Sevgilimle Aramdaki Din Sorunları?

Bu sorunun altında yargılanmak değil yardım istiyorum lütfen bunun bilincinde olun kimseyle din tartışma derdinde değilim. 4 aylık bir ilişkim var ve çok mutluyuz sanki yıllar geçmiş gibi. İlişkimizde hiçbir sorun yok olsaydı bile her zaman halledildi şu zamana kadar. Onu ilk tanıdığımda din hakkındaki fikirlerim çok oturmamıştı. Bundan öncesinde net bir şekilde inanmıyorum demiştim kendime. Sevgilim ise dindar bi aile içinde büyüdü. Kendisi acayip dindar biri değil ama inançsız biri istemediği açıktı. Arkadaş olurdu ama sevgili olmazdı. Sevgili olduk ve zamanla kararsızlığımı belirttim bi yol istedim anlamaya çalıştım. Normalde din konusunu tekrar inanmıyorum dememek için çok fazla açmazdım. İyilik yaptığını sandı tekrardan sorgulamamı istedi beraber konuşup sorguladık. İşte bu noktada fikrim gene belli oldu. Çok denedim hayatım boyunca inanmak için çabalıyorum ama uymuyo kafama. Annemle din konusunu kendi görüşümü belli etmeden tartıştım ve neden riske atıyosun ne kaybedersin dedi. Eskiden mantıklı gelirdi çünkü korkutuyodu hayatımı riske atmak. Fikrim oturmaya başlayınca bu korku da azalmaya başladı ve annemin önerisi de geçerliliğini yitirdi. Hiçbir zaman müslüman değilsem şu dine aitim demedim veya ortaya bi var oluş fikri sunmadım. Ben sadece inanmıyorum derdim. Yok ateist yok deist hiçbir zaman bu gibi şeylere inanıyorum da demedim. Sevgilimle buluştuk dün ve kısa bi an olsa bile din konusu açıldı. O an bi cümle kurmuşum ve zoruna gitmiş. Akşamında zaten çok yorgun olduğum için uyuyakaldım. Bu günün gecesi de yani şu an saat 3.40 gibi uyandım ve uyumamıştı. Garip şeyler yazmıştı yok o saatte hava alıcam yok dalgınım falan. İyi ki uyanmışım anlatmasını istedim. Sorun inancım ve farkediyo mu bilmesem bile benim de canım yanıyo bu konularda. Öncesinde beraber konuşarak çözmeye çalıştık ama olmuyor. Ne yapmam gerek aslında hem aynı hem de bi o kadar ayrıyız. Gerçekten çözüm ayrılık mı?
Sevgilimle Aramdaki Din Sorunları?