Gizli Üye(30-35)5 ayYa şimdi kaç yüz sayfalık kitabı kadın al muhabbetine indirmen de bilmiyorum biraz beyin zaafiyeti gibi geldi bana. Bence sen önce gidip dinler tarihini falan oku. Mantık oku. Kur an okumak için aşırı cahilsin. Kalkıp metin tenkidi bilmem ne yapmaya çalışıyorsun. Bide sadece tek okuma. Mantıklı insanlarla okumaya çalışki en azından kendi saplantılarını belki aşarsın.
01 Yorumla
Soran5 ayCanım benim örnek verdim gidip saçma bulduğum elli cümleyi tek tek yazamam ki? İnan ki ben bir sürü araştırma yaptım kitap okudum. burada çok bilmiş gibi davranma 🙃
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)5 ayKuranda ya da incilde ya da tevratta ya da İbrahim peygambere inen sahifelerde senin o dedigin okudugun şeyler zsten yok onlar bazi sapik kesimlerin kendi çıkarları için uydurduğu carpittigi şeyler mesela kuranda bilimsel olaylardan çok bahsedilir ilimden bahsedilir güncel olaylara bile ışık tutacak seylerden bahsedilir ama açıp kendin okursan anlarsin bunları yok sosyal medya basin tv ya da program izleyip dinlersen bunlardan mahrum kalıp böyle düşünürsün
12 Yorumla
Soran5 ayKuran ve Bilim mi Hahahaha
Cevap sahibi5 ayGülersin okumadigin ve arastirmadigin için dunyaya demirin sonradan geldiğini tüm dünya kabul etti araştırdı ama sen bunada inanmazsin çünkü kendini sartladin dünyada ilk narkoz ibni Sina nin bilduguna hemde sivrisinekten yola çıkarak kuran ayetleri ışığında ama inanmazsin at gözlüğü takıp senin gibi düşünen kişilerin yazdığı paylaştığı şey haricinde hiçbir şey inanmazsin buda beyninin ne kadar kullandığını gösterir işte üzücü bir durum
Bilmediğin bir konu hakkında bu kadar pervasız olma. Nerde diyor yok şu kadar kadın al bu kadar kadın al diye element uyduruyorsun. Marketten iki ekmek bir süt al der gibi bahsediyorsun ayetten.
139 Yorumla
Soran5 ayTamam naughty sen biraz daha büyü tamam mı ablası
Soran5 ayCanım benim sana diyeceğim tek şey oku ama anlayarak oku sorgula ve gör. Haydi kendine iyi bak
Soran5 ayCanım sen diğer dinleri de okudun mu? Madem Allah'ın bir kitap gönderdiğine inanıyorsun senin tum hepsini okuyup seçmen gerekiyor. Sırf Türkiye'de doğdun ailen musluman diye ona göre inanıp buyuyorsun
Soran5 ayCanım sen bana okumamış dersen bende sana aynısını derim. Ve ben İslam düşmanlığı yapmadım hiçbir dine saygısızlık yapmam. burada şimdi Hristiyanlık deseydim herkes neler neler derdi ama konu İslam olunca hemen beni düşman görün aynı topraklarda yaşayıp büyüdük ne düşmanlığı diyorsun benim bir Kur'an'a bir şey yaptığımı mi gördn sadece soru sordum ne bu atarlanma sakin ol kardeşim. Ben hiçbir yazılan kitaba inanmıyorum Türkiye'de çoğunluk Müslümanlık diye onu dedm konuyu çarpıtma. Tevrat deseydim Kur'an'ı oku ona göre fikrin değişir derlerdi
- 5 ay
ben sana okumamışsın derken kuranı adam akıllı okuyup anlamamışsın dedim çünkü dediğin gibi marketten iki ekmek bir süt al der gibi kadınları alın demiyor kuranda. adam akıllı okusan ya da anlasan bu lafı etmezdin. ikincisi bu ülkede hiristiyanıda var museviside budistide her dindan insan var bir tek kuranı demen yanlış. üçünüde saysaydın o zaman. Ayrıca insanlar sana kuranı oku bak diyebilir sen bişey iddiaa ediyorsun insanlarda sana karşı bir delil sunuyor. Sen böyle düşünüyor ve iddiaa ediyorsan o zaman ya iddiayı mantıklı bir şekilde çürüteceksin ya da kabul edeceksin.
Soran5 ayMesela bir iddiaya inanmadım ve inanmadım diye kellem mi uçacak ne demek kabul edeceksin. İnanmıyorsam inanıyorum
- 5 ay
ne alakası var inanmadın dye neden kellen gitsin inanmayabilirsin kimse seni zorlayamaz ki. Kabul edeceksinden kastım, Eğer ki bir şeyi iddiaa ediyorsan yanlış diye birtartışmaya giriyorsan araştırıyorsan mantık çerçevesinde kendi iddian çürütülüyorsa inanmazmısın? kabul etmek zorunda kalmazmısın bilimden akıldan bahseden insan bunu yapar zorlamaktan bahsetmiyorum.
Soran5 ayEvet eğer bilime dayalı bir şey de ve yüzde yüz doğruysa tabiki inanırım. Sonuçta ben gerçekleri arayan bir insanım. Hangisi doğruysa ona inanicam
- 5 ay
Eee bende onu diyorum. gazete manşatleri gibi bir kaç cümle ile kesip yapıştırılmış pasajlarla bir dini bir inancı kırpık sözlerle olumsuz gözterip kimse buna iddia mantık deyip kenarı çekilemez kusura bakma ondan sonra işte senin gibi ya az okuyan ya yanlış kaynaklardan okuyan ya da anlamayan insanlarda bundan etkilenir milletin ağzı ile konuşur. Bizim ülkemizde hep bu oluyor bir iki tane din düşmanı kuran ayetlerinden olumsuz nitelendirilecek kısımların önünü ardını göstermeden kesip işlerine gelen kısımlerını alıp kendilerine slogan yapıp kuranı karalamaya çalışıyor bilmeyenlerde onlara inanıyor
Soran5 ayYanlış kaynak mi? Ben açtım Kur'an'ı okudum ve bana mantıklı gelmedi burada tüm Kur'an'ın ayetlerini tek tek mi yazayim
Soran5 ayYav kardesim bana mantıksız geldi ve inanmiyorum ve bunu soru olarak sordum ama sen illa zorla bana dayatmaya çalışıyorsun işine geldiğini doğru diyorsun İnanki seninle oturulup konusulmuyor
- 5 ay
Sana mantıksız gelebilir. İnanmayadabilirsin bu senin düşüncen kararındır buna hiç kimsenin itrazı olamaz olsa bile bu benim kararım düşmcem dersin saygı duyulur. Ben buna itiraz etmiyorum ki. Sen bunu yapmıyorsun "yok şu kadar kadın al yok şunu yap bilmem ne" diyorsun ayeti çarpıtarak kendine örnek veriyorsun ben bu çarpıtmana itiraz ediyorum. anlıyormusun?
Soran5 ayEvet bunlar beni sinirlendiriyor tabiki. Adamın bir sürü kadını alması veya kadının saçını kapatması , erkek ile kadının şahitliği bir sayilmamasi gibi milyon şey var. Sen bir kadın olsan ne düşünürdün bunlarla alakalı lütfen ciddi şekilde cevaplar mısın?
- 5 ay
Birincisi kusursuz olan islamdır. önce bunu öğren bilmiyorsan. Bu alemde Peygamberler hariç hiç bir insanın yaptığı hareket dini temsil edemez. İşte okumadığın anlamadığın burdan belli. Eğer okuyup anlasaydın orada bahsedilen evlilik durumunu anlar bunu istismar eden kullanan islami kaideler dışına çıkan insanların tutumları ve hareketleri ile islamı kıyaslamazdın. Saç kapatma diyede bir şey yoktur islamda örtünme sakınma vardır buda bir tek kadınlara değil erkeklere de vardır ve bunun mantığı sadece alelade beden örtünmesi değildir bir mantığı vardır. Şahitlik durumu da aynı şekilde bir mantık çerçevesinde vardır. Sen bunları anlasan tutup bana örnek olarak bile göstermezdin.
Soran5 ayBla BLA BLA. Hepsinde bir mantık çerçevesi vardır bilmem ne sen hangi çerçeveden bakıyorsun kardeşim? Işineze geliyor çünkü bu yüzden buna okeysiniz tamam sen git yedi yasindakiyle evlen hadi eyvallah
Soran5 ayyine klasik bahaneler sıralanmış.
tek tek ele alalım.
1- savaşlardan ötürü boşta kalan kadınlar vardı o yüzden allah böyle bir düzenlemeye gitmiş. kadın erkek oranı bozuluyor.
hadi yaa, savaşlardan ötürü açlıktan ölen çocuklar için bir düzenlemeye gitmeyen allahınız boşta kalan kadınları varlıklı erkekler hareminde toplasın diye düzenlemeye gitmiş öyle mi? savaşlarda başka ne oranlar bozuluyor da hiç birisi allahınızın umrunda olmuyor, ne hikmetse sadece arabın uçkurunun derdi umrunda oluyor.
müslümanlara sorulsa allah her canlının rızkını vermiştir derler. ama acından ölen çocuklar ne olacak derseniz, allah rızkını vermiş ama başka insanlar o rızka ulaşmasına engel oluyor allah ne yapsın denir. bu da klasik bir bahanedir ama iş tam da burada ilginçleşir çünkü bu iki bahane birbiri ile çelişir. allah savaşların neden olduğu sonuçlara müdahale eder mi etmez mi? bakıyoruz acından ölen çocuklarla hiç ilgilenmezken arabın uçkurunun derdi için 4 kadınla evlilik imkanını şak diye getirmiş. hiç acından ölen çocuklar konusunda dendiği gibi "ben kadın ve erkeğin eşit oranda doğmasını sağladım, siz savaşlalarla benim bu düzenimi bozdunuz, yaptığınız şeyin ceremesini çekin bakalım" demiyor. ama açlıktan ölen çocuklar için "ben dünyada herkese yetecek kadar gıda yarattım siz onu eşit paylaşsaydınız. banane ölen ölsün" diyebiliyor. bu nasıl allahlık? adil mi bu?
2- savaşta geçerli o, şu anda geçerli değil.
kuranda öyle bir şey yazmıyor. allah belirtmeyi unutmuş, siz mi bu eksikliği tamamlıyorsunuz? üstelik savaşların sonuçları konusunda bir allahın öncelik listesinde daha yukarlarda olması gereken konular yok mu? mesela savaşlarda hep kadınları kim alacak malları kim alacak diye maddeler var ama çocuklarla ilgili bir madde yok. mesela savaşlarda cariye olarak alınan kızların yaşları en az kaç olabilir? bunla ilgili bir ayet var mı kitapta? bir sapığın çıkıp da ben bu 3 yaşındaki kızı cariyem yaptım demesinin önündeki dini engel nedir?
Soran5 ay3- 1 erkeğe 4 kadın çok doğru, olması gereken ve doğanın kanunlarına uygundur.
hadi yaa, o halde ademi neden tek eşli yaratmış? (adem'in öz kızlarıyla sevişmediğini kabul ediyoruz) üstelik ademin üremesi mevzusu hiç olmadığı kadar önemliydi, madem doğrusu buydu ademe niye en azından 4 eş yaratılmadı? üstelik kardeşler arasındaki kan bağı da azalmış olurdu. müslüman erkeklerin 4 kadınla evlenmesine izin veren allahla adem'in tek kadınla insanlığın başlatmasına neden olan allahın aynı allah olmadığı çok belli. sonradan "sahi lan böyle daha iyi, niye en baştan düşünemedik tüh" dediyse o başka. mesela nuhun gemisine niye her hayvandan 1 erkek 4 dişi almamış? hani bir erkeğe çok dişi düşmesi allah katında da çok doğruymuş ya, ne hikmetse allah tam da nüfus meselesinin sıkıntıda olduğu durumlarda bu 1 erkeğe çok dişi işine hiç girmemiş, ama arabın uçkuru söz konusu olunca bu konu aklına gelmiş.
4- eskiden araplar sınırsız evleniyormuş, bunu 4'le sınırlandırmış.
vay be ne büyük bir gelişme. e o zaman eskiden araplar sınırsız içebiliyormuş, keşke onu da günde 4 kadehle sınırlasaymış. canı isteyince cart diye haram kılabiliyor, ama kölelik, çok kadınla evlenme, miras bölüşümü gibi konularda eskiden bir gıdım iyiyse yetmez ama evet denmesi gerekiyor. yetmez ama evet diyen bir din olabilir mi? din dediğin her şeyin en doğrusunu emretmesi gerekmez mi?
Soran5 ay
5- şart değil izindir.
bu nasıl bir bahanedir anlamıyorum. sorun zaten bu iznin verilmesi. iyi o zaman içkiye de izin versin ama içmek şart olmasın, sadece mezelerden otlanılabilinsin. bu en nefret ettiğim bahanedir çünkü sen istemiyorsan yapma biz yapacağız demektir. ve mesela küçük kızlarla evlenmek konusunda da bu kullanılır. illa yap demez sadece izin verir sen istemiyorsan yapma ama küçük kızlara hallenmeye devam edeceğiz anlamına gelir.
6- eğer kadın erkek arasındaki oran bozuluyorsa evlilikte bu yeni orana uyulmasından daha doğal ne olabilir ki?
biliyorsunuz islamda icma diye bir uygulama vardır, kuranda yazmayan bir durumla karşılaşılırsa kafa yorulur bir çözüm bulunur (her şeyi bilen allah bunu bilememiş, kitabına koymayı unutmuş, arkadaşlar çözüm üretiyor. mesela kutup bölgesinde yaşayan insanların ibadetleri gibi) e o zaman bir şekilde kadın nüfusu trajik şekilde azalırsa o zaman bu arkadaşlar bir kadının birden fazla erkekle nikahlanmasının da yolunu açacak deme ki. çünkü onlara göre nüfus oranları değişirse ona göre evlilik oranının değişmesi çok normal. sadece ufak bir sıkıntı var onu da 7. maddede ele alalım.
7- erkek birden çok kadınla evlenirse çocukların anne-babası belli olur, tersi durumda babalarının kim olduğu belli olmaz.
bu da eski model bir bahane. genetik konusunda insanlığın ulaştığı nokta ile artık kim kimin babası çok net bilinebiliyor. hem de nikahtan çok daha garantili. yani işlerine öyle gelseydi bu islamcılar icma yöntemi ile artık genetik bilimi ile babalık testi mümkün, o halde kadın sayısı azalırsa bir kadın 4 erkekle evlenebilir diyebilirlerdi. neyseki böyle bir şey işlerine gelmez de böyle bir karara imza atmazlar. çok çok erkekler savaşır kazanan kaybedenin kadınlarına mal gibi el koyar bu da dini olarak yanlış veya günah olmaz derler. yapmadıkları şey değil, binlerce yıldır yapıyorlar.
Soran5 aykadın kısır olabilir, çocuk sahibi olmak isteyen bir erkek onu boşamak zorunda kalırdı, 4 kadın izni ile bu mutlu çift ayrılmadan çözüm bulunabiliyor.
yukardaki maddelerde bahsettiğim gibi ya erkek kısır ise? ne olacak? çocuk isteyen kadın ayrılacak bu mutlu yuva yıkılmayacak mı? ya da sizin kafa yapınıza göre kadının ikinci erkeği alıp bu sıkıntıyı ortadan kaldırıp yuvasını kurtarması gerekir. ama olmuyor öyle di mi? çünkü islamiyet erkeklerin dini, kadınlar ise söyleyin onlara denen dış kapının mandanlı.
9- kadın erkek oranının eşit olduğunu kim söylemiş.
allahın söylemiş birader, zoruna gittiyse git ona çemkir. her canlıyı çift yarattık demiş. demek ki sana göre yalan söylemiş. her canlıyı çift yarattım de, ondan sonra ama 1 müslüman erkek 4 kadın alabilir de. bundaki tutarsızlığı bir tek ben görüyor olamam herhalde. (gerçi her canlı da çift değildir, eşeysiz üreme diye bir şey var) ha bir de yaş ve kültürü da işin içine katmış, sanki islamiyette 60 yaşındaki adamın 10-11 yaşındaki kız çocuklarını alabildiğini bilmiyormuş gibi yaşı kültürü işin içine katıyor. şimdi mi önemli oldu yaş ve kültür? islamda başka hiç bir konuda evlilik konusunda yaş ve kültürün önemli olduğunu görmemiştim.
Soran5 ayAllah razı olsun kardeşim İnan ki ufkumu açtın çok teşekkür ederim inşallah cennete gidersin senin gibi çok fazla insan gerekli bu ülkeye. Sen var ol çok yaşa. Allah'a emanet ol hoşçakal.
Soran5 ayAllah razı olsun tamamen kafirdim senin sayende cennete gideceğim çok teşekkür ederim iyi ki varsınız Allah razı olsun. Umarım cennette yerim olur umarım cehenneme girmem o cehennemde pislik şeytan bilim adamları filozoflar ve dünyaya iyilik yapmış ama müslüman olmayan kâfirlerin yanında olmam umarım çok teşekkür ederim. Ben çok sağolun
Soran5 aySavaşın kimin cikardigina ne gerek var savaşi kazanan ganimetleri yani cinsi kadın olanları almak zorunda allahimiz böyle demiş sen sus Allah'ı elestiremezsin
- 5 ay
Duygu sömürüsü yapma kendi kendine propaganda uydurma bilim adamları ile islamın ne zoru varda konuşuyorsun. Haklısın sizin gibilere firanvunlar , karunlar, kleopatralar, harçlı ordularını kuran papalıklar , sadece tek derdi hükmranlık olan kadın çocuk demeden katleden sözde imprator ve hükümdarlar zulmeden her ne kadar inançsız kendini tanrı ilan eden insanlar varsa kuru bir dünya davası uğruna köleleri kullananlar olmalıydı biz özür dileriz. İslam gelip diri diri gömülen kızları kurtarmamalıydı. Cadı diye yakılan kadınları savunmamalıydı. Sözde ilahlarına evlatlarını kadınlarını canlarını akılsızca kurban eden insanlara mdehale etmemeliydi haklısın. Haklısın ki kedi köpek kesip kana tapan gençliklerin oluşumuna engel olmamalıydı. Sömürüye uğrayan faizlerle insanların mallarına çöken yoksa karısını kızını köle etmek için evlerindeki namuslarına saldıran insanlara müdehale etmemeliydi. size o yakışırdı demi o yaranırdı.
