23 yaşındayım. 2 buçuk yıldır evliyim. 700 km uzak bir şehire gözüm ondan başkasını görmediği için aşkımdan geberdigim için gittim. Hala seviyorum ama bu aşk bana pek hayır getirmedi. Ailesinden çok fazla çektim ne kadr kötü insan gördüysem onlar bir yana bunlar bir yana. Bir kızım var 1 yaşında ve zorla oldu yine hamileyim. Çok mutsuzum benim bebeğime sevinmem gerekirken ben çok mutsuzum. 3 gündür konuşmuyoruz onunla kovalayan ben olmayacağım. İkimiz de aşıktık ama ailesi çok fazla girdi. Birde aile apartmanı ne varsa karışmak istyorlar ben bunaa izin vermedm eşimin açıklarını kapatmaya çalıştım. Ben ailemin yanına kalmaya geldgmde hep yeniden tiktok falan açıyor. Çok üzüldügm şeyleri bilmesine rağmen yapmaya başladı. Güvenimi yedi bitrdi. Ben boşanmak isteyen ama bir türlü kurtulamayan biriym. 2. Çocuğu ilk aldrmayi böyle bir aileye tekrar çocuk vermemeye kararlıydım ama sonra günlerce agladm nasl vebalini alacagm bu çocuğun diye. Lütfen bana bilgili insanlar yorum yapsın aldirmali ve bosanmali mıyım napacagm hiç bilmiyorum.
+1 yılEski eşimle öyle dediğin gibi bir aşk ile evlenmedik. Cocuğum isteyerek oldu.
Aile faktörü evlenirken çok önemlidir. 3 kere ayrıl barış yaptım ve 4. de boşadım.
Sebepleri çok uzun ama hamile iken habersiz terk edildim. Annesinin nikahsız yaşadığı adam tarafından taciz edildim gözlerinin önünde. Beni öpmeye kalktı adamı dövdüm. Bide dövdüm diye suçlu oldum. Kardeşinin evleneceği kız kocamın da eski sevgilisi çıktı. Namus kavramı sıfırdı yani.
Sonunda boşadım.
Biraz çalıştım biraz biriktirdim. Kızıma annem baktı. Ben gittim çift vardiya çalıştım kredi çektim. Borç aldım. Gittim araba aldım.
Tekrar çalışmaya devam ettim. Borçlar hafifledi. Gittim restoran açtım. Madam meru ev yemekleri. Halen Googleda var.
Sonra iflas ettim pandemi süreci vurdu. O borçları kapatmak için gittim yine çalıştım.
İflastan 1 hafta sonra göz bebeğim arabamla takla attım mucura kaptirdim arabayı pert ettim.
O arabayı sattım borç harç yine araba aldım. Ve babamın iş yerine çalışmaya başladım. Asansör sektöründe.
Baktım Office sıkıyor beni sahaya çıkacam. Çıktım. Ve gittim UTP elektro manyetik taşıyıcılar ustalik belgesi için başvurdum. bu sene Ağustos ayında asansör ustası oldum.
Ve aktif çalışıyorum.
Bunların hepsi o adamın hayatımdan çıkması sayesinde oldu. Boşanmadi zor oldu ama yaptım.
Demem o ki, olabilitesi varsa dene şansını sonuna kadar. Yoksa boşan ve yoluna bak.
Önüne çok engel çıkacak çok yoracak seni. Ama hepsinden dimdik çıkacaksın. Mecbursun çocukların var.
Bu bebeği doğurmalısın.
Ama sigortalı bir iş bulup gerekirse sadece sigortanı dolduracak bütçede sana üç beş verecek bir yere gitmelisin.
Doğumdan sonra analık haklarindan yararlanıp doğum parası alacaksın.
Aldığın bu para 4 aylık sigortali çalışma iznine denk getirecek buda 40 bine yakın bir bütçe olacak. Bu arayı iyi degerlendir ve git hayatını tekrar kur çocukların ile birlikte.
Aileni asla arkana alma ve ailenden destek al. Ailenle yaşa eşyalarını oraya taşı. Durumunu düzelt ve kendine yeni ev kur.
Selametle.819 Yorumla- +1 yıl
Sıkılmadan oku olur mu? ♥️ Sana yol açacağına eminim. Kendine çok iyi bak
- +1 yıl
Gerçekten takdire şayan bir duruş sergilemişsiniz sizi canı gönülden tebrik ederim bence her kadın böyle dimdik durmalı ve asla ona kötülük yapan insanlara boyun eğmemelidir gerçekten yaşadığınız onca olumsuz şeye rağmen halen böyle olumlu konuşmanız ve düşünmeniz pek çok kişiye örnek olacağını düşünüyorum bir kez daha kutlarım sizi, saygıyla 🙏👏
- +1 yıl
Ben bile sıkılmadan okudum tebrik ederim sizi gerçekten böyle güçlü yılmayan hemcinslerimi görünce çok gururlanıyorum
- +1 yıl
@mervesahin70 Tebrik ederim sizi gençlere ibretlik bir hayat hikayesi bırakmışsınız
- +1 yıl
@Benimolsadecebenim insanlar günümüz şartlarında maalesef bir tık daha geri ve güçsüz kalıyor. Bu tip durumlar her zaman başımıza gelecek. Eminim hepimiz atlatabilecek güce sahibiz. Kadın ya da erkek fark etmiyor. Her zaman dik ve sorunları ağlatacak potansiyele girmek ümidi ile 🙏🏻 sağlıcakla kalın.
- +1 yıl
@gizliiuyea ♥️ Yıkılmadan kalkmak zorundayız. Bende çoğu hemcinslerimi gururla izliyorum. 🫶🏻
- +1 yıl
@nurvan Tüm cesaret içinde var aslında. Sadece onu gün yüzüne çıkarmak gerekiyor. Ve bu sadece senin elinde. Herşeyi başarabilecek potansiyele sahip olmak, beyinde bitiyor. 👏🏻 Yapabileceğine eminim. Yolun açık olsun her zaman.
- +1 yıl
@Bizden_Söylemesi teşekkür ederim. 🙏🏻 Umarım herkes sorunlarını çözmek için o yola cesaret ile atlarlar.
- +1 yıl
@Nurvan sende öyle ♥️ varlığın daim olsun
- +1 yıl
İşte kendi ayaklarının üzerinde dimdik durabilen bir kadın tipi der susarım 🤗🤭
- +1 yıl
Tebrik ederim sizi asla pes etmemişsiniz
- +1 yıl
şansın daim olsun koca yürekli anne
Soran+1 yılher şey için teşekkürler cidden Rabbim size ve sizin gibi zorundalkla ayrlms kadınlara yardım etsin inşallah. Çok üzgünüm ama psikolojimi ailesi çok bozdu. Ben ona hazır değilim ki doguramam doğurup doğurup kafayı yiyen kadınlardan olmak istemiyorum çok korkuyorum ödüm kopuyor şu an ki çocuğuma bile nasl bir son olacak bilmedgmden onun için napabilrm nasl çalışsam bakarm babasını özler mi? şu an çok sevdiğimden kopamiyormd a
- +1 yıl
@mervesahin70 herkeste o cesaret yok maalesef.
- +1 yıl
@senaguelx çocuğun günahına girme Allah böyle nasip ettiyse vardır bir bildiği.
En İyi Cevaplar
+1 yılÖncelikle kendi ruh sağlığını korumalısın. Keşke profilin açık şekilde sormasaydın. Diyebileceğim bir şey şudur ki Mental olarak kendini korumak kollamak zorundasın kanda can var onu da düşünmek zorundasın bu yüzden kendinden durum etme üzülme şükret haline şiddet var mıdır bilmiyorum ama yedigin içtiğin öndeyse çocuğunu doğurana kadar ve doğurduktan bir süre sabırlı ve güçlü olmalısın tabi bu süreç senin için çok sıkıntı olacak dua etmene manevi olarak Allah’a yönelmeni tavsiye ederim onun dışında ailen de sevdiğin bir insan veya çok güvendiğin birisi varsa ondan akıl almalısın veya desteğiyle kendini toparlaman lazım ama bu kişi ciddi anlamda iyi bir insan olmak zorunda eğer bu olmuyorsa durumunu bilemiyorum ama ciddi bir uzmandan destek alabilirsin. Canını sıkma derdi veren Allah al Allah eminim her şeyin yaşadığımız bütün Şeylerin bir anlamı vardır maalesef Ki yapmış olduğun bir tercihin hükmünü çekiyorsun şu anda ama bunu bir acı olarak görme pozitif ol pozitif bakmaya çalış bu senin için her zaman her daim iyi olacaktır inşallah. Yani Allah’a karşı inancın varsa çokça almanın dua etmeni yapabiliyorsan ibadetlerin arkasından dua etmeni tavsiye ederim karnındaki can sabriye düşün sen de bir cansın inanıyorum ki bu zor günlerden sonra güzel yerlere geleceksin inşallah. Sakinliğini koruyup bir süre gözlemlemeni rica edeceğim gözlemle baktığın oluyor olur kalırsın ama olmuyorsa daha bir şekilde iletişim kurarsın ailenin yanına veya farklı bir hayata yönelirsin kendine başka bir hayat kurarsın maalesef Türkiye koşulları sıkıntılı ve ekonomik maddi manevi her açılan dilerim ki istediğin yere gelebilirsin mutlu huzurlu sağlıklı ve hayırlı bir hayatın olur kendini sıkma hayatını da açık şekilde ifşa etme buradan en azından gizli olarak sorman gerekir hani dünya ile her türlü insan var. Sen de eşinin nasıl bir insan olmasını istiyorsan sen de o şekilde biri olmaya çalış en azından bu çobanı görebilsin göremiyorsa olmuyorsa zaten dediğim gibi noktadan sonra ayrılırsın zaten ama olumsuzluklara değil pozitiflikler odaklan içindeki cana hiçbir zaman unutma kendini ruh sağlığında unutma
12 Yorumla- +1 yıl
Senene yani seneneeeeeeğ
+1 yılCanım ben sana ailemden örnek vereyim benim annemde babamla 18 yaşında evlenmiş. Babam ondan büyükmüş 33 yaşındaymış annemde evliliğinde şiddet aldatılma hakaret kötü davranış herşeye maruz kalmış tüm bunlara rağmen bana hamile kalınca doğurmuş babamda ben 9 yaşındayken evlendi benim bütün hayatım mahvoldu şimdi annemin karşısına geçip beni niye doğurdun diye soruyorum. Çünkü bütün hayatım mahvoldu yani yanlış erkek hem annenin hem çocuğun hayatını mahvediyor o yüzden doğru erkek seçimş çok önemli bir kere aşırı anneci erkekle olmaz hep anasının sözünü dinler senin kocanın sizin evliliğinize ailesini karıştırmaması lazımdı bütün suç kocanda o sınır koymaz izin verirse gelen geçen müdahale eder o evlilikte çorba olur. Bende bir cana kıyılmasına karşıyım koşullarını bilmiyorum ama kendimden yola çıkarak söylüyorum mutlu huzurlu bir evlilik ortamı yoksa çocuk doğurmanın anlamı da yok. Ayakların üzerinde durabiliyosan ailende arkandaysa ayrıl kızınla hayatta kalın bence.
14 Yorumla
Soran+1 yılO bana kızsa da kalbi atan bebeği tıbbi çöp konteynerina atmalarına izin veremem bu çok üzücü Allah'a yalvaracagm gerekirse her gece beni öyle bir anne yap ki çocuklarımı herseyden koruyaym psikolojmden bile.. çünkü ben 1 yaşındaki kizima bile ağladım da durup izliyor diye üzülüp halim yokken gülüyorum. İnan annene kızma bana da inşallah kızmaz kizarsa da canı sağolsun
- +1 yıl
Öncelikle şunu söyleyeyim çok güzel genç bir kadınsın fotoğrafını görmüştüm iyide bir insan olduğun yazdıklarından belli eşinin seni başına taç yapması gerekir herşeyden önce. Sana şöyle diyeyim bir can taşıyosun annesin elbette benden daha iyi anlarsın ben bu duyguları yaşamadım hiç yorumda bulunamam elbette. Fakat hem kızının hem de geleceğini düşünmelisin. Daha 23 yaşındasın önünde koca bir ömür var. Böyle bir evlilikten dünyaya çocuk getirmek ne kadar mantıklı? Duygusal karar alıyosun ama bu tarz evlilikler öyle ya da böyle boşanmayla sonuçlanıyor. Bunu sende biliyosun ilk çocuğun böyle bir anne baba ilişkisiyle mutlu büyümeyecek. İkinci çocuğunda dağılmış bir aile ortamına getirip heder etme bence. Çocuğun sadece anneye değil babayada ihtiyacı var bunu da hiç unutma. yinede karar takdir senindir.
Soran+1 yılTeşekkür ederim güzel bakan güzel görür. Mantkli degl aldrcam
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim bu dünyaya mutsuz tramvalı ruh sağlığı bozuk insanlar bırakmamak lazım
Öncelikle içinde bulunduğumuz durum acı ve vahim ancak yapmanız gereken şeyler ve sorumlulukların var öncelikle bir annesin karşında duran adam eğer adam değil ise ve bu durumun asla düzelmeyeceğine kanaat getirmişsen öncelikle sana zarar gelmeyecek şekilde kendi ailenden de birinin olacağı bir toplantı gibi bir durum organize ederek onun ailesi vs hep birlikte bu durumdan be denli şikayetçi olduğunuzu dile getirmeniz eğer bu durum böyle devam edecek ise böyle bir evliliği sürdürmenin bir anlamının olmadığını açık şekilde ortaya koymanız tabi karşı tarafın ne denli anlayış kabiliyeti var onu bilmiyorum belkide konuşmak yarar ya da yaramaz
Çocuk konusuna gelince ona o canı sen vermedin sen alamazsın o çocuğa can veren yaradan rızkınızda verir endişe etme
Bu arada kendi başınıza düşünmeniz gerekiyor anne evine dönersen nasıl olur bir işte çalışabilirmisin ailen ne kadar arkanda durur abin kardeşim vs bunlar sa önemli yani tüm bu hamleleri yapmadan önce yarınları düşünmen ve planlama yapman gerekiyor16 Yorumla
Soran+1 yıl2. Çocuğu doguramam bu ona çok büyük hakszlk kendimle beraber sürkleyemem calsp para biriktrcem kızım için. Allah affetsin beni anlayışsız ailesine narsist bir eşe sahip oldgm için
Soran+1 yılBirbirimizi anlayabilseydk huzur olsaydı bana yardımcı olan bir eş görebilseydm zor olmasına rağmen iki bebeğe bakabilrdm ama elde var sıfır
Soran+1 yılElinde telefonu var bir bant alıp yapıstrasm geliyordu ama artk sadece boşanma davasında görür son icraatimi. Sonra da kızım için calscam didincem. Zor bir hayatm var benim ben karnmdaki daha oluşmamış bir hücreyi büyütüp insan edip acı çektiremem
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
109Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılBence ayrılmanız lazım
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılKendimi tanımaya, yer yüzünde yaşama tutunma amacımın ne ve nelerden ibaret olduğunu idrak ettiğim andan itibaren fark ettim iklimler , takvimler bile değişir ama insanoğlu hiç ama hiç değişmeyecek.
Bu bu günde böyle olacak , bundan 10 yıl belki 1000 yıl sonra da aynı olacak.
Size sadece şunu diyebilirim;
Hayattan beklentiniz,
Olduğunuz konum ve durum,
Tat alıp/almamanız,
Kesin olarak belirlemeniz.
Karar vermeniz.
Yaptığınız hata ve yanlışları bulmanız.
İçinde bulunduğunuz durum , konum ne olursa olsun imkansız diye bir şey yoktur.
Kararsız, korkak, kendine yalan söyleyen, gerçekten ve doğrudan kaçan insanoğlu vardır.
Yaradan bize akıl vermiş düşünelim, yorum yapalım, empati kuralım diye.
Evet aşık olabiliriz , sevebiliriz.
Bunların hepsi insanı insan yapan yegane bir çok şeyden sadece bir kaçı fakat kör olmamalıyız.
Herkese göre değil kendinize göre bir hayat , yaşam şekli belirlemeli ve ona göre hareket etmelisiniz.
Sokağının sonunun çıkmaza, yani kapı duvar olacağını bile bile arabanın sinyalini verip dönmesini beklememeliyiz.20 Yorumla
+1 yılBöyle bir aileye çocuk vermenin vebalini nasıl karşılıyacaksınız hocam.
Bizim mahallede itin biri vardı her türlü yol vardi millet korkusundan cekincesinden abi diyordu aman bize bulaşmasın ne hali varsa görsün diyorlardı neyse bu bı kızı düşürmüş ama kız nasıl aşık buna ilk duydugumuzda sasirmistik neyi sevdi diye itligini sevmiş milletin buna abi demesini sevmiş güçlü olduğunu düşünmüş ailesi istememiş kızın işin icine girince ogrendim bı kaç kez gorusmek durumunda kaldım bu itle heralde son bulastigi kişide bendim evlendiler 7 ay gecmeden çocuğu oldu dedigin gibi bı aile yapilari var bunlarinda pislik akıyor bildigin aileden hani elle tutulur hiç bı aile üyesi yok bunlardada kız şimdi çok pişman ama ayrilamiyor o yüzden sizi anlayabiliyorum ne yasadiginizi çünkü görebiliyorum böyle bı aileyi gözümün onundeydiler bı kaç ay öncesine şöyle dusunun şimdi hocam boka ayaginizi bastiniz ustunuze sicradi ilkinde temizleyemediniz ama temizlemeye ugrasiyorsunuz bı hata yaptınız evlendiniz bı hata daha yaptınız hamile kalıp dogurdunuz bı hata daha yapıp ikinci çocuğu vermeyin onlara bana kalirsa çünkü o çocuklara bı gelecek kurmakta büyük bir sorumluluk birini daha kurtaramadan ikinciyi ben olsam yapmazdim ki ikinci çocuktan sonra sizinde ayrılma işiniz zorlasacak hatta imkansız hale gelecek ilk cocugunu kucağına almış akillanmamis ikincide de akillanmaz bı hata daha yapmayın bence hocam.22 Yorumla
Soran+1 yılÖyle bir adam Degl eşim
- +1 yıl
Öylesi bir adam degilse esin bu platformda bos yapmiycaksin
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Allah yardımcın olsun
Sonuçta evlisin ve hamilesin
Aldırma mevzunda kesin karşıyım ama senin hayatın günahı vs senin.
Kocani karşına al konuş kesin durumların ne hale geldiğini ne kadar ciddiye bindigini anlat
Olmuyorsa başka bir yere taşınmayı oda olmazsa bunlari psikolojinin kaldirmayacagini anlat
Yapabileceğin ulassbilecegin kadar kocanın içine isle
Baktın biseleri degistirmeye çalışıyor ayrı ev bakiyor vs devam yoksa yapılacak pek bişe kalmamış
Umarım iş güç vardır ya da ailen yardımcı olur
Ailenden de akıl almayi destek olacaklarını öğrenmeyi unutma
32 Yorumla- +1 yıl
teşekkür @Tatlı_sinir
Mutsuz olduğun yerde durman doğru değil ancak çocukların için yapabileceğin şeyler varsa bunları yapmadan boşanma konusunda acele etme. Ama tüm yollar gerçekten tükendiyse ikiniz içinde oturup bunu sonlandırmalıyız diye ortak karar alın. Ortak karar almadan yapmaya kalkarsanız ikinizde yıpranırsınız ve avukatları zengin etmek dışında bir şey yapmamış olursunuz. Son uyarı, boşanma kararı alırsanız bedelini asla çocuklara ödetmeyin, çocukların önünde kavga etmeyin ve birbirinizi asla kötülemeyin, en azından çocuklarınızın kişisel sağlığı için.
20 Yorumla
+1 yılBir erkek bağımsızsa tam bir erkekse eşini kendi ailesine ezdirmez yeni evlenen kardeşlerim asla aile apatımanında oturmayın kaynana ve akrabalardan ayrı uturun güzel kardeşim boşanma kocanla konuş aile apartımanından çık gerekirse şehir deyiştirin kocanda sana sahib çıksın bütün yükü kadına yüklemesin böyle sorumsuz erkelere kız vermiyecen kadınlar kimsenin malı deyil kadınlar Hz Muhammed efendimizin emanetidir ERKEKLER emanete sahib çıkalım
27 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim abi Allah razı olsun
- +1 yıl
İşallah yardımcı olmuşudur (senaguelx erkeklerin çoğu korkaktır aile himayesi ister senin kocan korkak canım o zaman sen ailene önderlik et bırak ağlamayı dik dur kocanla konuş seçenek ver deki böyle devam ederse beni kaybedersin yakında o aile apartımanında kalırsam kocanın ailesi seni çok ezer kocanı ikna et sen aciz deyilsin sadece fedakar bir annesin anne cennet tır kendine güven bana söz ver cesaretli ol
Soran+1 yılBosanyorm abi istemiyormus beni defalarca söyledi zaten ben sevdiğimden gurursuzlk yaptm
- +1 yıl
Çok çok üzgünüm neden yuvasını yıkıyor çok pişman olacak sen çok çabaldın özülme bahtsız kızım sana kurban olsun kafana takma bir tek sen boşanmıyorsun su akar yolunu bulur dik dur sen çabaladın yuvanı kurtarmak için ama olmadı ya içime dert oldu kocan ne istiyor güzel bir yayak istiyor anlamadım insanlar evlenemiyor bu bulmuş gül gibi namuslu temiz aile kızı feder cefakar üzülme bu geçer
Soran+1 yılİnşallah geçer abi çok kötüyüm benmde yanlışlarım var ailesi çok fazla psikolojimi bozdu ama ben yine de gönlünü alırdım 3 çeşit yemek kendim bakımlı cocugm evim temiz bakımlı daha ne olacak abi. Hatalarım vardı ama iylesrdm tatlı dille gelseydi. O gitmeyi seçti. O beni benm kadar sevmeyecekti iyimi bitms çocuğu da aldrmak zorundaym abi gelecek veremeyeceksem nasl doguraym.
- +1 yıl
Ya kusuruma bakma ben senin kocana çok kızgınım nasıl seni bırakır ya bir erkek koruyucu olur ailesine destek olur bu evlilik bir anlık hevesmi oldu bitti tama seviyorsun o seni seviyor çocuğu aldır sanırım bir çocuğunda var al çocuğunu ona gösterme git babanın evine seni haketmiyor
Soran+1 yılHeves olmuş abi onlar için
Öncelikle merhaba canım görünce yazıyı cevap vermek istedim eşinin ailesiyle neden anlasamiyorsunuz bilmiyorum ama öncelikle şöyle taktik uyguluyabilirsin ailesiyle ilgili sorun olduğun da eşine yansitmiycqksin ne olursa olsun altan al ne bilim sahnede hep annenler çok iyi çok anlayışlı diyeceksin şunu unutma ki eşin ancak ailesine karşı hükmü geçer bunu unutma o yüzden sen hep iyi koniscaksin haklarında ne olursa olsun bak göreceksin esin de bunu görüp ailesine karşı seni savunacak bebek konusuna gelince sakın oyle bisey düşünme eşine girip atma küsme sadece eskiden ne yapıyorsam fazla yapma okadar ilgin biraz azalsin ama trip atar gibi değil konuş ama az konuş güler yüzlü ol ama az sakın bebeğini aldırmayı düşünme sakın onun günahı ne sakin girme bu dediklerimi uygula bi
18 Yorumla
Soran+1 yılAldrmak zorundaym çok zor verdm bu karari
Soran+1 yılO iş bende
Soran+1 yılOnayı gerekmiyor
+1 yılİnanki seninle aynı şeyleri yaşıyorum okuyunca şok oldum resmen bende şu an 3 aylık hamileyim aldiricam diye kaç doktor gezdim hep bı engel çıktı sonra zaten iki güzel lafıyla dize getirdi beni hatta bugün doktor kontrolüm vardı yolda kavga ettik eve kadar neymiş uykusuzmusum başka bı gün gelseymisim dusuncesizmisim insan hamile kalınca destek beklerken ben desteğini değil iki güzel lafına bile hasret kaldım velhasıl kelam işini Allah'a birak bebeginede kıyma sakın çok büyük bir vebal seni anne olarak seçti o zamana bırak hamileligine odaklan inşallah duzelirsin🤲çok dua edeceğim size aynı seylrri yaşadığım icin
11 Yorumla
Soran+1 yılKeşke bilseydim önceden çok kötüyüm günlerdir aglyorm
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılGercekten yazdiklariniz dogru mu ben de evliyim esim uzak sehirden geldi sagolsun zor oluyor sizi cok iyi anliyorun esim ailesini ozluyor yabanci sehir yabanci insanlar hep bir de aile boyle cikinca cekikmez olmustur senin icin esim o yonden sansli ben hep arkasindayim esinle konustunux mu ayrilma konusunu ne diyor
16 Yorumla
Soran+1 yılBosanalm dedi ama ben arayıp konuşmayı planlıyorum çocuk hakknda sonra karar vereceğim
Soran+1 yılEşini asla kimse için üzme ne ailen ne de biri için o size Allah'ın emaneti. Helal olsun
- +1 yıl
Bosanalim. demek. ne kadar kolay hic. suc bulmuyor. mu kendinde cocuklari dusunmuyor mu bosansaniz bile. bebeginizi aldirmayin allah yardim. eder o. sizin sinaviniz
- +1 yıl
Yokk ailem iyi zaten karismazlar oyle. ama evlenmeden once esimle konusmustum bi sorun olursa bana soyle ben konusurum. kim sana bisey dediyse fakan diye arkanda olurum herzamn hakli ol yeter demistim cok sukur ailevi sorunumuz olmadi hic
- +1 yıl
Nasil. degistiriyorlar soruyu ayni
Soran+1 yılBu soruyu ben sormdm mutsuz evlilik vs
+1 yılÖncelikle geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun. Elbette boşanmak peygamber efendimizin en sevmediği helal ve meşru davranıştır. Ama benim sana tavsiyem eşinizle sakin bir kafayla ve önyargısız eski defterleri açmadan amasız lakinsiz senin ailen böyle benim ailem böyle, sen şunu yaptın ben bunu yaptım, ağır hakaretler etmeden ve en önemlisi birbirinizin sözünü dinleyip kesmeden arayada kimseyi almadan sakince konuşun. Eğer ki bunuda yapamıyorsanız aile büyüklerine bu durumu izah edin. Dediğim gibi birbirinizi itham etmeden sakin olmak her zaman hakikate en yakın olanıdır. Çünkü yıkmak kolay oysa yapmak çok zordur. Allah yardımcın olsun.
07 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun teşekkürler
- +1 yıl
Allah senden de razı olsun.
Şunu unutma birbirinden razı bir şekilde hayata veda eden karıkoca yani eşler ibadetlerni yapıyorlar ise ebedi cennete girecektir şeklinde müjdesi var Resulullah efendimiz (s. a. s) onun için gerçekten birbirinize karşı sürekli iyi niyet besleyin ve gösterin. Hep hatalarınızı gözünüzün önüne getirmeyin. İyi taraflarınızı düşünün. Çünkü ben böyle yapıyorum. Sorun tüm evli eşlerde var. Ancak konuşarak çözüyoruz. Şükür bugüne kadar birbirimize karşı hiç saygısızlık yapmadık
Soran+1 yılBiz konuşamıyoruz abi onunla ben uzun uzun anlatrm o tek cümleyle bagrir cagrir
- +1 yıl
Anladım. Koptunuz yani. Ne diyelim Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin. Ama dediğim gibi evden ayrılıp uzak bir yerde konuşmayı denediniz mi? Bu evliliği kestirip atmak kolay değil. Hem olan çocuk hem de doğacak olan çocuk. Bunların psikolojisi hiç düşünmeye sevk etmiyor. Çünkü kolay değil. Nefsani arzuları için yuvayı yıkmanın vebali çok. Sonradan çok pişman olacak ama ne diyelim hayırlısı olsun inşaALLAH her ikiniz için
Soran+1 yılKendi kopardı abi elinde sürekli telefon kızımızı bikere koltuktan düşürdü ona emanet etmistm nasl daldysa artk telefona. Pişmanlıktan ölsün abi ben çok acı cektm
Soran+1 yılBenim yastgm hep gözyaşı doldu abi
- +1 yıl
Zaten pişmanlık olmayınca yapılan hatalarda düzelmesi çok zor. Kişi önce hatasını anlayıp düzeltmeye çalışacak ve Allah’ta eksiklerini giderecek. Senden anladığım kadarıyla bu eşin olacak kişi hiç aileyi ayakta tutmak için çaba göstermiyor. Ama boşanma da böyle bir durumda çözüm olmaz diye düşünüyorum. Sana yine yapabileceğim tavsiye ondan çok şey beklemeden çocuğuna bak hiçbir şey olmamış gibi davran eğer aileni kurtarmak istiyorsan. Biraz sabretmen lazım. Zorlu bir süreç Allah yar ve yardımcınız olsun güzel insan 😊
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenden sana şöyle bir tavsiye ; burada herkes kendine göre eleştiri yapmış, hiçbirini dinleme çünkü olayı yakından görmeden bilmeden yorum yapmak yanlış olur. Her evlilikte olan sorunlar vardır belli başlı, düzenler var düzelmeyenler var. Bence iyi karar ver yakın çevren ile akıl birliği yap destek al ona göre karar ver. Burdakilerin saçma sapan dediklerine bakma, 2 çocuk ve 1 evlilik için 2 saniyede boşa yazması çok kolay. Yaşamadan kimse bilemez.
33 Yorumla- +1 yıl
Aynen çok doğru 👍
Cevap sahibi+1 yıl🙏🙏🙏
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Sallantıda olan evliligin var magdem keşke korunsaydında 2inci ye hamile kalmasaydın. Demekki sen aşkından geberiyordun ama eşin öyle olmamış gibi gözüküyor. Olan olmuş. Artık iki seçeneğin var. Ya eşini ikna edip başka bir yere taşınmak, ya da onların huyuna suyuna gitmek kendini sevdirmek onun ailesine. Başka seçenegin yok. Günahsız meleklerin suçu yok aldırma sakın bebegini. Tüp bebek merkezlerini bi gitte gör kaç kişi tonla paralar döküyor Anne baba olabilmek için. Aşk degil Mantık evliligi yapmanın yine her zamanki gibi dogru oldugunu görmüş olduk.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaç aylık hamilesin? Normalde asla aldır demem ama burada aldırsan daha iyi gibi. Gerçi bir çocuğun zaten var 2. Olması bir şeyi değiştirmiyor. Bence çocuklarına bakabileceksen ailende arkandaysa 2. yi doğur günahına girme. Ama zar zor bir çocuğa bakarım 2. Bana çok yük olur diyorsan doğurma. Böyle bir evlilikte olma insanlar mutlu olmak için evlenir mutsuz edilmek için değil. Derdin mutsuz olmak olsaydı zaten bekar mutsuz olmak daha iyi olurdu.
25 Yorumla
Soran+1 yılEstağfurullah ne yükü ama hazır deglm
Cevap sahibi+1 yılMaddi olarak iyiysen kesinlikle doğur
Soran+1 yıl1 buçuk aylık
Soran+1 yılİyi degl
Cevap sahibi+1 yılAllah yardımcın olsun.
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocuğunu sakın aldırma, (Maide suresi 32. Ayetinde Kim bir kimseyi öldürürse bütün insanları öldürmüş gibi olur.) O masumun bir günahı yok bunu siz de biliyorsunuz o raddeye gelmeden durum yapmayacaktınız. Güzel bir anne olun evlatlarınıza ama sakın aldırmayın, Allah sabredenlerle beraberdir bunu unutmayın sadece Allah'tan yardım dileyin ve o adamdan da ayrılın, Allah yardımcınız olsun.
130 Yorumla- +1 yıl
Ya cahil cahil konuşup millete yanlış bilgi verme kalp atışı oluşmadan aldırmak günah değil
- +1 yıl
Git araştır o zaman cahil
- +1 yıl
Ayrıca kalp atışı oluştuktan sonra kefaret vererek de aldırırsan günah değil belli bi sayıda deve kesmen lazım. Bi bok bildiğiniz yok anca konuluyosunux
- +1 yıl
@kubragoyuk Ne devesi aw çölde mi yaşıyoz
- +1 yıl
Kefaret vermek isteyen @Teardrops deve sadece çöl de mi var ya cahili. KS kitlesine bak cahil doly
- +1 yıl
Aw cahilleri
- +1 yıl
Bı çocuk dünyaya getirip itin birinin elinde büyümesine mahkum birakmak o çocuğun iyi bir egitim alamaması kötü bir hayat yasamasi ileride karşısına çıkacak insanlara kötülük yapması vs gibi seyleride düşündünüz mü hocam merak ettim sadece hocam
- +1 yıl
Sonunda mantığını kullanan sahte Müslüman olmayan biri ALLAHIM. Çok şükür. Bir de bunlara sorsan dini anlatır ama yemedikleri halt yoktur.
Cevap sahibi+1 yıl@kubragoyuk Ne devesi ya ayetlerde böyle hiç bir şey geçmiyor, sen asıl boş bilgiler verip de insanların kafasını karıştırmaya çalışma ben ayeti komple atmadım bıktırmamak adına al şimdi atıyorum bak bakalım kimmiş cahil.
Cevap sahibi+1 yılMâide Suresi 32. Ayet/6. Cüz
مِنْ اَجْلِ ذٰلِكَۚۛ كَتَبْنَا عَلٰى بَن۪ٓي اِسْرَٓائ۪لَ اَنَّهُ مَنْ قَتَلَ نَفْساً بِغَيْرِ نَفْسٍ اَوْ فَسَادٍ فِي الْاَرْضِ فَكَاَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَم۪يـعاًۜ وَمَنْ اَحْيَاهَا فَكَاَنَّمَٓا اَحْيَا النَّاسَ جَم۪يعاًۜ وَلَقَدْ جَٓاءَتْهُمْ رُسُلُنَا بِالْبَيِّنَاتِۘ ثُمَّ اِنَّ كَث۪يراً مِنْهُمْ بَعْدَ ذٰلِكَ فِي الْاَرْضِ لَمُسْرِفُونَ
İşte bundan dolayı İsrâiloğulları’na şöyle yazmıştık: “Bir cana kıymaya veya yeryüzünde fesat çıkarmaya karşılık olması dışında, kim bir kimseyi öldürürse bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir can kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur.” Şüphesiz peygamberlerimiz onlara apaçık deliller getirdiler. Ama bundan sonra da onların çoğu yeryüzünde taşkınlık göstermektedirler.
Kur'an-ı Kerim Android Mobil
T. C. Diyanet İşleri Başkanlığı- +1 yıl
Senin attığın ayet can almaktan bahsediyor mantıksız insan. Ben burada kalp atışı başlamamış bebek bile olmayan bezelye tanesinden bahsediyorum. Beynin yok mu senin hocam
- +1 yıl
Bu ayet gebelikle mi ilgili allahın kafasızı
Cevap sahibi+1 yılİyi oku bakalım can almaya mı yazıyor sadece ama nerede siz de Kur'an ile ahkâm, ne anlarsınız siz? Siz ve sizin gibiler anca böyle Kur'an düşmanlığı yapar.
Cevap sahibi+1 yılGebeliği de kapsıyor Kur'an düşmanı, sen kendi kafana bak önce. Daha okumuyorsun ne yazıyor diye ondan sonra gebeliğimi kapsıyorr diyorsun.
- +1 yıl
Sizin gibiler sayesinde ortalıkta mutsuz çocuklar ve sonrasında topluma faydasız bireyler oluyor işte. Neyse sen kendi aklını kendine kullan senle uğraşamam
Cevap sahibi+1 yıl@kubragoyuk bizim gibiler sadece insalara ışık tutarlar sizin gibilerde ancak ve ancak böyle akılsızlığını akıllıymışlar gibi sahte ahkâm keserler.
Cevap sahibi+1 yıl@meraklıtospağa İnsan da akıl ve mantık vardır ileride ne yapacağı kişinin kendi sorumluluğundadır, ama bu daha bir bebek ve masum biri olduğundan ileriye dönük kesin bilgiler veremezsiniz çünkü somut olmaz bu söyledikleriniz tutarsızca söylenmiş sözlerdir ve soyut cümlelerdir tıpkı madeni paranın önüne ve ya arkasına düşmesinin %50 olasılığı olduğu gibi.
- +1 yıl
Ne anlatıyosun ya siyasal islamcı sus bi yeter
Cevap sahibi+1 yıl@kubragoyuk Siyasallıkla ne alakası var? Daha doğru düzgün cümle yazamıyorsun gelmişsin burada kendini küçük duruma düşürüyorsun bundan da haberin yok ama Kur'an düşmanısın işine gelmiyor zoruna gidiyor bu anlattıklarım/larımız. Ben hakikatleri anlatıyorum senin boş sözden başka anlattığın ne var?
- +1 yıl
Madeni paranin yazı tura olayı %50-%50 değil onu iyi arastirin ve belliki kitabı da yanlış okumussun tekrardan anlayarak okumanı tavsiye ederim
Cevap sahibi+1 yıl@meraklıtospağa Ben kitabı doğru okudum ve okuyorum da ama siz okumadığınız için anlamanızı beklemiyorum.
- +1 yıl
Senin var ya işlemediğin günah yoktur buna eminim 😂😂😂
- +1 yıl
İşin icinde değilsen boş konuşma bana din kitap anlatıyorsun yazdıklarımı bı oku ondan sonra gel tekrar konuşalım yok okumuyorum ben biliyorum diyorsan git beni günaha sokma
Cevap sahibi+1 yıl@kubragoyuk Senin şu anda bana yaptığın ve bilmeyerek günaha girdiğin gibi ağır ithamlarım yok çok şükür.
- +1 yıl
Laftan anlamadığı için ben laf anlatmayı bıraktım ona onun gibi cevap veriyorum
- +1 yıl
Etme cahille muhabbet küstürürsün, silme cam kırığıyla popon, kestirirsin
Cevap sahibi+1 yıl@meraklıtospağa Benim bilgilendirmeme muhalefet olan siz ikinizdiniz @kubragoyuk Bu yüzden siz gidin de biraz Kur'an'dan feyizlenin, çünkü bir şeyi bildiğiniz yok bilenle de aynı bu ayette denildiği gibi dalga geçmeyi de cok seversiniz.
Hucurât / 11. Ayet
يَٓا اَيُّهَا الَّذ۪ينَ اٰمَنُوا لَا يَسْخَرْ قَوْمٌ مِنْ قَوْمٍ عَسٰٓى اَنْ يَكُونُوا خَيْرًا مِنْهُمْ وَلَا نِسَٓاءٌ مِنْ نِسَٓاءٍ عَسٰٓى اَنْ يَكُنَّ خَيْرًا مِنْهُنَّۚ وَلَا تَلْمِزُٓوا اَنْفُسَكُمْ وَلَا تَنَابَزُوا بِالْاَلْقَابِۜ بِئْسَ الِاسْمُ الْفُسُوقُ بَعْدَ الْا۪يمَانِۚ وَمَنْ لَمْ يَتُبْ فَاُو۬لٰٓئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ
Ey iman edenler! Bir topluluk bir başka toplulukla alay etmesin; belki de o alaya aldıkları kendilerinden daha hayırlıdır. Kadınlar da başka kadınlarla alay etmesinler; belki o alaya aldıkları kendilerinden daha hayırlıdır. Birbirinizi ayıplamayın; birbirinizi incitici, aşağılayıcı kötü lakaplarla çağırmayın. Bir insan iman ettikten sonra onu fâsıklığı çağrıştıran bir isimle çağırmak ne kötü bir davranıştır ve böyle yapıp imandan sonra fâsıklık damgası yemek de ne kötüdür. Bu tür davranışların ardından kim tevbe edip Allah’a yönelmezse, işte onlar zâlimlerin tâ kendileridir.
Cevap sahibi+1 yılİnşallah siz de bana ettiğiniz o ağır ithamlarınızdan, bu ayette denildiği gibi tövbe edersiniz. Başka da söyleyecek bir sözüm yoktur artık ikinize.
Soran+1 yıl@meraklıtospağa it sensin bu arada doğru düzgün konuşmayı öğrenmeden her yorumun altndasn
Gizli Üye(18-24)+1 yılÜzülme Kardeşim Yanlız Değilsin Evli Değilim Sevgilim Yok Biliyo Musun Hiç Sevgilim Olmadı Sevgiliyi Bırak Kız Arkadaşım Bile Olmadı Kolay bir şey Değil Yaşadığın Şeyler Allah Dayanma Gücünü Artırsın Kötü İnsan Dediğinde Kalbim Acıdı Ben Tam 21 Yıldır Kötü İnsanlardan Kurtulamıyorum Benim De Senin Gibi Canım Yanıyor Ağlasam İnlesem Sızlasam Ne Ki Tek Başıma Ağlarım Ancak Allah Duyuyor Beni Allah Yardımcın Olsun Senin Seni Çok Ezmişler Erkeklerin Yaptığı Kötülükleri Aldatmaları Şiddeti Duymaktan Kahroluyorum Bazen Diyorum Bir Kız Bana Nasıl Bakacak Güvenecek İnanacak Diyorum Zor Şeyler Bunlar Eğer Birgün Sevgilim Olursa Ona Hiç Kötü Davranmayacağım Kalbini Kırmayacağım Aldatmayacağım Asla Yanlız Bırakmayacağım Ne Olursa Olsun Onun Yanında Olacağım Her Daim
12 Yorumla- +1 yıl
🤭🤣🤣Hepiniz aynısınız öyle söyleyip aldatıyorsunuz
Cevap sahibi+1 yıl@istambulkizi Kimsenin günahını alma bence komik mi nereden biliyorsun kalbimin içine baktın mı
Nasıl bir insan bu kardeşim. Siz olmayınca tiktok nedir Allah aşkına. Aile bu kadar mı önemsiz. Evet şu an sizin için süreç çok zor ama alın nafakanızı çeksin derdini. Aile çocuk oyuncağı böyle adamlar için
14 Yorumla
Soran+1 yılKarnmdaki embriyo peki onu npym
Soran+1 yılAldrmaya karar verdm korktm iyi bir hayat veremeyeceğim diye. Demekki önemsiz aşk bu degl
- +1 yıl
Hiçbir anne karnındaki çocuğuna embriyo demez.
Güzelde kızsın eşini karşına al konuş gerçekleri içinden geçenleri herşeyi konuş. Eğer olmayacaksa hayat ikinizin hayatı eğer ki sana saygısı yoksa ömür geçmez. Ama herseyi açık konuş iki tane çocuk veriyorsun gördüğün muameleye bak. Yazık
17 Yorumla- +1 yıl
Başta biseyleri kabul etmeyecekti hocam hata yapmış aile evine girmiş evlendigi erkek daha kendi ayaklarinin üzerinde duramiyorken varmayacakti aile apartmanina gelin gelmeyecekti bazı seyler değişmez belirli bir süreden sonra saygisi olsa bunların hiç birini yapmazdi zaten
Soran+1 yıl@meraklıtospağa evlendigim adam senden daha zengindir ve kendi dişiyle tırnagyla sen rahat ol. O da pişman orada 3. Katı çıktığına ama yapacak bsey yok
- +1 yıl
Sen eşini karşına al sana ikincocuk verdim de ama bunlar bunlar bizim için benim için sıkıntı de net ol ama daha gencsin sende eşininsen taniyorsun bizndeğil ama bosanmayı geç madem seviyorsun bazı seylerde katlanacaksın kimse dort dortluk değil bosanmaz gôzuyle bakma sürekli bu sefer soğursun mutlu olmaya bak
- +1 yıl
Yazık olmuş sana zenginlik için varmissin birine bı de gelmis bu platformda kendini acindirarak soru soruyorsun suç bende insanlari tanımadan yardımcı olmaya çalışıyorum madem o kadar iyi durumdasınız ver 2. Cocuguda kucağına burada boş yapmanın alemi yok
Soran+1 yıl@meraklıtospağa ben tanıdığım da parası yoktu ben her haliyle yanındaydım boş adam hayatımızı bilmeden konuşma.
- +1 yıl
Dolu insan hayatın çok guzelse eşinden sikayetin yoksa buraya gelip aglama
Ailen sana destek mi ever öyle ise boşanma seçenek olabilir sanirkm maddi gücün Yoo yani işin yok. Bu kolay değil iki çocukla. Hayat senin hayatın çocuklarını bırakıp dahi gidebilirsin çocuklar onun başına kalınca sana kesin dönüş yapabilir. Her seçeneği düşün dene.
10 Yorumla
+1 yılÇocugun vebalini almak istememen ve bu konuda duyar göstermen güzel fakat bide böyle bi aileye çocuk getirip yarın öbür gün boşanınca ne olacağını düşün yazık cocukların bi suçu olmayacak ve sevgiden ilgiden mahrum büyüyecek bence bunu daha doğmamış çocuğuna yapma
23 Yorumla
Soran+1 yılİlgi sevgi en büyüğünü vermeye calsrm. Yeter ki hayırlı evlat versn rabbim günlerdir aglyorm ya
- +1 yıl
O zaman boşanacaksın önce kendini kurtaracaksın ki çocuklarını kurtarmaya gücün olsun
Soran+1 yılBosanacagm ve çocukta mecbur alınacak
Aile & Toplum konusunda 851 cevap paylaştı. Çocuk aldırmak tamamen senin kararın ve büyük bir karar
Ama bu evliliğin devamı senin için yanlış bir karar
Ailen yanında durursa ve maddi olarak zorlanmayacaksan hemen işlemlere başla
Daha çok gençsin hayatın bu şekilde devam edemez21 Yorumla
Soran+1 yılHaklsn akşam çocuk için konuşmayı teklif ettim Ararsa konusurm aramazsa da kendi bilir.
Gizli Üye(18-24)+1 yılAllah yardımcın olsun canım yaşadıkların çok zor hem gurbet hem hamilelik hem daha yeni anne olmuşsun gerçekten çok zor esin beş para etmezmiş ama sen hamile bir kadınsın ne olursa olsun sana destek çıkması gerekir esi olarak değil çocuklarının babası olarak her şeyden onca ama görülüyor ki babalık görevini de yapmıyor çocuk gibi tiktok açıyor aile lafını ile evliliğinde sorun çıkarıyor bu şahıs evlilik olgunluğuna gelmemiş bana düşmez tabii ama böyle bir ortama bir daha çocuk getirmek senin açından çocuk açısından da çok kötü böyle adam düzelmez sana da evladına da hayır vermez zararın neresinden dönersen kardır bir tane çocuğun var zaten onun için yaşa onun için mutlu ol ayrıl hayatına bak çünkü bu adamla olduğun müddetçe hep böyle olursunuz
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu adamdan mutlaka ayrıl ocak işini de iyi düşün o sorumluluk çok büyük
+1 yılÇocuğu aldırma onunda yaşama hakkı var direk boşan bence iki çocuğun da böyle bir ailede büyüyerek piskolojisini bozmaya gerek yok çocuklarını al nafakalarini al bir işe gir çalış daha da kendini yorma ilerde bu işler ilerler bu sefer hiç bosanamazsin bence ney böyle yap
11 Yorumla
+1 yılYuvayı kıyanın yuvası olmaz derler.
Şimdi ne desem bilemiyorum. Seni anlıyorum benim annem de aynısını çekti. Benzer diyelim. Sana en iyi tavsiye verebileceğim şu olur. Çocukların babasına özlem duyabilirler. Kocana aşık değilsin ki öyle görünüyor. Yol görünüyor demektir. Senin mutluluğun önemli. Sabır et kazanırsın. Duayı asla eksik etme.
13 Yorumla
Soran+1 yılÇok seviyorum
- +1 yıl
Çok seviyorsan sabır edeceksin kardeşim. Kocanız elbet bir gün değişecektir. :) Bir süre sonra kim bilebilir? Özür bile diler sizden..
Soran+1 yılÇok geç ki ayrılıyorum bıktm usandm gurursuzca sevmekten gitmemi istyo bu aşk beni çok yaraladi
Okadar üzüldümki
Rabbim yardımcın olsun lütfen beneğini öldürrme
Biliyom zor süreç o adamıda imkanın varsa boşa
O evlendi ve evliliğin sorumluluğunu alamadı
Ailen destekliyorsa seni boşanma süreci kolay geçeçek
Bu adam tüktok açıp karı kızlara bakacağına sana çoçuklarına bakması lazımdı
Boşan yoksa bu ilerde değil aldatır zaten gözüyle aldatan biri
Dua et bol bol ayetel kürsi koruyucu ayet oku bol bol ayva ye sana ferahlık verir
Kendine bütçe ayır para çok lazım olacak11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim bir şey yapmadığını söylüyor. Bakmak bile yeter diyorm. Sonunda benm gibi düşünen biri. Ama aile konusu çok karışık. Üzerime geliniyor
+1 yılEşini geri kazanmaya çalış birbirinizin ilk günlerde yapmayı sevdiği şeyleri yapın güzel günlerinizi hatırlatacak her şey olabilir ama biraz çaban gerek bir iki gündür bişey değil o sıradada eşine ve ailesine karşı asla saygısızlık yapma kaybeden sen olursun böyle bir durum varken
İnşallah her şey düzelir
Dişi kuş misali yeniden toparla yuvanı12 Yorumla
Soran+1 yılDişi kuş yapmaz herşeyi. Ailesi bana hakaret ediyorsa karşılığını alır.
- +1 yıl
Bende bunu savunmuyorum ama içinde bulunduğun durum biraz hassas iletişimi kısıtlayabilirsen çok iyi olur.
Aile & Toplum konusunda 864 cevap paylaştı. Kalp atışı başlamadıysa aldır. Daha çok gençsin ne 2. Çocuğu
42 Yorumla
Soran+1 yıl1 buçuk aylık bilmiyorum bende hiç istemedm ki. Hamile olduğumu bile bile küfürler etti ve aramıyor. Bende aramıyor m
Şöyle sormak istiyorum. Şimdi aldırmadan günahına girmek istemedin. Annem de beni aldirmaktan vazgeçmiş. Kaç kere yüzüne söyledim kızdım neden beni aldirmadin diye. Ben herkesin hayalini kurduğum biriyim. Arkadaş, eş, dost olarak. Ama ben bu dünyada mutlu değilim. Anneme de beni aldrimadigi için çok kızgınım. Kendi günahtan korkup beni dünya bataklığına attı. Şimdi annemden önce ölüp onun acı çekmesini istiyorum.
022 Yorumla- +1 yıl
Herkes cahil ve kötü niyetli. Nezaket nedir kimse bilmiyor. Ne kadını ne erkeği. Ailem bizi kraliyet ailesi gibi yetiştirdi dışarı adım atıyorum kurtlar sofrası. Kendi yaşıtlarım bile eğitimsiz. Bu ülkede geleceğimi de göremiyorum. Atanamadım. Gelecek göremediğim için evlenmek filan da istemiyorum. Bıktım yani. Acısız yöntemi bulsam hemen uygulucam.
Soran+1 yılAnnen seni tıbbi çöp konteynırına attirmamak için bir savaş vermiş. O annenin aldır aldırma ikileminde kalması kadar kötü bsey yok kendimden biliyorum... Annene kızma ve ölme annen bu hikayedeki o yalnız kadın.
Soran+1 yılAldırma kararı aldım bilmyorm
Soran+1 yıl@işinsanı bakamamaktan iyidir
Soran+1 yıl@işinsanı 5 hafta
Soran+1 yılBana sürekli kızıyor çocuk gibi azarlanyorm. Ben ilgi istyorm o yorgnm diyo. Hatta ben o kadar seviyorum vs derm adam telefon la oynar sonra da ben kızınca sinirden köpürür. Ben ona iyi davranmyormuşm çok kötü yaş🤣
Soran+1 yılSen evlenme en iyisi bile degisir
Soran+1 yıl@işinsanı çok teşekkür ederim okudum
Yaşadığınız durum maalesef çok üzücü.. Eşinizle bu durumu konuştunuz mu? Kişi evlendiği zaman ailesi eşi ve çocukları oluyor tabi ki anne ve babanın yeri ayrı ama eşinizin önceliği siz olmalısınız. Dışarıdan gelen müdahalelere kulağınızı kapayın.. Eşiniz de ailesine (anne ve babasına) bir sınır koymalı bence.. İkinci çocuk istemeyerek oldu diyorsunuz eşinizden gizli doğum kontrol hapı kullanabilirdiniz.. Böyle durumlarda olan hep çocuklara oluyor.. Umarım bir orta yol bulabilirsiniz eşinizle konuşun bu konuyu.. ve eğer orta yol bulamazsanız umarım aileniz size kararlarınızda destek olur. Hakkınızda her şey güzel olsun..
01 Yorumla
Çocuk aldırmayı doğru bulmuyorumda. Eşinle olan problemde ise düzgünce konuştuğunu bir şey elde edemediğini söylüyorsun. Seni kaybetme gerçeğiyle yüzleşmesini sağlamalısın. Babanın evine gideceğini söyle. Sonra hal ve hareketlerini takip edersin. Baktın hitaba filan yok boşanırsın.
07 Yorumla
Soran+1 yılBabamın evindeyim şu an. Ben uzağa gelince hep saçma canım uygulamalar da. İnsan evlendiği kadn ya da erkek guvenemeyecekse neden evlenir? Eş olmayı beceremeyenler evlenmemeli
Soran+1 yılGerek olmadığını düşünüyorum çünkü hata yapmasam da sırf uzulebilme ihtimali olabilr diye gönlünü alırdım
Aile & Toplum konusunda 911 cevap paylaştı. Hayatta insanın çektiği sıkıntılar nefsin pişmesine olgunlaşmasına vesile... Bu yüzden sabrı tavsiye ederim
17 Yorumla
Soran+1 yılLütfen bilgili insanlar yazabilir mi sorumdu mutsz bir evlilikten bahsetmedm
Soran+1 yılDeğer bilseydin o zaman ne diym o da umarım böyle pişman olr hatrlar ama şu an onun umrunda olmadgm gibi o da benm umrumda olmaz. Ben o çocuğa bir gelecek veremem ki ona yazık etmeye gerek yok
Soran+1 yılDüzgün konuş sen değil misin eşini arayan tamam erkeksin de o da senin gibi pişman olr inşallah dedm kaz kafa belli
+1 yılMerhaba canım bende 19 yaşında çok aşık olarak evlenmiştim senin gib aile apartmanında oturdum hep problemli evlılıgımız vardı ben bunu bilerek doğum kontrol hapı kullandım kesinlikle mutsuz evliliğin varsa boşanmanı tavsiye ederim düşünsene 3 günlük idare edebilecegin bi süreç değil bu bu mutsuzluk yataktada etkiler uzaklaşırsınız erkek gider dışarda gönlünü eder bizim kültürde erkektir yapar kadın yaptı mı afedersın kötü kadın olur yapma bunu kendine yapma!!! Ayrılmanı tavsiye ederim ben başardım yalnız kalsanda mutlu olursun ama başka biriyle mutsuzsan toparlanamazsın! Çocugu aldırma konusuna gelince o sana kalmış aldır aldırma diyemem mantığını kullan sadece mantığın ne diyoraa onu yap ama kendine yazık etme!!
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılAblacığım burada bir sürü insan sana bilgiliyim diye bir şeyler anlatır Ben de anlatabilirim ama senin uzman birisiyle görüşmen gerekiyor bir terapiste ya da psikoloğa gitmen gerekiyor bunun için. Ayrıca insanlar zaten gerçek yüzlerini gösterir siz büyük ihtimalle zaten gördüğünüz şeyleri görmezlikten gelip sevginizden değişir düzelir sandınız ama öyle olmuyor işte o zaman daha da kötü oluyor her şey gördüğünüz gibi. Bebek konusu da yine size kalmış bir şey ama uzmana gitmeniz gerek.
01 Yorumla- +1 yıl
Uzman boş çocuğu aldıracak başka çare yok kocası sorumsuz olmuyor bu evlilik yürümıyor kadın bunalımda boşansın babasının evine gitsin ailesi kadını eziyor bu kadın benim kızım olsa bu ailenin kökünü kazırdım benimde kızım var damatlar kendinize dikat edin deli kadir geliyor
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle geçmiş olsun.
Eşiniz anladığım kadarıyla ailesinin yanında onların sözünü dinleyen sorumsuz birisi burada size akıl vermek haddimize değil velakin sözel fiziksel şiddet içinde büyüyen çocukların travmaları gelecekte ki hayatlarına yansır sizin burada yapmanız gereken Usulünce konuşup ayrılmanız00 Yorumla İlk once üzüldüm yaşadıklarına seni çok iyi anlıyorum çocuğunu dunyaya getir boşan diycem kolay degil ama konus bence ilk ayri uzak bir yere yanliz basiniza yaşayın kabul etmezse bosanirsin yapacak birseyin yok zaten ailesi varken mutlu olman cok zor
00 YorumlaSana en güzel tavsiye bu Dünya. Padişah a kalmadı o yüzden inan ki bu gün dert ettiğini yarın unutursun. İnan ki senin gibi çok kişi var ne yazık ki sen ve eşinin bu hayatta ki belki de en çok eksiği Îmân ve huzurlu Aile ortamını sağlıyamamak.
10 Yorumla
+1 yılÇocuklarla boşanma çocuk psikolojisini az ya da çok bozar. Dini ritüellere çok aldırmam ama senin psikolojin için çocuğu aldırmanda iyi bir fikir değil. Zoru başarmalısın. Yuvayı kurtarman gerek.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı.
+1 yılÇok üzüldüm canım benim. inşallab hayırlısı olur hakkında
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim ♥️
+1 yılMutsuz bir evlilik çok kötü maalesef napalım mutlu olmaya neşeli olmaya bak moralini bozma
13 Yorumla- +1 yıl
Yani ne diyim kardeşim kader mi artık neyse Allah yardımcın olsun ama eşini karşına al konuş boşan diyenleri aldırış etme yuva dağılması çok kötü bişey daha gençsinde senin için dua edeceğim 🤲
Soran+1 yılDua için teşekkür ederim rabbim ayağına taş degdirmesin
- +1 yıl
İnşaallah güzel kardeşim 🙏
+1 yılEğer çocuğu aldırirsan vebalini odeyemezsin ayrılmadan bi konuşmayı denedin mi
11 Yorumla
Soran+1 yılKonuşmadık detaylı
Gizli Üye(30-35)+1 yılboşanmak isteyen bir kadınsın ve eşinle birlikte mi oluyorsun? hiç mi sınırınız yok sizin? bir insan anlaşamadığı artık güven duyamadığı biriyle nasıl yatar aklım almıyor ya. bu adamdan bi cacık olmadığını anlamışsın boşanmak istemişsin ama hamile de kalmışsın. neresinden tutsak elimizde kalır. sen bu hayatını yaşamaya devam. 2 çocuğunla avunursun artık
11 Yorumla
Soran+1 yılNe anlatıyosun sen beyninle yorum yap bilgili biri yorum yapsın dedim bı halttan anlamayan eleştirmenler hayatnda bir halt olamamislar değil. Güvenim yeni yeni bitti ve 2 aylik bebek bu. Yeni girdigim bir ilişki değil. Boş konuşma. şu an boşanmaya karar verdm düşünülmüş bsey degl aylarca yıllarca boşanmayı düşünmedim ben.
ayrıl bence ileride daha çok pişman olursun çocuğu da aldır drrim
11 Yorumla
Soran+1 yılKıyabilecegimi düşünmüyorum ama ayrılmayı evet
+1 yılVebal diye bi şey yok çocuğun b0ktan dünyada yaşamayacağı için çok şanslı olacak aldır bence sonra da boşan diğerini de işe girersin ailenle beraber büyütürsünüz bi şey olmaz
10 Yorumla
+1 yılAna kuzusu olan biriyle olman iyi olmamış ayrilmani tavsiye ederim yoksa böyle giderse çocukların piskolojisi iyi olmaz bebeğini aldırmak aklından nasıl geçti ona da anlam veremedim ailen arkanda değilse biraz sıkıntı yaşıya bilirsin canm
17 Yorumla
Soran+1 yılAklımdan geçti çünkü çok erken ve Şok oldm yeni öğrendim. şu an istemiyorm aldrmak ama ruh halim berbat
- +1 yıl
Anlıyorum ama böyle bir şey düşünme canm sonra çok pişman olursun
Soran+1 yılAldırmak zorundaym 😶😶😔 ya psikolojik olarak bakamam
- +1 yıl
Canm sendw haklısın. Erkense aldır ama ayrılmayı düşündüğünden eminmisin eşinle oturup biraz detayla konuş
- +1 yıl
Yani çocuk getitp. bakamamakdan sa aldır. hem senin hem onun piskolji açısından kötü olut
Soran+1 yılAyrılmak olmasa bile suanlik çocuk olmamalı çünkü benm gurbette destekcim yok iki küçük bebeğe nasl baakrm
- +1 yıl
Senin tercihinn
Birlikte bir yola koyulmuşsunuz, ve bir şeyleri çekiyorsun her şey ortada , evet herkese boşan demek kolay, herkes boşanınca herşeyin biteceğini sanıyorlar ama ortada çocuk var ve ömür boyu o çocuğun yaşayacağı travmayı, annesi ile babasının ayrı düşüncesi ile düşüneceğini ve gene mutlu olamayacağını düşünüyorum (belki yanlışta düşünüyorum) bence sen sen şiddet olmadığı sürece, çocukların için en azından sık dişlerini
10 Yorumlaeger gercketne duzeltmek icin caren yoksa bosanmak dah dogru olur belirli gunlerde baba cocugu gorur baba sevgisinden mahrum birakmazsin. ama eger aradaki tek sorun onun ailesi ise bence duzelelbilir. kocan ile bir gun disari cik ve duzgun bir sekilde konus. kendini anlat ve tasinmak istedigini soyle. aile apartmani olmaz. eger sana olumlu tepkiler verirse devam et derim. veya ortak bir nokta bulun. yani ortada cocuklar var bir aile var. tum yollari dene olmaz ise ayril.
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle eşnle durumu konuş, ailesinden biraz uzak bir yere taşınma olanağınız varsa çok iyi olur, yoksa da çocuğu aldırma konusunda karar senin, boşanma konusunda da her zaman yazabilirsiniz
10 YorumlaSonra sizin yaptığınız hataları çoçuklar ödüyor ve yaşamları boyu hep etkisinde oluyorlar bunu nasıl başarıyorsunuz bu ah size yetmiyor mu. Hiç bir çoçuk mutsuz bir ailede dünyaya gelmek zorunda değil. Tanrı çoçuklarına yardım etsin
20 YorumlaYarının ne olacağı kimse bilmez emini böyle olacağını bilseydin bir adım bile atmazdin düzelecek bir durum. Değil daha gençsin güzelsin boşanma imkanın varsa boşan
25 Yorumla
Soran+1 yılÇocuğu yapmak zorundaym bu çok günah degl mi bazı yerlerde 120 güne kadar günah saylmaz diyo
Soran+1 yılKonustm haklı olarak seni aramayan küfür eden bir adam ve sen yine hamilesin dediler.
+1 yılaldırıp aldırmamak bizim karar verebileceğimiz bir konu değil. bu kendi içinde düşün. ancak bu kadar problem yaşıyorsan ayrılabilirsin.
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle Allah yardımcın olsun. Evladının canına kıyma, hayatının bereketini de kaçırma derim. Yaşın çok genç evliliğini düzelteceğini düşünmüyorsan geç kalma derim. Ömür boyu mutsun bir hayat çekilmez.
10 Yorumla
+1 yılÇok dilim varmiyo ama o çocuğu aldırmak en mantıklısı 1 çocukla aile evine sigarsin ama 2. cocuk çok daha zor yazık etme kendine benim bı tanıdık var ordan biliyorum şu an çok pişman
13 Yorumla
Soran+1 yılAldırsaydıda bin pişman olacakti.
- +1 yıl
Aldırmak bir pişmanlık ömür boyu o çocuğu babasiz yarım bırakmak, işe girip masrafına ulaşmak ya da bakımını üstlenmek yetmiyomus gibi kendini fazlasıyla hirpalayip yetersiz hissetmek bin pişmanlık.. Allah hakkında hayırlısını versin
Soran+1 yılHaklısın
+1 yılçocuk aldırmanın cinayet işlemekten bir farkı yok ayrılmak yerine oturup konuşmayı dene farklı bir eve veya mahalle semtte oturmayı teklif et
12 Yorumla
Soran+1 yılO asla böyle birşeyi kabul etmez. O uzman cavusken aylarca yıllarca bekledm onu yemin ederm bir erkek geçse yanımdan karşı kaldırıma geçerdim. Onun bir yanlışını gormedm ama yalanlarını çok yakaladm ben aileme 2-4 hafta arası gelince hemen saçma sapan uygulamalar indirdi. Ben onu sevmekten başka bsey yapmadm babası beni dövmeye calsti asla olayla ilgisi olmadan eşimle aramdaki problem karısı doldrms doldurma gelmiş. Bizim için kavga etme deyip duruyorlar oysa onlar için degl onlarlk bsey olunca yüzlerine söylüyorum.
- +1 yıl
yani ayrıl boşan çocuğu da aldır derdim ama çözüm değil bunlar zaten bir çocuk daha var
Aile & Toplum konusunda 987 cevap paylaştı. Kocan anlayışsız biri demek ki. Sabretsen hasta olursun Allah korusun ince hastalık çıkar. Ailenle konuş ayrılık sondajlarına başla yoksa sen yapamazsın artık onlarla. Çaresi Kocanla birlikte Batıya göçmek
00 YorumlaBence aldırmalısın zaten Şu an iyi bi durumda değilsin sonra o çocuğun da hayatını düşün bi gün büyüyecek belki siz boşanacaksınız ya da kavga edeceksiniz bunları yasamasını görmek mutlu eder miydi seni bence aldırmalısın ve eşinle konuşmalısın bence ama şu da var annen baban sana bakacak mı 1 2 gün bakar sonra postalarlar ( kendimden biliyorum ) yardımcın olsun
05 Yorumla
Soran+1 yılPostalasalar bile kadın sığınmaya giderm çocuk biraz büyüyünce de bakıcı bulur ise girerm ne yapaym
+1 yılVebalini nasıl alıcam diye düşünüyosun ama 2. Bi çocuğu babasız büyüteceksin demek bu ve daha fazla sorumluluk. Hayatı daha başlamamış bile bu bebeğin yani burada zor bile olsa kendini düşünüp aldırmalısın. Sonrasında ayrılıp hayata bir şekilde tutunmalısın. İlerde karşına daha güzel bi erkek çıkacağına inanıyorum yolun başındasın yıpratma kendini daha bu yaşta bu kadar.
01 Yorumla
Soran+1 yılAldıramycam sanrm
Aile & Toplum konusunda 423 cevap paylaştı. Ayrıl desem problem ayrılma desem başka problem. Hayatın geri kalanında nasıl bir yol izleyeceksin ayrılırsan bunu göz önüne almak lazım. Zor günler geçiriyorsun anlıyorum ama bazen iki yanlış bir doğru etmiyor. Bunu düşünmek lazım.
00 Yorumla
+1 yılNeden böyle bir hata yaptın.. eşin ile anlaşmalı şekilde boşanabilirsin. Çocuklar içinde zor olacak ama yapacak bir şey mümkün değil gibi. Anne sağlığı için en doğrusu bu.
01 Yorumla
Soran+1 yılSence ben anlaşmalı mi bosanrm hayatımı bu denli bozan biriyle
+1 yılBüyüklerin ogutte vermiştir dinlememissindir aşk filan pembe rüyalar ama işte evlilik hele çocuk ciddi kararlar gönlüm sevsin olsun la olmuyor işte iyi tanimali
01 Yorumla
Soran+1 yılBabam ben aşık oldgm insanla evlenemedm nasl olurdu merak ediyorm sen sevdiginle evlen dedi annem ne ailesini ne onu istemedi babam anneme kızdı ama annem haklydi biz hakszdk yaşamadan göremedik. Çok iyi insanlar olarak çıktılar ailesyle karşıma bir anda prensesken kül kedisine döndüm
- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılçocuğun günahı yok işte ya kıymak zor boşanmak mantıklı
12 Yorumla- +1 yıl
@Leopar_01 hayat anneye özgürlük vermiyorsa evli kalmanın gereği yok neden mutsuz bir evlilik sürdürülsün ki sonuçta hayat yaşam zaten zor zorlu hayatı başta öğrensin belli yaştan sonra boşanmak da zor artık
Cocuk olmasa bosan dicektim cocuk var yine de bosan. Aile apartmani cokk kotudur.
10 Yorumla- Devamını Gör (110)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat