Bağışlayan ve merhamet sahibi Allah bunu mu söylüyor? İnsanlar hata yapabilir ve bu hatadan pişmanlık duyup tövbe edebilir. Ve bunun gibi daha nice örnekler. Böyle acımasız bir din olabilir mi? Zina yapan evli de olsa , birkaç kez yapmış olsa da yani şartlar ne olursa olsun öldürülmesini isteyen bir zihniyetin nasıl insanlıkla alakası olabilir?
Cevabın nedir?
Konuyla ilgili ayet 24,2.
Şeriatte recm cezası vardır. Hadislere dayandırılmıştır. Şeriatın mantığı insanları o günahtan caydırmak, tamamen bu günaha gitme yollarını tıkamaktır. Şöyle bir durum var; recm cezasının uygulanabilmesi için 4 şahit gerekir. Ve bu 4 şahidin zina işlendiği zamanda, zani ve zaniye'yi o vaziyette görmesi gerekir. Yani İslam, bizlerin düşündüğü gibi yüzeysel bir din değil, meselenin en derinine iner.
".. Çünkü, zina bir hayasızlıktır, iğrenç bir şeydir ve kötü bir yoldur." (Nisa,22) Amaç, bu ayeti zihinlere kazımak ve haddi aşmanın muhtemel sonuçlarına doğru bir ikazdır.
İhtilaflı bir konu olduğu muhakkak, burdan çok fazla sonuca varabileceğini sanmıyorum. Daha tafsilatlı araştırma yapmalısın öğrenmek istiyorsan.
Recm konusunu gündeme getirerek Allah'ın merhametinden yüz çevirmek ise korkunç. Bunu yapmak yerine, önyargılı olmak yerine, İslamiyeti öğrenebilirsin. İnsan bilmediği, tanımadığı şeye düşman kesilir.
Medeni hukuk'u düşünelim bir de. Zina serbest, genelevler belediye tekelinde. Gerek Avrupa'da gerek ülkemizde; zinanın nasıl yaygınlaştığını (ki zinanın temelinde üstü kapalılık, gizleme yatar), kadınların nasıl buna alet edildiğini, ahlakın yozlaştığını görmemek imkansız. İslam, toplumları ve dolayısıyla toplumları oluşturan bireyleri hakiki anlamda düzeltme gayretinde olan İlahi bir dindir. Yani bu tarz hırsızlık, zina, iftira gibi suçların şeriatteki cezalarının bu denli büyük olması, insanları bu durumdan tamamen vazgeçirmedir.
Sonuç olarak, eğer 21. yy'da da zina eden kadın-erkeğe bu ceza uygulanacak olsaydı; kimse zinayı değil yapmayı, ona yaklaşmayı bile aklının ucundan geçiremezdi. Ama bir tutturmuşuz ki özgürlük diye, elhamdülillah özgürlüğümüz bize yetiyor (!).417 Yorumla- +1 yıl
Maalesef bu konuda sana katılmıyorum :)
O nedenle cevabının altına yorum yapmak yerine sorunun altına kendi cevabımı yazdım. Dilersen okuyabilirsin, tartışabiliriz... - +1 yıl
Bunda da bir rahmet vardir muhakkak :)
Recm konusunda ciddi anlamda kafam karıştı açıkçası. Bu soruyu görünce bir arastirayim dedim, bir de baktim ki bildigin ihtilaf var konuda. Yani bazı hocalar recm var derken (Peygamberimiz ve hz. Ömer'in bunu uyguladığıni söylüyorlar), bazilari yok demekte.( Senin yukarıda yazdıkların misal)
Benim biraz daha öğrenmem lazım ki tartisabileyim sanırım.
Ve şu mesele, Kur'an'da geçmiyorsa , peygamberimizin fiiliyatiyla bir sey diyemeyiz konusu.. Cidden kafam karışık :) - +1 yıl
Kuran'da geçmiyorsa demedim dikkat edersen :)
Tam tersine Kuran'da açıkça belirtilmişken onun üzerine başka yerlerde aramamalıyız dedim. - +1 yıl
Anladım. Orada kastettiğim şey buradakinden pek farklı sayılmaz aslında. Tek fark, burada tartıştığımız konu bir şeyin haram/helal oluşu değil ama şeriattaki hükmü. Orada bahsettiğim bu anlamda biraz farklıydı, ama onu da konuşabiliriz tabi ki :)
- +1 yıl
Bir Şiir geliyorsa aklima, bunu buraya not etmem gerekir sanırım. (Herkesten Özür diliyorum konuyla baglantisiz olduğu icin)
'Düşüncelerim, yağmurda kimselerin yürümediği dar sokak gibi ıssız ve karanlıktı.
