Din düşmanı veya Arap diline düşman değilim ama neden Kur'an kurslarında kuran neden Türkçe değilde arapça öğretiliyor önemli olan kuranı anlamak değilmi ve çoğu kişide kuran arapca olduğu için anlamıyor Türkçe olsa herkes anlar ve daha iyi bigilenir
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 561 cevap paylaştı. Çünkü amaç öğretmek değil. Kuran kursları cehalet yuvaları pislik yuvaları olduğu için. Amaçları kesinlikle islam için bir şeyler yapmak veya eğitmek değil. Çocuğunu o yerlere verebilecek kafadaki insanlar çocuk yapmasın. En karşıt olduğum insan tipi. İnsan dini eğitimini çocuğuna kendi de verebilir. Kuran kursuna verilen bir çocuğun bir birey olarak da sağlıklı kalması imkansız hele uzun vade de gitmişse. Birkaç ay gidip bırakanlar gene kurtarır da.
Sen küçücük çocukları ver yatılı anne babasını haftada bir görsün, camdan bakmak yasak olsun, dini olarak yaptığı her şeyi zorunluluktan yapsın, tanımadığı insanlarla hapis hayatı yaşasın ondan sonra da aileler iyi bir şey yaptığını sansın. Nasıl geceleri uyuyabiliyorlar ben hayret ediyorum. Bu nasıl bir beyinsizliktir? Bu nasıl bir vicdandır? 4 yaşında çocukları bile veren var. Oralarda olan sapkınlıkları ve tacizleri söylemeye gerek yok zaten.
Zaten islamda bir şeyleri hayatın içerisinde uygulayabilmek veya kaçınabilmektir mesele. Bir yere tıkılmış bir insanın yaptığı ibadetin de kaçınmak zorunda olduğu günahın da çok bi manası olmadığı düşüncesindeyim.
Ben inançlı bir insanım ama kuran kurslarının islamla alakası yok. Denetlemeyi falan da geçtim direkt kapatılsın.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılKur'an anlaşılmasın, bilinmesin diye. Çünkü Kur'an da yazanlar anlaşılırsa, herkes tarafından bilinirse siyasal islamcı kafirler, din üzerinden çıkar elde edemezler, insanları din ile kandıramazlar
10 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 827 cevap paylaştı. Araplara aşık bir çoğunluk olduğu için, sürekli hacı hocalara mecbur bırakmak için, cemaat ve tarikatları güçlendirmek için, çocukların beyinlerini erkenden yıkamak için, çok zaman harcayıp hiçbir şey anlamamaları için, gerçek çelişkileri ve yüzlerce hatayı fark etmemeleri için, kendilerine mecbur bırakmak ve itaate zorlamak için, yazılanlardan çok kendi anladıkları gibi aktarabilmek için, Arapları ve Arapçayı kutsallaştırabilmek için, Türkçeye ve Türkiye Cumhuriyetine hatta Laikliğe düşman oldukları için ve bu böyle uzar gider. Tamamen boş iş yani anlayacağınız. Görmek isteyen açar istediği mealden okur görür, tüm dünya klasikleri ve ünlü yazarların eserleri sanki bizim dilimizde yazıldı, alayı çeviri zaten herhangi bir fark yok. Bunlar büyülü bir anlam yüklüyorlar, bu dili bilmeden asla tam anlayamazsın duygusunu aşılıyorlar ve öğrenince tam olarak anlayacağını düşünüyor okuyan kişi. Sonra ana dili Arapça olanlar bile orada dövün diyor dediğinde çat pat Arapça öğrendi diye yooo öyle demek istemiyooo diyebiliyor, Arapların kendi diline reddiye yapabiliyorlar o kadar da dengesizler bazıları.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü o zaman bu İslamcı taifenin yaratmaya çalıştığı mistisizm çözülür, hatta din öğretileri tartışılmak zorunda kalınır.
Cumhuriyetten önce hutbeler de Arapça idi.Ne oluyor mesela ezan Türkçe okununca? Hiçbir şey, bunlar Arap milliyetçiliği yaptıkları, olay din veya inanç olmadığı için Arapça da kutsal oluyor
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
6Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılHayır geleneksel İslam anlayışına göre anlamak önemli değil onlar için tekrar etmek önemli. Kur'an onlar için sihir gibi büyü gibi bir şey. Allah'ın Müslümanlara öğrettiği ve onları bufflayan (Güçlendiren) bir ritüel.
Eğer Türkçe yani latin (La-din yani dinsiz) alfabesine geçerse anlamı kayar, bir türlü gerçek anlamını veremez falan. (Evet bazı ifadeler dillere has olabilir ama mesajın özünü her türlü çevirirsin)
Bizim din hocaları ne yapar yoksa? Onlara kim aptalca sorular soracak? Bu ne gibi biliyor musun? Eczacının birisi kendine reçeteyle gelen bir hastaya ilaç vermek yerine ona reçeteyi tekrar tekrar okuduğunda iyileşeceği şeklinde kandırması gibi.
O adam reçetede yazanı anlamıyor ve eczanenin ortasında ilaç isimlerini okuyor. Eczacı da ilaçların parasını alıyor ve ilaçları vermeyerek kâr ediyor. Oysa amca bir uyansa olaya ortada ne kadar büyük bir dolandırıcılık olduğunun farkına varır.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılKanks kuran okumak ve namaz kılmak gibi şeyler dini rituellerdir. Arap dili olarak bakmamak gerekir Allah ın dinine inanıyorsan o bmlgeye geldiği için oraya indirildi. Japonyaya indirilseydi japonca olurdu bu seferde japonca okumak zorunda kalırdık. Senelerce senin gibi düşünüp iyice irdeledim. Mesela büyücüye gidiyorsun hangi büyüyü yapıyorsa o dili konusuyor. Çünkü ritueller aslına uygun olmalı.
045 Yorumla- +1 yıl
o bolgeye indirildiyse o bolgenin dini olarak kalsın sadece
- +1 yıl
Demek ki hiçbir gerçek anlamı ya da mantığı yok, sadece ritüel
Ettiğin duanın anlamını bilmene bile gerek yok
Büyücü dediğin şey dolandırıcı, sana abuk subu kdillerde büyü yapacak ki bir mik yapıyormuş gibi görünecek. - +1 yıl
@eyşantezcanatay Ateistlik baltık ülkelerinde ortaya çıktı orada mı kaldı? Ya da laikli fransa da ortaya çıktı orada mı kaldı? Parayı lidyalılar buldu o bölgede mi kaldı? Dini cevaplamıyorum sadece ne kadar mantıksız ve boş yazdığını cevaplıyorum kanks.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Mantıksız. Ben kuranın Türkçesini bilmeden okumanın mantığına inanmıyorum. Türkçesini hayatı boyunca öğrenmeden ömrü boyu okuyup ölen kişinin sevabını bilmem ama kuran öğretilerini bilmemesini saçma buluyorum. Türkçesini okursun öğrenirsin. Rituelini ana dilinde yaparsın. Büyü bir örnek onu alıp hayatın istediğin yerine uygulayabilirsin. Yemek yerken nasıl yapıldığını hangi ateştene piştiğini falan bilsende bilmesende karnını doyuruyorsun. Bu da öyle manevi bir duygu anlamını bilmese de kişi manen rahatlık hisseder. Türkçe de olsa japonca da olsa. J rock dinlerim Anlamını bilmesemde eşlik etmek hoşuma gidiyor ya da keyif veriyor. Nickinin anlamını bilmesende seversin. O kişinin tüm hayatını bilmesende yine seversin. Sana verdiği duygu önemli çünkü. Farklı yerlere çekmeye gerek yok bence.
- +1 yıl
Yahu sana ne, öğrenir öğrenmez. Sen diyorsun ki ritüeldir önemli olan, anlamı gereksizdir
İnsanlar niye yabancı bir dilde bunu yapmak zorunda kalsın? Cem TV vardı eskiden, onda Alevilerin cemleri yayınlanırdı, adamlar takır takır Türkçe dua ediyorlar, Eyvallah, Lailaheillallah gibi Arapça'dan başka dilde anlamsızlaşan keliemeleri koruyorlar sadece
Bir şey olduğu da yok yok manen rahatlık, yok yemek yaparken de bilmene gerek yok
Arapça'nın ne özelliği var sorusuna verecek bir cevabınız yok - +1 yıl
İstediğin kadar kuran oku sen okduğun Kur'an'ın anlamını bilmediğin zaman sana ne faydası var kuran insanlar okusun ders çıkarsın bu bilgileri öğrensin yanlışı doğruyu yanlışı ayırt etsin diye inmedimi peki kuranı arapça okuyup bu kıymetli bilgileri anlamanı bilmeyince ne faydası var Kuran'da arapça kutsal dil yazıyorum?
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Arapçanın bir özelliği yok. Arapça kutsal falan değil. Yaklaşımınız çok sığ. Anlamaya çalışmak istemiyorsanız anlattıklarımın bir önemi yok. Açık kafa ile bakıyorsan sana sebebini söylüyorum ikna olursun olmazsın sana kalmış. Zaten kuran arapçasını kullanan ve kuran okuyan hiçbir ülke yardımsız anlayamıyor. Bunu bile bilmiyorsunuz. Sadece muhalif olarak konusmak istiyorsanız benden bu kadar. Saygılarımla iyi günler diliyorum.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok bu sitede senin kadar haklı birini gormedim
- +1 yıl
Söylediğin sebebin hiçbir mantığı yok, iki saattir geveliyorsun. Arapça'nın temeli Kuran, hiçkimse Kuran'daki Arapça ile konuşmadığı için Suudiler ve körfez ülkeleri dışında kimse direkt algılayamıyor
Düşün artık o kadar standize edilmiş, anlamı için değil sadece dini örgütlenmenin geleneği olsun diye tatbik ediliyor ki Arap çok insan tanıyorum, Kuran'ı okuyup anlıyorlar, yalan söyleme.
Sadece oradaki gibi konuşmuyorlar, birbirileriyle anlaşmak için Kuran Arapçası kullanıyorlar ulan! İşiniz gücünüz palavra - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok BOMBOŞ konusuyorsun kanks. eyşan gibileri kandır anca. Google elinizin altında yaz bakalım kim anlıyor. Azerbaycanlılar Türkçe konusuyor sence kaç kişi anlayabilir bu Türkçeyi? Yarım yamalak bilgilerle konusuyorsun. Zaten saldırma amacı taşıyor yazdıkların sataşmalar falan. Ben düz sade bilgi yazıyorum madem ilgileniyorsun yazdıklarımı araştır doğrumu değil mi gör bu kadar basit. İşiniz gücünüz diyorsun bak o kadar ezbersin ki ben müslimanmıyım teistmiyim Hristiyanmıyım onu bile bilmiyorsun. Bu bile boş konustugunu ezber yaptığının kanıtı. Görmek isteyen görür sen şimdi git ezgiye yaz :D o inanıyor ona göre zekisin kanks.
- +1 yıl
Ben anlıyorum, Azerbaycanlıları anlayamayan insan zaten Türkçe bilmiyordur
Bilgi yazmıyorsun Arapçı apolojetifliği yapıyorsun
Bu arada Ezgi kim farketmedim sen söyleyince gördüm, kızda gözü kalan da sensin
Hala bir gerekçe sunmadın bu arada, hala niye Türkçe yerine Arapça dua okunmalı sorusuna verdiğin bir cevap yok
Bir de diyor ki ''Sade bilgi yazıyorum''
Ha bu rada sen Azerbaycan Türkçesini anlamıyorsan senlik bir durum yok, Türkçen zayıf olduğundan nasılsa Türkçe'de de anlamayacağını düşünüyorsun demek ki - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Yavru ceylanım. Rusçam , ingilizcem, özbekçem, azericem, kürtçem 300-400 kelime japocam bi 300-400 de italyancam var. Türkmenistan Türkçesini de yarım yamalak anlıyorum. Demogoji yapıyorsun. Dünya senden ibaret değil. Azerbaycanlı birisinin konusmasını bu ülkenin %80 ni tam anlamaz. Kısadan hisse yazıyorum zekanın anlayabilecek seviyede olduğunu düşünüyorum. Sen beni hatırlamadın da ben seni hatırladım bu yüzden.(laf sokma değil) Türkçesini bile okuyup ne olduğunu anlayamayan bir kesimden bahsediyoruz. İlkokulda TÜrkçe dersi gördün demi. Türkçe okuduğun metin hakkında hergün ev ödevi vermediler mi sana. Bu yazıda ne demek istiyor vesaire ya da okuduğunu anlama dersi görmedin mi hiç? Cidden demogoji yapıyorsun. Azeri birisini jest ve mimik yardımıyla anlarsın. O da 100 de 100 değil. Özbek ve türkmenin Türkçesini %30 anlamazsın. Kuran arapçasını birebir konusan bir ülke yok. Bu bahsettiğim minimalde anlayan arap ülkeler var. Çok sade bir cevap verdim. Bunlar o dinin rituelleridir. Hristiyan kutsanırken hangi ülkede olursa olsun papazın kullandığı latincedir. Burada da durum böyle. Ulan yüzüklerin efendisini izlediğinizde hepiniz mest oluyorsunuz elf duası elfçe yapılınca. Burada da durum aynı. Bunun cevabı budur. Arapçanın bir kutsallığı yoktur. Ayrıca kuranın Türkçe anlamını bilmeden arapça okumanında yalnış olduğumu yazdım. Sen tam olarak neyin cevabını istiyorsun? Bunların hepsini yazdım zaten hala cevap veremiyorsun diyorsun.
- +1 yıl
Kızda da gözüm kalmadı acıyorum kendi kafasındaki şeyleri birisi söylediğinde sorgusuz sualsiz o kişiyi yanına çekenlere o yüzden yazdım. Yanımdan bile geçemez kanks. Burada senlik yok ona laf sokuyorum zaten.
- +1 yıl
Senin ben yalanını zikiyim diyor geçiyorum.
Bu arada bana filoloji hakkında ahkam kesmeye de çalışıyor, halbuki hemi de başka memlekette dilbilim mezunu olmuş adamım ben.
Neyse ben senin yönteminle cevap vereyim
''Ben sarih biçimde her şeyi anlattım, sen anlamak istmeiyorsun, sen bir şey bilmiyorsun, ben sana işin tırı vırısından bahsediyorum, sen hiç mi okumadın ha, hiç mi mal mal şeyler ezberleyip onları sıralı biçimde arka arkaya dizerek bir mik biliyormuş numarası yapmayı öğrenmedin?''
Ayrıca bir yalanını daha zikeyim senin, Hıristiyanlığın hangi formunda Latince kullanılıyor? Katolisizm, Hıristiyan dünya bunun yüzünden yüzyıllarca birbirini kesmedi mi lan? Ortodokslar anadilinde ibadet etmiyor mu? Protestanlar Almanca, İngilizce, Flemenkçe ibadet etmiyor mu?
Her şeyin eksik, kulaktan dolma zırva
Adam sadece haksız olduğunu kabul etmemek için iki saat mügalata yazıyor
İçimden bir ses birisi kendisine ''Hadi lan'' diyene hak verdi diye hıncından bu kadar uzatıyor diyor da neyse - +1 yıl
Bir de diyor ki 300 kelime Japoncam var
Böyle bir dil öğrenme formu var mı? Tabii yok mk orta seviye İngilizce biliyorum palavracıları gibi ''biliyor muyum biliyorum'' - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Hala boş yapıyorsun kanks. Zaten hristiyanlık o yüzden bozulmuş bir din. Bu yüzden hangisini sayıyorsan say ister alman ister rus ister italyan hepsi latince kutsama yapar bu yüzden bu olayı örnek verdim. Cahiliyetin bana pes dedirtiyor. Bunu sadece ben demiyorum ortodoks katoliklere sor. Kendileri bile 6-7- çeşit incil mi olurmuş diyor o yüzden dindar değiller. Söylediğim hiç bir şeye cevabın yok ( bende senin tarzınla cevap veriyorum.) Ortada bir soru var birden fazla da cevap var. Mubalağa eden sensin. Sadece ilk yazdığım şeyler zaten cevap ama mal olduğun için açıklama yapmadan anlamıyorsun. Gerçi açıklama ve örnekleri de kabul etmiyorsun. Sen ya da ben karar kılıcı merci değiliz bunu da anlamıyorsun. Çünkü sana göre sen haklısın. Ben ise cevap olarak yazdığım şeyleri araştırmanı tavsiye ettim. Sorun yok kanks bu zeka ile birilerini domine edebilirsin başarılıda olursun. Bana sökmez. Söylediğin her şeyi çürüttüğüm için farklı farklı şeyler yazıyorsun. Olsun böyle devam. Dhaa cevap falan yok sana duvarla konusuyor gibiyim çünkü.
- +1 yıl
''u yüzden hangisini sayıyorsan say ister alman ister rus ister italyan hepsi latince kutsama yapar bu yüzden bu olayı örnek verdim. ''
Lan öyle bir şey yok mk! Yok
Bir kere Ruslar pravoslavyan diye geçer, Kilise Slavcası dışında ayrı bir dil kullanmalazlar, Ortodoksluğa bağlı olmalarına rağmen dahi Yunanca kullanmazlar
Ve Ortodokslar da Latince falan kullanmaz Doğu Roma'nın dili Yunanca'dır.
Ortokoks Katolik diye bir şey mi var?
6-7 çeşit İncili mi olurmuş diyorlarmış bu herif hayatında bir tane ciddi Hıristiyanla oturup iki bira içtiyse ben de Johnny Silverman olayım.
İncil'in 6-7 ayrı formu yok sayın cahil grizekalı! İncil zaten toplama bir kitap, içerisinde gospeller, Eski Ahit'ten bölümler, Elçilerin İşleri diye yazılmış notlar vesaireden toplama bir metin var.
Ben bana göre haklı değilim, ben objektif olarak haklıyım, sen nasılsa bir şey bilmiyorumdur diye yarım yamalak bir şeyleri geveleyerek laf kalabalığına getirme peşindesin
Verdiğin her açıklama ya düz yanlış, ya da olayı bağlamından koparan çarpıtma - +1 yıl
Bu arada haberin olsun, Hıristiyanlğın ortaya çıktığı yüzyılın ciddi bir kısmında, ortada İncil yoktu. Hırstiyanlığın kutsal kitabını Anadolu'da, Halep dolaylarında falan yazmaya başladılar
İlk Mark'ın gospeli İsa'yı Romalılara tanıtmak için yazıldı mesela. İsa öldükten bilmem kaç sene sonra
Hıristiyanlık üzerinden zırvalayacaksan, bari bu dinin tarihsel yapısını öğren. Hıristiyan adam demiş ki 6-7 ayrı İncil mi olurmuş o yüzdne dindar değillermiş
He evet çok mantıklı mk - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Objektif olan verilen bilgiyi araştırır bakar. Siz zaten şöyesiniz buna cevabınız yok demez. O yüzden boş yapma kardeşim. Benim Ortodoks ve katolik onu geçik kız arkadaşım oldu. Totalde 10 seneyi geçik takıldık. 1 sene Gürcistan ve 7 ay Rusya da kaldım. Avrupa da atina paris londra ya defalarca gittim. Ortodoks dediğin mezhep zaten bozulmuş katoliklik yani vatikana karşı kuruldu. Sen hayatında Rusya ya gidip yaşadın ya da hiç bu konuları konusacak arkadaşlar edindin mi? Her şey kitapta okuduğunuz gibi mi sanıyorsun :) Gittiğim kaldığım yerlerde bu muhabbetleri yüzlerce insanla yaptım zaten. Konular genelde benden değil karşı taraftan açıldığı için girildi bu muhabbetlere. Her neyse sen hala kendi acizliğini haklı çıkarmaya devam et. Her attığın mesajda kendini haksız çıkarıyorsun. Sakin kafayla durup yazdıklarını okuyunca anlarsın nerede ne tezatlıklar var görürsün inanıyorum bu kadar zekan var.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Bak kafan bu kadar çalısıyor halbu ki onu da önceki yazılarımda açıkça yazdım. Gördün mü demek ki insanlar Türkçe bildiklerini ve ileri eğitimli olduklarını zannetmesine rağmen okuduğunu anlama kapasitesine erişmemiş oluyor. Bu bir örnektir dedim. Sen örneklere mi takılacan ana fikri mi alacan ulan işin gücün yalahn dumen tamam ya ym en haklı sensin. Hep sensin tamam yeter ki kes sesini artık.
- +1 yıl
Bavul gibi gezmiş, hiç öğrenmemişsin, bana anlatma boşuna 10 yıl yaşadım bir slav ülkesinde, Almanya'ya falan gittim oralarda iki dolaştı, üç beş kişiyle yamuk yabancı diliyle yatıp kalktı diye bu konularda bir şey biliyorum sanıyor. Benim 25 sene Almanya'da yaşayıp Almanca bilmeyen tanıdığmı, 12 sene Ukrayna'da kalıp adam akıllı Rusça konuşamayan ve bir sürü kadınla ilişkisi olmuş tanıdığım da var
Sen de o gruba dahilsin işte
Çırpındıkça batıyorsun aga, ben sana neyi niye yanlış bildiğini anlatıyorum zaten, bunlara verdiğin cevap ''Ben Katoliklerle sevgili oldum''
Sanırsın doktriner tartışmalar yürütüp teolojik discussion gruplarına katıldı
Böyle kasıntı olma, Nogayların eşekleri de bir sürü ülke gezebiliyor ama bu kendilerini coğrafya alimi yapmıyor, onun gibi düşün
Git bu konuları adam gibi oku, dolaşarak öğrenilecek hususlar değil bunlar - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Dayanamadım yine kendini gt etmişsin. Dışarıdan bakılınca ne kadar saçmaladığını görmen için bir kez daha yazıyorum. Rusya da yaşadım Rusçam var. Diyorum ya beni, kendi dar dünyanda ki cahillerle aynı kefeye koyduğun ve dünyayı da kendi etrafın zannettiğin için boşsun kardeşim. Oralardan kız arkadaşlarım olduğu için sayın çok eğitimli cahil kardeşim ben oralara gidip gelmek zorunda kaldım. Yaşadım. Senin bahsettiğin Türkler gibi Türk ailelerin içine girip yaşamadım. Cahilsin ya bilmezsin açıklıyım. Kız arkadaşlarımın evlerinde ya ailelerin evlerinde ya da arkadaşlarının evlerinde kaldığım için konuya hakimim. Sen cahillerle dolu çevrende az sivrilmişsin. Ama hayatı buna göre yorumlama olur mu güzel kardeşim.
- +1 yıl
On senesini Rusça konuşarak geçirmiş insana diyor bunları. Да иди на хуй, мраз же бля
Если же ты сделал больше чем гулять в России как кочевичный козел, я же буду осознать что я на самом деле ямчы всего Сибирии
Bu arada Rusya'da Rusların arasında yaşayınca Hıristiyanlığa hakim olmuyorsun kafasını ziktiğimin cahil embesili
Çünkü dini olgular, insanlara sorularak değil okuyup araştırılarak öğrenilir. Rusların çoğunun din hakkında bilgisi zaten sınırlı, bir bok bildikleri yok iki üç ritüel dışında ki çoğu inanmıyor bile zaten bunlara
Adam ısrarla kolpalık yapıyor
Раскажи мне какой же вера Российская народа болшенство поверить, как отвечают на "Христос Воскрес" в пасхе
Я бы паболтал про моё Итальянскую казановсту когда читал моих ответы но же ты неверно на Турецком тоже не имеещ читать. Вроде. ты умеешь кое что другово чем пиздить, ха? - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Boş yapmaya devam et kanks. İş yeri bilgisayarı Rusça klavyem yok da benim de italyan rositam vardı. Ayrıca Rus ortodokslar gayet dinine bağlıdır. Yeni kuşaktan bahsediyorsan sanki müslimanı dini inancını çok biliyor. Dünyanın her yerinde yeni nesil aynı. Hayatımda hiç aklı zkşte olmadım. Yine kendi küçük dünyan gibi sanıyorsun dünyayı. Ve ayrıca sormadığın hiç bir şeye cevap vermedim. Rusça mı sorgulayan sen olduğun için cahilcim o yüzden bildiğimi belirttim. Ayrıca Rusça bilgim çeviri kullanarak yazdığını anlayacak kadar da var merak etme. Yesli bı u menya bıla ruskaya klavıyatura ya bı napical tebe vı ruskiy bukvami tı durak çelovek. i ya vozvrashayu tebe proklyatiya v polnom ob"yeme.. Sanki sana rusça bilmediğin iddia etmişim gibi bana kanıtlamaya çalışman da manidar. Sen bana bilmediğimi itham ettin ben sana değil :D
- +1 yıl
Rus ortodokslar dinlerine bağlıymış, bir diyor ki yeni kuşak, Sovyet nesilleri dinlerine çok bağlıydı evetr.
Ben sana müslümandan dinleyerek İslam öğrenirsin dedim mi? Demedim ''Sanki müslüman inancını çok iyi biliyor'' diye cevap mı olur?
Bu arada, kıvırma mk salağı, çoktan düştün tuzağıma, Translate'ten bakıp çeviriden anlam çıkarıyorsun pizdiş derken orada seksten falan bahsetmedim, Google yanlış çeviriyor orayı, pizdiş zırvalamak, boş konuşmak anlamında argo
Hiçbir Rus orada yazdığıma bakıp benim seni aklı zikişte olmakla suçlamadığımı anlar ama işte Rusça falan bilmeyince böyle oluyor.
Bir de Было'yu latince bıla diye yazıyor akıllara zarar.
Durak çelovek ne lan? Tamam işte tam kem küm turist Rusçası bu, bu kadarını baklavacıda 5 ay çalışan amele de öğreniyor oralarda
Uzatma boşuna, bu laf kalabalığı yaparak haklı çıkma çaban 10 yıl sürse, 10 yıl her zırvanı suratına suratına vuracağım cahil köpek seni
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok konuşşşşşşşş canım olmasan Türkçe yazarken bile hatalar yaptığımı görürsün ki sana Rusçayı latin alfabesiyle yazıyorum. Mal seni. Pizdets biliyorum pisdiş bilmiyorum. O da hadi ordan git ya da skiş anlamına gelir. Sen konus ben burdan gülecem devam et.
- +1 yıl
Yürü git Rusça öğren. Pizdiets'in 2. tekil formu ne mk?
İnternetten bakıp bakıp kıvırıyor
Rusya'da döner keserken mi öğrendin lan Rusça'yı?
Ayrıca Пиздить ''Hadi oradan git'' gibi bir anlama sahip değil onu da yanlış biliyorsun bak
Bir insan her iddiasında mı yanlış bilir akıllara zarar, Пизлец пизд kökünden gelir, manasını burada yazmayacağım
Ancak argodaki anlamı ''kafa zikmek'' lafının tam karşılığıdır. Zikiş falan değil işte bak akıllara zarar ya
Herif Savaş Cebeci gibi, sürekli konuşuyor, sürekli batıyor sürekli cevap verdiğinde ısrar ediyor
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok :D konustukça daha gülünç oluyorsun devam et. '. tekil form ne ya :D Sanki gidip moskova üniversitesinde öğrendiğimi söyledim. Biliyorum ve sen popo olduğun için kabullenmiyor. Başkaları okursa bana hak versin diye kıvranıyorsun.. Bende ağzımda sigara koltuğuma yaslanarak halinle tşssak geçiyorum :D
- +1 yıl
Tekil form ne ya da dedi
Ağlayarak yazmıyorsa ne olayım. Lan oğlum sen durak çelovek yazan insansın, bir tane Rus'un birilerine дурак человек diye hitap ettiğini duydun mu?
Kafan çalışsa İtalyanca falan dersin, ha benim İtalyancam yoktur pek, ama okuduğumu bayağı anlarım dillerin klasifikasyonu üzerine eğitim aldığımdan Batı Dilleri'ni çözebiliyorum hep onu bile bana yutturamazsın kolay kolay Rositam vardı diye
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Kanka gerçekten o kadar özenilecek bir durum mu benim ki. Benim hayatta yaşayıp geçtiğim olayları kesin yalandır diye şaşırıp red etme şeklin çok zavallıca... Ayrıca mal olduğuniçin unutuyorsun 8-9 bulut önce 300-400 kelime kadar bildiğimi söyledim italyanca. Buongiorno , perche , come stai falan. Ama işte mal olduğun için sanki rosita ile italyanca konustuğumun falan çıkarımını yapmışsın. Bebğim senin yıllarını verdiğin dilleri ben youtube den ordan burdan öğrendim. Tarzanca say sen ben iş hayatında da manitalarla da idare ediyorum. biraz daha çıldırsana güzel oluyor. O kadar büyütme yalnız bunlar basit durumlar utandırıyorsun.
- +1 yıl
Lan canım, ben sana İtalyanca biliyorsundur demedim, İtalyanca bildiğin konusunda bana bir şeyler yutturma şansın daha yüksek dedim
Rusçan da zayıf, çıldırdığım yok bu arada, neyine çıldıracağım bayağıdır beni bu kadar eğlendiren bir mala rastlamadım
İnsanın kibrine bir şeyleri yedirememesini izlemek eğlenceli oluyor
- Hıristiyanların din geleneği hakkında kulaktan dolma saçmaladın, öyle bir şey yok diye sebepleri ile birlikte saydırdıkça tek yaptığın şey ''Ben dünyayı şöyle gezdim böyle dolaştım'' edebiyatı üzerinden kendini yetkin addetmek.
- Hıristiyan dünyada da İslam dünyasındaki Arapça dayatması gibi bir norm var demeye çalıştın, o da kesinlikle doğru değil. Batı Roma'nın Katoliklerinde Latince var, o da oranın dili Latince olduğu için dini bir sebebi olduğundan değil. İncil'in Eski Ahdi'nin dili Aramice, Yeni Ahdi'nin dili Yunanca
Anlattıkça ''Ben şöyle bilirim, sen ne anlarsın, ben Hıristiyanlarla aşna fişne yaptım, aralarında gezdim'' diye geveledin durdun ileride seni örnek olarak göstereceğim hatta ekran görüntüsü falan alayım ''Bavul gibi gezip millete bilgi taslayan adama bak la bu yaşa kadar böyle gelmiş'' diye
Rusça üzerinden yürümen hataydı bak, İngilizce'deki kadar iyi ayırt ederim bileni ile bilmeyenini - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Malcığım ben Rusça üzerinden yürümedim ki puahaha :D sen arkadaşlarımda kaldı o kadar bir bk bilmiyorlar dedin bende rusçamın olduğunu söyledim. Gayet de gidip her işimi görüyorum rusça. Sana tekil şahılarını çekimlerini biliyorum demedim ki. Senin kibrin o. Hani ben biliyorum en iyi ben biliyorum bu mal yarım yamalak konusuyor diyen sensin. Geriye kalanlarını okumadım boşsun :D
- +1 yıl
Bak kıvırıyorsun hala, ben şöyle yetkinim, bu insanlarla böyle yaşadım, senin gibi dar kalıpların arasında değildim o yüzden ben biliyorum sen bilmiyorsun pozları satıyordun şimdi ''Eehe işimi görüyordum Rusça'' diyorsun
Rusların Kilise Slavcası ile ibadet ettiğini bile bilmiyorsun işte mk, Latince ibadet ediyorlar diyordun.
Atıp tutup, sonra bilmediği yüzüne vurulunca ''Ben öyle demedim ki, sen kibre kapıldın'' diye yan çizmek
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Her boka alıntı yapıyorsun yap bakım alıntıyı nerede sen bilmiyorsun demişim? boşşşşş devam et boşşşş Yapsana alıntıyı ms. boş
- +1 yıl
Biz burada doktriner bir şey tartışıyoruz, iş artık bir sorudan çıktı yoo dostum yo!
1458 tane bildirim gelecek, hazır ol! - +1 yıl
Ama bu son ergen cevabından sonra güldüm ve hakikaten sıkıldığımı farkettim. Nerede sen bilmiyorsun demişmiş
Konuya şöyle girmişti bak:
'' BOMBOŞ konusuyorsun kanks. eyşan gibileri kandır anca. Google elinizin altında yaz bakalım kim anlıyor. Azerbaycanlılar Türkçe konusuyor sence kaç kişi anlayabilir bu Türkçeyi? Yarım yamalak bilgilerle konusuyorsun. Zaten saldırma amacı taşıyor yazdıkların sataşmalar falan. Ben düz sade bilgi yazıyorum madem ilgileniyorsun yazdıklarımı araştır doğrumu değil mi gör bu kadar basit. İşiniz gücünüz diyorsun bak o kadar ezbersin ki ben müslimanmıyım teistmiyim Hristiyanmıyım onu bile bilmiyorsun. Bu bile boş konustugunu ezber yaptığının kanıtı. Görmek isteyen görür sen şimdi git ezgiye yaz o inanıyor ona göre zekisin kanks.'' - +1 yıl
1458 ragnar bildirimi gelebilir kanks saldım ben. Sein de dediğin gibi ben bilgi paylaştım umursuyorsan araştır bak diyorum, tamam artık cevap yazmayacam diyorum ama konu harici herşeye girişip kendini elit ilan ediyor he rağnor sen haklısın yaz da bitsin konu. Ayrıca küsmem alınmam hele bir cahile asla. Adam kendisinde olan tüm davranışları benim yaptığımı savunuyor ya la. Allah aşkına tamam haklısın de bitsin. TAMAM RAGNORAK HAKLISIN SENSİN
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Sen hem yazdıklarını okuyamıyorsun hem de anlayamıyorsun kardeşim. Senin sorun şuydu beni rusçadan vurmaya çalışıyorsun. Benim vcevabımda şuydu hadi alıntıla bakiyim nerede bunu iddia ettim. Bak yine kendi kendini rezil ediyorsun yazık yemin ediyorum yazık ulan hiçbir şey bilmiyorsan dön bak yazı orada duruyor ya pes vallahi.
- +1 yıl
Sen bana laf yetiştireceğine, noktalama işaretlerini kullanmayı öğren.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Ben sanalda noktalama işaretlerine yazım kurallarına ya da yazım hatalarına dikkat etmiyorum. Bak her gt olduğunda farklı şeyler söylüyorsun. Ben seni saldım regl olmuşsun bugun sen. Ne okuduğunu anlayabiliyor, ne yazdığını algılayabiliyorsun. Hem de kendi yaptığın her şey için beni suçluyorsun. Kendini bir check et derim. Tartışma için teşekkürler. Kendine iyi bak mal.
- +1 yıl
Adamın bütün amacı, en son laf söyleyen olmaya çalışmak, hala şizofren gibi ''Döt oldun da işte lafı çeviriyorsun'' diye saçmalıyor
Bunu diyen adam Pravoslavyanların Latince dua ettiğini iddia eden kişi
İncil'in 5-6 versiyonu olmaz diye Hıristiyanların dindar olmadığını savunan adam.
Ama ben gt oldum tabii mk
60 Iqluların kol gezdiği ülkeye internet dağıtınca böyle oluyor - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Mal ben demiyorumm martin luther king ortodoksluğu neden kurmuş , fransız milliyetçiliği neden başlamış öğren öyle gel. Ben sana diyorum ki benim söylediklerimi araştır bana inanma.
- +1 yıl
Lan dangalak, kendin dedin, ulan Martin Luther King Amerikalı bir papaz, bir aktivist
Senin dediğin adam Martin Luther, kurduğu da Ortodoksluk değil Protestanlık, Ortodoksluk doğu batı ayrımıyla çıktı ortaya
Adam hepten mala bağladı artık - +1 yıl
Puahahaha afferin tırrek.
Gizli Üye(18-24)+1 yılBunca yıl Kur’an kursuna gittim hiç mealleri tefsirleri öğretilmedi şu an 22 yaşımdayım ve kendim diyanetin sayfasından okuyorum bazı etrafımda doğru sandıklarımın yanlış olduğunu öğrendiğimde daha iştahla okumak öğrenmek istiyor insan keşke mealleri de öğretilse şu an insanlar böyle olmazdı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılKuran kursuna zaten arapçasını okuyabilmek için gidilmiyor mu? Türkçesini öğrenmek için kursa gidilmesi gerekmiyor Türkçe zaten bizim dilimiz kuranın Türkçesini okursan anlarsın illa kursa gidilmesi gerekmiyor anlamak için
10 Yorumla Arapça olduğu içindir. Türkçe meali de beraberinde öğretilmeli öğretilmiyorsa eğer. Arapça öğretip okutup sonra Türkçe mealli olarak anlatılabilir bence yapıyorlardır.
İngilizce dersini de İngilizce görüyoruz sonuçta aynı şey bence.
00 Yorumla@eşantezcanatay işte bizim farkınız bu,
Sen kuran kursunu gitmiş olsaydın bu üslubu kullanmaz daha temiz bir beyne sahip olurdun. Engelleyip kaçmak seni haklı değil korkak gösterir 😎00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılTamam kurani arabcada ogrensinler elbette ama ayrica okuduklarinin Turkce aciklamasini da ogrenmeleri lazim.
00 Yorumla
+1 yılingilizce dersinde
ingilizce dersi
neden tükçe öğretilmiyor..07 Yorumla- +1 yıl
Çünkü dil öğreniyorsun
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok burada da ilim irfan öğreniyorsun, hakikati öğreniyorsun, makamın yükseliyor..
- +1 yıl
niye sen doğarken
ingiliz edebiyatıylan mı büyüdün.. bu üklede araoça bilmek kötü oluyor da, ingilizce bilmek neden büyük bir zafer gibi oluyor.. - +1 yıl
Ha, bak bu eleman Arapça'ya ehemmiyet vermiyoruz da İngilizce falan öğreniyoruz diye de bozuluyor
Arapça'yı ben sıfırlamadım, Araplar sıfırladı. Lübnanlı, Ürdünlüler bile bu kadar Arapça'ya anlam yüklemiyor bizdeki yobazlık çok ayrı seviyede
Gizli Üye(18-24)+1 yılTürkçe meali var zaten anlamak için okunması gerekiyor. Önemli olan Kuran-ı Kerim'i kendi dilinde öğrenmek. Zaten meali var anlamak için meali de okunabilir.
00 YorumlaKuran kursları neden var? Asıl soru bu
037 Yorumla- +1 yıl
Bilim demirin nerden geldini 21. yy'a kadar bilinmiyordu ama kuranda "Biz demiri gökten indirdik diyor. Ve bilim adamları demirin oluşması için bin santigrat derceler demir elementi oluşabiliryormuş ve bu koşulların da dünyada oluşma ihtimali yok. Yani kurandaki" Biz demiri gökten indirdik sözü doğrulanmış oluyor. Şimdi kuran bilime ışık tutuyorsa İslam dini de kurandan besleniyorsa mantıklı düşünürsek çocuklara Kuranı öğretip bilimi geliştirmek mantıklı olmaz mı?
Ayrıntılı videoyu buraya bırakıyorum: https://youtu.be/fD3YLkkkTsI?si=_wOMjUKF8cj84VK_ - +1 yıl
Hiç bir element Dünya'da oluşmaz. Siz dinciler bi s... kim bilmediğiniz için, böyle dinci yutubırl daly... rakların her dediğine inanıyorsunuz.
Bilmemenden çok, bu embesillere inanmana tepki gösteriyorum. Ben gene de videoyu izleyecem. Gerçi bu saçmalığı gğndeme getiren ilk şarlatanlar bunlar değil. Tarikatçı bi dümbük de bunları iddia etmişti ama bunun kadar popüler olamadı - +1 yıl
Üslü unuz ne kadar da iğrenç! Entelektüel olmadığınız ne kadar da belli olur. Kafanızın içindeki bilgiler üslubunuza ne kadar güzel yansıtmışsınız. Keşke sizi zamanında kuran kursuna yollasalarmış belki bir düzelme olurdu ama bu saatten sonra düzelmez. Bence siz o videoyu da izlemeyin. Mahzallah beyninizi yıkarlar deliye dönersiniz 😄
- +1 yıl
S... ktret üslubu şimdi. Yalancıya, insanlara yalan yanlış bilgi pazrşayanlara tahammülüm yok.
Videodakiler sağdan soldan mevzuyu anlamada alıp sallamışlar. Kafaları bulanmış.
Demire kadar bütün elementler (daha hafif olanlar yani) Güneş boyutunda yıldızlarda sentezlenirler. Buna füzyon diyoruz. Hidrojen helyuma dönüşür enerji açığa çıkar. O enerjiyle helyum olsijene dönüşür vs vs demire kadar gider ve yıldızın çekirdeğine toplanır bu ağır elementler.
Eni sonu, dışarı doğru baskı yapan nükleer füzyon enerjisi ile içe doğru çekim gücüne neden olan ağır çekirdekte denge yitilir ve yıldız içine çöker bir anda. Sonra çekirdekteki demire sekip Süper nova patlaması olur. - +1 yıl
Ortaya, demirin de varolduğu bir çok elementten oluşan bir toz bulutu kaplar. Sonraları bu cisimler ya yayılır uzayda kaybolur. Ya da yavaş yavaş birbirini çekip küre şeklini olulturur.
Eğer demir gökten gelmişse, su, hava, her şey gökten gelmiştir zaten. Daha sonra çekim etkisiyle çekirdekte toplanmış. Dünyanın çekirdeği demir nikel alaşımından oluşur. - +1 yıl
Ama demirin gökten geldiği miti, muhtemelen Arapların da aşina olduğu, demir işleyen kültürlerin bu eşementle ilk tanışmasına dayanan efsanelere atıf olabilir. Gerçekten, ilk demir işleyen toplumlar, kuvvetle muhtemel demir oranı yğksek göktaşlarının kalıntılarından bulup yapmıştır. Daha sonra da cevherleri yeraltından çıkarmayı öğrenmişlerdir
- +1 yıl
Aralarında kudretten bir engel olup, biri diğerinin tadını bozmaz. ) İki denizi salıveren O'dur. Biri çok tatlı, diğer çok tuzlu ve acıdır. (Birbirine karışmamaları için) Allah aralarına bir engel ve görünmez bir perde yaratmıştır.
Furkân Suresi 53. Ayet - Kuran Meali
Şimdi sen bu durumuna da yüzey gerilimi' adı verilen fiziksel bir kuvvet nedeniyle, komşu denizlerin sularının karışmadığı ortaya çıkmıştır. Denizlerin farklı yoğunluklarından kaynaklanan yüzey gerilimi, adeta bir duvar gibi sularının karışmasını engeller diyeceksin.
Bu bilgiyi de 21 yy da öğrendik ama kuran bunu da 1400 yıl önce söylemiş. Bu hangi teoriyi uyduracaksın çok merak ediyorum? 😂
+1 yılkuran kursları kapatılsın
06 Yorumla- +1 yıl
@Suits_s hicbir yararı yok hatta zararlarının da oldugu oluyo genelde
- +1 yıl
@Suits_s ahraz mısın kurslardaki kucuk cocukların taciz olaylarından hic haberin yok mu?
- +1 yıl
@Suits_s hayır kim yapıyosa ogretmen gorevden alınıp hapse girsin. kuran kursu olması gerekmiyo ulkede ama okul olması gerekiyo kıyas yaptıgın seye sokim
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖğrenmesinler diye
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem