yumuşak huylu olan birini istiyorum
Nedense boyle erkekleri de üzüyorlar ama ben gerçekten böyleyim ama hic sansim olmadi nedense
Size özelden ulaşabilir miyim
Gizliden ciktim tabiki buyrun
Mesaj attim
Bende geleyim mi valla bende evlenmek istemiyorum 😂
Ev işleri bende sende çalışırsın nasıl 😂😂
Gayet normal. Hayat senin. Herkese evlilik dayatılması bu toplumun büyük bir sorunu.
Ben de 17 yaşımdan beri yalnız yaşıyorum, hangi sehirdesin
3-4 sene sonra bir erkek bulup evlenip hemen çocuk doğurmaya çalışırsın, aha yazdım buraya
Profil ama yeter
Ben de 31 yaşındayım düşünmüyorum önüme gelen evlen evlen diyor ama ben evlenmeyeceğim asla
Hayat Senin, halinden memnunsan ne mutlu Sana 💐
O hayat birleştirecek kişi avantajından faydalanabilmek imkansız gibi bir şey maalesef
Hâlinden memnunsan sorun yok. Herkes evlenmemeli zaten.
Hayatta nasil mutluysan huzurluysan oyle yaşa geverio giicez bi gun zaten :))
İkili ilişkilerde saf sevgi ararsan aha böyle evde kalırsın
Neden anormallik olsun ki istemiyorsan senin tercihin saygı duymak zorunda insanlar
Nasıl bir tavsiye vereceksin ki anlamadım yanlız yaşamak ile alakalı mı
Kendin mutluysan cok iyi bence. kafana takacak hiçbir şey yok:))
Yaz bakalım
Evlenip mutsuz olmaktan iyidir. 45 e kadar problem yok.
Gayet normal bir durum kendi kararlarını verebilen bir insanlara saygı duyuyorum aferin benim kızım ✨✨✨✨🧚♀️🧚♀️🧚♀️🎈👏👏
ne güzel işte canının çektiini eve at götür 😂😂 hayat sana güzel 😂😂
Kendi anandan biliyorsun galiba
Bu kadar basit olmayalım.
@mavikelebekdeniz yok senin anandan biliyorum 😂😂 durduk yere kaşınıyon mmmmkkk
Bekarlık sultanlıktır 24 yıllık evliyim doğru insanı bulmayan evlenmesin
gerçekten seven birini bulsan bile en güzeli bekarlık. hiç aksini düşünme bile
Sen eril olmuşssun artık istemende anormal gelmez bu durum sana. Yaşadıkların seni bu hale getirmiş
Ben saf duygulardayim herkes hata yapar önemli olan yanlış yapmamak tek başına olmak bir yerde iyidir ama bir kere alistinmi yanlışlığa önüne gelene yol verirsin ( bir süreliğine yanlız kalmak tehlikelidir) elinden tutan olması lazım 😉
kanka ben de evi terk etmiştim pavyonda çalıştım Bi dönem mecbur sen memur musun
Mecbur değildin market kasiyerliği , mağaza elemanligi , kuaför çıraklığı vs bir şey yapabilirdin ama nasip. Memur değilim
nerede kalacaktım ki yatacak yer veriyordular isime gelmisti
Kadın sığınma evinde kalsaydınız. En kötü karakola gidin kalacak yerim yok deyin yönlendirirlerdi
Pavyonda çalıştım demişsiniz kötü deneyimler yaşamadınız inşallah çünkü kadın ruhu yıpranıyor işkence gibi
yaşadım ama geçti şükür en çok insan yerine koyulmamak yıpratıyor insanı
Neler yaşadın merak ettim bende kötü tecrübeler yaşadım da tabi bilinçli olarak seninkisi mecburiyet benimkisi psikolojik elbette farkı var ama şunu anladım ki hiçbir kadın böyle bir durumun içinde olmak istemez aşağılayıcı ve ruhunu incitici şeyler gurur kırıcı oldukça
canım işte herkes seni et olarak görüyor kandırmaya çalışıyor sen bu eksiklikle duygusal boşluğa düşüyorsun biri yanında olsun istiyosun sevilmek istiyorsun sonra yanlış yetcihler yapıyorsun seni kullanıp bırakıyorlar tabi hayal kırıklıkları falan çok zordu ya
Anlıyorum umarım bundan sonra güzel yaşarsın ve çok sevilirsin şu an hayatında biri var mı bilmiyorum ama sevgililik çok başka bir şey ciddi bir ilişki
amin güzel dileklerin için çok teşekkür ederim
Evlenmek istemen normal ancak evlenmeni asla önermiyorum farkli aile farkli insanlar farkli farklı düşünceler cok zor evlilik yapali daha 6 ay oldu çok zor kaldırılacak bir şey değil yapmani önermem ama tabi evlenmeyi istemek de senin dogal hakkin
35 in üzerine cıkınca cocuk isteyeceksin yavasla o zamanda evlenemeyeceksin maalesef
35 üstünde evlenenen çok arkadaşım oldu. Nasip kısmet
Saf duygu ben de arıyorum ama o iş yaş. İlişkilerden çıkarı çıkaramıyoruz maalesef. Mutlu çıkar odaklı oluyor.
Anormal bir durum değil, insanın hayatında illa bir erkeğin ya da başkalarının desteğine gerek yok ki, herkesin kendi tercihi
Hayat sizin yine de yanınıza bir dert ortağı olması hayatı paylaşmak iyidir.
Tavsiye nasıl alıyoruz.
