+1 yılDünyanın en PİSLİK , en AHLAKSIZ adamına soyunun devam ettiren çocuklarının ANNESİNİ nasıl istersin diye sorsan CEVAP hep aynıdır...
https://www.youtube.com/watch?v=A-zjMeAntPE
Ebu Umame ra’den rivayet edilmiştir:
Genç bir delikanlı Peygamberimizin meclisine gelerek “Ey Allah’ın Resulü ! ZİNA etmem hususunda bana izin ver!” dedi. Bunun üzerine orada bulunanlar “Sus, sus!” diye onu engellemeye çalıştılarsa da, Peygamberimiz (sav) “Bırakın da yanıma gelsin!” dedi. Gencin yanına gelmesi üzerine =>
+Annenin zina etmesi senin hoşuna gider mi?
-Genç “Hayır! Allaha yemin olsun ki (hoşuma gitmez) Allah beni sana feda kılsın
+Sen nasıl istemiyorsan diğer insanlar da annelerinin zina etmelerinden hoşlanmazlar.
+Peki kendi kızının zina etmesi senin hoşuna gider mi?
-Genç ““Hayır! Allaha yemin olsun ki (hoşuma gitmez) Ey Allahın resulü! Allah beni sana feda kılsın”
+Sen hoşlanmadığın gibi diğer insanlar da kızlarının zina etmelerinden hoşlanmazlar.
+(Söyle bakalım) kızkardeşinin zina etmesi senin hoşuna gider mi?
-Genç buna da “Hayır istemem ey Allah’ın Rasulü! Canım sana feda olsun. Tabii ki bunu da istemem”
+Peki teyzenin zina etmesi senin hoşuna gider mi?
-Canım sana feda olsun ey Allah’ın Rasulü! Bunu da istemem
+Bunun üzerine Hz. Peygamber “Diğer insanlar da senin gibi, teyzelerinin zina etmelerini istemez” dedikten sonra mübarek elini onun omzuna koyarak “Rabb’im! Bu kulunun günahlarını bağışla, kalbini her türlü kötülükten arındır, Onu zinadan koru!” diye dua etti. Bundan sonra hiç kimse bu gencin kadınlara dönüp baktığını görmedi.
Peygamberimiz sav ahir zamanda zinanın yaygınlaşacağını ve aleni hale geleceğinden bahsetmiştir. Bu gün bu haber gerçekleşmiş, zina yaygınlaşmış ve aleni hale gelmiştir.
Zinanın çirkinliği bedihi olduğu halde, onun bu kadar yaygınlaşması oldukça düşündürücüdür. Zinaya yaklaşmayın; çünkü o çirkin bir iştir. Ve ne kötü bir yoldur.
Isra Suresi: 3220 Yorumla
En İyi Cevaplar
Dogru dusunuyorsun kardesim kimse kimsenin helali olmadan birbirne dokunmamali
337 Yorumla
Soran+1 yılAnlayana tabi ama herkes bilmeden atlıyor yoruma :)
Soran+1 yılNasıl yapsakta inanmasak şeyi olduğu için insanlarda
Böyle şeylere takılarak yaşarsanız evlenip 3-5 ay sonra şiddetli geçimsizlikten ayrılırsınız.
İnsan tanımadık istediği sevdiği hoşlandığı insanla elele tutuşabilir.
Kendi tercihine kalmış sevişedebilir.
İki taraf içinde zina kadar önemli şeylerde var kuranda kadının kendini erkeğe güzel göstermeside günahtır.
Yani gözüne kalem çeksen günaha giriyorsun. Buna bakan erkekte günaha giriyor.
Bunlara uyan insan zinadan konuşsun. Açık saçık giyinmekten veya kapalı olmaktan geçtim gözüne kalem süren dudağına parlatıcı süren hanımlar ve yolda bir bayan gördümü bakan beyefendiler burada gelip zinadan konuşmasın.03 Yorumla
Soran+1 yılYa benim dediğim siz yapıyosunuz değil bile bile yapmamız. Evet haklısın en kuçuk şeyler bile oyle ama yapıyoruz
Soran+1 yılHerkes bişeyin farkında ama yapıyor. Sen bile dediğim şeyin farkındasın ve açıklıyorsun. O zaman neden yapıyosun
+1 yılCemal süreyya'nın çok sevdiğim bir şiiri aklıma geldi şimdi (üvercinka) bir kıtasını seninle paylaşacağım;
Aydınca düşünmeyi iyi biliyorsun eksik olma
Yatakta yatmayı bildiğin kadar
Sayın Tanrıya kalırsa seninle yatmak günah, daha neler
Boşunaymış gibi bunca uzaması saçlarının
Ben böyle canlı saç görmedim ömrümde
Her telinin içinde ayrı bir kalp çarpıyor
Bütün kara parçaları için
Afrika dahil00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
93Cevap
- Diğer konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılHz. Ali der ki en büyük günah zarar gelmez diye işlenen küçük günahlardır. Dinimizce birçok konuda dikkatli olmamız hususunda emir ve tebliğ gelmiştir. Fakat islamiyet yasakçı değil aksine hoşgörülü ve serbestlik dinidir. Rıza ile dine girilir. Gönülden inanç olursa müslüman sayılırsın. İnanmamakta da serbestsin tabiki inanınca vaat edilen iyi şeyler gibi inanmayanlara da vaat edilen kötü şeyleri çekmek kaydıyla. Hal böyleken amentü yani Allahın birliğine peygamberin meşruiyetine inanadıktan sonra ki ameller veya eylemler bizim taktirimizde. Namaz zorunlu kılarsan bu kılmazsan bu, oruç zorunlu tutarsan bu tutmazsan bu zina yasak alkol yasak kumar yasak yalan yasak yaparsan bu yapmazsan bu gibi çok keskin ayrımlarla insanlara belirtilmiştir. Ama birde Allahla kul arasına kimse giremez ve herkes kendi amelinden hesaba çekilecek dolayısı ile sorumludur emri var. Anne babanızın sizden sizinde anne babanızdan amelleriniz hususunda gram fayda olmayacaktır der. Zina evet hükmen öyle, baş açmak günah vucut hattını belli etmek günah erkeklere sesini duyurmak günah. Ama yaparsan cezası senle allah arasında yapmazsan ödülü yine senle allah arasında.
20 Yorumla İşin dini boyutunu bir kenara bırakalım herkes kendi hesabını ahirette verecek zaten. şu an en büyük derdimiz bu değil bence uçkur bekçiliğiyle harcayacak vaktimiz yok. Evet şu bir gerçek ki cinsel ilişki yaşı gittikçe düşüyor sanırım şimdilerde 15 kadar indi. Ve hükümet ve aynı zamanda muhalefet partilerin belediyeleri bu konu hakkında bilinçlendirme çalışmaları yapmalı. Bir çok gencimiz popülerlik ve eğlence için bu batağa düşmekte ve farkında olmadan kendine zarar vermekte kız ya da erkek. Bence okullarda bu konuda kızlara ve erkeklere ayrı olarak eğitim verilmeli. erken yaşta cinsel birlikteliğin getirdiği tehlikeler onlara
anlatılmalı, bulaşabilecek hastalıklar ve toplumda görecekleri baskı onlara izah edilmeli. Bu konuda anne ve babalara da çok iş düşüyor mesela erkek çocuklarına bu cesareti vermese babalar ya da kız çocuklarına idol olarak kıçını başını ayrı sallayan medya maymunları değilde örnek alabilecekleri idoller gösterilirse bunun önüne azda olsa geçebiliriz. Öbür türlü biz ne kadar istemesek te insanlar bunu yapmanın bir yolunu bulacaktırlar. Önemli olan zihniyeti değiştirmek. Cinselliğin ve bazı şeylerin kutsal olduğunu ve herkese gösterilmeyecek kadar değerli olduğunu anlatmak. İşin dini boyutuna gelince evet tüm dinlerde zina günah kabul edilmişti hemen hemen.30 YorumlaPeki kardeş, yanlış demişsin ama farzedelim ki senin dediğin gibi zina günah olsun. Peki bir kadının elini tutmak bile günah ise ve bunu yüce kitabımız ki, ben o kitabı ve Hakk'ın emrini başımın tacı gözümün nuru yaparım, o zaman bu yüce kitabın çıktığı zamanda bile kadınları para karşılığında köle olarak elden ele satmak günah değilmiydi, Yüce kitabımıza göre her insan bırak insanları, her canlı Hakk'ın kutsal bir varlığı ise ve doğan her insan birbirine eşitse, nasıl olurda insanlar kendilerine müslüman diyen bir ülkede esir edilip, para karşılığı alınıp satılır. O kadınlar üzerinden her tür sapıkça fantaziler zorla denenir, fantazi kurulur, sahte softalar, zenginler, ağalar, beyler haremler kurar, kimse onlara dini kuralları uygulamaz, günah demez, şerri hükümleri uygulamaz da, zina suçlamasıyla gariban bir bayan taşlanarak katledilir. Din bunun neresinde. Daha çok şey yazarım da zaman ve karekter sınırlı. Bak sana çok önemli bir sır vereyim, tarihi her zaman güçlüler yazar ve hep onlar haklı, şanlı, şerefli, dürüst ve asildirler. Gerçekler hep onlardan yanadırlar. Ama gerçek hiçte böyle değildir. Sen de sana her söylenen ya da her yazılana inanma. Din sorgulanmaz demişsin ki, zaten sen burdan kaybetmişsin. Tersine Hakk'ı ve gerçeği sen arayıp bulacaksın. Senin kitabın senin kalbine yazılı olarak gönderildin bu aleme. Okumasını bilirsen başka kitaba gerek kalmaz. Okuya bilmen içinde araştırman, öğrenmen, sorgulaman, düşünmen gerekir. Sonra haşa kitabını, dinini, ibadetini putlaştırıp, putperest olursun.