- 5 ay
Hem diyorsun ki ben Allaha inanıyorum kurana inamıyorum diyorsun. Sırf bana cevap vermek için kendi bilgin ve mantığın yetmediğinden dolayı gidip bir ateistin inanıyorum dediğin Allaha saldıran birinin kendi kafasınca yorumladığı argumanları bana itiraz için kullanıyorsun :) Çok tutarlı ve mantıklısın :)
Soran5 ayCok haklısın Müslüman kardeşim aynen öyle. Umarım savaş olmaz bizim ülkede de sonra başkaları gelip küçücük çocukları kendine cariye diye almaz ayy Allah'ım sen koru bizi bu kötü zihinli insanlardan. Allah'ım sen koru kocama hep itaat edicem eğer bir imanlı biri gelirse çocuğumu ona vericem allah razı olsun senden @naughty_ Allah korusun mümin kardeşim Allah korusun
- 5 ay
Sen ister müslüman ol ister olma Allahın senin kulluğuna ihtiyacı yok senin ona ihtiyacın var. Ayrıca demogoji yapma senin inancına düşüncene bişey diyen yok. Pervasızca saldırmak için kuran ayetlerini çarpıtmana itiraz ediyoruz. İster inan ister inanma o senin bileceğin bişey ;)
- 5 ay
Ya laf ebeliği dansözlüğü yapma işine geldiğ yerden tutup kendince duygu sömürüsü yapma senin kafan azcık çalışsa ben sana dedim ki kusursuz olan islamdır müslümanlar değil bana insanların hatalarını islamın kusuru gibi kullanma cahilliğine düşme inan çok basitleşiyor ve zeka seviyenle şaşırtıyorsun
Soran5 ayAllah'ım sen kâfirlerden koru bizi yarabbim ben başka bir şey demiyorum şu an namahrem ben seninle konuşamam sen erkeksin ben bu. Günden sonra kapanicam ve telefon bile kullanmicam çünkü bu gavurun mali Allah'ım özür dilerim affet bir daha telefon kullanmicam camdan dışarı bile bakmicam ben sonucta kadınım Allah'ım affet beni bu dünyaya günahkar gwldim tek suçum kadın olmak sen affet beni taşlamayin beni sakın tamam mı çok ozur dilerim sırf soru sordum diye öldürülmek istemiyorumALLAHİMMMM KORU BENİ
- 5 ay
Sen şu an nasıl görünüyorsun biliyormusun hiç günahı olmayan bir insana adice seviyesizce itibar cellatlığı yapan iffetsiz kadınlar gibi orasını burasını yırtıp suçsuz bir insanı gösterip beni taciz ediyor tecavüz ediyor diye toplumun gözünü boyamak için hayasızca bağırıp çağıran kaşarlanmış iffetsiz kadınlar gibisin.. Mantık ve bilimden bahseden insana bak :D asıl yüzünüz bu işte
Soran5 ayAllah korusun benim azimdan birkez olsun kötü bir söz çıkmadı bak Allah iftira atanları sevmez neden bana böyle diyorsun beni günaha sokuyorsun zaten çok uzun süre cehennemde kalıp esmerlesicem sende üstüme geldi Allah'ım koru beniiii tek suçum kadın olmakk ahhhh
- 5 ay
Sen dalganı kendinle geç. Senin bu seviyende benim iletişimim biter seninle sonrası nefsime uyup sana daha ağır konuşmaya döner onuda ben kendime yakıştırmam. daha yazmazsam iyi olur. Sen git insanlığın şerefini bilmeyip atalarının bir hayvan olan maymundan geldiğine inanan üstatlarına tapınmakla uğraş :)
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫
Aslında anlattığın şey epey yaygın; deist diyebileceğimiz bir bakış açısı bu. Yaratıcıya inanıp, dinlerin ve kutsal kitapların insan eliyle şekillendiğini düşünen çok kişi var ⚖️
Kur’an’a inanmaman, otomatik olarak “yanlış yoldasın” demek değil; önemli olan dürüstçe düşünmen, sorgulaman ve kimseye zarar vermeden yaşamaya çalışman 🙏🏻✨00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
5 ayYa aslında biliyormusun kuran hep kadından yana ama genelde erkek hocalar ceviri yaptığı için ve Arapça'da bir kelimenin çok farklı manalari da olabildiği için yanlış anlamlar cikartabiliyorlar.
024 Yorumla
Soran5 ayCanım benim işlerine geldiğinde elli farklı anlamı var işlerine geldiğinde direk bu şu.
- 5 ay
Talip and rose sitesine bakmanı öneririm. orada daha iyi açıklarlar
Soran5 ayTamqm canım sadece bir siteye bakarak hemen inanicam zaten evet evet başka yerlere araştırmama gerek yok. Kendi yasantima ve isteğime hangisi uyuyorsa onu kendime doğru seçip o dini yasicam
- 5 ay
İnancı bu sitede arıyorsun zaten o zaman neden önerilere açık değilsin, kendinle çelişiyor gibisin
Soran5 ayBebeğim teşekkür ederim okuyacağım ama sadece bir insanın kurduğu siteye yazarak koru körüne inanmam ki ama araştıracağım
- 5 ay
Ama sende bir insansın sonuçta degilmi? Her insan uyduruyor diye bir şey yokki? Bazı insanlar gerçekten aklıyla düşünür ve bunu birilerine de aktarmalari gerek ama siteye mutlaka bak. Sorduğun soruları bende çok sordum zamanında
Soran5 ayKimseye guvenemezsin İnan ki sadece Allah'a guvenirm hiçbir insanın eliyle yazdığı birşeye inanmam.
- 5 ay
Zaten kuran gibi mucizelere ışık tutan bir kitabı o yıllarda bir insanın özelliklede cahiliye döneminde yazması mümkün değil.
Soran5 ayO zaman dan önce bile yazılmış bir sürü kitaplar var inanki neler neler yazılmış. Kurandan once yazılan bir sürü dini kitap bilimsel veya tıp hakkında felsefe hakkında bir sürü yazılar var
- 5 ay
Evet ama hiçbirinde kuranda yazılanlar yazmıyor neyse
Soran5 ayNe demek yazmıyor hahaha oku bi ufkun açılacak. Felsefe kitaplarında dinlerden önce bile neler neler düşünülmüş bir bilsen birçok şeyler ya da bilim adamların yazdığı deneyler mi dersin sadece bir bak
- 5 ay
Çok baktım merak etme neyse sen bak siteye tulip and rose benden daha iyi anlatie
Soran5 ayTeşekkürler beyaz orkide bir tek seninle düzgünce bu konuyu tartışabildim. Kendine iyi bak 💖
- 5 ay
Rica ederim sende❤️🫶siteye bak ama mutlaka sonra tekrar bana sorabilirsin
- 5 ay
Kur'an kadından yana mı?🤔
Kadını insan yerine koyan bir âyet örnek ver - 5 ay
@kralkobrax21 örnekleri kendin bul bence
- 5 ay
Kadın düşmanı olduğuna örnek vereyim.
Nisa suresi ﴾34﴿
Allah’ın, (iki cinse) birbirinden farklı özellik ve lütuflar bahşetmesi ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar. Sâliha kadınlar Allah’a itaatkârdır; Allah’ın korumasına uygun olarak, kimsenin görmediği durumlarda da kendilerini korurlar. (Evlilik hukukuna) baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür. - 5 ay
Nisa suresi ﴾3﴿
Yetimlerin hakkına riayet edemeyeceğinizden korkarsanız, beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın. Haksızlık etmekten korkarsanız tek kadın veya mülkiyetinizde bulunan câriye ile yetinin; bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır. - 5 ay
Azap suresi ﴾50﴿
Ey peygamber! Mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiği câriyelerini, seninle birlikte hicret eden amca kızlarını, hala kızlarını, dayı kızlarını, teyze kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca mümin bir kadın kendini peygambere mehirsiz olarak bağışlar, peygamber de onunla evlenmek isterse, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere, onu da sana helâl kıldık. Müminlere eşleri ve sahip oldukları câriyeleri hakkında hangi kuralları geçerli kıldığımızı biliyoruz. Sana mahsus olanı güçlük çekmeyesin diye meşrû kıldık. Allah çok bağışlayıcı, pek esirgeyicidir. - 5 ay
@kralkobrax21 knki ben bunların hepsini okudum araştırdım nisa süresini erkek hocalar kendi işlerine geldiği gibi çeviriyor. Tulip and rose sitesine bak ben anlatamam
- 5 ay
Kur'an'da bir sürü çelişki var
- 5 ay
@kralkobrax21 çelişki yok
- 5 ay
@kralkobrax21 dille alakalı Arapça
- 5 ay
Zuhruf suresi 3. âyet
Şüphesiz biz onu, düşünüp anlayabilesiniz ve gerekli dersleri alabilesiniz diye Arapça bir Kur'an olarak indirdik.
Hac suresi 16. Ayet
İşte biz onu (Kur'ân'ı) böylece, apaçık âyetler olarak indirdik. Şüphesiz Allah dilediğini doğru yola eriştirir..
Günaydın günün güzel olsun
Kur'an-ı Kerim insanın kullanma kılavuzudur bir kanundur kitaba iman edilir Allah'a inanılır00 YorumlaDeistsin o zaman ben kuşkucuyum ben sadece sorguluyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 aySen kaç defa Kur'an'ı anlayarak okudun da gelip burada çok bilmişlik yapıyorsun ulan sazanlikta uzmansniz hangi güç hangi insan bu kadar kelimeleri anlamlı bir şekilde indirir kitaba seninde o dönem yaşayan cahillerden inkar edenlerden farkin yok
08 Yorumla
Soran5 ayBu kadar kelimeleri anlamlı derken şu an da bir sürü kitaplar yazılıyor yani bu kitapları da mi Allah indiriyor
Cevap sahibi5 ayKur'an bir defa indirildi başka indirilen kitap var mı her dine anlayabileceği şekilde inmiş 4 kutsal kitap ve onun çoğalmasi kadar doğal olan nedir? Sen turkce biliyorsun kalkıpta kril alfabesini ya da çin alfabesini okuyabiliyor musun? Bir şeyin Türkçe açıklamasını okumadan kalkıp burada ileri geri konuşma cahilsen de bunu davula vurup rezil etme kendini
Soran5 ayCanım ben kaç dil biliyorum ve merak etme Kur'an'ı Türkçe de okudum farklı dillerde de ve başka dinleri de okudum. Peki ya sen?
Cevap sahibi5 ayBen inkar etmiyorum. Kur'an'ı okudum demekle okunmaz sen Allah'ın her kelamını yorumlayacak kadar ilim sahibi değilsin ki ayrıca okudum demekle okunmuyor İslam da çok eşlilik olabilir diyor ama kadın için aynı şeyi diyemiyor o zaman da DNA testi mi yapılıyordu. Kadın 4 erkekle evlense kimin çocuğu olduğu nerden anlaşılır olurdu peki soruyu soruyorum sana
Soran5 ayNe saçmalık ya senin tek düşüncen kadinin başkasıyla yatması mi? Diyelim ki kadının çocuğu olmuyor ve o zaman 4 adamla yatabilir mi
Cevap sahibi5 ayErkekler soyunu çoğaltmak için evlenir kadınlar da gelinlik giymek için
Soran5 ayYok öyle bir şey belki sadece zevk için veya sevdiği için bunlar olamaz mı?
Cevap sahibi5 ayPeki 4 kocan var hepsi ile gerdeğe gireceksin varsay nasıl yol izlersin ve bunlar birbiri hasetlik kıskançlık yapıp kavga dava dövüş olsa ne yapcaksin
- Diğer konusunda 6b cevap paylaştı.
5 ayVar. Deist deniyor genelde.
00 Yorumla - Diğer konusunda 6,8b cevap paylaştı.
5 ayKur'an'ı okuyan biri zaten dine inanmaz
00 Yorumla - Diğer konusunda 22,9b cevap paylaştı.
5 ayİşte benimle aynı kafadan olan insan.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayne alaka be sacma sacma konusma
01 Yorumla
Cevap sahibi5 aysen dindar bi kiza benziyorsun neden boyle dedin
Gizli Üye(45 üstü)5 ayOkudukça bunun mantıksızlığı çok net anlaşılıyor.
00 Yorumla
5 ayBen 🙋
00 YorumlaGG geçmiş olsjncsana
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım