Arapca olmalı. Çünkü turkce meal ile edilen dua tam etkiyi vermiyor. Misalen turkce bir şiir olsun. Edebi yönden çok kaliteli bir şiir. Bunda ergen kelimesi gibi kelime var. Bunu ingilizceye cevirsen cinsel eriskinlige erişmek gibi kelimelerle tercüme edilebilir. Saçma sapan yerler varır. Diyelim ki istiklal marşımız. Ingilizceye çevrilmiş olarak dinlesen ayni duyguyu aynı hitabı ayni hissiyatı vermez. Dualarda böyledir. Ama tabiki ettiğin duanın anlamını öğrenmeye çalışmakta gerekiyor. Bazı kişiler diyor ki ezan Türkçe olsa kimse inanmaz bundan korktukları için turkce okunmasına karşı derler. Alti ustu 10 cümlelik birsey. Allah büyüktür , Allah tan başka tapılmaya layık yoktur ve Muhammed onun kulu ve elçisidir sözlerini duyup musluman olmaktan vazgeçecekler varsa şimdiler vazgecsinler zira neye inandığını bile bilmiyor demektir. Kulfetten başka birsey değiller. Ha birde ne söylediğini anlıyoruz böylesi daha dogru diyen güya entelektüel takılan kişiler var ki onlar ayrı bi komik. Şimdiye kadar sen merak edip bakmamışsan söylediklerinde pek bir samimiyet yok demektir
08 Yorumla- 1 yıl
Şunu karıştırmamak lazım verdiğin örnekler güzel istiklal marşı veya şiir örneği. Ama Kur'an için bütün insanlığa indirilen kitap olduğunu öğrendik. Dolayısıyla bütün dillere çevrilse de gayet yalın olmalı. Ve meale bakınca öyle yalın olduğunu da görüyoruz ve saçma sapan yerlere varmıyor. Kaldı ki senin benim bildiğim ingilizce ile istiklal marşını çevirirsek saçma olur tabi. Amerika'da doğup 30 yaşına gelmiş olan biri daha kapsamlı çevirir. Çünkü aynı kelimenin birden fazla anlamını o bilir. Black dersem sen ve ben siyah anlarız. O adam olumsuz durum olarak anlar belki. Ama Kur'an öyle değil. Direkt hangi dile çevirirsen çevir düzgün olacaktır. Bütün insanlığa ulaşmak istiyorsan sade olmalısın.
- 1 yıl
orada tamamız fakat arapca öyle yalın bir dil değil. Kelime haznesi olarak çok fazla. Ki musluman ben bu ayeti okudum mealini yaptım oldu bu bu kadar denemez çünkü daha tam cozulemeyen seyler oluyor. Ha anlam itibariyle ki zaten gerek kuranda olsun gerek cuma hutbelerde olsun hoca turkce mealinide veriyor. Fakat bazı sesler vardır ki havada oluşturduğu enerji farklıdır. Hangi kameraydi şimdi tam hatirlamiyorum ama dua ile okunmuş su ile şeytanın ismini anarak okunmuş suyun ya da hiç birsey okunmamış suyun enerji frekanslari oldukça değişiyor. Arapça kutsal bir dil demek istemiyorum ama kuran kutsal. Bizim algilayamadigimiz seyler mevcut. Ama dediğine de katılıyorum. Türkçesinide en azindansa anlamaya çalışmak lazım ki zaten İslam dinide kuranda bunu ogutluyor düşünmezmisin, düşünün diye. Arapca okudum bitti tamam oldu demekle olmuyor ve aynı şekilde turkcesi bu ve bitti demeklede olmuyor
- 1 yıl
Su ve frekans örneğini kendin dene. Türkçe olarak 2 bardak suya birine güzel sözler söyle diğerini aşağıla sonra gör. O olay dille alakalı değil. Çünkü bunu gören bir asyalı bilim adamı kendi dilinde denemiş. Ben bu versiyonunu da biliyorum o frekans olayının. Buyur dene. Ayrıca meal elimizde hazır var. Bunu eğitim olarak verilsin diyorum ben. Çocuklara "elhamdülillahi rabbil alemin" diye değil "hamd olsun alemlerin rabbine" şeklinde öğretilsin diyorum. Çocuk arapça bilmiyor ki "elhamdülillahi rabbil alemin" diye öğrenince okumayı öğrenmiş olur anlamını bilmez. "Kul euzu bi rabbil felak" eee felak ne demek? Anlamadan bu çocuk Allah'ın dinini nasıl öğrenmiş olabilir?
- 1 yıl
Iyi güzelde bende farklı birsey soylemiyorum ki. Zaten o şekilde ogretilmiyor mu? Kac yıl önce din derslerinde bile ayetel kürsüyü ezbere öğretip turkce mealinide öğretiyorlar miydi?
- 1 yıl
Hayır ben arapça öğrendim okulda. Yeğenlerim de Kur'an kursunda Arapça öğreniyor sadece ne kadar kötü bir durum. Sübhaneke oku diyorum okuyor anlamı ne Allah sana ne demiş diyorum mal mal bakıyor suratıma.
- 1 yıl
Mal mal sdemeseydin iyiydi. Bizim zamanimizda anlamlarını ogretiyorlardi. Gerçi bu birazda kişisel birsey.
- 1 yıl
Ama öyle yeğenlerim maalesef mal mal bakıyor suratıma üstelik paralı bi kurs yani yazın Kur'an kursları. Çocuk başı aylık 1000₺ 3 tane yeğenim var 3 ayda 9000₺ ama bişey öğrenmiyorlar
- 1 yıl
"Sübhaneke Allahümme ve bihamdik" eee anlamı ne Allah sana ne demiş yani diye soruyorum bakıyor sadece...
En İyi Cevaplar
1 yılSureler ve dualar arapça olmalı neden?
Allahu Teala "Resul size neyi verdiyse onu alın, neden men ettiyse onu bırakın" buyurdu
Onu bize önder ve öğretmen kıldı
Peygamber efendimiz şöyle buyurdu;
Namazı benden öğrendiğiniz gibi kılınız
O tarihlerde farklı dil ve kavimlerden insanlar da iman ederdi ama hep arapça okunurdu Kur'an ve namazdaki tesbihat, ezanlar...
Arapça okunan Kur'an-ı Türkçe okumaya çalış bakalım o âhengii, güzelliği, meltemi bulursan gel benden ne istersen iste derim :))034 Yorumla- 1 yıl
Sana tek cevabım bu
- 1 yıl
"Şüphesiz bu Kur'ân tesirli olarak inmiştir. Onu okuduğunuzda ağlayınız. Şayet ağlayamazsanız, ağlamaya çalışınız. Onu okurken sesinizi güzelleştirmeye de gayret ediniz. Kim Kur'ân'ı teganni ederek (güzel sesle okumaya gayret etmezse) bizden değildir."(1)
Benim baş önderim falanca hoca değil kusura bakmasın kimse..
Rabbim Allah'tır peygamberim Hz. Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem dır.
Kimseyi peygamberin önüne geçirmem
Kur'an'ı teğanni ile okumak güzel okumak emredilmiş.
Türkçe okusana teğanni ile görelim:))
- 1 yıl
İlk yazdığım paragraf hadisi şerif idi. Buna binaen söyledim
- 1 yıl
Hadis peygamber efendimizin öğütleri bize. Cemaate diyor cemaat yani topluluk. O zaman topluluk bu öğüte bakarak sesi güzel olana okutsun yani. Bunu diyor. Tefsir zaten ayrıntı demek. O zaman Türkçe meali de sayfanın en altında * işaretleriyle detaylı anlamlarını görmğşsündür. Tefsirli meallerde tabi ki böyle
- 1 yıl
Türkçe oku ama detaylı oku yani
- 1 yıl
Sureler ve dualar Türkçe olmalı Allah bana ne diyor anlamalıyım. Yoksa onun istediği gibi biri nasıl olabilirim anlamadan?
