İnsanlarla konuşmak sizi de yoruyor mu?

Annemle bile konuşsam sanki dinlemiyormus, konudan konuya geçtiği için söyleyeceğimi soyleyemiyormus gibi hissediyorum. Bir de sonunda farklı bir şey var mı demez mi? Müsaade etmedin ki söyleyim.. Sonunda da yok başka bir söyleyeceğim dedim. 😂

Kalabalık bir sosyal ortama girince de herkese selam veririm ama biriyle konuşuyorum mesela başka biri sesleniyor, ya da bir işim var, naber diye sesleniyor falan. Sanırım ben yönetemiyorum bu durumu iyiyim senden naber diyip konuşmayı uzatirsa şu an işim olduğunu soylemeliydim. Sanki her kafadan ses çıkıyor gibi hissediyorum. Yoruluyorum valla.

Kimseyle sohbet etmeyince de sanki konuşmayı unutacak gibi hissediyorum. Kitap okuyorum, deneme vb içerikler yaziyorum ama biriyle sohbet ederken sanki kelimeleri doğru sıralamaya koyamayacak gibi hissediyorum ve bazen cümle kurarken zorlanıyorum. Hâlbuki yazarken ne kadar kolay geliyor... Yazmak daha yavaş bir eylem, yazarken düşünebiliyorsun da. Ama konuşurken fazla düşünme zamanın olmuyor, ondan olabilir mi? Size de oluyor mu? Psikologa mı gitmem lazım acaba?

İnsanlarla konuşmak sizi de yoruyor mu?