Ben ve Esimin aile yapilari baya farkli. Onlarda surekli ic ice görusmeler, laubali ve sınırsız konusmalar mevcut. Birde cat kapi gelip gitmeler..
ben ve esim calisiyoruz, bunun disinda haftads 4-5 kez spora falan gidiyoruz. E öyle oluncada bide ikidebir misafircilik oynamayi sevmiyotum. Kac aylik evliyim kendi ailem zit pit gelmediler, cok nadir Gelirler. Benim gitmem daha kolay olur ve sorun etmezler.
Esimin ailesiylede her hafta görusmuyorum cubku sıkıcı muhabetler, iki ortaya gulme falan olsada hep bos. Özel guzel bir sohbet yok. Hep kendi aralarinda bos bos konusmalar. Banada Sürekli zorluyolar yok konus aramiza katil, baska buyuk gelinleri var onun gibi konus ol tarzi seyler. Art niyet olmasada bana Nisan dugunde yapilan davranislarindan dolayi fazla samimi degilim.
esimin buyuk kardesleri benle esimi cagirmadilar öyle, kendi aralarinda görusuyolar o ayrida. Kayinvalidemde bi 1-2 ay önce neymis toplicakmis bi 20 kisi teyzeler cocuklar falan bana geliceklermis benden davet bekledi. Bende degmicek insanlar oldugnu bildigim icin orali olmadim, Esime söyledim sen istedigin zaman cagir ben herkese tek tek yazamam diye. Zaten vaktimde hok. Kayinvalidem zaten degisik biti, dengesiz nerde nasil davranir bilemezsin bide görumcenin etkisi altinda davranir. Onlara yapar pisirir pogaca börek hersey bize gelince yapmaz. görumve desen hep zarar gördum, yeni evliyken aylar boyu tavir yapti ufak tefek seylerden bende takmadim dik durdum. Sonra aylar sonra bakti gelmiyotum gitmiyorum bide abileri evlenicek, tekrar simdi Benle iyi olmak istiyomus gibi bi tavri var. Ama hep zarar gördugum icin dikkatliyim. Görustuhmuzdr Sürekli baski yapiyolar bana sakayla hadi konus et diye. Konusmalar degilim yerine göre ama bu durum cok yoruyor.
Öyle insanlarlada samimi olmam mumkun degil. Siz olsaniz cagirirmiydiniz?
Daha önce geldiler Hic gelmediler degil ama 1-2 kere.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Çok merak ettim sen ne iş yapıyorsun?
Sorumla ne alaka arkadasim? :)
Ona göre durumu kafamda netleştirip yorum yapacağim
Noldu sustun. Mesleğin gizli mi? Kendini kaf dağında saniyorsun. Kendi aileni az da olsa misafirliğe çagirip kocanin ailesini hiç çağırmiyorsun. Kocanin ailesini hor görüyorsun. Madem öyle niye evlendin? Senin gibi gelin düşman başına
Banka sektörundeyim. Herkes dakik yorum yapicak diye bir kanun yok?
Ayrica aileler arasi ayrim yapmadim misafirlik kpnusunda, adil davrandim. Kayinvalidem annemfen cok gelmistir..
Dusundugnuz gibi burnu havada birisi degilim, esimin ailesi öyle
Tam da düşündüğüm gibisin, yukarda yazdiklarin ortada. Senin gibi bir gelinimiz var ve abimle ailesinin bağinı kopardı. Misafir istemiyormuş falan filan. Hep bizi küçümsemeye çalışıyor. Bizim ailemiz onun ailesinden çok daha elit ama o devamli bizi küçük düşürmeye yok saymaya çalışıyor.
Sonra miras paylaşımında ayrıcalik bekliyor, diğer yeni geline niye benden çok hediye veriliyor diyor, yazlik villa yaptirdi kardeşlerin niye bir ay da siz kullanin demiyolar etmiyorlar diyo. Niye benim çocuğuma hediye alinmiyo da diğerine hediye yağdiriyolar diyo, niye falanca yeğenlerinin kolej parasini ödemişler de benimki niye devlette okuyor niye benim çocuğumu ayiriyolar diyo. Senin çocuğunla aramizda bir sevgi bağı oluştu mu acaba biz onu o bizi görmeden büyüdü. Ne sevgisi ne değeri bekliyo acaba?
Hmmm
Sizi anliyorum inan ama benim olayim baya farkli sizin yazdiklarinizdan inan. Basta nisanliyken elimden geldigi kadar ilgi sevgi vs göstermeue calistim. Hep ben annemle hafi disarda piknik yapalim falan bu tarz adimlari ben attim. Yeri geldi fazlasiyla ince oldum. Sizin gelininiz gibi yuzlerine gecip bir gun siz bana söyle böyle yaptiniz demedim. Sadece mesafeli oldum görustugumdede elimden geleni yaptim. Görumcemin kaynimin cocuklarinada aldim hediye vs ama hepsi beni yerfen yere virmaya calisti. Kinami Annemle tek basima org ettim ve buyuk bir kinaydi. Herseyde dört dörtluk oldu cok soguk ve suratsizlardi cubku yapamicaz sandilar. Hic bi sekilde yormadim kimseyi Hic biseyimle. Hep gelin arasin gelin hizmet etsin. Bugune kadar dogru duzgun ne is yaptigmi bile bilmezler. Görumcem aylar botu soguk davrandi cocugnun dogum gunu bizim tatilimize denk geldi diye bende takmadim. Simdide daha yeni bosanmis kaynim tekrar evlenicek 2 ayda tanidigi kadina askim cicimler ki yakin olsunlar benim umrumda degil. Ben bu kadar seviyeyi korudugum halde ve yuzlerine bisey demedigim halde benden kötusu yok. Yeni gelin 43 yasinda daha önce evlenmis ayrilmis baska 2 cocugu vat ve Sadece evde. Kadin herkese ilk gunden askim Canom diyen tip bende biraz daha dikkatliyim o tarz konusmalar sevmiyorum. Beni yerden yere vuruyolar sonrada kardeslik bekliyolar :)))
Ha bu arada o kaynim bize daha sözde dugun hediyesi aldi bilezik ama 10 ay gecti evleneli, daha vermedi. Bu ayip degil de ne peki? Ben onlara bir gun saygisiz davranmadim. Ha istoyolarki kendi yörelerindeki gelin onlara sacini supurge etsin onlarda beni istedigi gibi yönetsin, yok öyle dunya. Herkesin evi yolu ayri. Esimede herzaman derim ben yokkende sen git diye cunku benim ailem Esime baski yapmiyor Hic bi konuda relax insanlar
Anlattiklarindan hiç bir problem göremedim. Sana elle tutulur ne kötülük yapmışlar?
Bizim gelin de böyle, evlenene kadar canım cicim hediye falan, düğünden sonraki gün hepimize düşman kesildi. Ki biz ona görülmemiş düzeyde altin taktik, daire verdik otursunlar diye beğenmedi başka ev tuttular bunu kiraya verdiler. Hiç kirici bile davranmadik, hiç tartişmadik. O istiyo ki kocasinin ailesiyle hiç görüşmesin ama onlar ona parayi mali mülkü hediyeleri yağdırsın. Hediyeleri de yüzyüze gelmeden istiyor. Torun yeğen sevgisi göremedik görmeden büyüdü çocuk, arada sevgi bağı oluşmadi. Şimdi diğer yeğenler tabi ki daha çok sevilecek daha çok hediyeler alinacak yardimlar yapilacak. Kendi çocuğuna da kötülük etti. Ortada bir sebep de yok. Kavga tartisma yok. Istemiyo işte kocasinin ailesi uzak dursun görüşmeyelim tek isteği bu
Yok ben fazla bahsetmedim. Evlenmeden önce cok baski yaptilar, annemin evinde yasarken bile surekli her hafta görusmek istemeler ondan sonra laf sokmalar elestirilmeler. Kina ve dugunumde soguk durdular özel bir beklentimde olmadi safece insanlik namina biraz ilgi alaka ki zaten ben Hic biseyimle kimseyi yormadim. Evlendim baktim daha cok ugrasiyolar, görumve surekli kv ile gunde 13467 konusur zaten. Görustugumde ilk zamanlarda ortada bi sohbet yok, beni tanimaya bile calismadilar. Onlara köle gibi oluyum istediler kendileride Hic bisey yapmasin havasinda. Evlendim böyle gereksiz kucuk seylet icin görumce bana tavir aldi, Esimede. Esim zaten sessiz sakin kimseui kiramayan tip. Bende uzak dirdum. Evime gelmek istediler ki geldiler ilkte degildi. Görumce cvp bile vermedi. Simdide aylar sonra ki en az bi 5-6 ay oldu guya kendince samimi olmaya calisti Hic yoktan. Benle isleri oldumu kendi dugunleri, gidilicek bi yer cok samimiler sonrada iplemezler
Simdide abilerinin dugunu var diye yakin olmaya calisiyolar. Görumce kaynim kendileri yas olarak daha yakin olduklaei icin daha samimiler, kendileri hep görusur, Benle esimi asla bugune kadar bi yere davet etmediler. Ama beni suclamak kolay tabi. Annelerini kendi annem gibi sevicem ilgilenicem saniyolar ama öyle olmuyor. Herkesin bi Annesi var neticede. Kac kere disari göturdum hep ben görurucem gezdiricem kayinvalidemi. Kimse kimseui anlamiyo ve aile yapilarimiz cok farkli. Biz her konuda onlardan daha ileriyiz ki asla kucumsemedim hep nazik mutevazi davrandim, yinede 90li yillarda kalma gelin kaynana görumve yani brni kontrol etmek istiyolar
Anlattiklarin ceviz kabuğunu doldurmaz. Neden bilmiyorum Türk kadinlarinin çoğu kocayı istiyor ama kocasinin ailesini istemiyor. Devamli yoktan sorun çıkarmaya çalismalar , görüsmemeler falan.
Sen de tek iddian var bana soguk oldular diyosun. Ortada bir kötülük yok. Kocanin ailesi ile böyle olursan o evde huzur olmaz
Bilmiyorum beni ne kadar dinleesiniz, ama benden size tabsiye buyukluk sizde kalsin. Kardesinizin hatrina arada görusun. Benfe ayda en az 2-3 kere göruyorum bu yetiyo ve artiyor
Bizim o gelin abime "senin aileni istemiyorum gelmesinler evime, ben de onlara gitmem, çocuğumu da göndermem. Ben evimde misafir istemiyorum çalışıyorum vaktim yok titizim kimseyi istemiyorum dedi. Yillarca evine adim aramadık halen gitmeyiz.
Sonra bunun annesi covid oldu vefat etti. Babası felç geçirdi. Felçli babasini evine getirdi adamın altindan alınıyor. Ve kendi yapamam diye abinden rica etti abim altindan alip bakti kayinpederine. Adamin bir oğlu birsürü de kizi var onlar bakmadi.
Ve adam birkac yil sonra vefat etmis. Gelin halen bize karşı nemrut gibi. O kadar adaletsiz. Sadece kendi akrabalarini misafir ediyor. Bizim akrabalar da abimi bayramda ziyardt etmek istiyor abim kabul edemiyor adresini veremiyor. Herkes abimi kiniyor. Rezil etti abimi cümle aleme
Biz aynı şehirde bile değiliz. Bizi istemeyen o, biz değiliz. O şehirde işimiz olduğunda otelde kaliyoruz. Akrabalara belli etmemeye çalişiyotuz farkedince abimi çok kinadilar.
Kimseyi istemiyor gelin. Biz de zorlamiyoruz gitmiyoruz aramiyoruz. Bizim evimize İstanbul'a 1 kez geldi , teklifsiz apar topar geldi, el üstünde tutup misafir ettik gezdirdik 1 hafta. Arkadaşı telefonla aradı yanimizda ne konuştu biliyor musun? Tatil için gidecekleri otel 1 hafta sonra yer açiliyormuş, 1 hafta evde oturmaktansa istanbulu gezmek istemiş, görümcemgile geldik yarim pansiyon otele gelmiş gibi farzediyorum, otel müsait olunca Antalyaya geçicez" dedi. Ben şok oldum ama yine de ağzimi açip haddini bildirmedim. Misafir oldum kavga etti beni kovdu derdi kesin.
Anladim. Yok hem soguk oldular hem ilgisiz hem bana hem aileme karsi. Sonrada beni degistitmeye calistirdilat ( biz ayni yöreden gelmiyoruz esimle). Sanki eski zamanlardaki gelin kaynana tarzi bi iliski istediler. Sonra görumce surekli tavir ego vs bana kendilerine yaklastirmadilar beni anlamaya calismadilar. Hep ben Onlar icin mucadele edicem. Esim icin yuz yuze polemige veya kusluk tarzi bisey yapmadim. Ben uslubuma Saygima okadar dikkat ettigim halde nöyle yanlis anlasolmalar oldu. Kendileri gram degismiyor bende kucuk cocuk degolim neden degisiyim? Esime asla aileni istemiyorum geomesin demedim dememde. Cubku esimi cok seviyorum. Ama ekstra insiyatif alip kendimden vermiyorum
Onlar gibi. Daha yeni 2-3 hafta boyu ölu gibi bi hastaöik gecirdim. Bildikleri halde gecmis olsun bile diyemediker. Kayinvalidem sutekli kaynim görumceme pogaca börek hetseyi doldurur, bize gelinge Hic birsey vermez. Cani sagolsun o degil. Ama bu kadar gözede sokulmaz
Abinize gelince sadece abinizle muhattap olun konusin. Bu sizin icin en iyisidir. Gelinide umursamayin. Böylesi daha iyi sizin icin madem o derece dusman size
Samimiyet oluşturmak lazim başta. Araya soğukluk girmesine müsade etmiycektin, bazi şeyleri görmezden gelip hoşgörecektin. Mesela bizim gelin bu saatten sonra ne yapsa yaranamaz. Bitti yani. Diyemez ki yeni geline şu jesti yaptilar bize hiç yok diyemez. Hakki yok yani.
Haklisiniz ama dedigim gibi görumcemin cok hareketleri oldu dugun kina ve sonrasi oyuzden Onlarin istedigi gibi cicili bicili iliski istemedim bu saate sonra hic istemem. Dozunda mesafeli ztn öyle telefonlasma msjladma gibi iliskimiz yok anca kayinvalidedr görursem biraz konusyirum okadar. Herkese herseue bu kadar mudshrle etmeyen ve kiskanv biti olmasa farkli olurdu ama kafa yapilarimiz coooook ayri cok cahil. Yinede ben cok guzelim havaliyim havalarinda, benden 12 yas buyuk 4 cocuklu🤣
Sen bilirsin tabi ama aile bağlarini bu kadar küçümsemeyin. Kocan da mutsuz olur , seni de mutsuz eder
Kesinlikle haklisiniz size katiliyorum. Onlarda önemli önemli diyo ve normal de cabuk heekesle anlasirim zaten ama icimden isinamiyorum iste yaptiklari geliyor aklima deger vermedilleri vs. Uinede elimden geldugu kadar iyi olmaya calisiyotum görusunce. Sınır bilmiyolar sorun bu, ve esim cok sessiz oldygu icin bana cok is dusuyor gibi oluyor buda beni yoruyor. Ama zaten Kayinvalide disunda bi ortamda görusmedigmiz icin idare ediyorum. Evlilik idare olayi.
Bu arada gelininizle ilgili bi kisim yorumu görmemisim sonradan gördum. Ben tanimadifim halde ve bi gelin olarak sok oldum. Inanin asla o tavirlarda olmadim hep kibar oldum. Gelininiz cok saygisiz ve kibirli birine benziuor. Siz Yine iyi idare etmissiniz. O tarz bi insan zaten mitlu olamaz. Siz Hic umursamayin. Bide ustune ilgi alaka bekliyor cok tuhaf. Sizin tek yapabilicegniz saddce azda olsa safece abinizle konusup görusmeniz gelininizide yok saymaniz
Iyyyy hyr
Evlimisinde iyy dedin arkadas? :)
Bekarim ama sen düsün olmayan kocanin ailesinden nefret ediyom 🤮🤮🤢🤢
Bende öyleydim. Ön yargili olmayim dedim ama oyuzden herzaman bir sınır en guzeli oluyor, korkma
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!