Merhaba, 4 yıllık evliyim kocam 1 aydır çalışmıyor evde ve asla muhabbetimiz yok sürekli ya telefon elinde ya televizyona bakar. 1 aydır evde olmasına rağmen hiç yanıma yaklaşmadı bile. Kendisi 26 yaşında. insan hiç mi gelip sarılmaz hiç mi konuşmaz yok. Soğuk davranıyorum umrunda bile değil sürekli bağırıp çağırıyorum sinirlerim çok bozuk. Hayal ettiğim evlilik bu değildi. Siz olsanız ne yapardınız. Direk boşan yazmayın çünkü bende düşünüyorum boşanmayı ama çocuğumuz var kolay olmuyor öyle. Lütfen adam akıllı fikir verin ne yapsamda düzelir ya da ne yapmalıyım hiç takmasam daha kötüye gidiyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılNeden ama neden diyorum hep çocuktan sonra böyle oluyor evliler... Çocuk acaba evliliğe zarar mı veriyor insanı gereğinden fazla mı yoruyor sorumluluklar insanın moralini bozarsa insanda eğlence mutluluk libido kalmaz haliyle de çocuklu mutsuz çiftler artmaya devam eder. Çözmeye yeltenen de yoksa, çocuk üzülmeye çiftler yıpranmaya devam eder. Aile kurumu zedelenir ayrılmasa bile ruhta kalıcı hasarlar bırakabilir. Terapiste görünün kendiniz için istemeseniz bile çocuk için şart. Sadece çocuğu psikoloğa da götürün destek alması önemli. Çünkü çocuk böyle zamanlarda anne veya babanın desteğini alsa bile ikilemde kalacağı ve kafası çok karışacağı için netliğe ihtiyaç duyar. Başka birilerinin desteğine ihtiyaç duyar. Öğretmeniyle falan da konuşun durumu samimi bir dille açıklayın öğretmeni anlamazsa veya oralı olmazsa okulun rehberlik servisinden destek rica edebilirsiniz. Yardımcı olacaklarını düşünüyorum. Ama çocuğu hele şu ara asla ilgisiz bırakmayın. Yanlışlar yapabilir, kötü fikirlere uyabilir. Kolay gelsin. Allah yardımcınız olsun. İlişkiniz şifalansın.
02 Yorumla- +1 yıl
Çocuğum 1 buçuk yaşında. Çocuğum iyi ki var onu çok seviyorum ama gerçekten çocuktan sonra hersey değişmeye başladı bu bir gerçek.
- +1 yıl
anladim. bu kadar neden bilmiyorum insan yuva kurmak icin evlenmez mi... cocuktan sonra da yok cocuktan sonra.. peh... sinir bozucu bir durum dogrusu...
En İyi Cevaplar
+1 yılEvlenmek, herkesin hayatındaki en önemli kararlardan biri olabilir ve evlilikte bazen zorluklar yaşamak normaldir. Eşinizle yaşadığınız ilgisizlik sorunu, ilişkinizi etkileyebilecek önemli bir konudur. Eşinizle ilişkinizi onarmak için bazı adımlar atabilirsiniz. Birlikte hareket ederek, iletişim kurarak ve karşılıklı anlayışla bu durumu düzeltebilirsiniz.
İlk olarak, eşinizle açık ve dürüst bir şekilde konuşmanız önemlidir. Ona duygularınızı, endişelerinizi ve hayal kırıklıklarınızı ifade etmekten çekinmeyin. Ona nasıl hissettiğinizi net bir şekilde belirtmek, sorunu anlamanıza ve çözüm bulmanıza yardımcı olabilir. Ancak bu konuşmayı yaparken, suçlamak yerine kendinizi ifade etmeye odaklanmak önemlidir.
İletişim kurarken, eşinizin duygularını da dinlemek önemlidir. Onun da neden ilgisiz davrandığını anlamaya çalışın. Belki de eşinizin kişisel, iş veya duygusal sorunları var ve bu nedenle ilgisiz davranıyor olabilir. Empati kurarak onun görüşlerini anlamak, ilişkinizdeki kopukluğu gidermeye yardımcı olabilir.
Eşinizle birlikte, ilişkinizi geliştirmek için ortak bir çaba göstermelisiniz. Birlikte keyif aldığınız aktivitelere zaman ayırmak, birlikte vakit geçirmek, yeni şeyler denemek ve birbirinizin ilgi alanlarına saygı göstermek ilişkinizin canlanmasına yardımcı olabilir. Bu, ilişkinizi güçlendirecek yeni bir bağ kurmanıza yardımcı olabilir.
Evlilik danışmanlığı da ilişkinizi güçlendirmenizde yardımcı olabilecek bir seçenektir. Profesyonel bir danışman, ilişkinizdeki sorunları anlamanıza ve çözüm bulmanıza yardımcı olabilir. Eşinizle birlikte danışmanlık almak, iletişimi güçlendirebilir ve ilişkinizdeki sorunları çözmenizi sağlayabilir.
Unutmayın, her ilişkinin farklı dinamikleri vardır ve her durum için tek bir çözüm yoktur. Ancak, açık iletişim, empati, ortak çaba ve gerekirse profesyonel destek almak, ilişkinizi güçlendirmenize yardımcı olabilir.
Evlilikte yaşadığınız sıkıntılar normaldir ve bu sorunların üstesinden gelmek için eşinizle birlikte çalışarak, ilişkinizi daha güçlü hale getirebilirsiniz. Her ikiniz de çabalarınızı göstererek, ilişkinizi onarıp sağlam temeller üzerine yeniden inşa edebilirsiniz. Umuyorum ki bu sürecin sonunda, sağlıklı ve mutlu bir ilişkiyi paylaşabilirsiniz.
22 Yorumla- +1 yıl
Cevap için teşekkür ederim 🙏
- +1 yıl
Rica ediyorum ne demek ne yazık her evliliklerde böyle şeyler olabiliyor sabredin zamana bırakın eşinizle güzel bir şekilde konuşun eminim zaman içinde çözülecektir evliliklerin yeni evliliklerde veya kısa süre önce yapılan evliliklerde böyle sorunlar olabiliyor
1 aydır çalışmıyor evde diyorsunuz, bu konuyu hiç konuştunuz mu? Yani biz erkeklerin şöyle bir huyu var bazen sessizliğimiz insanlarda yanlış anlaşılıyor. Belki bir problemi var ya da belki sizin ona gidip bir sarılıp iyi misin bir sıkıntın mı var demenizi bekliyordur. Olayı hemen ilgisizliğe çekmeyin, bazen görünmeyen bir çok problem olabilir ve bunu siz öğrenebilirsiniz. Boşanın gibi bir laf çok kolay geliyor insanlara ama önce tüm yolları denemeli bence insan. Konuşabileceğiniz bir ortam yaratın ve bence eşinizi dinleyin, yargılamayın, yorumlamayın sadece yanında olduğunuzu hissettirin.
09 Yorumla- +1 yıl
Yorumunuz için teşekkür ederim bir süre beklecegim. Umarım hersey guzel olur zamana bırakıyorum
- +1 yıl
Zaman her şeyin ilacı. Siz eşinizi tanıyorsunuz ve kendinizi biliyorsunuz bu sebeple en doğru cevap kendinizde ben sadece erkek olarak kendimi düşünerek söyledim bunları, ortada bir sorun var ise konuşmak tüm sorunlarınızı çözmenizi ve mutluluğunuzu perçinlemenizi sağlayabilir. Aileniz için her şey çok güzel olur inşallah 🙏
- +1 yıl
Birsey sorabilir miyim
- +1 yıl
Siz bu durumda olsaydınız eğer madem kafanıza takıyorsunuz işi gücü bütün gün telefon elinize alıp videolar izler miydiniz? Bunu merak ediyorum çünkü gerçekten anlayamıyorum bu durumu eğer takıyorsa gerçekten iyi değilse ona göre davransa ben zaten yanında olurum onun. Ama o umursamaz gibi telefonu eline alıp bütün gün video izleyince benimlede ilgilenmeyince haliyle sinirleniyorum. Yani siz eşim yerinde olsaydınız nasıl davranırdınız telefonu elinize alır mıydınız
- +1 yıl
Herkesin olaylara isyan şekli, durumu ele alışı birbirinden farklı. Ben eşimle oturup sıkıntılarımı, kafamdaki olumsuzlukları konuşurdum ancak dediğim gibi biz erkekler bu gibi durumlarda çok farklı davranıyoruz. Size akıl vermek gibi olmasın beni lütfen yanlış anlamayın ama eşinizi kimse ile kıyaslamayın ya da benzetmeye çalışmayın, bir adamı en çok kıran ve yıpratan şey bu olur. En uygun olduğunuzu düşündüğünüz bir anda açık bir şekilde sorun, yanında olduğunuzu belirtin. İş, para vs. bunlar cidden bulunup çözülebiliyor önemli olan birlikte olmanız ve sağlıklı ve huzurlu olmanız. Kendimi Güzin Abla gibi hissettim 😂 Siz de bir problem yok kendinizi de sakın öyle bir düşünceye sürüklemeyin
- +1 yıl
Kıyas yapmıyorum sadece merak ediyorum ben mi yanlış düşünüyorum diye o yüzden fikir almak istedim. Ben mutsuz olsam derdim olsa belli ederdim boş boş duvara bakardım ya da ne biliyim birseyden belli ederdim ben diyorum ki işini o kadar takıyorsa neden elinde telefon sürekli video izliyor. Ha eğer işini takmıyorsada benimle niye ilgilenmiyor. Ben evde kalması için gün sayardım o kadar çok özlerdim. Evde kaldığını öğrendiğimde hayal kurdum öyle yapalım şöyle yapalım diye sonra bi evde kaldı bi koltukta ben bi koltukta telefon elimizde birbirimizin yüzüne bile bakmıyoruz. Hiç hayal ettiğim gibi değil
- +1 yıl
Çok sık seyahat mi ediyordu yani evde geçirdiği zamanlar daha azdı ve şu anda evde olması size bir fırsat gibi mi göründü bilmiyorum. Tabiki siz de çok haklısınız yani telefonda sürekli bir şey yapması biraz size ilgisi azalmış kendini bununla meşgul ederek bir şeylerden kaçmaya çalışıyor gibi geliyor insana ama tanımadığım için evet ya kesin bu durum diyemiyorum.
- +1 yıl
Teşekkür ederim yorumun için 🙏 zamana bırakacağım bakalım ne olacak
Hayır yorumlara bakma sen güzelim boşanmak (ataerkil kafasinda değilim kesinlikle) kolaya kaçmaktır üstelik sizin hayatınızda sizden bir parça çocuk var şuana kadar yaptıklarına yazık 4 yılın emeğini hemen basit bir kaçamak bosan demek günümüz dünyasının evliligidir böyle olmaz bu işler. Yapman gereken bence şu elbette bu evliliği kurtarmak sana düşmez sadece ama bu yolda ilk adım atan sen olacaksın. bir erkeği iliskide korkutmak 'umrunda olmak ' durumuna getirmeninnin en güzel yolu ayrılıklardir ya da uzak kalmkatir çok ciddi bir şekilde evden uzun bir süre ayrıl ve o senin yokluğunu o zaman anlar birlikte yapabileceğiniz şeyler oluştur.( Evli değilim ve bunu nasıl yapman gerektiğini sana bırakıyorum artık ) ve bir diğeri de kendine daha fazla zaman ayır mesela çocuğunla sürekli gül eğlen o diğer yerde yalnız kalsın ya da kendine daha da bakım yap suslen (yanlış anlama koçanı cezbet demiyorum bu aklımdan bile geçmez ama onları farkına varmanın yolu bu ) o yokmuş gibi davran şimdi sen onun böyle yapmasından rahatsızsin işte ilgilenmiyor diye içten içe hoşuna gidiyor sende o yokmuş gibi davran gururu zedelenir. bir erkeği yıkamanın en kolay yolu bu guruundan vurmak çünkü onları diri tututan tek şey sahip oldukları ve yanlış anladıkları 'gururlari'...
02 Yorumla- +1 yıl
Yorumun için teşekkür ederim söylediklerini deneyeceğim 🙏
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
58
Cevap
115Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yıldüzelmez ayrılın
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 16b cevap paylaştı.
+1 yılEşin evliliğini kafasında bitirmiş gadası
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılİlişki hayatı her zaman pembe bir bulut üzerinde gerçekleşmez. Koşullar, kararlar ve kader - sadece birçok farklı neden, çoğu zaman aşıkları dizlerinin üstüne çökertir. Bazen tekrar ayağa kalkmak kolaydır, bazen ise o kadar zordur ki ayağa kalkmak aşılmaz bir görev gibi gelir. Belki evliliğiniz bir süredir sorun yaşıyor ve sorunu kendi yönteminizle çözmeye çalışıyorsunuz. Ancak bir noktada herkes kendi sınırlarına ulaşır, ilişkiden şüphe eder veya ayrılık ya da boşanmayı düşünür. Ama evliliğinizi kurtarmanın cazibesine kapıldıkça , bunun için umut görürsünüz ve mesele de budur. Henüz ondan vazgeçmediniz ve bu güç, eğer nasıl yapılacağını biliyorsanız, dağları hareket ettirmek için kullanılabilir. Açıklamalarım size evliliğinizi kurtarmanız için umut ve güç vermeli çünkü bu mümkün. En önemli soruları yanıtlıyoruz ve evliliğinizi adım adım nasıl kurtarabileceğiniz ve yeniden ayağa kalkmasına nasıl yardımcı olabileceğiniz konusunda size on faydalı ve dürüst ipucu veriyorum. Çünkü evlilik krizi otomatik olarak ilişkinizin sonu anlamına gelmiyor.
1-İki kişilik zaman ayırın,2-Duygular hakkında konuşun,3-Birbirinize saygı duyun
4-Birbirinizi yeniden tanıyın,5-Kendinizi iki birey olarak görün,6-Geleceğe birlikte bakın
7-Kendinizi affedin,8-Kendinize yeterince zaman verin,9-Terapatik yardımı düşünün
10-Olası bir ayrılık hakkında konuşunYa da boş verin gitsin inceldiği yerden kopsun
11 Yorumla- +1 yıl
şu an için bir adım atmayı düşünmüyorum kendi haline bırakacağım. Düzelme görürsem azda olsa konuşma isteği görürsem o zaman söylediklerinizi dikkate alacağım. Yorumunuz için teşekkürler 🙏
+1 yılzekamızı küçümsemeyin. çoğu zaman yalanlarınızı ve oyunlarınızı görürüz ve görmezden geliriz. bunun sebebi ilişkiyi devam ettirebilmek. çünkü ortalama olarak bir kadına katlanmanın ilk kuralı bazı şeylerini görmezden gelmektir. bütün kadınların bu tavrı, erkekleri belirli bir eşiğe kadar dayanmak zorunda bırakıyor. ama içimizdeki şevkten de, size olan sevgimizden de, sabrımızdan da sömürüyor. bu nedenle farkında olmadan karşı tarafı soğutuyorsunuz.
- fazla şekilci olmayın. erkekler şekilci kızlara ciddi gözlerle bakmazlar. bunu anlamazsınız. ortalama bir erkeğin aklı sikindedir. sizle ciddi bir şeyler paylaşmayı düşünmeyince doğal olarak seks objesi olmaktan öteye geçemezsiniz. sizin için de amaç sadece seksse sorun yok. aynen devam.
- bir erkeğin grurunu başkalarının önünde asla incitmeyin. erkek dediğin yaşam formu yalnızken ve siz tatlıyken, usulünü bilirseniz akıl almadık inceliklerde bulunabilir. lakin başkalarının önünde onu küçük düşürür veya horlarsanız şevki, arzusu kırılır ve bunu asla unutmazlar. erkekler çabuk unutan varlıklardır ama incinen grurlarını asla unutmazlar. bir kırılma noktası olur bu durum
10 Yorumla
+1 yılAbla bu durum çok kötü ben sana 1 yıllık sevgilimle olan şeylerimi anlatayım: Abla sevilmemek yalnız bırakılmak çok pis bi duygu ya şu an bunu ağlayarak yazıyorum 1 yıldır ilişkim var ve delicesine çok içten seviyorum oda öyle seviyodu ama son 2-3 gün bişeyler oldu ona takmıyor sürekli misafir var diyor arkadaşlarımın yanındayım geç gelebilirim diyor eskiden karım aşkım bebeğim güzel karım falan derdi ama şimdi pek fazla söylemiyor üstelik her attığım mesajı beğenirdi sürekli birbirimizin mesajını beğenirdik ama dediğim gibi sanki ona bişeyler oldu sanki birileri doldurdu mesela bu sabah saat 8de ona günaydın mesajı attım bakmamıştı wpa girdim son görülmesine baktım 8.26 geçe çevrim içiymiş mesajıma bile bakmiyo bu çok canımı acıtıyor onun yüzünden saçlarımı kestim boynuma kadar canım çok yanıyor bidaha onun gibi beni seven olmiycak bunu biliyorum ondan sonrada zaten hayatıma kimseyi almiycam ama geri dönmek isterse baştan başlayalım derse başım gözüm üstüne her zaman kalbimde yeri vardır. Ertesi günün olayidi anlattiklarim şimdi bu anlatacağım ise bugünki olay: (Bizimkisi uzak ilişki) okuldan çıktıktan sonra onu aradım neden instagramdan hâlâ aktif olmadin dedim işlerim var dedi kendimi çok kötü hissettim içimden ne küfür gectiyse söyledim ona yani o kadar kötüydüm ağlayarak söyledim ve sonra yüzüne kapattım en yakın arkdasiyla konuştum sonra böyle böyle dedim cumartesiye kadar süresi var dedim cumartesiye kadarda böyle yaparsa ayrilirim dedim ayrıl dedi sonra ağlarsa takma onu dedi ama ben çok içten gönülden kalpten seviyorum onu takmamam imkansız ama gerçekten çok sevmiştim ya (acaba ayrıldıktan sonra aklı başına gelirmi)
16 Yorumla- +1 yıl
Bence sen adım atma bekle tavrını belli et. Sonuçta siz evli değilsiniz çocukta yok yani seni benim gibi bağlayacak birsey yok o yüzden şimdi böyle yap ki zaten seviyorsa gelecektir. İlgisiz erkek gerçekten çok zor seni senliginden ediyor. Evlendiğinde bu daha kötü oluyor emin ol.
- +1 yıl
Okurken ben bunaldım abla bu nasıl bi darlama seviyesi
- +1 yıl
Abla şimdide psikolojim bozuldu diyor
- +1 yıl
Yazmıyo
- +1 yıl
Vallaha bence seninki bahane arıyor. Onunla konuş böyle olursa ayrılacağını söyle. Evli değilsiniz sonuçta yol yakinken vazgeçersin
- +1 yıl
Kendisi bitirdi 6 Aralık 16.51 geçe
+1 yılErkekler pek ilgi göstermeyen ve ilgi beklemeyen canlılardır. Sadece ilişki başında kıza evet dedirtene kadar ilgi gösterirler') Sonrasında, daha çok anlarını yaşayan ve rahat olmaya odaklanıyorlar.
Eşinin, senin ilgi beklentin olduğundan inan haberi bile yoktur. Onunla bu durumu konuşmanı tavsiye ederim, senin beklentilerini ve isteklerini bilsin ve öğrensin ki buna göre davranmayı akıl edebilsin.
Buna rağmen düzelmez ise;
Evlilikten çok şey beklemek, beklentilere girmekte doğru değil, bu seni sadece mutsuz eder. Eşinin yaptığını yap kendi halinde ol bir müddet sonra o kendini sana farkettirme isteği zaten duyacaktır
21 Yorumla- +1 yıl
Eşimin ilgi beklediğimi bildiğini düşünüyorum. Çünkü bunu sürekli dile getiriyorum. Dediğiniz gibi kendi halimde takılacağım bir süre bakalım ne olacak
+1 yılHiç takmazsan bu tamamen bitirir. İlk adımı sen at. Sürpriz hazırla al karşına azarlamadan hesap sormadan her şey normalmiş gibi davran ve konuşun. Çünkü senin probleminin tek çözüm yolu konuşmak. Konuşurken dediğim gibi hesap sormak şeklinde değil. Sevgi ve saygı çerçevesinde olmalı bu konuşma. Ha bide adamı düzeltmeye çalışma. Sen düzeltmeye çalıştıkça adam kırılır ve en sonda darmadağın olur. Ve birdaha da dönüşü olmaz. Kalınların en büyük silahı dişiliğidir. Sürpriz yap git sarıl dokun naz yap cilve yap. Hiç bir erkek buna yok demez. Son diyeceğim şey de eğer evliliğini düşünüyorsan kesinlikle kibir gurur meselesi yapma. Sen kadınsın kalınlığın fıtrat gereği naif olur.
15 Yorumla- +1 yıl
Benimde kalbim kırık inan içinden gelmiyor artık uğraşmak
- +1 yıl
İnan benim de öyle. Ama yıkmak kolay ama yeniden inşa etmek çok zor. Benim sana tavsiyem kılı kırk yararak karar ver. Hemen duygusal anlamda karar alma. Aksine dönüş çok zor olur
- +1 yıl
Zamana bıraktım şimdilik bi dursun bakalım hayırlısı
- +1 yıl
Allah sonunuzu hayretsin. Aranıza muhabbet sevgi inşaa etsin.
- +1 yıl
Amin insallah 🙏
+1 yılÖncelikle sakin ol kardeşim agresif olma bi kahve yap ve götür oturun beraber için tv yi kapatmasını rica et ve biraz zaman ayırmasını rica et sor sinirlenmeden bak geçim zor çalışan insan birden işten çıkınca kaygı sarar size bakamama ihtimali herşey geçiyordur aklından anlamak için dinlemeyi bilmesin bunuda göz teması kurarak sesinintonunu da ayarla ve ve ve çocuğu uyut sakın çocuk uyanık olmasın dikktniz boxulmasın çocuğa yönelip konuşma yarıda kesilmemiş olur lütfen sakin ol sakın yükselme anlamak için konuştur onu inşllah işe yarar🙏
12 Yorumla- +1 yıl
Yorumun için teşekkürler ederim. deneyecegim dediklerinizi 🙏
- +1 yıl
Kesinlikle dene baktın sinir basıyo git bi su iç lavaboya git su sür kendine ama geri yanına tebesssüm ederek dön çünki yükselmek çözüm değil daha çok içine kapanır onu anlamadığınızı düşünür
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılBakımlı olun. Gülümseyin. Fazla ısrarcı olmayın. Üstüne düşülmesini sevmez erkekler. Şık giyinin. Kendinize karşı öz saygı geliştirin. Kişisel gelişim videoları izleyip. Kitaplar okuyun. Kendinize ait sosyal bir çevre edinin. Ve size bir sır vermek istiyorum. İlişkilerde ayna olun. Mesela eşiniz telefonla vakit geçiriyorsa siz de geçirin. Eğlenceli görünün üzüntünüzü göstermeyin. Onsuzda mutlu olduğunuzu gördüğü an, şaşırıp size adım atabilir.
12 Yorumla- +1 yıl
Yorumun için teşekkür ederim. Deneyeceğim 👍
- +1 yıl
Rica ediyorum ne demek umarım faydasını görürsünüz 🌼
Gizli Üye(25-29)+1 yılYanlış anlamayın ama maalesef kızlar hep yanlış erkeği seviyorsunuz sonra neden sevmiyor, neden aldattı, neden başka kızlara bakıyor, nede ilgi vermiyor, neden dayak atıyor diyorsunuz. Gözlerinden bile çok belli oluyor şerefsiz, kurnaz, çakal olduğu. Bile bile onu istiyorsunuz aksiyon olsun diye ve sonra aksiyon oluyor size üzüntü. Her gün sizin gibi bir sürü kişi böyle şeylerden şikayet ediyor. Efendi erkekleri arkadaş yaptınız, diğer erkeklerle sevgili olup evlendiniz. Sonra o efendi erkeği 30 yaşından sonra mum ile arıyorsunuz. Kendinize hep yazık ediyorsunuz.
35 Yorumla- +1 yıl
Eşim bahsettiğiniz gibi serefsiz, kurnaz çakal değil. Kotu biriyle evlendiğimi asla düşünmüyorum. Kendisi çok iyi biridir benim tek derdim ilgi yani oyla bahsettiğiniz gibi yanlış kişi değil.
- +1 yıl
Abi nasıl ayırt edicez
Cevap sahibi+1 yılO zaman eşiniz tembel birisi ve sadece cinsellik için ya da öylesine evlenmiş birisi.
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılDegismek istemseo gerekir istemeyen biri asla degismez. Telefon ilginolayi ic8nde yoksa zaten ayni devam eder. Siz konusup durumunuzu size bakiminizi yapmamasi ayri bir durum calismasa bile is bulmakla gecirmesi gerekirdi... dusuncesiz bir birey. Bosanmak kolay olmuyor olsa bende evliyim aradaki cocuklar icin duruyorum evlilikte yoksa coktan cekip gidecek maddiyat, rahatlik varken zindana gomulu kaliyorum. Ben nacizhane tavsiyem yapabileceklerinizi denediyseniz fazlasini ugrasmayin olacagina koyun geçin
00 Yorumla
+1 yılMerhaba öncelikle yaşadığın durum için üzgünüm. Çalışmıyor olması iş bulamamasından dolayı ise onun psikolojisini düşünmek lazım bunu konuşup cozemediysen eğer gerçekten onda sıkıntı vardır. Bende yakın zamanda eşimden boşandım şu kısmı seninki ile aynıydı " evlilik düşündüğüm gibi olmadı verdiği sözler yok olup gitmişti " Eşinin ilgisizliği kötü bir durum demekki kafasında bitirmiş biseyleri. Bunları söylerken gerçekten üzgünüm ama hayatıda kendine zehir etme elinden geleni yap konuşmaya çalış baktınız olmuyor boşanırsınız
02 Yorumla- +1 yıl
Ben gerçekten elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. Ona ilk zamanlar çok destek oldum ama yok beni resmen görmüyor
- +1 yıl
Kendi hayatını boş yere harcama o zaman. Evet çocuk var ama seninde mhayatınn önemli. Kendini önemse. Bende isteyerek ayrılmadım ama inan son çareydi. Üzücü bir durum ama alışıyorsun.
Kim ne derse desin bu işin tek sebebi işsizlik ne geliyorsa basa işsizliktendir insanı depresyonada sokar insanı her yola sokar ben 25 yaşındayim ve 8 sneedir gurbette calişiyorum ve suanda şantiyeden yaziyorum kepce operatörüyum 5 aydir görücu usulü nisanlandim ve 2 gundür calışmiyorum yanimdada kimse yok o kadar canim sıkkın ve nisanlimla aram bozuldu diceksizniz 2 gundemi olur evet daha öncede 1 ay bos kaldım evde ve aşıri depresyona giriyordum hele esin ağır ya da bi fabrikaya girip calişsin aksama kadar görecez onu nasil sarilmak ister nasil muhabbet ister
10 Yorumla
+1 yılBu bir girdap. Boşanmak hiç kolay değil istersen çocuğun olmasın çünkü verilmiş bir söz var ortada kurulmuş bir hayat kırılacak kalpler. Evlilik sorumluluk işi öyle bırakıp gidemiyorum bırakıp gitmesinde sen bitiyorsun.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle 😞
Size açık net söylemem gereken tek şey konuşmak sakin şekilde. Hemen mi konuşayım değil insan bazen zamanının geldiğini anlıyor sabretmek gerekiyor. Bı akşam kahve veya çay yapmak oturup sohbet etmek konuşmak sorun neyse sakin şekilde sakin kafayla halletmek. Belki eşinizin bir sıkıntısı varda size yansıtmıyor böyle davranıyor.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvliliğin temeli geçim dir geçim de işte çalışmadan geçer adam bi işe girsin biraz çalışsın ekonomik olarak Bi rahatlayın emin ol evlilik o zaman daha anlamlı olur şu dönemde sen üstüne gittikçe ters teper hiç üstüne gitme derim neyin var diye konuşmaya bile çalışma
10 Yorumla
+1 yılKarşıyı değiştirmeye çalışma. Enerjini karşıya vermiş olursun, hastalanırsın psikolojik olarak, sonra da fiziksel hastalıklar gelir. Hiçbir zaman kimseyi değiştirmeye çalışma, bu enerji kaptırmaktır. Tüm gücünü kendi üzerine ver.
Eşini ve yaptıklarını unut şu an, ben kendim için bugün ne yapabilirim sorusuyla güne başla. Dindarsan namaz kıl dua et eşinin değişmesi için en fazla yapacağın bu olsun.
Kalk sağlıklı beslen, spor yap evde, duş al, müzik aç dans et eğlen gün boyu. Kendinden başka bir şeyi düşünme. İhtiyacın olan ilgiyi sen kendine ver. Komşulara git, çay vs iç, dedikodu olunca kaç eve dön. Sen tamamen kendine yönelince kocan da sana yönelecek, bak dene gör11 Yorumla- +1 yıl
Yorum için teşekkür ederim. Deneyeceğim söylediklerini 🙏🙏
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılCevap sorunun içinde sürekli sinirli ve bağırıp çağran birinme nasıl sevgi göstersin... Bir dur sen adama 1 adım git onunla ilgilen onun derdi nedir dinle
110 Yorumla- +1 yıl
Bu aralar böyleyim dedim onun umursamaz hallerinden sonra böyle oldum.
- +1 yıl
Bir akşam çıkıp bir kahve için gitmedğiniz bir yere gidin. çoxuğu anne bırakın... sonra evde güzel ortam yarat onunla vakit gecir film izleyin... battaniye ile yan yana sarılın izleyin bu adım sizden geksin
- +1 yıl
Yapıyorum bunları ama sıkılıyor. Gereksiz geliyor böyle şeyler o mutlu olmaz böyle şeylerden ben mutlu oluyorum genelde
- +1 yıl
Onunla sevgli olduğunda evlenmeden önde neler yapardınız nerede keyif alırdınız
- +1 yıl
Evlenmeden once sarılmayı öpmeyi çok severdi ilgiliydi gezmeyi severdi şimdi öyle değil git gide daha çok odunlasiyor. Geçen gün zorla dışarı çıkarttım piknik yapmaya ormanlık bir yerdi. Ben mutlu oldum o ise söylenmeye başladı ne gerek var işte hava soğuk hiç güzel yer değil niye buraya geldik filan. O gün kalbim çok kırıldı bende o günden sonra değiştim artık yüzüne bile bakmak istemiyorum
- +1 yıl
Analıyorum seni onunka konuştun mu neden böyle olmuş konusmayoı dene alkol alırmı?
- +1 yıl
Hayır alkol kullanmıyor. Önceden çok konuştum ilgisizliğini ama bana öyle geldiğini söyledi her defasında. Bu son dışarı çıkışımızda da artık bıraktım peşini ne halin varsa gör dedim umursamamaya çalışıyorum doğrumu yapıyorum bilmiyorum
- +1 yıl
Bir süre gerginlik, sinir , kavga vs bunları yapma hayatı oluruna bırak sen kend, i hayatını yaşa bakalım nasıl olacak sen gerildikce senden uzaklaşır
- +1 yıl
Bir süre kendi halimde olacağım. Yorumun için teşekkürler 🙏
- +1 yıl
Umarım mutlu olusun. KS sizin gibi dertleşrğimniz arkdaşlar var isteğin zaman mmssj olarak yazabilirsiniz
+1 yılŞimdi bunun altında bir çok neden olabilir ilk olarak neden çalışmıyor işten mi çıkarıldı eğer öyle bir şey varsa ve iş arıyorsa psikolojisi çok iyi olmayabilir sürekli kafasını meşgul edecek bir şey arıyor olabilir kendini yetersiz görebilir şuanda yok öyle değilse bağırmak çağırmak yerine konuşmayı dene açık açık sor neden böyle davranıyorsun diye illa ki bir sebebi vardır diye düşünüyorum ama sebebi yok bir şey yapmıyorum ben öyle değilim felan derse demekki ilişkiden soğumuş.
02 Yorumla- +1 yıl
İşten kendini çıktı.. biraz dinlenip ya kendi işini kuracak ya da farklı yerde iş bulacak. Yani istese iş var. Konuşmaya gelince çok konuştum ama ona göre sıkıntı yok hersey iyi
- +1 yıl
Sende şunu anlat sana göre her şey iyi ama ben çok rahatsızım bu durumdan bu ilişkiyi sen tek taraflı yaşamıyorsun benim de istediğim şeyler var desen eminim ki buna benzer birşeyler demişsindir ne bilim tuhaf bir durum.
Kur rakı masasını emin ol var bir derdi erkekler bu konuda çok çekimser oluyor. Dökülene kadar da içir iş derdi de yok madem, sonra ayık kafaylada konuşursun illaki ama kavga dövüşle olmaz o işler herkesin başına gelebilir yani bu durum. Farklılık yarat ve farketmesini sağla bence saç boyamaktan bahsetmiyorum😂bu süreçte yanında olman ona da sana da iyi gelecektir
01 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı 😂
Bir yuvayı dişi kuş yapar eğer dişi kuş yuva yapamıyorsa o evlilik biter ben bütün evliliklerin devam etmesini istiyorum. Boşanmaya karşıyımdır. Sen bulacaksın kocanı düzeltmeyi. Aklına gelebilecek her yolu dene. Üzerine gitme kaybedersin. Bir sorunu vardır ondan öyle olabilir. Bilemem. Anlayışlı sabirlı sevgi saygı dolu davran. Uzman birinden ya da yıllardır birarada yaşayan tecrübe sahibi çiftlerden yardım al. Eğer boşanmayı düşünürsen sen kaybedersin. Başka biriyle evlendiğinde daha kötüsünü yaşayabilirsin ya da daha iyisini yaşarsın ama şunu unutma beterin beteri vardır ve son pişmanlık fayda vermez. Daha iyi birini bulmak bu zamanda zordur. Kolay gelsin ve evlilik sorunlarının çözülmesini ve mutlu olmanı dilerim.
01 Yorumla- +1 yıl
Elimden gelen herseyi yaptım. Sürekli onunla konuştum artık bende yoruldum. Hep tamam diyor yemin ediyor düzeleceğim diyor ama yok olmuyor. Boşansamda çocuğum için evlenmeyi düşünmüyorum. Ama sonumuz ne olacak bilmiyorum çünkü çocuğum için boşanma taraftarı değilim
Aile & Toplum konusunda 987 cevap paylaştı. Sevgili kardeşim bu durumun geçici olduğunu düşünüyorum,,, işsiz kalan bir insan depresyona girer ve cinsel istekleri azalır. Adama anlayışla yaklaşıp tatlı güzel , sevgi dolu sözcüklerle teselli etmelisiniz. Sinirle söylenmeniz incitici sözler söylemeniz hiç doğru değil. Empati yapınız lütfen. Anlayış her kilidi açar. Saygılar. Sabır ve saygı çok önemli evlilikte.
01 Yorumla- +1 yıl
Cevap için teşekkürler 🙏
+1 yıl1 aydır çalışmıyor demişsiniz acaba size karşı kendisini mahcup mu hissediyor. İstekleriniz oluyorsa karşılayamıyorsa bu bir erkek için zor bir durum bunu onunla konuşun bunun önemi yok Allah deldiği boğazı boş bırakmaz sabır edelim illa ki bir yerde rızkımız bekliyordur diyin baktınız hala odun gibi hala soğuk yapıyor o zaman diğer seçeneği düşünün çünki bazı odunlardan 5/10 kalas elde edemezsiniz
02 Yorumla- +1 yıl
Sürekli söylüyorum. Hem durumumuz kötü filanda değil yani bir süre çalışmazsa sıkıntıya girmeyiz. Ben onunla aç kalmayada razıyım. Benim tek derdim ilgisiz olması çünkü sevilmediğimi düşünüyorum öyle oluncada neden burdayım diyorum kendime
- +1 yıl
Durumunuz iyi ve hala bu şekilde davranıyorsa başka bir sıkıntı var ya da başka biri yani insan eşine neden dokunmasın ki
+1 yılİlk evliliğimde bunları yaşamıştım karsılastırma yapmak doğru degil yanlıs ansılma olmasın ama ilk yaoman gereken karşına alıp sakın bir ortamda konusmaya çalışmak olmalı 1 aydır çalışmadığını soyluyorsun bu bir erkek için çok zor bir durum çeşit çeşit insan var ağıırna gidiyor olabılır. Önce konusmalısın ile yaramaz ise sonraki adımları ve nedenlerını konusabılırız. Eğer konu iş paraysa dünyanın sonunun olmadogını her kosulda sevecegını hatırlatmsn belkı onuda rahatlatır tavırları degusır bızı haberdar et🤚
06 Yorumla- +1 yıl
İlk işten çıktığında onunla konuştum zaten o zamanlar gerçekten iyi değildi görebiliyordum bunu sessiz sessiz otururdu telefon eline almazdı sadece düşünürdü o zamanlar yanına gittim çok kez konuştum önemli değil dedim sağlığımız yerinde olsun para önemli değil aç mı kalacağız sanki dedim. Paramızda var yani Şu an sıkıntımız yok bir süre çalışmazsa sıkıntı yaşamayız. Bunu hep söyledim sonra bir kaç gün geçtikten sonra dışarı filan çıkartmak istedim çıktık biraz gezdik hep söyledi yok niye geldik yok hava soğuk burnumdan getirdi. Bende ne heyecanla gitmiştim uzun zamandır beraber çıkmıyorduk dışarı işten çıkacağını söylediğinde sevinmiştim bile beraber vakit geçiririz diye. Sonra eve geldik ona kırıldığımı belli ettim artık karışmıyorum ne yapıyorsan yap dedim. Kendini haline bıraktım. Simdi ise sürekli telefon elinde youtubeden video izliyor sürekli telefon elinde ve yanıma asla gelmiyor o bi koltukta ben bi koltuktayım. Şimdi ben ne yapmalıyım ne konuşayım bu adamla?
- +1 yıl
onunla konusmaya çalıstıgın zamanlarda sana olan tavrı nasıl hemen kavgaya tartışmaya cevırmeye meyıllımı yoksa sakın konustugunda oda sakinmi davranıyor yanı asıl sprun sadece para olmayabılor bu durumda yeteronce konusmussun ama sureklı bir iş yapamıyor kafayı toparlayamayacagı baska seyler mı yasadı acaba sana karsı tavırları ılgısız olması senı sevmedogı anlamına gelmez ama eger h
en ufak seyı sprun halıne getırıp kavga çıkartmaya calısıyorsa o zaman baska seyler dusunuşebılır bur evladınız var kolay degıl herkes öz babasıyla buyumelı bunu yasamsdın bosanmak ozenılecek sey degıl sana karşı hemen parlıyormu bu coo onemlı soru sorduğunda nasıl davranıyor neler dıyor - +1 yıl
Yok sakindir. Bir sıkıntımız olduğunda ben söylerim o sakin sakin konuşur benimle. Ama çözülmüyor işte sorun orada. Mesela örnek vereyim.. bir yere gittik orada benimle hiç ilgilenmedi sonra eve geldik bende rahatsız olduğumu söylerim niye ilgilenmedin filan oda özür diler sarılıp bir daha yapmam der bir iki öper sonra yine aynı şeyleri devam eder
- +1 yıl
Tamm o vakit biraz zaman tanıyıp gerekırse nasıl ilerı sevoyor kendi işiniz var mı bılmem iş bulmasına yardımcı olmaya calısabılirsin maksat şu kafasına takılan gelecek para vs şeylerni onu anlamış olursun Şu an için baska sey dusunmemeye çalıs ve kaleyı her şartta korumaya çalış:) kafasını dagıt gerekirse özelden konsuruz;) ondan sonrası onemlı kendimden örnek vereyim ama kendıne yorma sadece örnek esı esım son 2 senede aldatırmış telefonuna kılıt şifre koymus pıskın bı sekılde cocuk karısıtıryor Derdo saf saf gulerdım aklına baskanseyler geliyorsa bunları da gozlemleyebılırsın şifre var mı mumkun olursa arada bir bak ama lutfen ne gorursen gor sakın bısey deme ılk basta sanmıyorum ama baska bırı olma meselesi degıldır. sadece gozlemle zaman versenı merak etmesını sagla Şu an için baska sey yapmak gerekmez sanrım Rabbim saglık hzuur versın herkese zor bılıyorum
- +1 yıl
Yorumun için çok teşekkür ederim. Telefonunda şifresi var ilk evlendiğimiz günden beri şifresi aynıdır hiç değişmez. Benimde şifre var oda benimkini bilir. Ben o şekil birsey olduğunu düşünmüyorum. Olsa illahaki anlarım diye düşünüyorum. Biraz açık gözlüyüm kolay kolay kandiramaz beni. Yani en ufak yalanını hemen çıkartırım. 😅
- +1 yıl
buna sevındım👍😊biraz zaman bakalım
Merhaba
Ben evlilik yaşayıp bosanmış bir insan olarak yaziyorum ve bir erkek olarak
Yas olarakda tecrübe sahibi biriyim
Kocan ilgisizse bunu duzeltmenin bir yolu yok bana göre bir insan severek evlenip 1 aydır evde olmasına rağmen eşine ilgisi yoksa bahsettiğiniz gibi sarılma bile yoksa ya kocanın dısarda bir hayatı vardır ya da sana olan ilgisi bitmistir
Bende zamanın da çocuk var boşanmayayım diye çok sabrettim ama bir yere varamdım
Bisandiktan sonra çocuk için tekrar bir araya geldik ama olmadı ilgi sevgi saygı sadakat bitmişse o evlilik bir yere varmıyor
Bunları bösan diye yazmadım inşallah umduğun gibi olur ve evliliğin kurtulur02 Yorumla- +1 yıl
Başkası olma ihtimali yok çünkü hep evde
hayir asla annenin evine gitmee o ev senin evin bikere bunu kafana sok senin ve bebeynin evi gidersen annen evine karilarmi soksun cocuklarinin rizkini onlarami yedirsin bu bir 2 cisi caliwmia biler her evde caliwmiam koca oluyor iw wimdi erkeklere kolay bulunmuyor oda iwszlyn olmamisndan cani sikliyor sende oyle sinirle yaklawirsan tabikide uzaklawr sen caliw sen de birwyler etmeye arawdir maddi yardim annen gilden al bazen iw bul birweyler ortak nokta bulun aile oyle kolay olunmuyor 3 yillik evliyim hamile hamile 8 ay tirnak uzmanligi yapdm
03 Yorumla- +1 yıl
Para sıkıntımız Şu an yok.. bir süre bizi idare eder o zamanada zaten ise girer. Annemin evine gitsem oda benimle geliyor zaten bırakmıyor beni. Ama ilgiye gelince yok. Peşimden gelir bırakmaz ama eve gelince yüzüme bakmaz telefonu eline alır. Telefonu kırsam oturur uyur yani benle ilgilenmez yine
- +1 yıl
Vallaha aklıma oda geldi bi mutlu olamıyoruz tam oldu hersey geçti diyoruz yine birsey çıkıyor
Oncelikle uzuldum yasadiginiz duruma. Esinizle muhtemelen konusmussunuzdur ama issiz olmasida onun icin bir sknti stres meydana getirmis olabilir. Bu yuzden dalgin ve dusuncesiz davraniyor olabilir. Bir kac gun birbirinizden uzak kalmayi deneyin. Aileniz yakinsa gidin cocugunuzla oda kendini dinlesin sizde
02 Yorumla- +1 yıl
Bırakmaz ki.. küsüp gittiğimi dusundugu için bırakmaz kaç kere gittim oda geldi annemlere bende burada kalacağım dedi
+1 yılSizi mutlu edemiyorsa başkasını mutlu ediyordur size ilgi göstermiyorsa başkalarına ilgi gösteriyordur bu kadar basit. Bazıları ekonomi sıkıntıdan ve işsiz olduğundan dolayı psikolojisinin normal olmadığını söylemiş ama alakası yok seviyorsanız tüm sorunlara rağmen birbirinize tutmanız lazım her ne olursa olsun. ne yapabilirim diye sormuşsun Bi de ya çocuğum var diyorsun nolcak yani geri kafalı olmayın boşan gitsin ne uğraşıyorsunuz sizi istemeyenlerle
03 Yorumla- +1 yıl
Birincisi beni hayatında kimse yok buna eminim. Olsa bilirim herseyini karıştırır bakarım ve evden bir yere gitmez böyle birsey mümkün değil ikcisi anlaşılan evli değilsin öyle boşanmak kolay olmuyor. Hem ben kocamı seviyorum sadece ondan ilgi istiyorum neden boşanayım sevdiğim insandan. O bana ilgili olursa aramızda bir sorun yok
- +1 yıl
Aldatmak isteyen her türlü aldatıyor istediğiniz kadar temkinli davranın tabi kocanızı kendiniz daha iyi tanırsınız seviyorum diyorsun ama belli ki kendisi sevmiyor sevseydi sizi ilgiye muhtaç etmezdi hanımefendi 😉
- +1 yıl
Kendisini zorla tutmuyorum. Sevmiyorsa gidebilir. Ama evden gideceğimi söylediğimde bırakmayıp sarılıp ağlayıp sızlayınca tabi sevdiğini düşünüyorum haliyle ama ilgisiz o ayrı
Bişey sormak istiyorum öncedende böylemiydi yoksa en başından hep mi böyleydi kendisiyle konuşup bu durumu onunla düzeltmen ve bu durumdan ne kadar üzgün olduğunu ona anlatman lazım belki farkında değildir senin ilgi istediğini anlamıyordur belkide kendi içinde sıkıntıları vardır bunu sana yansıtmamak için kendini uzak tutuyor olabilir yani hemen başkası vardır demek istemiyorum ama sana karşı olan sevgisinide bilmen lazım 🤦🏻♀️
01 Yorumla- +1 yıl
Başkası yok buna eminim.. ona ilgi diye ağladığımı bilirim çok söyledim bu durumu ama o ilgili olduğunu söylüyor tabi bana göre ilgili değil
Bir aydır çalışmadığı için kendisini kötü hissediyor olabilir mi? Yani bu kadarını gerçekten düşünemiyor musunuz? Biraz zaman verin adama, biraz destek olun. 4 yıldır evlisiniz daha önce belli ki bir sorun olmamış. Çocuk bile yapmışsınız. 1 ayda hemen isyanı basmışsınız. Kendinizi onun yerine koymayı denediniz mi?
Yaklaşımınız fazla bencilce gibi geldi bana.04 Yorumla- +1 yıl
Öncedende ilgisizdi ama Şu an aşırı. Şöyle anlatayım şu an elinde telefon tabi bende elime aldım belki gelir bakar merak eder filan umrunda bile değil kendi dünyasında. Eğer dediğiniz gibi çok takıyorsa bırakır elinden telefonu oturur oturduğu yerde bende derim ki hii bir sıkıntısı var bu adamın.
- +1 yıl
Alakası yok. Canı sıkkın olan eline telefonu alır. Alt tarafı 1 ay. Koca bir ömür için yola çıkmışsınız. 1 ay nedir ki? Biraz sabırlı olmanızı ve onunla konuşmayı denemenizi öneririm. Bazen sorunlar ayaküstü çözülemez. Belki kendini çok güçsüz hissediyordur. Desteğiniz çok değerli olacak. İş bulana kadar bir birinizi idare edin. Sonra her şey normale döner zaten.
- +1 yıl
İlgisizliği hep vardı zaten şikayet ediyordum sürekli biraz ilgi göster diye ama bu 1 aydır artık dayanamacagim kadar oldu. Yani hersey çok çok güzelken 1 ayda böyle oldu diye ben böyle olmadım zaten birikmiş bende de ama 1 aydır artık çok ilgiz
- Aile & Toplum konusunda 317 cevap paylaştı.
+1 yılBiz bizimle evlenecek kadınların çalışmasını istemiyoruz her türlü ihtiyacını karşılarım onun çalışmasına gerek yok dediğimizde , vır vır ötenlere yemin ederim böyle kocalar lazım , hayatımda iki kişi olmuştu ciddi düşündüğüm sırf çalışmak istedikleri için ben böyle bişeye gerek yok dediğim için evlenmedik , gerçi sonra laiklerini buldular , işte o kafada ki kadınalra da senin kocandan lazım
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı. Peki neden çalışmıyor. Çalışmadan geçimin olmayacağı çok net belli değil mi? Çalışmadığı için bence onunda içinde sıkıntıları vardır. Bu yüzden keyifsizlik ile sana yaklaşamıyordur. Güzelce konuşmak her şeyi çözebilir aslında bunu denemeye çalışın. Boşan demesi kolay direk öyle diyenlere bakmayın çünkü öyleleri zaten evlilik nedir bilmezler bile.
10 Yorumla
+1 yılErkek cok siintisini paylasmayi seven canlilar degil. Onun o kedi kismini senin bukup dojnman lazim o zman pasif kalmak yerine aktif olacaktir. Belli ki bir buhranda isten agrilmasi evde olmasi emin ol onjn kafanjni fazlaca kurcaliyor ama bu durumuda disariya sorun yok her sey kontroljmde imaji saglamakla geciriyor. Erkek yardima ihtoyaci olduhunda bu yrdimi istemez sen buna yanindayim diyerek yapabilirsin dogrudan sorunhn mh var diyede gitme o zmanda ters tepebilir onun knurunu gururunu oksayacak sekilde yapmalisin buna cok dikkat et
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yıl21 yıllık evliyim. İşsiz kaldığım dönem oldu. Yaklaşık 6 ay evde oturdum. Bu dönemler birbirinize destek olacağınız zamanlar. Birbirinize sırt dönmeyin. Ama elinde şunu bilsin o evin erkeği evde oturmaya alışmasın
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 802 cevap paylaştı.
+1 yılErkeği adam yapan kadındır biraz mücadele etmelisin belki düzelir
119 Yorumla- +1 yıl
Neye göre kime göre?
- +1 yıl
Ortada bir evlilik var bir çocuk var babasız çocuk büyütmek ne kadar zor olduğunu biliyormusun sen biraz mücadele ederse düzelebilir duzelmezse zaten ayrılması taraftarıyım
- +1 yıl
Pardon ne için evlenmiş olabilirim?
- +1 yıl
@bayram511
- +1 yıl
22 yaşında evlendim çocuk olduğumu düşünmüyorum. Ve sevdim evlendim neyim suçu bu tam olarak anlayamadım @bayram511
- +1 yıl
@bayram511 ne boş insansınız ya. Hani söyleyecek birseyik yoksa ne boka yazarsınız anlamıyorum.
- +1 yıl
@bayram511 kardeşim sen kendine acımalısın bence
- +1 yıl
Lan oğlum daha 20 yaşındasın bana ergen mi diyon yürü git
- +1 yıl
Aman o boktan zamanını bana ayır ne olur
- +1 yıl
@Masalll_ boş ver yaa takma şu dengesizi cvp bile verme yoksa kendini önemli zanneder
- +1 yıl
@misakisaki haklısın 👍
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocuğunuz kaç yaşında? Evliliğinizde karşılıklı saygı sevgi ilgi yoksa bu evlilik çoktan bitmiş demektir çocuk için evli kalınması mantıklı değil eşiniz neden işten çıkarıldı ve yeni bir işe girmiyor belki size duygusal sorunlarını anlatamadığı yalnız kalmak istediği zorlayıcı bir dönemden geçmektedir bütün gün evde olduğu içinde bunalmış olabilir hissettiğiniz duygularınızı eşinizle paylaşın ve bir çocuğunuz olduğunu onunda etkilendiğini söyleyin
01 Yorumla- +1 yıl
1 buçuk yaşında. Ben sürekli ona kendimi anlatmak yoruldum. Sürekli hissettiklerimi anlatıyorum bir süre düzelip tekrar aynı oluyor artık sıkıldım bu durumdan
Gizli Üye(30-35)+1 yılboşan demiyorum bende boışanamadım bir türlü çocuk vs senın kadın olarak yasadıgın herseyı evlilikte bende erkek olarak yasıyorum ne yazık ki sogudum ama sana tasviyemi söyliyim mi umursama bırak ne hali varsa görsün sen umursadıkca kendını bişi zannedicek sen calısıyormusun?
02 Yorumla- +1 yıl
Hayır çocuğuma bakıyorum
Cevap sahibi+1 yılPekala nasıl gecınıyosunuz
+1 yılMerhaba isteğimi kabul eder misiniz konuşalım ben de aynı durumdayım 1.5 yaşında çocuğum var boşanma davası devam ediyor 3 aydır. Bizim de en büyük problemimiz iletişimsizlik aramızda hiç sohbet yoktu o etmiyordu yani.
13 Yorumla- +1 yıl
Mesaj atar mısınız seviyem düşük benim
- +1 yıl
Benimde öyle gonderemiuorum mesaj
- +1 yıl
Yaaa tühh :)
Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Sen git sarıl kocana ne derdi var sor sonuçta işsiz kalmış adam
14 Yorumla- +1 yıl
Kalbim kırık içinden gelmiyor. Zamana bıraktım
- +1 yıl
Öyle olduğu için kırıldım zaten.
bence karsina alip adam akilli konusmalisin o sinir umursamaz sen trip sinir cocugunuz da varmis kac yasinda olursa olsun bu oni da etkiler evliliginizi de. Al karsina problem ne sorun ne soyle cozelum de deki cozulesin.
011 Yorumla- +1 yıl
Sürekli aynı şeyi yapıyorum ama çözülmüyor artık yoruldum
- +1 yıl
Niye kaçayım. Ailem yakın boşanır yanlarına giderim olmadı
- +1 yıl
😂
- +1 yıl
Sorun değil 😅
- +1 yıl
Ay insallah canım ❤️
benimde eski eşim öyleydi benim çocugum yoktu başıma açmadıgı iş kalmadı sonra gitti seni iyi anlıyorum malesefki bazen ne kadar çabalarsan çabala olmuyor ona şunu yaşatın giderim çocugumu alıp korkusunu geri vitese takar
019 Yorumla- +1 yıl
Söylüyorum bunu zaten. Öyle dediğimde korkuyor iki gün ilgi gösterip değişiyor sonra yine aynı
- +1 yıl
Bunları hepsini yapıyorum dediğin gibi o zaman peşimden geliyor. Ayrı uyumak istesem bırakmaz gelir yine yanıma herseyi düzeltir sonra yine aynı
- +1 yıl
şu an öyle yapıyorum ama daha kötüye gidiyor hersey
- +1 yıl
Çok geçmiş olsun sana. Benden betermişsin Halime şükür ettim. Allah kurtarmış ne diyim
- +1 yıl
Bende çok yoruldum artık. Bakalım benim sonum ne olacak
+1 yılbelki çalışmadığı için şu an bunalıma girmiş olabilir konuşup halledebilirsiniz sen yanaş belki nasıl hissettiğini şuanda ifade edemiyo
10 YorumlaEvlendiğinizde eşin 22 yaşındaymış tam cahillik dönemleri işte erken yaşta evlenenlerin daha sonra fikirleri değişiyo sizin hesapta bu demekki istemiyo adam
15 Yorumla- +1 yıl
İstemiyorsa bıraksın zorlami tutuyororum
- +1 yıl
Ee söylüyorum zaten. Yok seviyorum diyor evden gittiğimde agliyor bırakmıyor
- +1 yıl
şu an tek sıkıntısı iş başka sıkıntısı yok yani benim bildiğim bu
Aile & Toplum konusunda 427 cevap paylaştı. Ya soruyu geç gördüm ama hayatta çocuk en önemli faktör katılıyorum fakat sen iyi olmadıktan sonra zaten bence hiç birşeyin önemi yok bence eşin acil olarak çalışmalı evde nasıl geçiniyorsunuz peki maddi sıkıntı yaşanmıyor mu
00 Yorumla
+1 yılEşinizle sakin bir zaman da konuşmayı deneyin belki eşiniz de sizden soğumuş olabilir belki onunda birtakım sıkıntıları vardır konusarak her şey çözülebilir ama bağırıp çağırmadan tabi
01 Yorumla- +1 yıl
Zamana bırakacağım bir süre. Yorum için teşekkürler
+1 yılKonuşmalisin neden böyle olduğunu neden sana böyle davrandiğini söyle
çocuğunuzda varmiş belki sikintilari vardir sana anlatamiyordur
Sevgiliyken nasil biriydi02 Yorumla- +1 yıl
Konuşuyorum.. hiçbir sıkıntı yok diyor işi kafasına takıyormuş yoksa ilgiliymiş bana öyle geliyormuş
- +1 yıl
Işi kafaya taktiği için Yanliş anlama beni depresyona girmiş olabilir o yüzden gezdirmek istemiyordur seni anladin kafaya takiyordur çocukta var sende ona yardim et iş bulmaya belki yardimci olursan sevinir iş olmadiği içinde evde cani sikiliyordur bir şey yapasi gelmiyordur kendisini kötü hissediyordur
+1 yılBu yaşadığın durumda erkek kendi kendine düzelmesi her zaman olmaz. Kadın biraz erkeğin gönlünü hos etcekki kadınında gönlünü erkek hoş etsin. Sonuçta karı kocasınız.
02 Yorumla- +1 yıl
Yaptık kardeşim yaptık en kralını yaptık ama adam sonra yine aynı
- +1 yıl
Profesyonel destek şart
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. İse gittiği dönemlerde de boylemiydi
Bazı erkekler bu tarz konularda çok ağır stres yaşarlar hiç konusmayanlar bile olabilir gecmisin anlatirsan daha iyi yorumlariz
02 Yorumla- +1 yıl
Yine çok ilgili biri değildi ama iyiydik sıkıntımız yoktu son zamanlarda çok olmaya başladı beni görmemeye başladı artık. Birsey soruyorum beni duymuyor 4. 5 kere tekrar ediyorum
Calisip para kazanamadigi icin kendini kotu hissediyodur sen de bu sekilde dusunup daha da üzme. Anlayisli ol guler yuzlu ol. O sana yaklasmiyorsa sen ona yaklas. Kafasina taktigi seylerin gecici oldugunu , hepsini atlatacaginizi söyle. Bir eş olarak eşinin zor bu zor döneminde yapman gerekeni yap. Umarim yakinda iyi bir is bulur ve mutlu olursunuz. Allah yardimciniz olsun saglicakla kalin.
02 Yorumla- +1 yıl
Ben sürekli ona gitmekten yoruldum hep ben çözmeye çalışıyorum. Bende artık gurur yapıyorum. Çok yıprandım ve kalbim kırık ona artık içimden de elimden de birsey gelmiyor. Ne yapacağım bilmiyorum
- Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılboşanmaya ddeğilde
sanki aranızdaki o rutinlik ve monotonluktan kurtulmanız gerekli gibi görünüyo senle ilgilenmediği ruhuunu tatmin etmediği için geriliyosun ve sinirleniyosun belliki05 Yorumla- +1 yıl
Zaten ilgi gösterseydi hersey çözülürdü
- +1 yıl
peki senden soğuma nedeni ne olabilir
- +1 yıl
Soğudu demedim ki
- +1 yıl
Yani soğumuş mu bilemiyorum. Sorsan sorun yok seviyor
- +1 yıl
:)) ya erkek soğumazssa evde olsa bu dediklerini yazmazssın evliyim yani bende neyin ne olduğunu az çok tahmin ediyrum :)
Aile & Toplum konusunda 650 cevap paylaştı. işsizlik stresi belki onu böyle davranmaya itiyordur. bundan dolayı senden utanıyor olabilr
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 728 cevap paylaştı.
+1 yılBiraz sabredin ve zamanı gelince de alıp karşınıza konuşun
10 Yorumla
+1 yılKocanın çalışması gerekiyor kesinlikle çalşan erkek sağlıklı düşünür ev erkeğe göre bir yer değil bunu der bunu bilirim
02 Yorumla- +1 yıl
Kendi dükkanını açar diye bekliyoruz biraz
- +1 yıl
İnşallah her şey normale döner sıkma canını
Belki çalışmıyor onun verdiği piskolojik da olabilir eşini karşına al konuş niye öyle davranıyor sor
06 Yorumla- +1 yıl
Onun için bir sıkıntı yok ilgiliymiş bana
- +1 yıl
şu an işi kafaya takıyor başka bir sıkıntısı yok yani o öyle söylüyor bana
- +1 yıl
🙏🙏
+1 yılBir laf var ya hani sana evlilik yaramamış diye
Belli ki evlilik kocana yaramamış onu kötü etkilemis ya da bir sebebten dolayı soğumuş evlilikten ve senden ilgi göstermiyor ilgi gösterince pişman oluyor gibi sevgi gosterince olmuyor gibi
Ama dert etme bu konuyu buraya açmak yerine kocana açsan daha iyi olur bence kocan ilgili değilse kocana açık ol ilgili ol anlayış ile git00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerkes çocuk falan diyor hemen. Mutsuzsan boşanacaksın kardeşim. Sonra da bir taraf ya da iki taraf birbirini aldatıyor, büyük günaha giriyor. Böyle iğrenç insanların yanında büyümesin asıl çocuk, yani aldatanlar için söylüyorum.
04 Yorumla- +1 yıl
Çocuğum babasına düşkün onu düşünmek zorundayım
Cevap sahibi+1 yılDüşkünse ayrılınca da onunla ilgilenir.”Çocuk var boşanamam.”Mutsuz bir ailede mi büyüsün çocuk?
- +1 yıl
Eşime göre mutsuz değiliz ki hersey yolunda bana göre hersey çok kötü
Cevap sahibi+1 yılO zaman o boşanmasın, sen boşan
- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik birazda mücadele işi
İşssizlik psikolojiyide bozar
Duygusal beklentilerini şu an pek karşılayacak gibi durmuyor
Zor olsada ılımlı davranman yol almayı kolaylaştırabilir00 Yorumla
+1 yılYazık ediyor evliliğine, karısına, çocuklarına... Hayat telefondan, arkadaşlardan ve eğlencede ibaret olmadığını anlayacak ama çok geç olmasa bari... üzüldüm...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 794 cevap paylaştı. Hergün mutsuzum boşanıyoruz gibi yüzlerce soru okuyorum
Evlilik olmuyor bir ömür yürümüyor işte görüyorsunuz
Her duygunun bir ömrü var
Boşuna yazmıyorum evliliğe ve aşka inanmıyorum00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Önceden nasıldı çalışmadığı süreçtemi hissettin daha çok bu durumu..
12 Yorumla- +1 yıl
Önceden de çok ilgili değildi ama yine iyiydi bu zamanlar çok berbat
- +1 yıl
Erkekler evde kalınca genelde böyle sıradanlaştırmaya çalışırlar bazı şeyleri belkide bunların farkınd abile değil.. yana hissettirdiklerinin... bu taz şeyler güzelce konuşulup düzeltilebilecek şeyler ama güzelce tartışarak değil... arada çocuk var çocuğun hatrına ama tabiki baktın hiçbir şey değişmiyor ve giderek dibe çöküyorsunuz tartışmalar artmaya başladı o zaman evli kalmanında anlamı olmaz..
- Devamını Gör (113)
Devamını Gör(158)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem