Merhabalar, İlkokul 2. sınıftan beri İngilizce müfredatlarda var. Ancak çocuklar İngilizce deyince kalıyorlar. Bence bunun sebebi konuşmaya odaklı bir içeriğin olmaması. Hep yazmaya çalışıyoruz. Türkçe kelimeleri zor okuyup yazan çocuk için İngilizce kelimeleri okuyup yazmak işkence. Oysaki hepimiz doğduğumuzda dili okuyup yazarak değil konuşarak öğreniyoruz.
Bu konuda farklı görüşteyim. Çocuklar için ebeveynler önceliği maalesef başlarından nasıl savarimi durumunu ya da nasıl oyalarım taktığını düşünüyor. Oysa ki eğitici ve geliştirici olan ebeveyn çocuğunun konuşma gelişimi aşamasında bazı kelime ve cümleleri öğretmeye çalışsa bir temel oluşur ve çocuk için yabancı dil öğrenmek çok kolay bir hale gelebilir. Bence yabancı dil eğitimi için önce ebeveynler eğitilmeli. Okullarda da öğrencilere daha kolay ve eğlenceli öğretiler yapılabilir. Ama dayatma husus olunca çocuklar çok çabuk sıkılıyor bu yüzden de anlaşılmıyor. Ben iki dil öğrendim ve hiçte zor olmadı.
Pratik önemlidir. Benim cocuklugum'da anaokulda Fransizca Okulun ana dili Ilkokulda Fransizca/flemenkce Ortaokul ve lise'de Ingilizce almanca flemenkce ve fransizca.. 1 tanesini iptal ettirebiliyordun.
Mesela kitap verirdi ogretmen ozet cikarirdik her donem icin bir kitap ve 3 dilde.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Türkiye'de hangi ders hangi dal doğru düzgün öğretiliyor ki? Okulda kalma vardı önceden o kalktı seviye iyice düştü, çocuk istediği kadar az çalışsın sınıfı geçiyor. Önceden çalışmak öğrenmek zorundaydık yoksa bizden daha küçük çocuklarla aynı sınıfta aynı dersleri tekrar çalışmak zorundaydık
gramera uygun konuşmayınca türkler dalga geçiyo çünkü kendisi çok iyi biliyormuş gibi günlük hayatta konuşurken devrik cümleler kurmak gibi kurallı cümleler kurmamıza gerek yok aslında kelime hafızan güçlü olsun ve tekrar et zaten çoktan çabuk öğreniyorsun
Eğitimle de ilgili. Mesela benim okuduğum ortaokulda İngilizce eğitimi sıfırdı. İyi bir liseye yerleşince maddi imkanlar sayesinde İngilizce piri oldum.
Bir kere zaten öğretmenler ingilizce bilmiyor. Artı olarak yabancı dil öyle güle oynaya öğrenilecek bir şey değil. Türkçe konuşarak İngilizce öğrenemezsin.
Nie yabanci dil ogrenioruz ya da yabancilara turkce ogretiliomu okullarinda yadaaaaa sole dielim neden yabanci dil denilince almanca rusca ingilizce girio ogretsinler yabancilastirdiklari asıl dilimizi arapcayi