Çoğu kişi evlenmek için düzgün birini arıyorsa neden hala herkes bekâr? Herkes nankör mü? Herkes gözünün önündekini görmeyip filmlerde gördükleri hayali karakterleri mi arıyor?
Şıpsevdilik,
Düzgün görünenlerin aslında öyle olmadıkları (Hepsi değil tabi kendini bilen biliyor)
Kadınların sürekli sevgi arayışı altında hareket edip karakteri ne olursa olsun ona ilgi gösterene kayıtsız kalamaması,
Erkeklerin sürekli et peşinde olmaları,
Kadınların popülerite meslek (doktor, savcı, işe yarayan mühendis olması lazım ama mühendislik yetiyor :D ), sosyal medyada popüler tiplerin peşinde koşmaları, herkesle samimi davranışlar içine girmeleri, vss..
Bekar erkek ya da kadınların evlilerin peşinde olması, evlilerin bekarların peşinde olması.
Diğer nedenleri belirtin.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Neden düzgün evlenilecek kişiler kalmadı sizce? Neden herkes bekâr?
Çoğu arayan azı bulamaz. Kriterler yüksektir. Karşısındakinin dosdoğru, mükemmel (ki bu sıfat ancak Allah’a mahsus) olsun derken dönüp kendisine bakmıyordur. Evlilik emek işidir. Bıkmadan, usanmadan emek isteyen... sabır isteyen müessesedir 😂 bir alimin çok zalim eşi varmış, ama eşi hiç sesini çıkarmadan sabrederek geçirmiş hayatını. Ona sormuşlar, neden çektin onca zaman? Boşansaydın falan demişler. O da; ‘evlilik sabır ve şükür sınavıdır’ demiş. Yani evlilikte biri çok iyi birine denk gelir, hayatı boyu şükrederek (azmadan) sınavı kazanır. bir diğeri kötü birine denk gelir, sabrederek kazanırmış sınavı. hayat zaten sınav yeri değil mi? Şükretmeyen ve sabretmeyen bu sınavdan kalıyor. Ee korkaklar da evlenemeden yaşar. Yani bence tabi 😊
Herkesi bir tutmuyorum ama şunu fark ettim flört arttıkça insanlar nede olsa her istediğimi elde ederim kafasında evliliği arka plana atmaya başladılar. Ben zina yaygın olduğu için evliliğin arka plana atıldığı kanaatindeyim. Eskiden bırak bakmayı adı çıkar diye sokağa bile çıkmazmış kızlar bunu her ne kadar tasvip etmesemde (abartılı olduğu için) simdi herkes çok rahat rahatlık kelimesi ile anlatabilmişimdir umarım istediğimi..
Gayet güzel anlattın. Sen de görüyorsundur. Hemcinslerin sevgi sevgi diye haykırıyorlar. Durum böyle olunca olay zinaya kadar gidiyor. Kaçınılmaz son gibi bir şey olmuş. Kimse ahlak duygusuna sahip çıkmıyor gibi bir durum oluşmuş durumda.
Erkekler de tabi ki suçlu. "" Eskiden bırak bakmayı adı çıkar diye sokağa bile çıkmazmış kızlar bunu her ne kadar tasvip etmesemde (abartılı olduğu için) simdi herkes çok rahat rahatlık kelimesi ile anlatabilmişimdir umarım istediğimi..""" Bu cümlenin devamı niteliğinde söyledim sadece. Yani kızlar kendilerini yine geri çekseler zina azalır.
Bence var fakat yuva kurmak kolay değil geçinmek ev kiraları 1000 liradan başlıyor hele ki babasız büyüdüysen daha zor heleki safsan daha da zor insanlar seni kullanır sömürür... Düzgün insan çok tanıdım ve etrafımda fazlası ile var düzgün olmak gerek düzgün insanlar ile karşılaşmak için...
EyvAllah neden evlilik kalmadı nesilden nesile insanlar ve insanlık daha da kötüye gidiyor edep ahlak daha da kötüye gidiyor ve zamanla sıfır olacak aşk sevgi yok heves zevk peşinde çoğu hem erkek hem kız...
1982 de hızlanıp dünyada yayınlanınca sonrasında biliyorsun 90 larda da Amerikan pastası vb filmler çıktı. O hız son sürat devam etti ve toplumun bugünkü hali oluştu. Koyun çok onlar da çobanlarıyla işini hallediyor.
Artık sevgi sadakat saygıya bakmamaları. Erkekler fizik güzel olsun yüz güzel olsun derdinde, kadınlar parası olsun ne olursa olsun derdinde. Böylece kimse yok ortada herkes bekar.
Al benden de o kadar. Bu konularda çok yıprandım ve insan bir yerden sonra ümidini kesmek istemese de içinden gelmiyor sanki. Zor yaa bir gönüle girmek ve gerçekten sevilmek
En İyi Cevaplar