Müslüman değilim, peki ya siz hangi dine veya inanca sahipsiniz?

Arkadaşım şimdi şu şekilde ben Müslüman değilim.

Allah'a ve kur'an-ı Kerim'e inanmıyorum.

1. Olarak ben kendimden ve her şeyden üstün bir gücün varlığına inanıyorum buna tanrı yaratıcı madde ne derseniz deyin buna isim takmadım fakat bizden Üstün bir güce inanıyorum.

2. Olarak kadere fazlasıyla inanıyorum Bana kalırsa Tesadüf diye birşey yoktur kader diye bir şey vardır insanların birbirleri ile karşılaşması yaşadıkları olaylar bunlar bana kalırsa kadere bağlıdır.

3. Olarak hayır ve şerre inanıyorum Peki bunlar nasıl inandığımı sorarsanız ise buna inanıyorum çünkü ben bu Hayır ve şer kavramlarını yaşadım arkadaşlar hem de hayatımda ve başkasının hayatında bir örnek olarak yaşadım bu yüzden de inanıyorum yani neye inanıyorum dersek özellikle Eğer bir şey isterseniz gerçekten de hayırlısını isteyin size verebileceğim tek tavsiye bu çünkü sizler için gerçekten de en güzeli en hayırlısı olan olacaktır
İşin garip veya komik olan kısmı ise ben Müslüman olmamama rağmen Hayır ve şer kavramlarına inanıyorum yani siz anlayın artık bir şeyin hayırlısını istemenin ne kadar önemli olduğunu tabi inanıp inanmamak size kalmış Orası ayrı konu

4. Olarak ölümden sonraki bir yaşama inanıyorum çünkü Bana kalırsa bu dünyada yaşadıklarımızın bir sonucu olmalı Eğer olmazsa da bana mantıksız geliyor açıkçası bu yüzden de ölümden sonraki yaşama inancım var açıkçası tabii yani islamda bu Cennet Cehennem olarak geçiyor Tabii benim isimlendirdiğim herhangi bir şey yok bunlara Fakat ne olacağını bilmiyorum ama ölümden sonra bir yaşamın olduğuna inanıyorum açıkçası yaşam olmasa bike sonuçları var ve bizim bu sonuçlara katlanacağımü düşünüyorum

Bunları göz gönülde bulundurursak benim herhangi bir sistemim yok.
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar Ben kur'an-ı Kerim'in tamamını okumadım fakat okuduğum kadarını analizini yaptım ve yaptığım analizler sonucu İslam dininden çıktım ve bu islamdan çıkma olayı hemen olmadı uzun bir süre içerisinde oldu yani araştırdım hocalarıma Mütfülere sorular sordum ve bunların sonucunda ben Müslümanlıktan çıktım arkadaşlar
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar aynı görüşte olmadığım için yani Müslüman olmadığım için Benim düşüncemi mutlak anlamda yanlış yapıyor olmaz kimsenin düşüncesini değiştirmeye çalışmayın Tamam tartışmaya açığım fakat sizin gibi düşünmediğim için beni hatalı görmeniz çok adaletsiz. Sizden tek istediğim düşünceme saygı duymanız"Bu yanlış:" tabiri cümlelere çok sinir oldum çünkü o lafın doğrusu "Bana göre yanlış." Olmalıydı
Müslüman değilim, peki ya siz hangi dine veya inanca sahipsiniz?