- 1 yıl
Arapça öğrenerek:))
- 1 yıl
Biz onu, akıl erdiresiniz diye Arapça bir Kur'an olarak indirdik.
Yusuf 2
Arapça dışındaki diller Kur'an'ı gerçek manada açıklamaktan ufak bir pay da olsa aciz kalıyor - 1 yıl
Hadi ben öğrenirim diyelim. Türkçe konuştuğu halde daha Türkçe okuyup yazmayı bilmeyen insanlar var. Daha büyük sorun yani. Dualar ve sureler Türkçe okunursa anlar. Yazınca veya Arapça olsa anlamaz bu daha Türkçe bilmiyor Arapça mı öğrenecek. Güldürme beni burası Arabistan değil zaten dilimiz Türkçe ise Türkçe olmalı
- 1 yıl
En önemli olan bilerek okumak mı yoksa sağlam iman sahibi olup uygulamak mı?
Tabii manası anlaşılsa iyidir.
Ama hiç arapça anlamayıp çok içselleştirip huşu yakalayanlara bakılırsa anlamak temel şart değil.
Temel şart iman etmektir sonucuna ulaşıyorum - 1 yıl
Bilmeden okursan nasıl imanlı olmayı öğreneceksin? Anlamadığın bi şeyde huşu da yakalayamazsın ayrıca. İçselleştirmek yani öğütmek diyelim. Öğütmek için yemek lazım önce
- 1 yıl
Her yediğinin içeriğini bazen bilmezsin öyle değil mi
Ama lezzetini hissedersin... - 1 yıl
İçeriğini bilmediğin her şeyi ter misin? Domuz eti olmasın sonra içinde. O yüzden kontrol et oku ama Türkçe oku. Swinina yazarsa Rusça anlamazsın Rusça bilmiyorsan mesela...
- 1 yıl
O kadar değil.
Okunulan ayet ve duaların kötü yanları olmadığı için yediğim şeyler de güvenilir olur buna örnek verince... - 1 yıl
Ama ne olduğunu anlamıyorsun neticede ne diyor yani bişey yap veya yapma diyor temel olarak ama hangisi yap hangisi yapma? Onu anlamıyorsun
- 1 yıl
Mealini çok okuduğum için aşağı yukarı okuduğum sure ve ayetlerin nelerden bahsettiğini biliyorum dostum
Arapça bilmememe rağmen - 1 yıl
Mealini yani Türkçesi. Ne oldu benim dediğime geldin. Anlamak için Türkçe olması lazımmış doğru mu?
- 1 yıl
Türkçe okumak başka, namazda Türkçe okumak başka şeyler...
- 1 yıl
Hayır. Namazda da Türkçe oku ki ibadetini de anlayarak yap. Turist biriyle ingilizce konuşup sonra mı tercümesini yapıyosun kafanda veya turist bilmediğin bir kelime söyleyince açıklamasını istemiyor musun?
- 1 yıl
Yapma inatlaşma boşuna benimle inatlaşıp kazanan olmadı şimdiye kadar hoca olduğunu söyleyen adamları harcadım ben
- 1 yıl
İslam dinini konuşuyorsak önderi Hz Muhammed sav dır.
İşine gelsin ya da gelmesin.
O nasıl öğretti ise doğrusu odur..
Biri kalkıp elini açıp dua edip kapatıp "ben namaz kıldım" diyebilir ki diyenler var.
Senin mantığına göre bu da yapılabilir
Dini bakkaldan ekmek almak kadar basit görüyorsun ki kafana göre bir değişiklik yapmayı başka bakkaldan ekmek almak gibi basit görüyorsun
Bu kafayla dini bozmaktan başka amacın yok belli oluyor dostum:))
kandırdıklarının ve kendi günahını hepsini sırtında mahşer günü getirince bu sözlerim hakkında birşeyler anlarsın.
