Mümkündür, doymasını bilene. Herkes elindekilerle mutlu olmayı başaramaz. Sahip olduklarından hep daha fazlasına sahip olmayı isterler. Kim istemez ki zaten. Gönül ister ki en iyilerine sahip olalım, en iyi yerlere gelelim ama bu mümkün olmuyor işte.
Mümkündür ama bunun yapı ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Bir insan aç gözlü ise ne yaparsak yapalım o kişiyi doygun bir birey haline getiremeyiz yine fazlasını ister hep fazlasını. Öyle insanlar gördüm ki malı mülkü dolu parası var ama hala para kazanmak çok kazanmak için uğraşıyor, televizyonda bile tonlarca var böyleleri. İnsanoğlu genel olarak açgözlü yetinmek kötü algılanıyor nedense, elindekilerin kıymetini bilmeden hep çok fazlasını talep etmek makul geliyor bazılarına ama bence insan nerede duracağını bilmeli. Bir kere geldik dünyaya tamam geçinmek için para şart ama belli bir seviyeden sonra açgözlü birine dönüşmemek için kendimizi rölantiye almamız gerekir diye düşünüyorum.
Mümkün elbette. Zaten mal mülk çok fazla olduğu zaman, onları çoğaltmak isteyerek farklı bir yola adım atıyorsun 1. aşama olarak. 2. aşamada da daha fazla ilgi ve yoğunluğun başlayınca kapasitenin buna izin vermediği, bu işin sende stres yarattığı, çok fazla ilginin de sosyal hayatını yok ettiğini anlayarak çekiliyorsun. YETER BU KADARI diyorsun..
Daha iyisi daha fazlası daha güzeli bunlar hep hırs, ta ki o daha iyi sandığın şeyin aslında eskisi ile kıyaslanmayacak kadar değersiz olduğunu anlayınca Ama işte o zamanda iş işten geçmiş oluyor