Sevgilimin ve inandığım din ile karşı karşıya geldim ne yapmalıyım?

Sevgilimle 6 sene önce bi oyunda tanıştım. Wp grubu kurdular oyunda görevler var diye ve oyunda olmayınca gözükmüyor. Oyundakilerde nerdeyse hepsi bi aileymiş ve hepsi kız bir erkek o da ordaki kızların birinin eşiymiş. Neyse dedim instamı verdim tek sonra baktım iyi insanlar girdim wp grubuna biri bir şey derse hallederiz dediler kızlar. Sonradan işte yeni gelenler oldu bunların biri de şu an ki sevgilim. O zamanlar bana bi görev için yazmıstı aynı gruba düsmüşüz ve baktık çok iyi sohbet ediyoruz. Abi - kardeş diye başladık ve 6 ay sonra sevgili olduk. Zaten bu durum beni çok tedirgin ediyordu ben öyle sosyal medyada falan tanismaya karşıydım muhafazakar ailede büyüdüm ve uzak mesafe ilişkilerine zaten hep düşmandım. Sevgilimin ailesi de muhafazakar ve hepsi abdestli namazlı. Sandım ki sevgilim de öyle olur sadece sigara var biliyordum. Sevgilim o zamanlar 25 ben 20 yaşındaydım. Meğersem uni de içki içmişliği varmıs ve lotto ve spor idda ları oynamışlığı varmış. Kumar konusunda düşüncemi sertce ifade ettim ben yokkum eğer oynarsan dedim yok bi daha oynamam dedi. İcki uzun senelerdir içmiyorum dedi sigarayı da bırakmaya çalışıcam dedi ve gerçektende azalttı. İlk dönemlerde cumalara gittiğinde haber veriyordu ve kandillerde namaz kılıp dua ediyormuştu. Hoşuma gitti dedim bundan olur zaten öyle dedikten sonra sevgili olduk. Neyse aradan bir kac ay falan geçti ve sevgilim babasıyla kavga etmiş. Babası buna vurmuş ve evimden git demiş evde sigara içmiş diye. Gururuna yediremeyip gerçektende gitmiş ve arkadaşıyla ev tuttu. Olan o dönem başladı zaten. Arkadaşı içki içen kızlarla eğlenen dövmeli biri ama dedi ki merak etme hayatım ben yanlıs bir sey yapmam baba güven. Sevgilimle o sıralar büyük kavga ettik ve beni engelledi. 2-3 ay görüşmesdik. Her gece arkadaşıyla içmeye başlamıs ve tekel açmıslar. Dua ediyordum allahım doğru yolu bulsun diye her gün. Neyse sonra buna bi şeyler oldu barısmak için can attı baya ve barıştım sonunda. Durumları anlattı ve hiç hoşuma gitmedi. Neyse ben dualarıma devam ettim her gün. Sonunda tekel battı ve borçlar hepsi sevgilimin üstüne yapmış arkadaşı, evden de atılmışlar ev sahibiyle kavga etmiş sevgilim memlekete tatile giderken. Neyse dostlukları bitti. Sonra sevgilim toparladı ve akıllandı gibi. 2 sene rahattık. Şimdi yine hayatına girmiş bi yerden ve yine sevgilimi içkiye çekti. Hep onunla iyi olduğunda benimle kavga edip ayrılıyor. Neyse şimdi yine araları bozuktu. Borçlar kaldı (haram islerden uzaklaşıp bedelini direkt ödemesine sevindim), ailesinin evine döndü mecbur (tek o konuda içim çok rahat) ve sanırsam ickidende uzak. Sorun ama şu ben dinim ve onun arasında kalıyorum. Benim inancıma karşı yaptıkları ama çok seviyorum ve hep dua ediyorum. Annesini de çok seviyorum benim annemle aynı kafa da ve benim annemin büyük sağlık sorunu var hep dua edip annemi soruyor. şu an sevgimle kavgalıyız. Annesinin haberi yok ve bende bir şey yokmuş gibi yazışıyorum annesi yazdığında. 1 aydır küsüz. Sizce ne yapmaliyım? Hem çok özlüyorum ama aynı anda da ilerde beni de günahlara bulaştırır mı akıllanır mı tereddütdeyim. Ya o bana ya ben ona benzeyecem

Sevgilimin ve inandığım din ile karşı karşıya geldim ne yapmalıyım?