Türkiye'de neden zorunlu din dersleri var ?

Küfür edecek müslümanlar sorudan uzak dursun.

Bir çocuk dogdugunda dinsizdir. Ne zaman din hakkında yetismeye baslar. 1-2 yasında değil herhalde, en az 5-7 yaslarında baslar. Sorular sormasına başlar babasına annesine. Onlar da Allah yarattı oğlum derler, ya da baska bir sey anlatırlar.

Şimdi bir devlet neden cinsellik dersi vermez de din dersi verir ? Herkes müslüman olmak zorunda mı ?

Ben din hocasına soru sordugumda cevap veremezdi. Sure ezberlemek istemedigimde hoca sözlüme sıfır vermisti.

Bunun neresinde var hosgoruluk ve demokrasi ? Neden isteyen almıyor da lise sona kadar din dersleri görüyoruz ?

İspat edilemeyen bir şeyi hocalar neden anlatır durur ?
Güncellemeler
+1 yıl
Okul nedir ? Egitim ve ögretim yuvasıdır. Yani hem disiplin, büyüklerine saygı ögrenirsin hem de egitilirsin.

Biyoloji, fizik, kimya, matematik, felsefe, psikoloji, türkçe görürsün. Felsefe hariç hepsi kanıtlanmıstır, felsefe ise size bir sey dayatmaz, sadece filozafların fikirleri anlatılır

Güncellemeler
+1 yıl
Şimdi devlet okullarındaki gereksiz sisteme bir bakalım mı ?

İngilizce gibi önemli bir dersi görmezsiniz adam akıllı. Hocalar bile ingilizce bilmez. Dandik bir mr smith mrs smith konusmasını okursunuz geçersiniz. Eger kolejde okumazsanız ingilizce hayatınız boyunca sizin belanız olur.

Peki din dersi neden görülür ? Din bir inanç sistemidir, ya inanırsın ya inanmazsın. Bu neden ders olarak anlatılır ki yahu ? Kuran kursları var zaten, cemaat evleri de var. İsteyen gider okur ögrenir.

Güncellemeler
+1 yıl
Andımız kaldırılıyorsa din dersleri de kaldırılsın.

Atatürk'ü sevmeyen, dindar kesim andımız kaldırınca ''ohh be özgürlüge kavustuk her sabah okumaktan bıkmıstık'' dediler.

Ben de diyorum ki kuran masallarınla gencecik çocukların beyinlerini yıkamaktan vazgecsinler. Dinlerin kanıtı bile yok gerçek olmayan şeyin neyini anlatıyorsun çocuklara be ?

Allah'ı kanıtlayan bir tane adam var mı ?

Bakın dinler inançtır, kitlelere anlatılmaz. Koyun yetistiriyorlar resmen okullarda.
Türkiye'de neden zorunlu din dersleri var ?