Neden anormal olsun? Aptal toplumumuzun aptal dayatmasına kulak asmayın
beni al 26 yaşına gelecegim seni prensesler gibi severim
Bende sen gibiyim ama herkes evlilik için zorluyor hayatıma birini aldim ama evlilik yoluna kendimi ikna edemiyorum
Bende 30 yaşındayım bende ailem ile tartışıp ayrıldım 2 senedir yalnız yaşıyorum bende evlenmeyi düşünüyorum ama doğru düzgün bi insan bulmadım ne yazık ki
Acaba tek başınıza eve nasıl çıktınız? Benim de ailemle sorunlarım var. Tek başıma nasıl eve çıkacağım elimde ne kadar olması gerekiyor?
Daha 18 yaşındasın pişman olmak istemiyosan iyi düşün bu konuyu. Öyle düşündüğün gibi kolay bir şey değil.
Ben de 19 um ama az çok idrak edebiliyorum neler olabileceğini
20 yaşına giriyorum şubatta
Ben de ocakta 20 yaşıma giricem ahahdhaha
Tabi ki zor olacaktır ama evde keşke ölsen evden gitsen gibi cümleler duyuyorum. Çok ağır geliyor. Bunları duymaktansa tek başıma bir eve çıksam benim için daha sağlıklı olur. :)
Önce birikim yapman lazim ki ev tutmaya ufak tefek esya almak için.. sonra iş ve duzenli kira ödemen için olurda aksilik olursa diye yine kenara para atman lazim.. yani demem şu yagmurdan kaçarken doluya yakalanma sabret
Yorumunuz için teşekkür ederim. 😊
Tabi ki zor olacaktır ama evde keşke ölsen evden gitsen gibi cümleler duyuyorum. Çok ağır geliyor. Bunları duymaktansa tek başıma bir eve çıksam benim için daha sağlıklı olur. 🙂
Kiyamam sana okul oku kazan univ çık ordan meslegin olsun kendi ayaklarının üzerinde dur..
Bazı talihsiz durumlar yaşadım. Bunu aileme yansıtmak istemedim ve evden kaçtım. Eğer aile evine çıkmak istiyorsanız mutlaka çalışacak bir işiniz , kenarda birikiminiz olacak. Ben kirada oturuyorum. Kiralar 10-15 bin arasında bunun altında doğru düzgün pek ev bulamıyorum. O yüzden sıkıntı yaşarsınız.
Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Doğru düzgün çalışamıyorum bile. Bir kasabada oturuyoruz. Ya çalış eve para getir ya da bul birini evlen git diyorlar. Açıklayıcı oldu mu bilmem ama bende durumlar böyle.🙃
Hangi bölümü istiyorsun? Bende Tarih öğretmeniyim.
Anestezi teknikerligi
Anestezi teknikerliğini bitirdikten sonra dgs sınavına girerek ile hemşirelik okuyabilirsin. Araştır bence senin için iyi olabilir.
@steelwings Anestezinin de iş imkanları yüksek ama.
Keske olsam ya. O zamana kadar kalır mıyım bilmem.
@silaa2 Kalırsın elbette. İstediğin bölüm 2 yıllık zaten. Sınava 6 ay var. Konularını rahat yetiştirirsin. Kütüphaneye , sessiz ortam cafelerine giderek çalışmanı tavsiye ediyorum. Olabildiğince ev ortamından uzak dur. Evde bir problem yaşadığın zaman derslerine odaklanamazsın.
Anestezide kamu kurumlarına atanma şansı az. Özelde elbette iş bulabilir.
Kasabada oturuyoruz. Merkez 1 saat uzaklıkta maalesef. Kafamı dağıtmak için gidebileceğim hiçbir yer yok. Merkeze gitmek istesem bile göndermezler.
Umarım bu günleri de atlatırım.
Umarım :)
Dahna önce nasıl bir hata yapmıştın merak ettim baya etkili olmuş
Evet
sana hak veriyorum benimde basima geldiği için yaşamaktan keyif alamadığım zamanlar bile olmuştu
bana ister atar misin seninle konuşmak isterim ozel
Yoooo hiçte Annormal bi durum yok evlenme Ztn erkeklerin hepsi hatalı yaşlanirsin valla ye iç keyfine bak flirt et ohhh
Bende aynisini yapiyorum bi cok severek ve asik olarak bir evlilik yaptim hayatim alt ust oldu simdi bende artik tek basima bi basima devam etmek istiyorum
Ne yaşadın.
Aldatildim ihanete ugradim cok sevdigim adam yapti bunu bana
Öf ya çok üzücü. Geçmiş olsun.
Çoğu insanın başına geliyor ama uzun ilişkide bu aldatılma durumu. Benim uzun ilişkim olmadı ondan yaşamadım.
Sagol zor cok zor...
Rabbim sana hayırlının kolayını nasip eylesin. Mutlu , huzurlu bir ömür nasip etsin.
Çok sağol canım teşekkür ederim. Sana da. Üzme kendini boş ver yeni insanlar tanı kendini hapsetme.
@ofsıkıldımyine Teşekkür ederim 🌸
Gayet normal fazla insanla sevgili olduysan hepsinin aynı olduğunu anlamış problemli hayattan uzak kalmak istiyorsun
Ailemle sorun yaşamadım 34 yaşındayim. Bekarım. Böyle bir kararda almadım ama sanırım gudubetliyim. Adaylarına sesleniyorum. Gel beni al
Saf duygularla sevenden kastın evlilik düşüncesiyle yaklaşan değilse nedir?
Yani cinsel gözle bakan , çıkar peşinde olanlar.
Evliliğin de bir bir kısmı cinsellik ama
Öyle tabikide ama adam evlenmeden direk o gözle yaklaşınca insan düşünüyor bir ömür nasıl geçecek bununla diye.
Anladım çok haklısın bu açıdan baktığında