Teşekkür ederim @KizlarSoruyor
Engelliler için neler yapılabilir?
Teşekkür ederim @KizlarSoruyor
Bugün 3 Aralık Dünya engelliler günü, yani benim günüm, bunun amacı kutlamak değil hatırlamak demektir.

03 Aralık, 2023 Pazar 14.57
Cevaplara baktım ama bir tane bile fenomen yazmamış, KS yönetici hesaba da yazmıştım "yarın Engelliler Günü bunun için bir etiket ayarlar mısınız" dedim ama kimse dinlemedi dinlememiş bu günü boş olarak gördüler, kadınlar günü kutlanıyor erkekler günü kutlanıyor Engelliler gününe gelince ne bir hazırlık ne bir kutlama bu dünya da boş birileri olarak görülüyoruz hayat bu işte
Haklısın da kasıtlı olduğumu düşünmüyorum
Engelliler için yapılan hizmetler ve çalışmalar genellikle aşağıdaki alanları kapsar:
Eğitim: Engelli bireyler için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen merkezlerde eğitimler verilir.
Sosyal ve Kültürel Hizmetler: Engelliler için özel günler ve haftalar düzenlenir. Bu etkinlikler toplumda farkındalığı artırmak amacıyla gerçekleştirilir.
Rehabilitasyon: Belediye kuruluşlarında engelliler için özel rehabilitasyon merkezlerinin kurulması kişilerin hayata bağlanması için büyük önem taşır.
Projeler: Engelliler için yapılan çalışmalar Türkiye’de her geçen gün artmaktadır. Projeler kapsamında bakıldığında daha iyi bir dünya için engellilere düzenlenmiş birçok destek vardır.
Maddi ve Sosyal Yardımlar: Türkiye’deki belediyeler tarafından engelli vatandaşlara su, toplu taşıma araçları, vapur vb. hizmetlerde indirim yapılmakta, özellikle toplu taşıma hizmetleri ücretsiz sunulmaktadır.
Bu hizmetlerin yanı sıra, engellilerin yaşam kalitesini artırmak ve topluma daha fazla katılımlarını sağlamak için daha fazla çalışma yapılabilir. Bunlar arasında engellilere yönelik iş imkanlarının artırılması, erişilebilirlik standartlarının iyileştirilmesi ve engellilerin sosyal yaşama daha fazla dahil edilmesi için programların düzenlenmesi sayılabilir. Her bireyin topluma eşit katılım hakkı olduğunu unutmamak önemlidir.
Kesinlikle katılıyorum teşekkürler kardeşim
Rica Ederim İyi Akşamlar
Engelliler gününüz kutlu ve mutlu olsun, engelli bireyler için her türlü kolaylık sağlanmalı, Allah yardımcınız olsun🙏🏻✨
Teşekkür ederim abim
Rica ederim kardeşim
Teşekkür ederim✨
Rica ediyorum
Bu benimde geçerli. Dünya Engelliler Günü Kutlu Olsun. Engellilere acil şifalar versin..🤲🏻
Teşekkür ederim senin için de ☺️
Rica ediyorum
Rica ediyorum ne demek
Cevap
5Cevap
Engellilere farklı dünyadaymış gibi bakan insan iticiliği diye bir şey var. Bakılmamalı kanka, diğer insanlar kadar engelliler de toplumun bir parçası. Hiçbir ruhsal ve fiziksel faktör toplumda ötekileştirilmeyi hak etmez. Farklı kabul edilebilir ama ayrımız yoktur
Teşekkür ederim
Kaldırma araç park etmemek lazım.
Engelli yollarını kapatmamak lazım.
Engelli vatandaşlara yardım etmek lazım.
AVM, otobüs durağı, metro istasyonun da kısacası toplu taşıma ve diğer engellilere sorun oluşturabilecek bütün engelleri ortadan kaldırmak lazım.
Teşekkür ederim abim katılıyorum
Onları güldürmek gerek oynatmak gerek ben rahmetli kuzenimi oynatırdım tül sallardım kör taklidi yapardım düşme taklidi yapardım gülsün diye top oynardık gülerdi baya oda bana benzerdi merve abla derdi ama konuşamazdı yürüyemezdi
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun 🥺 ne güzel
Amin saol
☺️☺️
Daha fazla iş imkanları sağlanıp topluma kazandırılması lazım... sağlıklı olabilmeleri için devlet desteği var fakat bunun daha fazla olması lazım... Engeller ancak kaldırılarak çözüme ulaşır dostum
Kesinlikle
Herkesin ortak yaşam alanlarında onları daha gazla düşünmeliyi çok sıkıntılı ve zorlanıyorlar engelli okulu yapıyorlar rampa yok maalesef
Evet ama son zamanlarda yine iyi önceden daha kötüydü
Günün kutlu olsun Allah tez zamanda şifa versin inşallah 🙏
Teşekkür ederim
Tüm engelli kardeşlerimiz günü kutlu olsun diyeceğim saygıli davranmak iyi olmak 🙂
Teşekkür ederim
Rica ederim
Günün kutlu olsun reis. Allah sana ve tüm hastalarımıza acil şifalar versin 🤲
Teşekkür ederim kardeşim
topluma kazandırılmaları gerek
Kesinlikle katılıyorum
abi şimdi fark ettim
hoş geldin siteye :)
Bende bir engelli sayılırım ama tekerli sandalyede ya da bir organim kayıp değil görünmez engellilik denen bir şey bilinçlenmeli toplum:)
Allah şifa versin
Teşekkürler Allah sana da şifa versin
Allah şifa versin kardeşim 😊
Teşekkürler Allah razı olsun:)
Saygı göstermeleri yeterli en azından
Kesinlikle
Aklıma gelmedi şu an
Olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?