Çoğu zaman toplum tarafından dışlanan, aslında dışlamak yerine içimize almamız gereken güzel insanlar. Engelli bireyleri topluma kazandırmak için neler yapılabilir? Cafe örneği, engelli bireylerden down sendromlu olan arkadaşları kapsıyor. İşletmesini ve çalışmasını kendileri yaptıkları bir mekan. Böyle projeleri nasıl buluyorsunuz? Engelli olmak sorun değil, engellilere engel olmak sorundur.
Engelli bireylerin "topluma kazandırılması" için neler yapılabilir?
Öncelikle eğitimli bir aile bakanı lazım. Aile bakanı yaptığın kişi beyin özürlü olursa halk da bu beyin özürlü kişiden memnunsa ki genelde öyle olur. Böyle durumlarda engellilere bişey yapamazsın anca kendince bişeyler yaparsın o da elin yettiğince 3-5kişiyi mutlu edebilirsin o da anca seni iyi eder bütün engellileri mutlu etmez. Bakan olarak atanan kişi toplantı yaptığı zaman bölümüne göre biz bu halk için ne yapsak iyi olur engelliler için, tecavüz için, psikolojisi bozuk toplumu nasıl normalleştiririz vs vs bölümüne göre toplantılar yapmaları lazım. Bizimkiler toplanıyor biz bu millete belli etmeden nasıl bu milletin damına koyabiliriz diye toplantı yapıyor. Öteki kadın bakan işi gücü bırakmış gidiyor yabancı memlekette mağduru oynamak için provakatörlük yapıyor. Unutulmasın güzel bir söz var "Her halk hakettiği gibi yönetilir" konu ile alakalı olduğu için aklıma geldi inş böylelerini bize layık gören halka araba flan çarpar da özürlü olur otururlar evde.
Yıllardır çalıştığım bir alan. Neler yapılabilir konusunda ise çok fazla bir şey beklemeyin malesef. Mevcut zihniyet ve yaklaşım devam ettiği sürece karınlarını doyurup öz bakımlarını yapmak dışında pek bir şey yapılmaz. Bu da bir şeydir ama..
En İyi Cevaplar