Babam benimle barışmak istiyor?

Biraz uzun ama çok akıcı bir şekilde anlattım lütfen okuyun.

Babam ben doğdum doğalı benden hiç haz etmedi. Hem psikolojik hem fiziksel şiddet uyguladı. Dövdü, okuldan almakla tehdit etti, gözlerimin önünde anneme şiddet uyguladı, bana düşmana bile söylenmeyecek laflar etti. Beni yeğenlerinden kayırdı. Ne maddi ne manevi şekilde yanımda olmadı.

Hep söylerim, okuldaki öğretmenim, aile doktorum bile ondan daha çok babalık yaptı. Ne sevgi gösterdi, ne şefkat, ağızından bir kere güzel bir laf çıkmadı. 6 kardeşiz abilerim ve ablalarım da ondan çok çekti. Kardeşlerim olsun, annem olsun, eski eşi olsun, herkes eskiden babamın peşinden koşardı. Şimdi kimsenin umrunda değil. Herkesi kendinden öyle bir soğuttu ki…

Ben de artık 18 yaşına geldim. Bunca zaman babam beni sevsin diye namazlarımda dua ederdim. Artık umrumda değil. Babasız büyümeyi kabul ettim. Bu zamana kadar bana babalık yapmadı bu saatten sonra yapsa kaç yazar?

Onunla 2 senedir kadınlığıma laf ettiği için konuşmuyorum. Bardağı taşıran son damlaydı. Eskiden küssek bile hatalı olsam da olmasam da gider ben elini öper özür dilerdim. Ama artık umrumda bile değil. Gözümde bir çaput kadar değeri kalmadı. Ondan öyle bir soğudum ki yaptığı her şey gözüme batıyor.

İki gün önce annemle tartıştığı için annem ona yemek yapmadı. Kendisi kalkıp makarna yaptı onu da yaktı. Ben de haline acıyıp gidip yemek yaptım ona. Onunla barışmak istediğimi falan düşünse heralde benimle konuşmaya başladı. Ben açıkça onunla konuşmak istemediğimi söyledim. Bunu söylerken bile ondan tiksindim. Bugün de masama para bıraktı. Almadım. Onun tek bir kuruşunu bile istemiyorum. Çok garip gelebilir ama vallahi elimde değil. Hani böyle şeylere alışık olmadığım için yaptığı güzel şeylerden acayip tiksiniyorum. Bu duyguyu nasıl ifade edebilirim onu bile bilmiyorum. Acayip soğudum ondan. Durmadan iyi davranmaya başlıyor midem bulanıyor hareketlerinden. Anlayan varsa akıl versin ne yapacağım?

Babam benimle barışmak istiyor?