Açılmak istiyorum aileme nasıl söylicem?

Öncelikle merhaba başlıkta da gördüğünüz gibi ben açılmak istiyorum kararımı değiştirmeye çalışmayın 3 yıldır düşünüyorum ve kararımdan eminim Orta okulda imam-hatipe gidiyordum 5. sınifta felan hep okula kapalı gidiyordum ama okul dışında açıktım 8. sınıfa geldiğimde arkadaşım neden kapanmıyorsu okula zaten kapalı geliyorsun falan dedi bende o anlık hevesle kendi isteğim ile kapandım ama 1 yıl sonra yapamadığımı fark ettim açılmak istedim ama aileme korkudan söyleyemedim 3 yıldır da bu düşünce aklımdaydı şimdi net bı karar verdim ve açılmak istiyorum ama aileme söylemekten çekiniyorum tek sebebi buda değil kuzenim de yeniler de açıldı ondan özendigimi düşünüp onun üstüne gitmelerin den korkuyorum ama beni etkilemedi birbirimizi bayramdan bayrama görüyoruz öyle çokta konusmuyoruz yani beni etkilemesini imkanı bile yok acaba 1 yıl ertelesem mi diye düşünüyorum ama Allah izin verirse üniversiteye gidicem sınava hazırlanıyorum ordan döndükten sonra söylersem üniversitenin beni etkilediğini düşünecekler ne yapıcam bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz
Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada söylemeyi unutmuşum ailem muhafazakar bı aile yanı açılma olaylarına çok karşılar kuzenimin açılmasını hiç hoş karşılamadılar okuduğu bölümü suçluyorlar
Açılmak istiyorum aileme nasıl söylicem?