Hindistan'ın önemli lideri Mahatma Gandi'nin doğum günü olan 2 Ekim, Birleşmiş Miller Genel Kurulu'nca Uluslararası Şiddete Hayır günü olarak belirlendi.

Hindistan'ın önemli lideri Mahatma Gandi'nin doğum günü olan 2 Ekim, Birleşmiş Miller Genel Kurulu'nca Uluslararası Şiddete Hayır günü olarak belirlendi.

Öncelikle mağdurun tek bir yaş, cinsiyet veya ırk grubundan olmadığını, herkesin şiddet mağduru olabileceğini ve gerek resmi, gerek gayriresmi istatistiklerinde bunu onayladığını kabul etmemiz gerekiyor. Bunu kabul ettikten sonra işimiz hayli kolaylar diye düşünüyorum.
Şiddetle etkili bir şekilde mücadele etmek için toplumlarda farkındalığı artırmak, eğitim ve farkındalık kampanyaları başlatmak, bu konuyu tartışmak veya bu konuya spotlight getirmek önemlidir. Toplumlar ayrıca, şiddet konusunda sıfır toleransa sahip olmalı, şiddet içeren herhangi bir faaliyete karşı çıkmalı, şiddetle savaşmanın yollarını arama konusunda bir iradeye sahip olmalı ve şiddeti normalleştirmeye veya hafife almaya karşı çıkmalıdır.
Cevap
11Cevap
adaleti sağlayarak
Şiddete özendiren TV programlarını kaldırarak bu işe başlayabiliriz. Ama ülkede şiddet göstermek bir övünç kaynağı olarak görülüyor
Şiddet uygulamamızngereken kesim (teröristleri, hırsızları vb.) iyice dövsek hapse atsak kill etsek diğer güzel insnlar şiddetsiz yaşarlar
Önce güçlü ve adil bir adalet sistemi. Gerisi kendiliğinden gelir.
Amca çok güzel bir konuya değindin toplumu bilinçlendirmeliyiz
Fiziksel şiddeti önleriz de psikolojik şiddet nolucak en kötüsü
Açıkçası ben her zaman şiddete hayır demiyorum
Bugün benim doğum günüm 🧙♀️🪄
Doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun 🌹🌹🌹
Sağolun 😇
Eğer şiddet her sorunu çözmez diyorsan yeteri kadar sert vurmuyorsundur. Oyna devam
Toplumsal ayrımcılık olan bir turkiyede hiç bir şeyi samimi bulmuyorum
Her geçen yıl bu artacak bunun önüne geçemez kimse
Şiddeti yatakla sınırlamak lazım
Şiddete şiddetle karşıyız!!
Şiddet en büyük kitle kontrol yönetimidir
eğitim ile
Eğitimle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?