Burada anlaman imkansız.
- 1 yıl
Bunun işi mişi yok İslam konuşuyoruz ve önderi tabi ki Hz. Muhammed. Bunu hristiyanlar bile kabul ediyor (benim eski kayınvalidem ortodoks hacıydı Rusya'da yaşadım 6 yıl) ama Hz Muhammed Arap. Kendi halkı da Arap dolayısıyla Arapça öğretmesi normal. Kur'an Japonya'da birine Japonca inseydi önderimiz de Japon olurdu. Burada sen kendi dilinde anlamalısın önemli olan bu. Çünkü Japonca anlamazdın. Şimdi de Arapça anlamadan ibadet ediyor ama boş içi boş. Amin de neye amin? Anlamadan amin...
- 1 yıl
Emin ol çoğunu anlıyorum, anlıyoruz ama neyse. Senin dinin sana, benim dinim bana olsun
- 1 yıl
Senin benim yok ki. İslam 1 tane sana da aynı bana da aynı. Hristiyan olsaydım o dediğine hak verirdim. Çoğunu anlıyorsun çünkü Arapça kökenli çok kelime var dilimizde komşuyuz etkileşim olmuş. Dediğim gibi Japonca olsaydı anlamazdın uçakla bile 10-11 saat sürüyor. Kendi dilinde olmasını isterdin. Kaldı ki anlamak için meal okumuşsun. İbadetini de anlayarak yapmak için kendi dilinde yapmalısın ve yapmalıyız diyorum
- 1 yıl
Kaçış noktan kalmadı ve "senin dinin sana benim dinim bana" diyerek sıyrılmaya çalıştın
- 1 yıl
Boşuna benimle inatlaşma derken ciddiyim
- 1 yıl
Sadece okurken kafiyeli olması mucizesi bile bu Kur'an'ın başka dilde "Kur'an okuma" veya "namazda farklı Dil ile okuma" mantığına bile uymuyor.
İşin hüküm boyutunu da geçtim
Secdede bile Türkçe dua etmek pek uygun değil fıkhi açıdan
Arapça etmek daha Uygun
Bilmiyor musun? Öğren zahmet et
Hem fıkıh demişken sen fıkıh nedir bilir misin ki
Mantığına uyarsa alırsın dimi 😄 - 1 yıl
Kafiyeyi napıcan sen şarkı mı besteliyosun ibadet mi yapıyorsun? Okulda dersleri de kafiyeli yapalım o zaman öğrenmek için. Matematiği kafiyeli yap bakalım o zaman... Arapça uygun diye bişey yok Allah her şeyi biliyor da senin dilini mi bilmiyor? Fıkıh mantığa uyan değil kişinin sorumluluklarını biliyor olmasına fıkıh denir.
- 1 yıl
Fıkıh tanımı da yüzlerce yıllık tarihine rağmen böyle zulüm görmedi 😄
Git ötede uydurduğun dini yaşa lütfen kimsenin kafasını karıştırma - 1 yıl
Yani ortaya bi kelime atıyorsun da ne olduğunu da bilmeden atıyorsun. Çünkü Türkçe anlamına bakmıyorsun. Öğrendim diyorsun da yanlış öğrenmişsin
- 1 yıl
Buyur anlamını gör 100 değil 200 yıllık zulmü sen yapıyorsun
https://ibb.co/HfTGYCZ9 - 1 yıl
Bak dostum ben elimde delil varsa kapışırım oğlak burcuyum. Burçlara inanmıyorum ama bu tanımı uyuyor. Emin olmadığım bir konuda tartışmam bile
- 1 yıl
Bu arada Emin kelimesi de Arapça kökenli güvenilir demek peygamber efendimizin de bir lakabıdır güvenilir olduğu için
1 yılDevlet, okullarında din eğitimi vermemeli bana göre. Temel disiplinlerde yeterince eğitim gördükten sonra fikri özgürlüğünü eline aldığında kişi inancını kendi yönlendirmeli. İnancının olup olmaması ya da olacaksa da neyi hangi dilde seçeceği kendisinin seçiminde olmalı. Bana makul gelen şekli bu açıkcası. Daha ana diline hakim olmayan dimaglara din gibi derinliği olan bir fikirler bütünü dayatmak, hele ki hiç bilmediği bir dilde yapmak, ne o bireye ne de topluma fayda sağlayan bir etkinliğe dönüşüyor.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,6b cevap paylaştı.
u 1 yıltürkçe olabilir bence
10 Yorumla Bana göre hiç olmamalı ama Türkçe olursa çok iyi olur, herkes malum inancın tüm defolarını öğrenirler. Kadınların regl olması ile ilgili Ayeti dinlerken hiçbir şey anlamadığı ve hoca tecvidli Arapça okuduğu için gözyaşlarına boğulan insanlar azalır en azından, ak koyun kara koyun meydana çıkar. Tabi yine de bazı şeyler tam olarak Türkçeye çevrilemez çoğu kişinin de dediği gibi. Misal "Yasin" için ne diyecekler? Ya Ay Tanrısı mı? O yürek ister biraz, Sin'in Ay Tanrısı olduğu çoğu kişinin malumu ama öyle her şeyi de çeviremezler.
10 YorumlaOkullarda zorunlu din dersi verilmesi yanlış..
Spor, sanat ve bilimle uğraşması gereken çocuklar Arapça dua ezberlemeye çalışıyorlar ve mutsuz oluyorlar..
Gelecek nesli de göz göre göre mahvediyorlar..
18 Yorumla- 1 yıl
Tamam zorunlu olmasın yaz aylarında isteyen Kur'an kursuna yolluyor çocuğunu ama oralarda da öğretim Arapça oluyor. Bu doğru mu? Arapça mı olmalı yoksa Türkçe mi
- 1 yıl
Not yaz "varsa para siz bana verin" diye koy zarfa yolla
- 1 yıl
Bu da güzel not olur. Bunu yaz o zaman
- 1 yıl
Bu da güzel 👍🏻👍🏻
1 yılYa bunlar cehabe zihinyedinin saçmalıkları! Türkçe olmalı diyosunuz o zaman dinimizi de türkçe dinleyelim reisimizin türkçesi ğibi arapça kalsa ne olacak çünkü ona göre şahlanıyoruz dinimizin kökenine dönersek şahlanacağız zaden
05 Yorumla- 1 yıl
Türkçe mi olmalı yani?
- 1 yıl
yok arabca olmalı gerisi cehabe zihniyeti
- 1 yıl
Neden peki?
- 1 yıl
Anlamazsan nasıl inanırsın?
- 1 yıl
yahu zaten adam komple trol tütün yaprağını duvar kağıdı yapmış 😂
Hayır Allah nasıl indirdiyse öyle çünkü Allah'a karışılmaz onu seviyorum
01 Yorumla- 1 yıl
Ama anlamıyorsun öyle allah dana ne demiş o kitapta anlaman için Türkçe olması lazım. Anlamazsan Allah'ın istediği gibi bir insan nasıl olacaksın?
- Eğitim & Kariyer konusunda 341 cevap paylaştı.
m 1 yılArapça olmalı.
120 Yorumla- 1 yıl
Neden?
- 1 yıl
Kur'an arapça yazıldığı için.
- 1 yıl
E ama öyle anlamazsın ki. Allah insanlara ne yapıp yapmaması gerektiğini yazmış ama anlamazsın Arapça
- 1 yıl
Türkçe meali de var..
- 1 yıl
Alfabeyi öğrendikten sonra gerisi gelir..
- 1 yıl
Tamam da cami de imam Arapça okuyor cemaat anlamıyor amin diyor da neye amin diyor bilmeden
- 1 yıl
Onlar amin deyince o da amin diyor..
- 1 yıl
Mış gibi yapıyor.
- 1 yıl
Okumayı öğrenirsin alfabeyle sadece anlamını bilmezsin. Как тебя зовут " Kak tebya zavut" yazdım ama anlamını bilmeden bi işime yaramaz
- 1 yıl
Anlamadan dini nasıl öğrenmiş olacaksın?
- 1 yıl
Anlamadığım kelimeleri tahmin ederek buluyorum..
- 1 yıl
Kelimeyi tahmin edersin ama anlamını bilemezsin. Tahmin de edemezsin yanlış olabilme ihtimali çok yüksek
- 1 yıl
Doğru olabilme ihtimali de Yüksek..
- 1 yıl
Hayır oldukça düşük çünkü bir kelimenin birden fazla farklı anlamı olabilir ve cümledeki diğer kelimelerin anlamını bilmeden o kelimenin hangi anlamda olduğunu tahmin edemezsin. Bunun için okuma yazma değil anlaman da lazım
- 1 yıl
Din arapça olmalı.
- 1 yıl
Her dil, din ayrı değil mi? Lakin, anlamları aynı..
- 1 yıl
Anlamadan yani. İbrahim suresi 4. ayeti bana mealini bulup yazar mısın rica etsem
- 1 yıl
Bunu niye anlamıyorsun?
- 1 yıl
Sen dediğimi yapsana 1 dk lütfen
- 1 yıl
Senden hâlâ meali bekliyorum
- Eğitim & Kariyer konusunda 445 cevap paylaştı.
u 1 yılAma zaten meallerle beraber ezberleniyor
07 Yorumla- 1 yıl
Hayır normal halk ve okulda öğrencilere sadece Arapça öğretiliyor. Ben de bu şekilde öğrendim
- 1 yıl
Biz niye meal ezberledik o kadar önce Arapça sonra Türkçesi hâlâ da var oglan arapcasini biliyor zaten ödev olarak mealleri ezberliyor
- 1 yıl
Camide imam Arapça okuyor halk da arkasında amin diyor hepsi mealini okumuş mu?
- 1 yıl
Sen bile okumamışsın bence
- 1 yıl
Okullarda verilen din eğitimi diyorsun ben de ona cevap veriyorum sen ne yazdığını okudun mu?
- 1 yıl
Neyi?
- 1 yıl
Meali okudun mu?
1 yılniye dini Rusça mı öğretiyorlar
08 Yorumla- 1 yıl
Arapça okumadın mı soruyu
- 1 yıl
Rusya'da Rusça öğretiyorlar onu da biliyorum Rusya'da 6 yıl yaşadım
- 1 yıl
Rusya'da sana kuranı kerimi sana Rusça mı okutuyorlar
- 1 yıl
İslam eğitimi alan öğrenciler Rusça öğreniyor ben değil
- 1 yıl
yahu temel kavramları rusça öğrenirler kuranı kerimi arapça zira bazı ibadetler böyle gerekli zira islam coğrafyasının geneli ehli sünnettir o yüzden bu ekol kabul görür dini peygamberden gördükleri gibi yapralar ve öyle yapmamız gerktiğini öğtlerle neden uzun uzun bize anlatmazlar çünkü biz avamız ilmimiz detaylı şeye yetmez gerçi eğtim sistemi komple saçmalıkta neyse dini açıdan sebebi bu
- 1 yıl
Hayır kardeşim temeli memeli yok tamamen Rusça öğretiyorlar
- 1 yıl
kuranı rusça mı okuyorlar şimdi Rusyada
- 1 yıl
Evet benim evimde de Rusça Kur'an var hatıra olarak
Arapça tabiki
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri