Örneğin,
Hz. Aişe anlatıyor: “Resulullah sallallahü aleyhi ve sellem vefat etmeden önce, Allah onun dilediği kadınlarla evlenmesini helal kıldı.” (Nesai, Nikah, 2, h. no: 5295).
Örneğin,
Hz. Aişe anlatıyor: “Resulullah sallallahü aleyhi ve sellem vefat etmeden önce, Allah onun dilediği kadınlarla evlenmesini helal kıldı.” (Nesai, Nikah, 2, h. no: 5295).
İlgili rivayet şöyledir:
“Hz. Peygambere, ölümünden önce mahremi olan kadınlardan başka, tüm kadınlar helal kılınmıştır.” (Nesai, Nikah, 2; Tirmizi, Tefsiru Ahzab, 34, no: 3216; Darimi, Nikah, 44)
Aslında ayetlerde geçtiği üzere, önce Hz. Peygamber (asm) Efendimize çok evliliğin serbest bırakılmış, daha sonra ise mevcut hanımlarının dışında evlenmesine yasak getirilmiştir.
Sonradan böyle bir serbestiyetin tekrar tanınması, her şeyden önce Allah’ın insanlara bir dersidir ki, Hz. Muhammed hak peygamberdir, onun elinde hiçbir şey yoktur. O yalnız ilahi vahye tabidir ve yalnız Allah’ın emir ve yasaklarına göre hareket
Sorularla İslamiyet sitesine inanıyor musun
Ya da mantıklı geliyor mu
orada cevaplayan kişiler hadislerin anlamlarını biliyorlar ayrıca kızlar soruyor sitesinden öğreneceğiniz dini bilgidense bir islam sitesinden öğrenmeniz daha doğru olur
Burada da bilgili insanlar var ayrıca herkese inanmıyorum sonuçta
sizde haklısınız ama örnek verdiğiniz hadiste çok eşlilik yasağının kalktığını gibi bir şey söylenmek isteniyor
Bu dine göre bir kadınsan, dışarı yalnız çıkman da haram, sesini herhangi bir erkeğin duyması da haram mesela fırına gidip erkek bir fırıncıya 2 ekmek diyemezsin, yüzünü göstermek elbette haram, dudaklarından, yanaklarından, burnundan tahrik olabilirler, erkekleri yoldan çıkarmamalısın. Burka en iyi çözüm yani sadece tül arkasından gözlerinin gözükmesi, tabi o da yolu görmen için, sonuçta yolu görmezsen düşebilirsin, düşünce bir yerlerin açılabilir bu daha kötü olduğu için gözlerin açık olmalı. Dışarıya eşin ile birlikte çıkmalı ve birkaç adım arkasından yürümelisin, başın önde olmalı. Kocana itaat etmelisin, İslam Peygamberinin sahih hadisinde dediği gibi eğer insana secde edilebilseydi kadının erkeğe secde etmesini söylerdim demiş. Malum, yine sahih hadistir cehennemin %99'u kadınlardır, o yüzden erkeğe mutlak itaat etmen gerekiyor. Eğer kocan yoksa baban ve büyük erkek kardeşin ile alışverişe gidebilirsin. Bu arada kocan ile kavga ettiğinde senin iyiliğin için dövebilir, ayrıca serkeşlik etmenden korkarsa eve kapatabilir. Eğer erkek kardeşin varsa mirasta hakkın erkek kardeşlerinin yarısı kadardır, dinen erkek kardeşlerin kadar pay isteyemezsin, caiz değildir. Bir olayda şahit aranıyorsa tek başına şahit olamazsın o olaya, ancak 2 kadının şahitliği 1 erkeğe bedeldir. Biri unutursa diğeri ona hatırlatsın diye. Kocan başka eş veya sınırsız cariye getirirse Ayetlere uyuyordur, asla karşı gelemezsin, eşine itaatsizlik edemezsin. Ne zaman çağırsa gitmek zorundasın, yine sahih hadiste dendiği gibi erkeğin vücudu irinle kaplı olsa, karısı onu yalayarak temizlese bile hakkını ödeyemez. Ayrıca doğurduğun çocuk erkeğin sayılır, bu yüzden erkeğin çocuğuna baktığın için kocandan süt parası da talep edebilirsin. İşte İslam'ın emirlerinin bir kısmı böyle..
kadınların yüzleri avret yeri olarak geçmez yani kadının yüzü ve eli gözüküyorsa günah olmaz ayrıca sokağa tek başlarına çıkmaları ve fırından ekmek almak gibi şeylerde günah değil, kocaya itaat etme kısmıda kadının köle gibi itaat etmesi manasında değildir şu söylenmek istiyor kadın kocasını mutlu etmeli onunla iyi geçinmeli, güzel sözlü olmalı, kocasını rahatsız edicek bir şey yapmaması gerekiyor aynı şekilde kocanında karısna iyi davranması gerek hatta peygamber efendimizin şöyle bir lafı var'' sizin en hayırlınız karısıyla iyi geçineniinizdir''. Cehennemin %99 u kadınlardan oluşuyor demesi aslında ahir zamanla iligli şuanda sokağa çıksan nerdeyse hiçbir kadın islama uygun giyinmiyor ve bu onların cehenneme girmesine sebep oluyor bu yüzden fazlalık kadınlardan oluşuyor ayrıca kocan seni ne sebeple olursa olsun dövemez öyle bir şey yok tamamen uydurma aynı şekilde seni eve kapatamaz seni köle gibi kullanamaz miras kısmıda şöyle erkeğe 2 kadına 1 düşüyor ama erkeğe düşen o 2 paydan ailesinin falan hakkı oluyor yani erkeğe düşen payı ailesi falan kullanabiliyor ama kadına düşen 1 payda öyle değil kadına düşen 1 pay sadec kadına ait başkası kullanamaz başka eş konusudua şöyle eğer evlendiği kadının rızası olmassa 2. eş alamaz hatta dini nikah kıyılırken kadın şart koyabilir başka eş almıyacak diye şu '' erkeğin vücudu irinle kaplı olsa, karısı onu yalayarak temizlese bile hakkını ödeyemez. Ayrıca doğurduğun çocuk erkeğin sayılır, bu yüzden erkeğin çocuğuna baktığın için kocandan süt parası da talep edebilirsin '' kısmını ilk defa duyuyorum ve kadın kocası çağırdığı zaman ne olursa olsun gitmek zorunda değil eğer kocası ondan haram olan bir şey isterse veya islama uygun olmayan bir şey isterse kadın buna uymak zorunda değil ve aynı şekilde kocası karısının rahatsız olacağı veya acı çekeceği bir şey yapmasını isteyemez
Toplum sapık diye, erkekler azmasin diye kadını kapat yani bu mudur
hayır öyle bir şey yok tesettürle ilgili inen ilk ayet erkeklerin göz kapağına indi yani islam önce erkeğe bakma dedi, sokakta tamamen çıplak bir kadın yürüse bile islama göre önce erkeğin kafasını çevirmesi gerekiyor
Senin de dediğin gibi sorularlaislamiyet adlı site asla yoğurdum ekşi demeyen, sürekli orada öyle demek istemiyor diye yüzlerce yıl önce yaşamış ve tefsirler yazmış kişileri bile reddederek inancını kurtarmaya çalışan tiplerdir ve güvenilmezler. Hep söylüyorum, bu inanç gerçek olamaz ve herkesin bunu görmesi için okumaya, araştırmaya, zaman harcamaya ihtiyacı var. Bizim millet pek okumayı sevmez, sağda solda hak din diye duyduğu için ee tamam o zaman ben bu civarlarda takılayım der gerisini sorgulamaz. Araştıran görüyor işte neyin ne olduğunu, fazla zorlamaya gerek yok.
Sizin yorumlarınızı takip ediyorum yeni şeyler öğreniyorum gerçekten djdj araştıran biri olduğunuz ve benim de daha kolay bu bilgilere ulaşmamı sağladığınız için teşekkürler. Arada stalklıyorum sizi 😅
Teşekkür ediyorum valla pek cevap vermiyor başlıklarına yazdığım kişiler ama okuyanlar varmış demek boşuna uğraşmıyormuşum gerçekten çok mutlu oldum sağ olasın eksik olma, ne kadar insan gerçeği görürse o kadar yaşanılabilir bir yer olacak burası, o yüzden mücadeleye devam. Aklına takılan sormak istediğin bir konu olursa gizli bile olsa hiç çekinmeden etiketleyip sor, aynı gün cevaplarım bu arada. Esenlikler :)
Çok teşekkürler 🙏
Merhaba, saçma bir ayeti araştırdım ama onun aslında öyle olmadığı söyleniyor. Bu sitede yazanlar hakkında ne düşünüyorsunuz
www.kurandaceliskiolmaz.net/.../
Kafam karıştı gerçekten ne doğru ne yanlış emin olamıyorum
Kıvırmaya çalısan bir site daha, bunda kafa karışacak bir şey yok, iki denizin karışmama mucizesi olarak 1400 yıldır karışmayan suların biri tatlı diğeri tuzlu diye meal edilir ve bunu mucize olarak sunarlar. iki deniz değil iki su orjinali, denizlerde tatlı su olmaz, tatlı su sadece akarsu, nehir ve göllerde olur. Ayet açık açık tuzlu feniz suyu ve tatlı nehir/göl sularının karışmayacağından bahseder. Çelişki yok diye bir site evet bura çelişkili demez zaten.
Bayağı düşündüm ama anlayabildim 😅 teşekkür ederim
Einstein mı demişti onu
Bu sıralar bayağı düşünmeye başladım din hakkında, 18 yıldır doğru diye anlatılan şeylerin öyle olmadığını düşünmeye/görmeye başlamak beni bazen korkutuyor ama bir yandan da iyi hissettiriyor yani özgürce yaşadığım için yanmayacak olmam düşüncesi 😄
Aynen bravo konuya hakimsiniz, aslen Yahudidir Einstein ama söylemiş gerçekten. Tanrı hata yapamaz, 300 hata asla yapamaz kabul ama 1 hata bile yapamaz, kısacası bizim haklı çıkmamız için 1 hata bile yeterken bazılarının haklı çıkabilmesi için en ufak çelişkinin olmaması gerekiyor, ee haliyle de bu mümkün değil. Zaten çoğu kişi en fazla 20 çelişkiye kadar dayanabiliyor, 21. yi gördüğü zaman ben bu dinin mensubu olamam, gerçek din bu değil diyor. 20'den sonra her çelişki ekstraya girer, 80-10-150 diye gittikçe insan kendine kızıyor, bunca zaman nelere inanmışım diye sinir katsayısı artıyor. Dün bir arkadaşla konuşuyorum yeri gelmişken anlatayım komediyi. Belki 50 tane akıl dışılık saymışımdır yüz yüzeyken ve İslam kaynaklarından olduğu halde, sahih olduğu halde, üstelik ezici çoğunluğu Ayet olduğu halde " İslam'ı kötülemek için uydurulmuştur. Kaynak doğru değildir. " cümlesini sarf etti her verdiğim örnekte. En sonunda Ayşe 9 yaşındaymış mevzusuna girdim, yok o öyle değil, 18 yaşındaydı, olur mu öyle şey demeye başladı. Kendisine Ayşe'nin kendi ağzından onlarca sahih hadis olduğunu, Kutub-i Sitte'de olan 6 Hadis aliminin de bu yaş konusunda hemfikir olduğunu, 18 yaşındaydı diyen kişinin sadece yanılmıyorsam Ebu Zenat olduğunu söyledim, rivayet edenin adına kadar verdim üstelik Buhari ve Müslim gibi kişiler bu Ebu Zenat'ın hiçbir hadisi almamış, bu kişi hakkında da güvenilmezdir demiş diyorum nato kafa nato mermer, duvara konuşsam daha çok anlardı. En sonunda arama motoruna yazdık, onlarca 9 yaş yazan kaynak çıktı, en sonunda aradan o 18 yaş yazan Zenat uydurma hadisini buldu, heh işte bak doğrusu bu dedi. Benim her dediğime yalan dedin, gerçek değil dedin, Ayete bile uydurma dedin değiştirmişlerdir dedin, şimdi gidip sahtekar birinin hadisini mi sahiplendin diyorum doğrusu bu ama diyor, bunlara laf anlatamazsın.
Evet, insanların düşüncelerini değiştirebilmeleri çok zor maalesef. Bir de o yaşına kadar sürekli ailesinden etrafından bunu duyuyor, okulda bunu öğreniyor yani bu anlatılanların doğru olmadığını kabullenmek de çok zor aslında. Yıllardır bildiği (ya da bildiğini düşündüğü) şeye inanmayı tercih ediyor. Bu onun için güvenli alan çünkü insanlar bilmediği şeylerden korkarlar. Konfor alnının dışına çıkmak istemez çoğu kişi..
Siz ne zaman agnostik oldunuz
Ben epey geç kaldım aslında, gerçi 20-21 yaşlarımdayken başlamıştı biraz biraz ve hiçbir ibadeti yapmazdım üstelik araştırırsam dinden çıkarım diyordum, sürekli araştırmayı erteliyordum gidip coğrafya, tarih, edebiyat, uzay, ekonomi, siyaset konuları yani ilgi alanlarımdaki meseleleri araştırdım, en sonunda kaçacak yer kalmayınca 28 yaşında Agnostik oldum yani anca 6 sene önce. Tabi 27-28 aralığındaki o geçiş sürecinde kendime deist diyordum, öyle birden bire dinden boşluğa atlamak gibi gelmişti, bir Tanrı vardır ya diyordum ilk senemde ama uzun sürmedi açıkçası. Z kuşağına tavsiyem 14-15 yaşlarında araştırmaya başlayıp görsünler, geleceklerini karartmasınlar. Çoluk çocuk sahibi insanlarda mümkün mertebe dini konulardan uzak bir çocuk yetiştirsinler, bıraksınlar çocuk 8-10 yaşlarında zaten neden günde 5 kere adamın biri gürültülü şekilde anlamadığımız bir dilde sesleniyor diye sorular soracak illa ve cevap vermek durumunda kalacaksınız. Kısacası ne kadar erken uyanılırsa o kadar iyi, benim kadar geç kalmayın.
Araştırmaya çalışıyorum ben de ama ya yanlış düşünüyorsam ya İslam doğruysa gibi düşünceler de geliyor aklıma bazen, yine de emin olana kadar araştıracağım
Bende çok uğraşmıştım, tutunacak bir dal aramıştım ve ne olur gerçek olsun diye çırpınmıştım ama çelişkiler üst üste geldikçe umutlarım azaldı, azaldıkça kendime kızgınlığım arttı. Araştırın elbette, sonuçta gerçeği bulacaksanız araştırmaktan bir zarar gelmez. Taraflı yazılara pek bakmayın yeterli.
Muhammed Islami kendi siyasi maddi ve cinsell cikarlari icin uydurmustur. Sözde tüm insanlik icin Tanri tarafindan gönderilmis bir Kitap düsün ve bu kitap insanliga mesaj vermek yerine Muhammedin kimler ile iliski yasayabilecegi konular ile ilgileniyor.
Islama inanmak akli basinda birisinin yapabilecegi birsey degil.
Teşekkürler, keşke aileme kanitlayabilsem
Dinlerin hepsi insanların ahlaksal evriminden türemiştir ilk peygamberler hatta çoğu peygamber muneccindi dinlerin hepsi insan uydurması bana göre
Kanitlayabilir misiniz peki
Kesin kanıt lazım da bana
Cevap
3Cevap
İslamda zaten erkek evlilik yapabiliyor 1 den fazla karsi tarafin onayi dogultusunda bu muhammede özel bisey değilki
Bu peki
Kim Allah'tan sakınırsa (Allah) ona işinde bir kolaylık verir. Kadınlarınızdan artık adetten kesilmiş olanlarla henüz adet görmemiş bulunanların iddet (bekleme süre) leri, -eğer şüpheye düşecek olursanız (bilin ki) üç aydır. Hamile kadınların bekleme-süresi ise, yüklerini bırakmaları (ile biter).
Normal bir şey mi adet görmemiş kızların evlendirilmesi
Ben de inanmıyorum, müslümanlık demek arap şarlatanlığı demek, içinde arabın olmadığı bir inancım var
Sorabiliceğin en berbat yanlış yere sordun
Bilgili insanlar da var
Hakikat Hristiyanlik
İncil değiştirilmedi mi
Hayir tabiki. Incil peygamber yazitidir
Mektuplardan oluşuyormuş sanırım doğru mu
Kitaplarin birlesimi ve sonda pavlusun mektuplari var. Istersen yazin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?