Dinler saçma geliyor bana gerçekden İslâm olsaydı neden diyer dinler var oluyor olmamsın gerekmezmi. Kur'an kerimde binlerce peygamber yolladık diyor nerde bunlar ya da neden afrika, Amerika kıtasında yoklar.
12 yıllık dini araştırmalarıma dayanarak bizzat islam kaynakları ile söylüyorum. Bir tane zırtapoz da çıkmış uydurma masallardan bir satırı yazıp baaaak diyor çocuk gibi, ben engelliyorum sen söyle kumda oynasın, o giderken biz dönüyorduk.
mesela hadiste diyor ki siz Allahın yoluna yardımcı olursanız o da sizin işlerinizi kolaylaştırır.
sonra sen de senin gibi kafası karışmış bir arkadaşa yardım ediyorsun , sonra bir bakıyorsun ki bir türlü olmayan işin hakkında sana haber geliyor olmuş
Ama bunları tecrübe edebilmek için işte bu hadisleri ve ayetleri ezbere olmasa da aklında kalacak kadar bilmek ve onlara göre hareket etmek gerekli ben bu şekilde çok tecrübe ettim olmama ihtimali yok
Çünkü sana gelipte sadece bak bir tane Allah var gücü her şeye yetiyor desem öyle mi dersin. Hata ayet var bununla alakalı onlara söyle mümin olduk yani inandık demesinler Müslüman olduk yani uyduk boyun eğdik desinler.
Çünkü gerçekten inanmak için tecrübe etmek gerekir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
dinler gerçek değildir benim için.
Neden peki
Dinler saçma geliyor bana gerçekden İslâm olsaydı neden diyer dinler var oluyor olmamsın gerekmezmi. Kur'an kerimde binlerce peygamber yolladık diyor nerde bunlar ya da neden afrika, Amerika kıtasında yoklar.
Bence değil, yaratıcı var ama dinlere inanmıyorum.
Yaratıcı varsa dinde doğru
Değil, din kurallar getirir, yaratıcı kural koymak zorunda değil. Tanrının iradesi olması gerekmez. Evren tanrı da olabilir
Gerçek değil tabi ki, güncellemedeki hayali figür ise yok, masal kahramanı sadece.
Bunu neye dayanarak söylüyorsun
kalem suresi ayet 15: Onlara ayetlerimizden sorulduğu zaman bunlar MASALdır derler.
soran arkadaş 1400 sene önceden beri tecrübe ile gör Allah’ı bak :)
12 yıllık dini araştırmalarıma dayanarak bizzat islam kaynakları ile söylüyorum. Bir tane zırtapoz da çıkmış uydurma masallardan bir satırı yazıp baaaak diyor çocuk gibi, ben engelliyorum sen söyle kumda oynasın, o giderken biz dönüyorduk.
harbiden inanan yok nerdeyse kimse inanmiyo dogru dedin
Şeytan bırakmıyor da ondan ben mesela inancım fazla ibadetlerim çok az çğnkü şeytan
çünkü Allah’ı görmüyorsun görmeyi dene
Allah kendini göstermiyor ki anlamadım
iki gözünle değil tecrübeyle görmek
Nasıl
mesela hadiste diyor ki siz Allahın yoluna yardımcı olursanız o da sizin işlerinizi kolaylaştırır.
sonra sen de senin gibi kafası karışmış bir arkadaşa
yardım ediyorsun , sonra bir bakıyorsun ki bir türlü olmayan işin hakkında sana haber geliyor olmuş
Ama bunları tecrübe edebilmek için işte bu hadisleri ve ayetleri ezbere olmasa da aklında kalacak kadar bilmek ve onlara göre hareket etmek gerekli ben bu şekilde çok tecrübe ettim olmama ihtimali yok
İnsanlara yardımcımı olcam
hayır sadece bu değil yani irtibatta olmak bunu nasıl anlatayım ki sana bu şekilde yazışarak düşünüyorum
Peki doğru din hangisi
Allah varsa neden inanmakta zorlanıyorum
Çünkü sana gelipte sadece bak bir tane Allah var gücü her şeye yetiyor desem öyle mi dersin. Hata ayet var bununla alakalı onlara söyle mümin olduk yani inandık demesinler Müslüman olduk yani uyduk boyun eğdik desinler.
Çünkü gerçekten inanmak için tecrübe etmek gerekir
aslında fizik kimya biyoloji matematiğe baksan bu kadar şeyin saçma bir şekilde bu kadar düzenli olması daha çok kafanı karıştırmalı
Saçmalık olan bir şey
O eskiden di
Saçmalıksa neden
Ney eskiden di
Uzun uzun burada yazmak beni yorar ama mantıklı değil
İnanmakta Seni zorlayan durum nedir.
Bilmiyom
Hicbir din gerçek gelmiyo
Gerek yok
Herşeyi sorabilirsiniz
Her şey gerçek bütün diller
Kimse inanmıyor buradakilerin çoğu kafir