Şu an olduğunuz konumu, işinizi ve tanıdığınız herkesi geride bırakacaksınız. Belki de yüzlerce kilometre uzak bir yerde, ıssız bir evde yaşama fırsatınız var. Gider miydiniz?

Şu an olduğunuz konumu, işinizi ve tanıdığınız herkesi geride bırakacaksınız. Belki de yüzlerce kilometre uzak bir yerde, ıssız bir evde yaşama fırsatınız var. Gider miydiniz?

Hayır gitmezdim.
Etrafımda insanların olmadığı herşeyden uzak ve hiç bilmediğim bir yer bana bir şey katmaz.
Böyle bir yerde yaşamak kişiye bildiğini bile unutturabilecek seviyeye taşımaktan başka bir fayda sağlamaz.
Bir İnsanın burada yaşamayı tercih etmesi için hayattan insanlardan herşeyden ve herkesten çok bunalmış olması gerekir.
Eğer ki bir insan böyle bir durum bozukluğu içinde olduğu bir anda böyle bir yerde yaşamayı kabul etse bile sonrasında kişinin durum bozukluğu düzelmeye başladığında bu yere gittiğine pişman olup bu sefer tekrardan eski hayatına geri dönmeye çalışacaktır.
Giderdim gittikten sonra mevzunun uzaklaşmak olmadığını anlardım. İnsanlar uzak yerlere gitmeyi sâdece gitmek istedikleri için değil, kendi dert ve yoğunluklarından, değersizlikten, stresten kurtulmak için istiyorlar. İnsanlar kendilerinden kaçmak için istiyorlar.
Hiç bilmediğim yerlere gitmeyi isterim. Ama bu kaçmak için değil, sadece hiç bilmediğim bir yerde olmak istediğim için olurdu. Orada hayat mücadelemi korkuyla değil, cesaretle vermek isterdim.
Kendi bütünümü tamamladığımda korkularımı yendiğimde bilinmeze teslim olacağımı biliyorum...
Bunu başarabilecek şekilde yetiştirdim kendimi….
hedefim hayalim bir meslek konum olmadı ….
hep yabancı dili eğitimi donanım olarak…. Ceketimi bile almadan … dünyanın her yerinde … sıfırdan başlayabilecek … yanımda varsa sevdiklerime de sahip çıkabilecek … rahatlık ve özgüvende olabilmek ….
çok şükür öyle
Cevap
18Cevap
İyi akşamlar , Evet tabi ki de ben yaşardım.. ama maalesef şu an mümkün değil.. bunun için gerçekten de iyi parası olması lazım insanın.. ama param olsaydı hiç arkama bile bakmadan giderdim.. çünkü şu an zaten hayatımda önemli diyebileceğim birisi yok.. yani bugün gitsem bir kişi de nereye gidiyorsun diye sormaz ya da merak etmez.. kafamı dinleyeceğim ve sadece huzur bulacağım bir yer de kendi hayatıma bakmak harika olurdu.. ama sevgilim ya da eşim ile birlikte yalnız kalmayı sevmiyorum çünkü.
Issız bir evde yaşamak istemem. Evin yuva hissi vermesi gerekir. Tek başıma da yaşamak istemiyorum. Yandım, çıkayım.
Hayır gitmezdim.. neden konumumu işimi tanıdıklarımı geride bırakayım ki? Hayata 10-0 geriden başlamak gibi bişey
Bende buna yapabilecek güçte kabiliyette var. Hatta hayalimde bu yönde
Hayır gitmezdim, ben yalnızlıktan hoşlanmıyorum yanımda sevdiklerim varsa mutluyum.
Güneş enerjisinden elektrik üreten, kendi şu deposu olan odun sobası yanan, orman içinde bir kulübe. Bir Cook hayvanla beraber neden olmasın? Dağlarda hep beni çeken bir şey var..
Zor olur. Üstesinden gelemem, alışma sürecim çok uzar ama yine de bunu ister miydim? İsterdim. İstemediğim tek şey ıssız bir ev. Korkarım, yaşayamam öyle bir evde 😄
Bu hayatı tercih etmem için var olan hayatımdan nefret ediyor olmam lazım ki nefret etmiyorum
Hem. cekici hem ürkütücü geliyor kulağa. Ama denenebilir yalnız yaşayan sorumlukları daha az insanlar yapabilir en azından..
Kimsenin olmadığı bir yerde yaşamak istemem ama farklı bir şekilde yeni hayat kurarak yaşamak isterdim farklı bir ülke, şehir ve iş olarak.
Çocuklarım olmasa koşa koşa giderdim. Ama bu şartlarda imkansız..
Bazen herşeyden uzaklaşmak iyi gelebilir. Giderdim.
Kaybetmek istemediğim şeyler ve kişiler var. 😌
Olduğum yere daha tam alışamadım benim içinden bazı şeyler baya zor
Gitmem muhtemelen. Süper sosyal olduğumu iddia etmem ama insansız yaşayamam
Halihazırda yapmaya çalıştığım şeyi anlatmışsın tam da😄
Arkama bile bakmam
Bu tam olarak ihtiyacım olan şey, yapabilirim
Bundan birkaç sene önce uçakla yaklasik 10 saatlik bir ülkeye gitmekten son anda vazgeçmek zorunda kaldım.
Kolay adapte olan biriyim. Hayatta da her şey mümkündür.
Yok, bunu yapamam işte. :D Bana getirisini öğrenmeden olmaz en azından.
Şu an Yurt dışında bir hayat kurup orada devam etmeyi isterdim
Karanlık güçlerin olmadığı bir yerde yaşayalım evet
Yok gitmezdim. Hiç insanın olmadığı yerler ürkütücü olur. Hayatta her şey olabilir. insan insana hep lazımdır.
Yapmam. Yenilikten korkmam hatta severim ama değer verdiğim, arkamda bırakmak istemediğim insanlar var.
Hayır engelli olduğum için tek yaşamak benim için mümkün değil
Yemek ve su varsa 1 dakika beklemem
Evet yaşadım da zaten
Kuveyt
Evet, bunu istiyorum zaten şu an
Sakarya sapanca olursa olur
Oraya beni bırakıp dönün siz
Hayır ıssız evde ne işim var korkarım hem
Su olsun yaşarım.
Tam aradığım yer işte
Neresi olduğu önemli güzel bir yerse yaşarım
Hayır başlayamazdım
Başladım daha önce yine başlarım
Her şeyi bırakıp gitmek... Yapmazdım
Gorseldei ev cölde terk edilmiş bir kente ait orada sırtlan sürüleri var insanlar yerine
Arkama bakmadan giderdim :D
Ah keşke imkanım olsa
Hayır, hepten bocalarım
Hayır zor olurdu
Evet
Asla duramam
Büyük bir cesaret işi ama ben yapamazdım ya 😃
Denerdim
Evet
istemezdim
Yapamazdım
Kısmen
Tabiki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?