20 YorumlaZina 7 büyük günahtan biri. Kuranda zina etmeyin yerine zinaya yaklaşmayın diye bir ifade geçer. Yani zina haram olduğu gibi zinaya götüren yollar da zinaya kapı araladığı için haram dır. Şeytan kolaydan zora doğru bir yol izletir. Önce bak der bir kere bakmaktan ne çıkar ki der. Sonra karşısındakini ona güzel gösterir. İkinci bakış zaten haram. Sonra cesaretlendirir ve bak herkes tanışıp konuşuyor Allah seni mi affetmeyecek hem senin niyetin ciddi der. Sonra dokunma, el ele tutuşma, sarılma, yanaktan... derken artık o kişi duygularının esiri olur ve zina için ortam hazırlanmış olur.
Küçük görülen her günah önemsenmediğinde büyük günaha dönüşür.30 Yorumla
+1 yılALINTI...
Kimi erkekler vardir ki seytanin idaresindedir.
Kimi erkeklerde vardir ki ALLAH c. c in himayesindedir.
Seytanin esiri olanlar. Kizlarin tenine odaklanir. Mahremiyetinden bir nebze gorunsun pesinde ac kurtlar gibi dolanir. Amac ve zihniyet bellidir. Seni kullanmak ister. Evlilik vaadi ise en buyuk yalandir.
Allah c. c in himayesinde olan erkek ise kizlari zevk araci olarak gormez. Hatta seytanin suslenip puslenmesine bile bakmaz. Onlar icin es demek cennete uzanan kopru demektir. Ustune basip gecmek icinde degil ha!!! Elinden tutup birlikte gecmek icin. Kisisel arzulari ya da ozel istekleri yoktur. Allah u Teala nin dediklerini yapman yeter onlar icin. Seni emanet olarak gorur ona gore koruyup kollarlar. Hapsirsan yurekleri erir. Gulersen cenneti gormus gibi sevinirler. Biraz kiskanc, birazda utangactirlar. Kelebek sever gibi severler.
Ne fazla sıkarlar
Nede gevsek birakirlar.
Sen ALLAH u Teala nin emir ve yasaklarina uydugun surece...30 YorumlaDiğer konusunda 1b cevap paylaştı. Dokunmak zina değil, ama zinaya giden yol olarak görülüyor. Namahreme dokunmak olarak. Bu devirde bunlara ne kadar dikkat etsekte nafile. Eğer bu emirlere göre yaşamaya çalışırsak, dokunmayı geçtim, kadın erkeğin hiçbir zaman bir araya gelmemesi, hatta birbirini görmemesi gerekir. Çünkü namahreme bakmak bile zinaya giden yol olarak nitelendiriliyor, tokalaşmak bile zinaya giden yol olarak nitelendiriliyor. Aynı ortamda bulunmak, flört etmek vs. Bunların hepsi zinaya giden yollar olarak nitelendiriliyor...
10 Yorumla- Diğer konusunda 956 cevap paylaştı.
+1 yılVALLA ONA BAKARSAN göz göze bakmak bile zinaya giriyor. yolda yürürken bir kadına bakmak filan... ee o zaman nasıl yürüycez yolda bende bunu anlamış değilim
bu çok çetrefilli bir konu.. çokta yanlış yorumlanan çok yanlış bilinen bir konu sanırım
duyduğun bir müstehcen söz bile kulağınla zina yapmış oluyorsun... ben zinayı evli kişilerin yasak aşk yaşaması şeklinde düşünüyorum... evliyken başkasıyla beraber olmaktır zina benim düşüncem o.. yoksa göz zinası kulak zinası dersek herkes yapıyor zina o zaman. çoktan helak olmamız gerekirdi..12 Yorumla- +1 yıl
aynen kardeşim haklısın
- +1 yıl
yani düşüncem o.. yoksa bende ahkam kesmek dört dörtlük müslüman olma derdinde değilim.. zaten olamam da açık veririm çünkü.. eksik olma pedro suarez:)))
yalnız nickinde pembe dizilerde oynayan adamların ismi gibi.)
Gizli Üye(30-35)+1 yılbenim anim acik ne bir erkegin elini tutm nede sarildim... Yani avrupad ayasadim halde cogu turk kizlardan daha cok kulturume dinime bagliyim... Yanii simdiyse nisanliyim esim öyle bir el uste tasiyor beni anlatamam, yani allah sukkur bu yasima kadar sakladim kendimi, allah ona göre temiz bir kader önume getirdi... Insan kalbi temiz oldu surece hayat d senin yuzune guler... Yani iki saniyelik bir zevk icin degmez bence.
31 Yorumla
Soran+1 yılEn iyisi kardeşim için rahat olur 😊
En büyük günah Zina değil ama büyük günahlardan birisi.
El ele tutuşmak zina değil , ama zinaya götüren yollardan ola bilir. Zira Kuran-i Kerimde "Zina yapmayın" buyurulmuyor , "Zinaya yakın bile durmayın" buyuruluyor...
Kuran-i Kerimde bir ayet daha geçiyorki "Allah dilediği insanların dilediği günahlarını bağışlar , yalnız ŞİRK istisna" .
Ebu Bekrden hadis var: 70 tövbe edip bozduysan 71 kez tövbe et.
Yani zina yapanı korumak değil niyetim , ama zina yapan günah işlemiş olsa bile yinede müslüman sayılır. en büyük ve bağışlanmaz günah Şirktir bunu Kuran-i Kerim buyuruyor00 Yorumla
+1 yılbacım böyle bir sitede bu soruyu sorupta kendine bu kadar tepki getirmeseydin keşke, el ele tutuşmanın zina olduğunu senin gibi herkes bilmiyor malesef, bilenlerde zaten umursamıyor, dünya kötü malesefki, bence sil gitsin bu soruyu, sen iyi ol iyi kal gerisini ALLAHA havale.
11 Yorumla
Soran+1 yılYok insan düşüncesini merak ediyorum sadece. Dünya nereye gidiyor falan. Eleştiri alsam nolacak tanımam etmem ben doğruma bakarım
+1 yılTabi dinimizde ''Zina''sadece birbirine helal olmayan erkek ve kadının ilişkiye girmesiyle olmuyor. Bunun yanı sıra ''El Zina''sı ve ''Göz Zina''sı da var. Yani helalin olmayan birisine ne dokunacak nede bakacaksın kardeşim. Bu böyledir ve de çok doğrudur..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTövbe kapıları son nefese kadar acıktır. Kalpten bir tövbe ve bir daha bu günahlara batmama sartıyla edilen tövbeler kabul olur. Namazını kıl bunu günde 5 vakit e al.
Sürekli estağfirullah el aziym de aklına dilinin vardıgı kadar.45 Yorumla
Soran+1 yılTovbe bir kere edilir bida yapılmamak şartıyla yap yap tovbe değil
Cevap sahibi+1 yılNe tuhaf insanlarsiniz ya cevabin iki satirini okuyup yorum atiyosunuz. İyi okuyun "bir daha bu gunahlara batmama sartiyla" tovbe edilmesi gerektigini soyluyorm. beyniniz algiladi mi?
- +1 yıl
yap yap sonra son nefeste kalpten bir tovbe et bumu
Soran+1 yılYok yapınca işten pişman olunca et. Allah bilir zaten yap yap tövbe mi etti içten mi etti merak etme
Diğer konusunda 3b cevap paylaştı. Ne de güzel söylemişsin. el ele dokunmaktan bile rahatsız olmuşsun alkış tutmak lazım aslında sana. kaldı ki o büyük günahların katını işledik bir çoğumuz hatta mesajı okurken gülüp geçenler olmuştur yaşadığımız dönem onlar için genel ve çok normal bir eylem olmuş çıkmış.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCiddi düşünüyoruz biz savunmasi yapiyo bazi gereksizler :) Ciddi düşünmek haram helalligi ortadan kaldirmiyor. Elini tutmak öpmek neyse birlikte olmakta aynidir. Kaldi ki göz zinası denen bir şey bile varken. Elini tutmayi opmeyi vs masum kabul edenler var. Tokalasmayi bile doğru bulmuyorum.
14 Yorumla
Soran+1 yılO kadar değil benim düşüncem ama sevgilim diye el tutup öpüp sarılmak doğal geliyor millete
Cevap sahibi+1 yılDinimz kesin ciZgilerle belirlidir. Benim düşüncem diye bir sey yok aslolan budur.
Soran+1 yılÇok fazlası faşizim benim için buda düşuncem işte. Tokalaşmak konusunda bilgim yok yada. Ama zina net bişe ve devamını bilerek getirmek...
Cevap sahibi+1 yılDinin esasları herkesn kendine gore yorumlayabilecegi şeyler değil , net.
Allah sasirtmasin ve islah etsin inandığı gbi yasamayanlari..
+1 yılZinaya aşk dediler, bir neslin ahlakını böyle yediler demiş adam... Ne düşünelim, doğru bilinen yanlışlar çok...
275 Yorumla- +1 yıl
Sözün tam hali:
"Arsızlığa cesaret, zinaya aşk dediler, bir neslin ahlakını işte böyle yediler" Necip Fazıl - +1 yıl
onu diyen adam da kadın bacaklarına şiir yazmış o zinaya girmiyor sanırım!!
Recm nedir?
Recm, zina fiilini işleyen evli erkek veya kadınlara uygulanan şeriat cezasıdır. Recm ile ilgili tartışmalar mezhepler ve tarikatlar arası ayrılığa da neden olmuştur. Recm kelimesinin Kur'an'da taşlamakla eşanlamlı olarak değil, daha çok hor görmek, yalnız bırakmak gibi bir anlamda kullanıldığı tefsirlerde okunur. Ancak İslam hukuku'nda recm, taşlama fiilinin karşılığı olarak kullanılmıştır. Recm kelimesi, bu yüzden, hemen hemen tüm dillerde, taşlama kelimesinin karşılığı olarak kullanılmasının yanında, Osmanlıca'ya da hukuk terimi olarak "zina yapan kadın veya erkeğin taşlanarak öldürülmesi" anlamında geçmiştir.
Kaynak: https://recm.nedir.com/#ixzz3GM8PZQhx
İrandaki şeriat böyle bende bir kızın taşlanarak öldürülmesine karşıyım one ya :S zaten Allah vermeyecekmi cezasını bizene ki?12 Yorumla
+1 yılHerkesin görüş açısı ama dinimizce uygun değil insanları bilmiyor diye yargılayamazsın mesela ateist bir insan bu soruya baksa dalga geçer çünkü herkes burada zina yapmayın günahtır diyor ama dışarıda el ele tutuşmayı bırak sevişenleri bile görüyoruz...
20 YorumlaTabiki. Göz zinası bile var. Ama artık toplumda çiftlerin elele tutuşmamış olmaları gülme konusu bile olabiliyor. bir çok şeyi bir çok günahı zaten hepimiz bile bile yapıyoruz malesef:(
15 Yorumla
Soran+1 yılMillet bunu yazdım diye tepki yarattığından belli 😊
Soran+1 yılOkumadan atıyormuşum falan aman gidişat kotu ben onu anladım. Herkes kandırıyor kendini yapmak için.
- +1 yıl
Soran keşke yaratmak değil de tepki gösterdi deseydin ;) Benim en uyuz olduğum şeylerden birisi Allah'a özgü olan yaratmayı insanların kendilerine uyarlayarak kullanmalarıdır.
bu bakımdan haklısınız. ama napalım ki dünya bu hale gelmiş. her hareketimiz günah.
bir kağıda siyah bir iz olduğunda dikkat çekermiş. çünkü karanlığın ilk işareti imiş. o izler birikir ve birleştikçe kağıt kararırmış. günahlar da kalbi öyle karartıyor. artık o hale geldi ki zina bile küçüldü resmen.10 Yorumla(Zinaya yaklaşmayın! O; hayasızlık, çirkin, aşağı bir iş, kötü bir yoldur.) [İsra 32]
(Kişinin başına demir bir şişin saplanması, yabancı kadına dokunmasından daha hafif kalır.) [Taberani, Beyheki]
(Allah indinde zinadan büyük günah yoktur.) [R. Nasıhin]
(Sizin için en çok korktuğum şey zinadır.) [Taberani]
(Gençliğini zinadan koruyan [mümin] Cennete girer.) [Beyheki]20 Yorumla
+1 yılSakın millet öyle yapıyor falanla bırak. Önce kendimiz. Doğrudur günahtır ama bizim nasıl ölçeğimiz belli mi? son nefese kadar. Allah'tan hayırlısı iste hatta onlara dua bile et akılları başlarına gelsin diye. Zinaya gelecek olursak kocamıza karımıza saklayalım böyle şeyleri. İçimizdeki o duyguyu ona patlatalım
01 Yorumla
Soran+1 yılBen sadece zina buyken yapmamız hakkında düşüncemi dedim herkes başka anladı herhalde :)
Ya bence burada algı meselesi sorun. Şimdi elele tutuşmak var bide elele tutuşurak çok farklı düşünerek mesela onu yapmak var. Birisiyle ciddi düşünüyorsun diyelim onla elele tutuşmak hatta öpüşmek falan bana saçma gelmiyor yahu sevdiğin sonuçta ne bilim.. Kalkı ki ciddi düşünmekten bahsediyorum tabiki kalkıp yatsınlar demiyorum ki evlilik dışı ilişkiye bende karşıyım bu tip şeyler kişinin kafasında bitiyor biraz diye düşünüyorum. Evet bende biliyorum dinimizde buna benzer şeyler var ama şu zamanda onları uygulamak aşırı zor bizim yapmamız gereken kendimizi olabildiği kadar koruyabilmek, saygılar..
00 Yorumla- Diğer konusunda 14b cevap paylaştı.
+1 yıldinimizce yabancı erkekle bile tokalasılmamalı. uzak akrabalarla da öyle. ki ben hiç tokalasmıyorum. el öpme konusunda da sadece bayanlara sarılıp öpüyorum hani olur ya misafir gelir. eğer eşi falan varsa sadece hoşgeldiniz diyorum. Babanın oglu değil sonuctaç el elede tutusulmamalı. cok. isteniyorsa evlenirsiniz olur biter. daha geniş olmus olnuur. ve helal kılınan birinin tabi ki elini tutabilirsin :)) Allah dogru yoldan ayırmasın
25 Yorumla- +1 yıl
amin. çok doğru anlatmışın yaren
Soran+1 yılTokalaşmak kadar duşunmem ben ama sadece günah olduğu halde ilerlemek iç sıkıcı
- +1 yıl
@sovalye2012 umarım öyledir..
@soran valla düşün düşünme. sana sunulmus dikkat etmen gereken budur. ben sadece söylüyorum.. - +1 yıl
Elini sıktıgın erkek şehvet duydugun biriyse evet gunah ama onun disinda gidip amcanin kuzeninin elini sıkabilirsin ne var bunda
- +1 yıl
@interpreterr amcan neyse.
Ama kuzenin ergenliğe girdi ise Hayır.
+1 yılMalesef cogu insan icin normal gelsede bazi insanlar bu durumdan rahatsiz oluyo vicdanen devirde arrik oyle bir devir olduki artik sevgilisini opmeyen adama erkek degilmisin gibi yanlis ve sacma seyler soyluyorlar artik zinaya ask diyorlar vay halimize...
20 Yorumla
+1 yılAhir Zamandayız, İnsanlar Günahları Önemsemiyor, İslamı bilmeyen 18 yaşında bebeler deist oldum diyor, Zamanımızda İnsanların Depresyona bunalıma girmesinin hatta intahar itmelerinin tek nedeni inanç zayıflığı ve maneviyetsızlıktan geliyor... İki Günlük Dünya Zevkleri İçin Sonsuz Ahiret Güzellikleri Heba Ediliyor...
40 Yorumla
+1 yılZina dinimizde yorum bırakmayacak sekilde aciklanmis ve şu an bazilarina ne kadar sacma gelsede el ele tutusmak bile zinaya giriyor ki bence bu dine inanmasak bile askin sevginin degerini dusuruyoruz su yillarda.
10 YorumlaDiğer konusunda 12,8b cevap paylaştı. Çok doğru.
maalesef artık toplumda bunlar normal karşılanıyor. ki bu sorunun çözümü demek tüm toplumun değişmesi demek.
bu da imkansız denecek kadar zor.20 YorumlaHerkes bildigini yaziyor ayni senin gibi ve bizim bildigimiz bize gore en dogru olsa da herzaman gercek dogru olmayabiliyor. Zinaya goturen hersey zinadir zina etcez niyetiyke icilen su bile haramdr. Ama niyet iyiyse is degisir. Zina tam olarak nedir ne yapinca olur yazio kitabinda gayette acik. Kitabini okumadigin belli. Okusan boyle yazmazsin netten bulduklarinla yasama hayati herseyi okadar cok biliyonuzki kimseye birsey bilmek kalmio
04 Yorumla- +1 yıl
Günaha girmek için zina etmen gerekmiyor, namahrem olan birinin elini tutmak haramdır günahtır... yardım için elini tutarsın odaproblem yok ama sevgili arkadaş vs durumlarında niyet önemli değil
Soran+1 yılKitap okumadığım ne alaka burada 😊 yorum yapmak için yapma bencee. Sen okusan kalmio yazmazdın en basiti
+1 yılEl ele tutusmak gunah die biliyordum hatta oteki tarafta o ellerimiz ayaklarimiz gozlerimiz ne yaptigimizi teker teker soyliyecekmis ben boyle biliyorum
^-^13 Yorumla
Soran+1 yılBende :D fark ettiysen hep kızlar doğru diyor erkekler ne alaka ya yobaz falan :D yapmak in yalanlıyor mubarek :D
- +1 yıl
Arastirmadan yalanlamak kendi bilecekleri is karisamam
=^-^= - +1 yıl
El ele tutuşman günah diyelim yanındaki sevgiline bakman göz zinası değil mi? :)
zehirliok... sana helal olmayan birine bakmak, şehvetle bakmak (göz zinası) duymaman gereken şeyleri dinlemen (kulak zinası) elin namuslu kadınlarına laf atman edesizlikte bulunman (dil zinası) nikahlı olmayan ve birbirine nikah düsmeyen iki kisinin cinsel organların birlesmesi ile olan ( asıl sözü edilen büyük zina)
10 Yorumla- Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılevlenmeden helali olmadan kimse kimseye dokunmamalı tabii. ama bırak sevgilinle el ele tutuşmayı millet sevgili olmadan kanka ayağına istediklerini yapıyorlar.. insanlık nereye gidiyor bilmiyorum..
10 Yorumla Helal olsun kardeşim sana cok katılıyorum işte bu yüzden 6 senedir zinadan uzakduruyorum sende Allah korkusu var Allah bize Allah korkusu olan eş nasip etsin
20 Yorumla
+1 yılEvet haklısın gunah ben hayatımda 1 kışıyle cıktım onunlada ılersını ıstedım elını tuttugumda bıle ıcım acıyordu sırf gunah dıye ımam nıkahı kıymayı hep ıstedım kısmet olmadı bıttı
10 Yorumla- Diğer konusunda 18,8b cevap paylaştı.
+1 yılMahrem olmayan kadına bakmak haram olduğuna göre, onlara dokunmak veya tokalaşmak mutlaka haramdır Hadisi Şerif ama tam anlamıyla bir zina değildir ama günümüzde bize bunu yapmıyoruz bende dail
04 Yorumla
Soran+1 yılBakmak ayrı ama dokunmak fiziksel temastan ayrı geçiyor işte zina olarak
- +1 yıl
zinanın hükmü farklı çeşitleri var zinanın
Soran+1 yılTamam orası doğru ama zina sonuçta kuçuksede
- +1 yıl
Mahremlerle Yapılan Zina
Kendisiyle ebediyen evlenemeyecek olan ana, kız kardeş, kayınvalide ve süt anne veya süt teyze gibi mahremlerle yapılan zina
Mahremiyle zina eden kişi cennete giremez
en büyüğüdür
Diğerleri dediğimz başlıkta belirtildiği gibidir
Diğer konusunda 8,9b cevap paylaştı. cennet ve cehennem filmlerden ibaret geliyor çoğuna da ondan
10 YorumlaÇağımızda herkes şeytanın oyuncağı oldu işte kimin eli kimin cebinde belli değil bu durumda rahatsız olunca dile getirincede yobaz oluyoruz. Onlar istediği gibi yaşasın benim umrumda değil kendim temiz oluyumda
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence okulu bitirip evlenmek ama sevgili gibi yaşamak en iyisi ;) hem çağa uygun hemde zina olmaz :) Allah zina edenleri affetsin ve kısa zamanda birakmalirini nasip etsin :)
10 Yorumla
+1 yıleleele tutuşmakmı? gözle bakmak bile zina
92 Yorumla
Soran+1 yılBuna da bişe derler şimdi 😁 insanlar kızıyo baksa bilmiyosun diye
- +1 yıl
kimin ne dediği umrumda değil gerçeği değiştirmez
+1 yılkatılıyorum ama bunun farkında olup yapmak en kötüsü olsa gerek herkes açısından ;)
11 Yorumla- +1 yıl
milletin zoruna giden ne kız yorumda doğru söylemiş yapsak bile günahsa günah kardeşim Allahın emri neden bu tarz sorular zorunuza gidiyosa !
- Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılbile bile günaha girmek hepimiz yapıyoruz öbür tarafı hiç düşünmüyoruz allah sonumuzu hayır etsin allah bizi affetsin dünya zevkleri işte tatlı geliyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOrtamda ne görüyorsak onu uygulamaya çalışıyoruz ortama ayak uydurmak gibi ve bazen hata yapıyoruz bu durumlar gibi
21 Yorumla
+1 yılBizim ne düşündüğümüz önemli değil Allah günah diyorsa günahtır söylenecek laf yok.
10 Yorumla
+1 yılŞu dünya şu hayat şu gök şu yıldızlar boştur boş !!!
10 Yorumlaişte bu içinde seni yiyen rahatsız eden imanındır
umarım artık içini rahatlatacak işler yaparsın10 Yorumlaortam müsait, çevre değişiyor tv-internet körüklüyor... daha ne olsun
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılPeki ben burada sevgili olaylarini elestirirken evlenmeyeceginiz insanlarla iliski yasamayin derken gizli sakli isler cevirmeyin derken ask mesk sevgi laflarinin ardina saklanip yanlis yapmayin derken neden bana destek cikmadiniz ey ks uyeleri ey muslumanlar ey romalilar !
00 YorumlaBence bu biraz da bulundugumuz zamandan kaynaklanıyor
10 YorumlaO zaman biz bayan eleman işe almayalım onun getirdiği parayı alırken eline değmeyelim kadınlar evde otursunlar kimse onlara iş imkanı sunmasın , Hey gidi bağnaz kafalar sizi günahı birşeyi yoktur eğer aklınızdan geçen düşünce temiz veya kötü olsa dahi o kişiye uygulamadığınız zaman bir günahı olmaz fakat siz onun elini tuttuğunuzda içinizden geçen şey kötülük ise ve bu kötülüğü fırsatını bulunca kişiye uygularsanız örneğin ; Tecavüz gibi işte o zaman günah olur aksi taktirde birşey değildir.
02 Yorumla
Soran+1 yılLafı kendince çekmesen?
çok büyük günahmış peygamberimizde demiş zina yapanlar falan cehennemde çok kötü acı çekecek diye
10 Yorumlabiz dinimizi tam bilmediyimizden böyle oluyor
aslında evlenmeden el ele bile tutulmamalı
ama herkes kendinden sorumludur10 YorumlaElele tutuşmayı dahi tartışmak gerektiğini düşünen biriyim fakat.
Zina; 4 kişinin şahitliği ile, tam birleşme olan ve yapanların gönül rızası olan eylem.
Cezası da taraflardan evli olanın recm edilmesi.
Islam daki 3 recm cezasından biridir.02 Yorumla- +1 yıl
Recm nedir?
Recm, zina fiilini işleyen evli erkek veya kadınlara uygulanan şeriat cezasıdır. Recm ile ilgili tartışmalar mezhepler ve tarikatlar arası ayrılığa da neden olmuştur. Recm kelimesinin Kur'an'da taşlamakla eşanlamlı olarak değil, daha çok hor görmek, yalnız bırakmak gibi bir anlamda kullanıldığı tefsirlerde okunur. Ancak İslam hukuku'nda recm, taşlama fiilinin karşılığı olarak kullanılmıştır. Recm kelimesi, bu yüzden, hemen hemen tüm dillerde, taşlama kelimesinin karşılığı olarak kullanılmasının yanında, Osmanlıca'ya da hukuk terimi olarak "zina yapan kadın veya erkeğin taşlanarak öldürülmesi" anlamında geçmiştir.
Kaynak: https://recm.nedir.com/#ixzz3GM8PZQhx
İrandaki şeriat böyle bende bir kızın taşlanarak öldürülmesine karşıyım one ya :S zaten Allah vermeyecekmi cezasını bizene ki?
gerçek bilerek anlayarak okumadığımız ve okumak yerine hep dinlediğimiz için duyduğumuza inanıyoruz
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEl ele tutuşmak zina ise o zaman el ele tutuşan kişilere de İslam hukukuna göre zina cezası verilmesi gerekmez mi?
Zina yapan biri için ceza verileceğinde 4 kişinin şahitliği lazım ve bu dört kişide bu zina edenlerin cinsel ilişkiye girdiklerini, girip çıktığını görmesi lazım ki zina ceza hükmü verilsin.
Senin dediğine göre el ele tutuşmakta zinaya giriyorsa o zaman bu hüküm uygulamalı İslam hukukuna göre !!13 Yorumla
Soran+1 yılO öncedendi işte bende artık onun kalmadığını diyorum. İyi el ele tutuşmak dışında bişe yapmıyolarsa ne güzel
- +1 yıl
El ele tutusmak zina degildir zinaya goturen bir eylemdir ve zina cezasi vemezsin ama kuran da da zaten zinaye goturen hareketlerden sakininiz yazar
Cevap sahibi+1 yıl@interpreterr :)[
sigara içmek öldürür yasak olanı ister nefis insan dioruz buna canım ok
08 Yorumla
Soran+1 yılHayvansın demedim canım ok?
Soran+1 yılVar ya yaptığın yorumda bir mana yoktu ben niye anlatıyosam sana :) git biraz anlamaya yönelik kitaplar oku ne biliyim
Soran+1 yılDüzgünce yazdın biz mi anlamadık ben ilk okul değil üniversitedeyim ama sen bu Türkçenle hiç okumadığın aşikar
Soran+1 yılSinema tv oda :) ilahiyat desem ne dersin bunada. Ben imlayada dikkat ederim zinayada çok şukur ama etmeyen sensin hiç birine. Kişisel gelişim sen oku bence sinema tv den daha iyi, iş olanağı olur
Gizli Üye(36-45)+1 yılElle elle tutuşmak zinaya girmez ama haramdır helalin olmayan birine dokunmak dinimiz zinaya giden yolları da yasaklamıştır yani flört öpüşme sürtünme vb. şeyler günah ve yasaktır.
10 Yorumla
+1 yılbence tamamen saçmalık.
böyle şeyler yobazca ve bağnazca.
ne kadar seversem seveyim kız arkadaşım böyle şeyleri bana savunursa ilişkimiz sona erer.
benim onu yatağa atmak istediğimden felan değil, aynı kafa yapısına sahip olmadığımız için.00 YorumlaOta boka zina diyenler acaba neden peygamberlerinin en yakın arkadaşı ebubekir'in kızını 6 yaşında nikahına alıp 9 yaşında ilişkiye girdiğini inkar ederler? Bende bunu hep merak etmiştirim.
03 Yorumla- +1 yıl
1) hz aişe diyor ki: "hz. muhammed henüz mekke de iken (hicret yapılmadan önce) ve bende oynayan bir çocuk iken "kamer suresi 46. ayet inmişti..." (kaynak: buhari 1. cilt telifil kur'an bahsi)
2) kamer suresi 46. ayet, mekke devrinin birinci döneminde (peygamberliğin 4. yılında) inmiştir. hz. aişe validemiz bu sure ve ayetleri net olarak hatırladığına göre buradan yola çıkarak yapılacak hesaplamayla "9 yaşında evlilik safsatası" çökmektedir. şöyle ki; olayları ayrıntılarıyla hatırlayabilmek hem de sokakta oynayan bir çocuk olması için en az beş veya altı yaşında olması gerekir. kamer suresi mekke devrinin dördüncü yılında ** indiğine göre dördüncü yılda beş-altı yaşında olan hz. aişe, hz. peygamberle evlendiği zaman (623) en az onbeş; onaltı yaşında olması gerekir.
El ele tutuşmak zinaya girmez. lakin caiz değildir.
03 Yorumla
Soran+1 yılGirmez olur mu helalin değil
Soran+1 yılAma zina olarak bilinen fiziksel temasdan ayrı olarak dokunmakta geliyor.
dine inanmıyorum artık inancım yok benim herşey bilinmezdir
12 Yorumla- +1 yıl
@Asena08 senin dine inanmaman gerçekleri değiştirmez ;) Bu basit bir kaçış yolu ancak kafanı karıştıranlar varsa sağlam bir araştırma yapman lazım. Nasıl internette sağda solda seni dinden soğutan şeyler okuyor ya da dinliyorsan biraz da araştırma yapıp işin gerçeğini öğrenebilirsin ;)
Diğer konusunda 322 cevap paylaştı. Zina'nın yasak olması yeryüzünde gayri meşru insanlar türememesi içindir...
00 Yorumla- Devamını Gör (52)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat