Sizce nasıl olurdu? Manevi eğitimleri aileye ve öğrenciye bırakılsa. Yani din dersi olmasa. Sizce nasıl olurdu? Çünkü bakıyorum da çoğunluğun müslüman olmasıyla müslüman olmayan öğrenciyi okuldan atmayı hak görenler var. E Türkiye'de müslümanlığın anlatılmadığı okul yok? Hiçbir zaman anlamayacağım verilen din dersinin zorunlu olmasını özellikle lisedekini. Kaç yaşında insan isterse gider araştırır. Okul daha 'dünyevi' bir yer bana göre.
Güncellemeler
+1 yıl
Anladım... @sokoke 🌷 sağolsun
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Türkiye'de din eğitimi yok ki. Din Kültürü dersini kast ediyorsan. Olması gerektiğini düşünüyorum ama bütün dinlere tarafsız yer verilmeli ve sınav formatında değilde daha çok merak edilen konuları gidermeye yönelik olmalı
Din Kültürü dersinin kültürel olduğunu düşünmüyorum yani en azından bizimki öyle değil. Fikir belirtene asarım keserim şeklinde yükseliyorlar. Kültürel bir şey yok. Kafaya kakma var.
Hiçbir şey doğru değil ki zaten ama ben şahsen din eğitimi bir yerde verilmesini istiyorum çünkü dini araştırmayı, bir öğretisinin ve gerçekliğinin olduğunu milyonlarca insanın inandığı kitaplar acaba ne öğrensinler. Hem din bir yerde kültürdür. Benim bir tanıdığım Avusturya'da okuyor her cuma mesela kiliseye götürüyorlar öğrencileri.
Biri daha böyle yazmıştı. Kültürdür diye ona hak verememiştim en son yazdıklarıyla saygısız yorumunu silmek zorunda kalmıştım ama siz çok net açıkladınız yani teşekkürler. Ben kültür olarak görmüyordum. Ayrı bir yere koyuyordum dini. Müzede olması gerekiyor incelemek içinmiş gibi geliyordu ama böyle de incelenebiliyormuş yani onu anladım.
Bana da müzede olması yanlış geliyor. Örneğin din değilde başka bir şeyden vereyim. Türkiye'nin 60 sonrası siyasal tarihini kaçımız biliyor ve adam akıllı merak edip doğru kaynaklara başvurarak inceleyebiliyoruz? Peki okullarda anlatılsaydı şu an daha farklı olabilir miydi? En azından 18 yaşındakiler oy atarken neye kim için attığını bilirdi.
Müzeler aslında okunan şeyleri gezerek deneyimlemeyi sağlıyor. Siyasilerin müzeleri de buna dahil. Çağları anlatan örnekleri birebir gösteren yerleri gezmek bana daha anlaşılır geliyor. Saydığınız kilise örneği de buna dahil. Tabi daha geniş çaplı bir araştırma yapmak isteyenler kaynak kullanmalı onun için de müzeden çok arşivler gerekli. Ki kimi arşivler de arşiv müzesi olarak geçer. Lise kitaplarında kurbandan iyi insan olmaktan bahsediliyor yani bunları 5 yaşında çocuk bilir o ders zamanı boşa geçiyor
Anladım demek istediğini şimdi brn yanlış anlamışım haklısın müze iyi fikir
türbeye manastır gibi yerlere gitmek de o zaman iyi fikirmiş aslında bunu din kültürü dersinde hiç yapmadık. dersi bizimkiler yanlış işlemişiz.18 yaş altı da yazamıyor buraya. onlar bari gezsinler. Ders hep deist bi çocukla hocanın atışması olarak aklımda kaldı
Bizim zamanımızda bir saatti zaten. Dinlenmek için güzel dersti.
Sana Türkiye de din eğitimi ile ilgili bir kitap bölümü atmamı ister misin? Üniversitelerde okutulan kısmını en azından
10 numara olurdu
Olabilir