Belli bir yaşa geldiği halde evlenmeyen insanlar düzgün biri olmadığı için mi hiç sevilmemiş oluyorlar?

Yani şu yaşıma kadar kendimi kariyer odaklı geliştirmeye çalıştım. Normalde üniversite başlamadan biri vardı. Çocuklarım olunca ismine bile karar vermeye çalıştık ama ben okumayı seçtim, evlenmedim. Ondan sonra karşıma çıkanlar da düzgün değildi. Hemen hemen hepsinin aklı belinin altındaydı. Üniversiteden sonra üniversite zamanı sevgili olduğum biri askerde iken "Ben asker dönüşü evlilik düşünüyorum. Sen de düşünüyor musun?" dedi. Vaktinde beni aldattığı için ve benim uzattığım seneye geldiği için evlilik düşünecek durumda da değildim. Düşünsem de onunla düşünmedim. Vaktinde beni aldatıp güvenimi kırmasa kabul de edebilirdim belki ama ben okulum bitsin ve Kpss çalışayım istedim. Ben evlilik ve ders işini bir arada yürütecek potansiyelde de değilim. Gerçi hâlâ atanamadım ama özelde de çalışmaya razıyım. Artık devamlı ders çalışmak da sıkıyor ama iş de bulamadım ve bu süreçte evlilik düşündüğüm biri oldu ama onunla da yürümedi. Artık evlilik de düşünmüyorum. Evlilikten soğudum. Ya atanayım ya özelde çalışayım ama bir şekilde çalışayım istiyorum. Tek düşündüğüm kariyer. İş bulamadım ve yine Kpss'ye sardım evde oturdukça.

Güncellemeler
+1 yıl
Geçende Kadınlar Kulübü sitesinde "Doğru düzgün birisi olsan şu yaşına kadar birisi çıkardı seni seven." demişti. Soruyu da ondan sordum. İnsanın karşısına düzgün biri kaç yaşında çıkacağı sanki belli mi oluyor? Benim kırk yaşına yakın evlenen iki kuzenim var. Önemli olan iyi bir evlilik yapmak değil mi?
Belli bir yaşa geldiği halde evlenmeyen insanlar düzgün biri olmadığı için mi hiç sevilmemiş oluyorlar?