Bugün #25kasımkadınayönelikşiddetlemücadelegünü Biz, öldüren sevgi istemiyoruz. Şiddetsiz, eşit ve özgür bir ortamda doyasıya yaşamak istiyoruz. Kadına karşı artan şiddet olaylarının altında neler var? Kadın ölümlerini ve şiddet haberlerini neden bu kadar çok görüyoruz? Yakın çevrenizde şiddete uğrayan biri varsa yardım eder misiniz? Hiç şiddete maruz kaldınız mı?
#25kasımkadınayönelikşiddetlemücadelegünü Artan şiddet olayları hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Cinayet ve şiddet sadece kadınlar üzerinde işlenmiyor. Öldürülen erkek sayısı, öldürülen kadın sayısından çok daha fazla. Sadece bu pencereden bakarsak sonuca varamayız. Mesele cinsiyet değil, mesele insanı öldürmekte. Çünkü bir erkeği öldürebilen bir insan bir kadını da öldürebilir. Trafikte sabırsız davranıp sinirlenip kornaya basan ve söven insanlar bana göre potansiyel katildir.
Her insanın içinde öldürme arzusu vardır. Senin evine bir hamam böceği girer ve onu öldürürsün. Neden? Hamam böceğinin canını değersiz bulduğun için. Ama bir çocuk girse en fazla kulağından tutar kapının önüne koyarsın.
Mesele kadın cinayeti değil, mesele cinayetlerin işlenmesi. Zira erkek öldürebilen birisi kadın da öldürebilir. Bunun çözümü ancak eğitimdir. Ancak eğitim, insanın öfkesini dindirmez, onu baskılamalasına olanak sağlar. Zira kimse keyfinden dolayı cinayet işlemez. Her cinayet, bir öfkenin tezahürüdür. Öfkeyi bastırmak ve medeni bir insan olmak eğitimle mümkün olabilir. Eğer bu sağlanmazsa isterse her gün kadın günü olsun, netice değişmez.
Samuray kılıcıyla sokakta, bıçakla metroda kadınların tehdit edildiği, günde 1 kadın cinayetinin yaşandığı bir noktadayız. Fiziksel, psikolojik vs hiçbir şiddet unsuruna izin vermeyin. Dilimizdeki psikolojik şiddet unsurlarına televizyonda ya da günlük hayatta izin vermeyin. Lütfen daha çok kadını dinleyip empati yapmaya çalışın. Siz bunları yaşamadığınız için var olmadığını sanmayın. Eğitim faktörü var erkektir eşini hem döver hem sever vs gibi zihniyetli olan kişilerin aile yapılarına bakmak lazım. Bu tarz evlatlar yetiştirmeyin.. Hiç şiddete maruz kalmadım ama şiddete uğrayan biri varsa yardım ederim. Mesela annemin uzaktan bir arkadaşı eşi tarafından şiddete uğramıştı (hortumla dövülmeler, psikolojik şiddette) zor oldu ama şükür kurtuldu eşinden..
Türkiyede kadın olmak zor üstüne canlı olmak daha da zor. İnsanların eğitilmesi lazım
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Biriniz de kadina yönelik değil, insanlığa yönelik şiddet diyin ya.. erkekler gül bebek, sorunsuz yaşamiyor, intihar oranlarinin yüzde 70 den fazlasi erkek. Onlarin yaşadığı psikolojik problemleri, şiddeti de konussaniz, daha samimi gelirsiniz inan erkeklerin de üzerinde dur durak bilmeyen yük var, özellikle bu ülkede. Kadina şiddetle mücadeleymis, tweet atmak, oraya buraya yazmak, bağırmak, haykırmak disinda ne yapıyorsunuz? siz dur dedikçe, daha da arttı şiddet haberleri.. biriniz de çıkıp demiyor ki, ya başka bişey deneyelim, böyle olmuyo
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Bazı insan müsveddeleri vardır ki, istediğiniz kadar eğitim verin, ahlak dersleri verin, etik kuralları öğretin, insani değerlerle donatın ve kanuni olarak en büyük cezai yaptırımları uygulayın.. Yine de kadına, çocuğa, yaşlıya ve hayvanlara şiddet uygulamaya devam ederler.! Ancak insana ALLAH korkusunu empoze edersek, bir karıncaya ve hatta bitkiye bile zarar vermekten imtina eder… (seküler olmaya devam ettiğimiz sürece, toplumsal yozlaşmaya mahkum kalırız)
Valla haber izlemiyorm artk 10 haberden 9 u kadına siddetle ilgili korku filmlerinden farkı yok artik kadnlar paralı erkek seçecegine sinirlenmeyen öfke kontolu olan erkek secmeli
Çünkü şahıs kadını dövüyor veya tecavüz ediyor taciz ediyor mahkemeye çıkıyor ya salıveriliyor ya iyi hal indirimi alıyor. Yasaları koymak önemli değil tam olarak uygulamak önemli. Yoksa yasa yap ne fayda
Kadına şiddet gerçekten çok kötü bir şey ve bunun çözümünü eğitim olduğunu düşünüyorum eğitim sırf okulda değil ailede de verilmeli bilinçlendirmek lazım diye düşünüyorum kadına şiddete hayır diyorum
Ya benimsin ya kara toprağın mantığını anlamıyorum. Böyle sevgi olmaz. İnsan sevdiklerini korur zarar vermez. Şiddet, hakaret ve öldürme kişinin insanlıktan çıktığının kanıtıdır.
Cezalar caydırıcı değil. Eşim aldattı öldürdüm. Alıyor ceza indirimi. Üç beş sene yatıp çıkıyor. Tecavüz davalarında rızası vardı deyip indim alıyor. Böyle olduğu müddetçe şiddet bitmez. Ensest suçları aile içinde ört bas ediliyor.
Artık güvende olmak istiyoruz. kadınları öncelik olarak görmeyen bu adalet sisteminde daha kaç kadın ölecek ! siz sesleri bastırmaya çalıştıkça hep yükselecek bu çığlıklar #kadınaşiddetehayır