Siyah düşlerimi kimse aydınlığa yormuyor.
Burada olsaydın anlatacak çok şeyim vardı.
Belki de susardım saatler boyu,
Konuşmam gereken hiçbir yerde konuşmadığım gibi
Sokak lambasını odaya vuran yarım yamalak ışığında, birkaç dize şiir okurdum yorgun gözlerimle.
Odanın lambasını açmıyorum
Sessizliği fark etmemek için.
Ya da kendimi kaybetmek için soğuk odada.'
-Tarık Tufan/Kekeme Çocuklar Korosu - +1 yıl
Beni çalışmadığım yerlerden yakalıyorsun hep :)
Böyle güzel bir şiirin üzerine ne denir ki...
Soran+1 yıldiyelim ki siz zina yaptınız ve bunu 4 kişi gördü. fakat sonra son derece pişmanlık duydunuz. sizin öldürülmeniz ne kadar doğru? ne kadar insani bir olay?
- +1 yıl
Şayet şeriat ile yönetiliyor, Avrupa hayasızlığına özendirilmiyor olsaydık, zinanın bu denli büyük bir cezası varken ona yaklaşmaktan Allah'a sığınırdım tabi. Ama nefse uyduysam da, mecbur cezasını çekecektim.
Şöyle düşün, şu an geneleve giden bir adam orda zina ediyor alenen. Ve bunun bir cezası olmuyor veya isteyen istediği şekilde kız arkadaş-erkek arkadaş durumlarına girip, birlikte evde kalabiliyor, dışarıda istediği yere gidebiliyor, her şeyi uluorta yapabiliyor vs.
Peki ne oldu size soruyorum? Toplum ahlakı kaldı mı? Zina gibi özünde örtbas edilerek yapılan bir fiil tamamen su yüzüne çıkmadı mı? Toplum nazarında hatta belki ailelerimiz nazarında 'sevgilisi' olmayana, tuhaf gözle bakılmadı mı? Kadınlar... objesi değildir diye sloganlar atılmadı mı? Kadın haklarından dem vurulmadı mı? Aldatmalar yüzünden boşanma oranları tavan yapmadı mı?
Bir şey diyemiyorum inanın.
Soran+1 yılsizi anlıyorum da benim sormak istediğimi tam anlatamadığımı düşünüyorum :) ben İslama karşı falan değilim , zina da yapmadım onu da söyliyim öncelikle. çok tepki almışım burada ama... attıkları iftiradan kendileri utansınlar. neyse... Allah'ın merhametinden daha büyük olamayacağını düşünüyorum bir insanın suçunun-günahının. Allah acımasızca, bu zina yaptıysa ve gördüyseniz taşlayarak öldürün demiş olamaz. Ya hepimiz insanız. Evet çok büyük günah. Ama öyle bir an gelir ki şaşabiliriz, yaparız. Benim cezam ölüm olmamalı. Belki de çok iyi bir insanım? Yani bunu aklım almıyor. Açıklamalrınız için de ayrıca teşekkürler.
- +1 yıl
Kesinlikle ben yanlış düşünmüyorum hakkinizda siz de beni yanlış anlamayin.. Ben şeriatte recm oldugunu biliyordum fakat arkadaslar recm olmadigini sadece ayetteki ifadeyle 100er degnek vuruldugunu/vurulmasi gerektigini söylüyorlar. Yani sanirim yetkili merci degilim bu konuda :)
Evet, Allah'ın rahmeti bizim tahayyulumuzden kat kat fazla. Onda şüphe yok. Eğer arkadaşların dedigi gibiyse, zaten bu 100 defa degnekle vurma , ciddi bir uyari olur insana. Ki bu 100 defa vurmanin da belli başlı şartları olduğunu savunur alimler. Caydırıcı nitelikte yani.
Aslinda söyle düşünürsek, bir erkek hayatinda sürekli zina yapıp Allah'ın rahmetinden kovulacagina; bir defa böyle bir cezayı alıp bir daha zina denen illete bulasmamasi sanki ebedi hayat acisindan daha sağlıklı bir düşünce olabilir. Çünkü biz insanlar haddimizi fazlasıyla asiyoruz. "Muhakkak insan husrandadir."( Asr) - +1 yıl
Bir de şu hususa değinmek istiyorum.
Islam, bir bütündür. Kişinin hayatinin her safhasina temayül eder ve bireyleri bu dogrultuda degistirerek toplumlarin terekkiyatini amaçlar.
Bütün olan bir seyde bir maddeyi alıp/uygulayip diğerini almamak olmaz.
Atıyorum tesettür emrini yerine getiriyorsan, benim erkek arkadaşım var diyemezsin. Veya , namaz emrini alıp faiz yiyemezsin. Veya, hacca gidip müsrif olamazsin gibi. . Yani isime geleni alir/yapar; gunumuze/cagimiza uymayani alamam gibi bir dusunce olamaz.
Bu dine, bu ilahi dine mensupsak, ki müslüman demek teslim olmus demek, eger teslim olmussak (hakiki anlamda) , dinin emirlerini bütün olarak bunyemize almamiz gerekir. - +1 yıl
Soruyu soran arkadaşın bakış açısı doğru değil bence. Eğer Kuran'da zinanın cezası idam olsaydı onu da sorgulamadan kabul edecektik. Cinayetin cezasının idam olması ve bunu kabul etmemiz gibi...
"Allah'ın merhametine sığar mı" yaklaşımı çok yanlış bana göre. Mesela "Kısasta sizin için hayat vardır." diyor Kuran'da. İdam bazılarına acımasız gibi görünse bile cinayetlerin önüne geçmesinden dolayı çok daha fazla insanın hayatını kurtarıyor aslında. Bizim bilmediğimiz veya ilk bakışta göremediğimiz bir rahmet olabiliyor Allah'ın getirdiği hükümlerde. - +1 yıl
Lafzda sıkıntı var , haklısın. Ama belki kendisi de farkında değildir bu cümlenin yanlış olduğundan. En azından ogrenmeye çalışıyor.
Ayetlerin mahiyetini/hikmetini anlamak lazım aslında, daha önce de yazmıştım, insan bilmediği şeye düşman kesiliyor. Halbuki bilse islam mükemmel. - +1 yıl
Bu cezanın incil ve yahudi kitaplarında olduğu çok muhtemel, unutulmamalı ki bunlar bir çok peygaberi öldürdüler, dolayısıyla onlar için verilen hükümlerin ağır olması çok doğal. Hz. Peygamebirimizin de bunu uyguladığı yönünde olan rivayetler çok zayıf fakat Nur Suresi 2. Ayetten sonra bu uygulamanın tamamen kalktığını anlatmaya gerek yok sanırım. Tıpkı dediğiniz gibi, Allah'ın merhametinden bu gibi dinini bilen bir Müslümanın zaten kendi nefsi terbiyesinde yakışı olmayacak bir şey ile yüz çevirmesi hem imkansız hem de son derece yanlış. Araştırırken bizzat bunu ateistlerin dinimizi kötülemek için nasıl alet ettiklerine de şahit oldum.
Değinmeden edemeyeceği bir diğer husus da , engizisyon mahkemeleri, unutulmamalı ki tarih gayet vahşet dolu şeyler gördü, bunu islama karşı bir önyargı olarak kullananların da haline şaşmak lazım. - +1 yıl
كُلَّ وَاحِدٍ مِنْهُمَا مِائَةَ جَلْدَةٍۖ وَلَا تَأْخُذْكُمْ بِهِمَا رَأْفَةٌ ف۪ي د۪ينِ اللّٰهِ اِنْ كُنْتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللّٰهِ وَالْيَوْمِ الْاٰخِرِۚ وَلْيَشْهَدْ عَذَابَهُمَا طَٓائِفَةٌ مِنَ الْمُؤْمِن۪ينَ
Zina eden kadın ve zina eden erkeğin her birine yüzer değnek vurun. Allah'a ve ahiret gününe iman ediyorsanız, Allah'ın dininde (hükümleri uygularken) onlara karşı sizi bir acıma tutmasın. Müminlerden bir grup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun.
(24-Nûr 2)
En İyi Cevaplar
Cogu ateistte bu olayı kotuluyor, bu ayet degil uydurma bir hadistir. Bu iftiralari atan ve onlara inananlar benim gozumde ne kadar kuranin tabiriyle kitap yuklu eseklers, allaha inanmayan ve boyle bir ayet vardi keci yedi palavrasina inanan sizlerde bir o kadar eseksiniz
00 Yorumla
+1 yılKURANDA ZINA EDENLERIN CEZASI 100 SOPADIR, (EN NUR 34:2)
ZINA EDENLERIN KIZ, KADIN, ERKEK, HOMOSEKSUEL, EVLI VE BEKAR TASLANARAK OLDURULMESI INCILDE VARDIR KUR'ANDA DEGIL.
Levililer 20: 10-16
« Levililer 19 Levililer 20 Levililer 21 »
10 “ ‘Biri başka birinin karısıyla, yani komşusunun karısıyla zina ederse, hem kendisi, hem de zina ettiği kadın kesinlikle öldürülecektir. 11 Babasının karısıyla yatan, babasının namusuna leke sürmüş olur. İkisi de kesinlikle öldürülecektir. Ölümü hak etmişlerdir. 12 Bir adam geliniyle yatarsa, ikisi de kesinlikle öldürülecektir. Rezillik etmişler, ölümü hak etmişlerdir. 13 Bir erkek başka bir erkekle cinsel ilişki kurarsa, ikisi de iğrençlik etmiş olur. Kesinlikle öldürülecekler. Ölümü hak etmişlerdir. 14 Bir adam hem bir kızla, hem de kızın annesiyle evlenirse, alçaklık etmiş olur. Aranızda böyle alçaklıklar olmasın diye üçü de yakılacaktır. 15 Bir hayvanla cinsel ilişki kuran adam kesinlikle öldürülecek, hayvansa kesilecektir. 16 Bir kadın cinsel ilişki kurmak amacıyla bir hayvana yaklaşırsa, kadını da hayvanı da kesinlikle öldüreceksiniz. Ölümü hak etmişlerdir.00 Yorumla
Recm İslamın emri değil , Kuran'da böyle bir emir geçmez. Geçen , eğer içinizden 4 kişi cima anını gördü ve şahit ise 100er sopa vurun 'dur.. Bunun ne kadar zor olacağı malum , aslında ota püsüre iftira etmeyin deniyor.
Recm bir bedevi adetidir, islamdan önce uygulanan bir vahşet yöntemidir.62 Yorumla- +1 yıl
Doğru Bilgi.
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
36Cevap
Neden islamı karalamaya çalışıyorsunuz. Amacınız soru sormak değil islamı karalamak. zina toplumda çok ciddi sosyal yaralar açan birşeydir. Uzun uzun yazmak istemiyorum şu an ama zamanımızda zina yüzünden yaşanan büyük sıkıntıları gözlemlemek çok zor olmasa gerek o yüzden islam zinayı kesinlikle yasaklamıştır. Diğer taraftan bir kişiyi zina yaptı diye cezalandırmak öyle kolay da değildir. İslamiyete göre bir kimsenin zina yaptığı için cezalandırılabilmesi için en az 4 şahitin olması gerekir. Zamanında sahabeler peygamberimize 4 şahit bulmak çok zor hemen hemen imkansız zina yüzünden birinin cezalandırılması demişler. Kendi evinde gizlice zina yapan bir kişinin belli olması için 4 şahit bulmak neredeyse imkansız derecede zordur. yanlış anlaşılmasın gizliden zina yapmak günah değildir demiyorum ama Cenab-ı Allah bu 4 şahit kuralını getirerek kadının insan değil cinsel meta olarak görüldüğü genel ev gibi yerlerin açılmasını ya da sanki çok güzel bir şeymiş gibi kişinin zina yaptığını ballandıra balllandıra anlatmasının önüne geçmek istemiştir.4 şahit olmadıktan sonra bir erkek bile karısının zina yaptığına :%100 inansa dahi ne onu öldürme hakkına sahiptir ne de kadın recm edilir. Osmanlı'da böyle durumlarda kadı huzuruna gidilir. Kadın zina yaptıysam Allah'ın laneti üstüme olsun der koca da eğer yapmayısa ben iftira atıyorsam Allah'ın laneti üstüme olsun der karşılıklı lanetleşirler. sonra da kadı onları boşardı.,
Selametle00 Yorumla
+1 yılİslam'da zinanın cezası recm değildir. Nur 2'de bu günahın cezası, hem kadına hem erkeğe 100'er değnek olarak açıkça belirtiliyor. Bu ayette sadece "zani" kelimesi kullanılıyor zina yapanlar için. Kesinlikle evli/bekar olarak ayırmıyor. Eğer böyle bir ayrım yapılacak olsaydı, zinanın cezasını açıklayan bu ayette yapılmalıydı; biz bunu yüzyıllar sonra hadis kitaplarına giren bir hadisten öğrenmemeliydik.
Recm ise bir takım hadislerden yola çıkarak sonradan ortaya çıkmış bir uygulamadır. Zinanın cezasını açık ve net bir şekilde ortaya koyan bir Kur'an ayeti varken hiçbir hadis/alim/görüş bunun üzerine söz söyleyemez.
Sözkonusu hadis eğer doğruysa bile, bunun tek açıklaması zinanın cezasını açıklayan Nur 2 ayeti inmeden önce peygamberimizin böyle bir uygulamaya gitmiş olabileceğidir. Tabi ki bu sadece bir varsayımdır. Yoksa Nur 2 indikten sonra peygamberimiz kesinlikle Allah'ın hükmünden başka bir şey ne söylemiş ne de uygulamış olabilir.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu provokatif paylaşımın için tebrik ediyorum ortalığı karıştırmak için güzel bir soru bulmuşsun arkadaşım burası imtihan dünyası insanlar kurallara uyacak mı uymayacak mı buna bakılıyor dinin kuralları sana uymuyorsa istediğin dine tabi olabilirsin ya da ateist olabilirsin insanların inancı hakkında ileri geri konuşmak kimsenin haddi değildir inanırsın ya da inanmazsın bu kadar basit eğer ahiret inancın yoksa böyle şeyleri kafana takmanada gerek yok istediğin her haltı işleyelebilirsin karışan olmaz zaten sen gizli sorduğun için bende gizli cevaplıyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılRecm edin demiyor, tövbe edin diyor. Günahlarınızı saklayınız ve kimseye anlatmayınız. Recm kendi vicdan azabınla söylersen eğer olur. Misal Hz. Ömer zamanı evli bir kadını ve bir erkeği yakalamışlar. İkisi de çıplak ve yataktalarmış. Halife soruyor 3 şahide gördünüz mü.
1. şahit gördüm demiş,
2. gördüm demiş,
3. şahit üstlerinde battaniye vardı demiş. Tam birleşmeyi görmedikleri için ceza vermemiş hatta şahitlere iftira atmaya utanmıyormusunuz tam görmeden diye ceza vermişler.
Ayrıca İslami recm'de öldürmek yok. Küçük taşlarla halk önünde teşhir edip rezzil etmek var. Bunun dışında evliler zina edip itiraf ederlerse o zaman ki Halife zorunlu görürse recm kararı verebilir. Halife onayı olmadan recm olmaz. Bekarlara recm yok kırbaç cezası var. O da paraya veya kürek cezasına çevirlebiliniyor veya iki taraf evlendiriliyor.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEğer bunlar olmasaydı insanlar ne olurdu? İslam aslında çok net ve çok açık
Onu yanlış yorumlayan bizleriz. Şimdi bu cezalar bukadar ağır olmasaydı günahtan korkumuz olurmuydu? Bir devlet düşünün adalet Yargı'sı çok gerilemiş, hatta adalet diye bişey olmasın. Ozaman ne olurdu? Kattileri, hırsızlar, tecavüzcüler çok olmazmıydı. Bunu düzelten bir sürü ayetler de var onları da okumak gerekir. Ölüm cezası şart olsaydı Tövbe olur muydu? Bu gün biri büyük günah işlemiş. Zina olmasın ister. dinsiz biri olsun misal. Yarın öbürgün bu adam belki hepimizden iyi biri olur, bunu bilemeyiz. Yargılayıp insanları yadırgamak sadece onları dışlayıp günah işlemeleri için teşvik olur. Din Konuları çok ince ve çok dikkatli incelenmeli. ya da bilgin din adamlara sorulmalı. Ve asıl felsefesine bakmalıyız00 Yorumla
+1 yılArkadaşım Kur'an'da böyle bir ceza veya cezalandırma yöntemi yoktur... Zina ile ilgili Kur'an-ı Kerim'deki ayetler sadece şunlardır;
www.kurandaara.com/10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. ya olay sadece zina yapıyor recm yapak değil çok farklı ve fazla kıstasları var o işin şeriat şeriat diyenlerin çoğunun kellesi gider gerçek şeriat uygulansa insanlar diğerlerinin beynini yıkamak için dini kullanıp kanunları kendilerince yontuyorlar o yüzden öyle biliniyor
10 YorumlaZina yapanı recm edin, erkeği asın..
Hırsızlık yapanın elini kesin
Tecavüz edenin çükünü kesin..
İşleri güçleri asmak kesmek.. Arap Haramiler asd
Ama 60 yaşındaki adamın 15 yaşındaki çocukla evlenmesi caiz.. Adalet anlayışlarını yiyeyim61 Yorumla- 1 yıl
İslam’da recim de yok, fiziksel anlamda hırsızın elinin kesilmesi de yoktur, bunlar uydurma hadislere dayanan geleneksel tefsir ve hatalı meallerden kaynaklanmaktadır.
Zinanın cezasıyla İlgili ayetin açıklamalı doğru meali aşağıdadır.
Nûr-2. Zina (fuhuş) yapan (evli, bekâr veya dul) kadın ve zina yapan (evli, bekâr veya dul) erkek, hemen her birini (deriden yapılmış) yüz kamçı ile vurun. Ve eğer Allah'a ve Ahiret Günü'ne inanıyorsanız, onlara karşı duyduğunuz acıma, sizi Allah'ın bu yasasını uygulamaktan alıkoymasın ve inananlardan bir topluluk da onların cezalandırılmalarına şahit olsun. *
Kaynak: İhsan Aktaş meali: Detaylı bilgi için: kuranmeali. com veya Google de ''Türkçe Kur'an Mealleri''
----------------------------
Hırsızın cezasıyla ilgili açıklamalı doğru meali aşağıdadır.
Maide-38. Hırsız erkek ve hırsız kadının, (çalıp) kazandıklarına karşılık Allah’tan bir ceza olarak her ikisinin de ellerini (hırsızlıktan) kesin (hapsedin, önleyici ve ıslah edici tedbirler geliştirin). Allah ise mutlak güç sahibidir, doğru hüküm verendir. *
Kaynak: İhsan Aktaş meali: Detaylı bilgi için: kuranmeali. com veya Google de ‘’ Türkçe Kur’an Mealleri’’
11 ayKUR'AN, FİZİKSEL EL KESMEYİ EMRETMİYOR, HIRSIZLIKTAN KESMEYİ EMREDİYOR.
Maide- 38. Hırsız erkek ve hırsız kadının, (çalıp) kazandıklarına karşılık Allah’tan bir ceza olarak her ikisinin de ellerini (hırsızlıktan) kesin (hapsedin, önleyici ve ıslah edici tedbirler geliştirin). Allah ise mutlak güç sahibidir, doğru hüküm verendir.. Kaynak: İhsan Aktaş Meali. Detaylı bilgi için: İhsan Aktaş Meali. www. kuranmeali. com veya Google de '' Türkçe Kur'an Mealleri'KUR'AN'DA RECM DİYE BİR CEZA YOK.
Nur-2. Zina (fuhuş) yapan (evli, bekâr veya dul) kadın ve zina yapan (evli, bekâr veya dul) erkek, hemen her birini (deriden yapılmış) yüz kamçı ile vurun. Ve eğer Allah’a ve Ahiret Günü’ne inanıyorsanız, onlara karşı duyduğunuz acıma, sizi Allah’ın bu yasasını uygulamaktan alıkoymasın ve inananlardan bir topluluk da onların cezalandırılmalarına şahit olsun. Kaynak: İhsan Aktaş Meali. Detaylı bilgi için bkz:
00 Yorumla- 60 Yorumla
Sen evliyken git adamı ya da kadını aldat sonra 80 sopaya kız öyle mi? Bu insanları vaydırmak için yapılmıtşır, ayrıca recm az bile ki zaten yapılışını görsen doğru düzgün ceza bile demezsin. Mesela tecavüzcülerde öldürülür. Şimdi biri senin kızına, annene ya da sana tecavüz etse, o hayvanın öldürülmesini istemez misin? Ama bu günkü yasalar serbest bırakıyor.
Şimdi söyle bana İslamiyet mi mantıksız yoksa bu yasalar mı?09 Yorumla
Soran+1 yılTECAVÜZDE ZORLAMA VAR. ZİNA KARŞILIKLI İSTEKLE OLAN BİR ŞEY. ve öldürülmeyi hak etmez bence. o kendi terchi ve kendi günahıdır. hesabını zaten verecek. böyle acımasız bir dini aklım almıyor
Soran+1 yılhe koyun gibi teslim olalım sorgulamadan etmeden.
- +1 yıl
Göktürk kardeşime sormak istediğim soru şudur; Evet islam teslimiyet demektir. Ama Kuranda en çok tekrar edilen cümle "Ne kadar az düşünüyorsun" dur. Allah bizim soru sormamamızı istese neden bizim az düşündüğümüzü bu kadar tekrarlasın? Teslimiyetin anlamı Allah'a teslim olmaktır. Hiç bir soru sormamak değil. Biraz okumakta fayda var.
- +1 yıl
Benimle aynı anda yazdın sanırım kardeş. Ben yazarken yoktu çünkü.
- +1 yıl
Edip yüksel bu konuda ne diyor diye bir araştırdım birde bunu izle istersen soruyu soran kişi : https://www.youtube.com/watch?v=1u38ykzguRs
- +1 yıl
4.10 dakika https://www.youtube.com/watch?v=1u38ykzguRs
Tovbe diye birsey var !! Bak ben sana kotuluk ederim bir kez affedersin iki kez affedersin uc kez affedersin dorduncusunde malmiym dersin affetmezsin. Ama Allah'a tovbe etmenin sayisi sinirsiz yeterki kalpten et.. Daha ne istiyosun al bir ayet : Onlar bilmiyorlar mı ki, gerçekten Allah kullarından tevbeleri kabul edecek ve sadakaları kullarından alacak O’dur. Şüphesiz tevbeleri kabul eden, esirgeyen O’dur. (Tevbe 104)
12 Yorumla
Soran+1 yılsorduğum soruyla ne alakası var :) recm den bahsediyorum ben.
+1 yılsen paso S . K iş
sonra Allah bunu mu de.
oh ne güzel İstanbul . sabun lazım mı ; belki DAMACANA ya oturmak istersin.64 Yorumla
Soran+1 yıliftira atarak günaha girmeyin. ben kendimle alakalı sormadım, genel konuştum.
- +1 yıl
dünya da da müslüman alemlerinde de kaç insan zina yapıyo haberiniz var mı , yok
kaçı ölüyü idam edile nerdeyse hiç
Türkiye de 14 yaşında motorize kız paso pompa da , kaçı idam edildi
boş konuşuyosunuz. dini almışınız ele saldırıp saldırıp duruyosunuz
ama hepiniz ahirette benimle beraber cayır cayır yanarken ; Noldu L an konuşuyodun dicem :D - +1 yıl
178. Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir. Ancak öldüren kimse, kardeşi (öldürülenin vârisi, velisi) tarafından affedilirse, aklın ve dinin gereklerine uygun yol izlemek ve güzellikle diyet ödemek gerekir. Bu, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Bundan sonra tecavüzde bulunana elem dolu bir azap vardır.
179. Ey akıl sahipleri! Kısasta sizin için hayat vardır. Umulur ki (bu hükme uyarak) korunursunuz.
BAKARA SURESİ
45. Onda (Tevrat’ta) üzerlerine şunu da yazdık: Cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş kısas edilir. Yaralar da kısasa tabidir. Kim de bu hakkını bağışlar, sadakasına sayarsa o, kendisi için keffaret olur. Allah’ın indirdiği ile hükmetmeyenler, zalimlerin ta kendileridir.
MAİDE SURESİ
Kuranda bunun dışında ölüm cezası yoktur!
+1 yılya bilip bilmeden konuşuyorsunuz kaç defa elinize alıpta okudunuz sana 3 defa tövbe şansı veriyor eğer uyarılara rağmen dikkate almıyorsa o zaman recm cezası veriliyor milleti çaydırmak için eğer verilmese herkes zina yapar tecavüz eder zina yapan evlide olsa diyorsun o zaman o karı zaten o... dur sen evlisin eşin gitse başka bir kadınla evli olsa o zaman hatadır yapmıştır dersin herhalde ;)
00 YorumlaArkadaşım zina falan yapacaksan yap şuanda seni kimse idam etmez. Ne istiyorsan onu yap. Ama lütfen günahlarını dini karıştırmayın. Sonuçta sen şu an zina yapsan seni aşacak halleri yok. Allah affedendir bunu kimse yargılamayaz. Yazık keşke yapılmasa herkez helal olsa. Yapcak bişiy yok yani ama her şeyin bir hesabı vardır...
00 Yorumlaİnsanlari her ne olursa olsun olduren bir zihniyetin dinini kabul etmem ben, bana smdi kafirmisim gbi bakilmasin ama Allah cezasini vermeli insanlarin kafa kesmek, recm etmek, idam etmek vs bunlar fiyasko kimse kimsenin kaderini cizemez Allah da onlarin belasini versin
00 Yorumla
+1 yılsenin gubi zihniyetler yüzunden bu haldeyiz islam dinunde evli kadin zina yapar ise recm edilir bekar ise 80 sopa atilir bunlar tek kadina degil erkegede yapilir toplulugun huzurunda yapilir caydirmak için.
bhak dini islam dinidir10 Yorumla
+1 yılLekum dînukum ve liye dîn.
"Sizin dininiz size, benim dinim banadır."
İnanmamakta bir tercih.
Vesselam.10 Yorumla
+1 yılSizin. gibi cahil. insanlar yuzunden ateizm cogaliyo hic acip okumamis etraftan duydugu iki uc bisey icin gelmis dini sorguluyo neyseki sizin. yeriniz cehennem. ordaki arkadaslarinla tartisirsiniz bu konuyu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİslamda öldürme emri yoktur birtek konu canın malın ya da namusun oldumu bunları korumak adına mecbur kalınırsa öldürülebilir. Ki zaten o durumda insan canı için herşeyi yapar. Birde kısas meselesi vardır ama asıl hüküm eger mecburi degilse yapilan suçun affedilmesi yonundedir. Recm yahudilikten kalma bişey. Din ya da allah degil insanlar kotu.
00 Yorumla
+1 yılEğer o kadar merhamet sahibi olmasaydı şu an bunları yazabiliyor olmazdin bayan zeki.
13 Yorumla
Soran+1 yılsen sorumun cevabını ver :) niye hiç bilimsel açıklamalar gelmiyor. dogmalardan sıyrılamıyorsunuz bir türlü
- +1 yıl
Din bir inanç meselesidir ve bilimsellik arayamazsin ama mantıklidir herşey namazin abdestin ve diğer tüm ibadetlerin bu dünya adina da yararları vardır. 5 vakit namaz kılmıyorum ama kilan 60 yaşındaki adam benden daha zinde çünkü 5 vakir spor yapar gibi eğiliyor kalkıyor vs. Abdest alan daha temiz 5 vakit abdest alıp birçok yerinin temiz kalmasını sağlıyor aynı zamanda kulak arkasını temizlemek ve su temasi bilinci acar. Islam hukuku sanıldığı gibi değildir o dediğin ölüm cezasi değil ve bir takım şeyler var oraya getiren ayrıca senin eşin aldatsa seni senin kızına tecavüz edilse nerde adalet diye dolanirsin ortalikta. Bugün isid değil seriati uygulayan islam hukukunda kafa kesmek yok ve haram bize helal deyip aldiklari mal. mülk ve öldürdüklerinin kızları peygamber efendimiz bedir savaşında tutulan esirleri yanilmiyorsam 70-80 civarında ellerinin çözülmesini istemis ve 10 kişiye okumayi öğretmeleri halinde serbest bırakmıştır iste budur islam hukuku saptirilan seylere bakarak
- +1 yıl
Yargilayamazsin. Bilmiyorsan öğren sonra elestirmek istersen elestirirsin.
%100 bilmedigin şey için İslamı aşalama hakkın varmı? bence yok... ne boş insanlarsınız
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Haklısın böyle bir din yoktur çünkü kurana uymayan dine islam denmesi sacmaliktir ş
00 Yorumla
+1 yılBir konuya itiraz ediceksen ilk önce araştır. Recm cezası kuran-ı kerimde yoktur. Kuranda zina edene 100 değnek vurun der. Recm ise hadiste geçer.
00 Yorumlaİşin en güzel Tarafı da ne biliyomusun ne kadar gıcık olursan ol ne kadar inanmasan da
gerçek olan bu yapacak bişi yok...
zina etmemeyi dene mesela bak işe yarar00 YorumlaOnlar şeriat zihinli yaptıklarından tövbe et ve tekrarlama allah onu hiç yapmamissin gibi sayar bizim dinimiz gibisi var mi hic
00 Yorumlabağışlayan ve merhamet sahibi tanrının bir işkence odası olması. acıyı tekrar tekrar yaşayasın diye yakılan derinin yenilenmesi :) komik geliyor
02 Yorumla- +1 yıl
Son gülen iyi güler :)
hangi ayette bunu söylüyor bunu söyleyen kendini din adamı sanan kendi çıkarlarını düşünen ş. refsizler
20 Yorumla
+1 yılDini televizyondan izleyerek öğrenince ne olduğunu anlamak zor tabi. Ama bunu burada anlatmak çok zor.
14 Yorumla- +1 yıl
Kuran'da recm cezası yoktur. Bu hadislerle dine eklenmiştir. Aynen erkeklere ipek ve altının yasaklanması gibi. Okumakta fayda var.
- +1 yıl
Zina eden kadın ve zina eden erkeğin ciltlerine yüz vuruş (cildi incitecek bir değnek ile) vurun. Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah’ın dini konusunda bunlara acıma duygusu sizi yakalamasın. Müminlerden bir grup da bunların cezalarına tanık olsun. (24-Nur-2)
- +1 yıl
karıya da kot pantolon yasak ona bakarsan
- +1 yıl
Hadislere bakarsan her kese her şey yasak zaten.
Gizli Üye(36-45)+1 yılkulaktan dolma bilgilerle burada soru sormak resmen provakatif bir davranış yeter insanların büyük çoğunluğunun dini olan islamla uğraştığınız yüz buldunuz astarını istiyorsunuz
00 YorumlaBu bir din oyun mu sanki kuralları var öyle keyfine göre olsa ki günümüzde bunu yapmaya çalışıyorlar o zaman cehenneme kim gitçek
00 Yorumlaİslamiyetin amacı önünü kesmektir caydirmaktir merjametsizlikle ne alakası var
00 Yorumla
+1 yılLütfen İslamda Recmi öğrenmek İstiyorsanız Bu videoyu izleyin
00 YorumlaSen bunu ben zina yaptım desene devam da ediyorsundur ama. sakat işler bunlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsağdan soldan bişey duymuş gelmiş burada saçmalıyor
00 YorumlaZinadan başka sorunları da var bu dinin.
04 Yorumla
+1 yıleğer öyle bişey olsaydı herkes zina yapardı
00 Yorumla
+1 yılCok mantikli bir soru bunu aratiracam
00 Yorumla
+1 yılZina yapmamaliyiz isin dogrusu bu
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGelsin öldürsünler, yemişim kuralları.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl* zinakarları
00 Yorumla
Devamını Gör(26)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri