Hani, hepimizin insanları sevindirmek dışında hiçbir menfaati olmasa. Tabi başkaları da örnek alsa. İnsanlar menfaatleri için, gücü yettiğini ezmese ne güzel olur...

Hani, hepimizin insanları sevindirmek dışında hiçbir menfaati olmasa. Tabi başkaları da örnek alsa. İnsanlar menfaatleri için, gücü yettiğini ezmese ne güzel olur...
Mümkün değil kimseye güvenmek. Herkes birbirinin her sözünde her iyiliğinde alt metinler, asıl niyetler arıyor. En azından çok nadir dostluklar veya aşkta menfaatsiz olabilmek yine de mümkün bence fakat bu inancı taşımak da taşıyana rastlamak ta herkese nasip olmuyor bu zamanda bu da bir gerçek 🍀🗝️
Böyle bir şey kesinlikle mümkün değil ki aslında hepimiz menfaat üzerine yaşıyoruz dünyaya geliş şeklimiz böyle menfaat üzerine bak dünyaya geliyorsun bir anne babadan dünyaya geliyorsun e anne baba sana bakmak zorunda çünkü seni doğurmuş e seni doğurduğu için sana bakmak zorunda Bu bir menfaat, sonra anne baba seni dünyaya getirdiği için sana bir şeyler sağlamak zorunda evlilik iş ve benzeri şeyler ama bu sonuçta sen diyorsun ki ben o aileden dünyaya geldim bana bakmak zorunda Bu da bir menfaat, sonra evleniyorsun niye evleniyorsun annen babam öldükten sonra yalnız kalmamak ondan sonra cinsel ihtiyaçlarını gidermek ondan sonra ne bileyim bir hayat arkadaşı olsun yemeğimi yapsın çamaşırımı yıkasın e bu da bir menfaat evlenen kadın da rahat bir kocam olsun ondan sonra iyi parası olsun bana iyi geçim sağ olasın bunu istiyor Bu da bir menfaat yani hayatta her şeyi bir menfaat menfaatsiz hiçbir şey yok.
Elbette vardır gadası.
teşekkür ederim
Bunun için herkesin kendine çeki düzen vermesi gerekiyor. Menfaat beklemeyecek hale gelince menfaat bekletecek işte kalmamış oluyor otomatikman.
Kesinlikle haklısınız.
Teşekkür ederim
Rica ederim 😊
Cevap
6Cevap
Bence mümkün ama günümüzde bu tür insanlar pek yok kalmadı
Maalesef öyle kardeşim.
Vardır ama azınlıktadır ama sorunda okuduğum hayat şekli, birazda toz pembe bir hayat şekli yok çünkü öyle bir hayat şekli.
Ben tam da böyle bir insanım çok şükür, çünkü maneviyatçi bir kişiliğe sahibim ruhumu başkalarının mutluluğundan besliyorum
Teşekkür ederim 🙏
Gerek ekonomik gerek sosyal gerekse duygusal olarak beklenti içerisine giriyor insan mutlaka.
Zor.
Güzel olur ama para merkezli bir ekonomide bu mümkün değil. Bence insanları insan olmanın odağından uzaklaştırdılar.
İşlerimiz robot gibi zaten. Ben sadece bizim departman öyle sanıyordum. Fraud departmanindan biriyle tanışmıştım gittiğim etkinlikte, o da robot gibiyiz diyor..
Gerçekten yaratıcılığa dayalı bir iş yapan insanlar daha şanslı. Yazılım ve tasarım da bana biraz yaratıcılığa dayalı gibi geliyor. Ama belki onlar da robot gibi olduğunu düşünüyorlardır..
Menfaatin her yanımızı sardığı bu dönemde kendimizi koruyup çoğunluğa katılmazsak gayet tabi mümkün.
Tabi orası öyle ama yanında kendin gibi insanlar varken bu zor olmaz. Bence asıl mesele herkesin menfaat koktuğu bir yerde kendin kalabilmek. Yoksa herkes kendi çizgisinde yaşar gül gibi de geçinip gider.
Abi bir elin parmakları kadar az. O kadar yani
Elbette hayat dediğin nedirki elbet hepimiz bir gün öleceğiz önemli olan bence yardımlaşma paylaşma birlik beraberlik sıcak ortam
👍
Herkes çıkarcı ve bencil
bu zamanda zor be
ben oyleyim
Mümkün
Mümkün bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?