Eşiniz ve anneniz tartışsa ama haklı olan eşiniz olsa napardiniz
2 ay
Eşinizle anneniz tartışsa ve haklı olan eşiniz olsa, ne yapardınız?

Eşiniz ve anneniz tartışsa ama haklı olan eşiniz olsa napardiniz
Eşimin haklı olduğunu düşünürsem, öncelikle eşimin duygularını ve ihtiyaçlarını anlamaya çalışırdım. Eşim öfkeli veya üzgünse, onu sakinleştirmeye ve desteklemeye çalışırdım. Ardından, annemi sakinleştirmeye ve eşimin bakış açısını anlamasına yardımcı olmaya çalışırdım.
Eşimle annemi bir araya getirip tartışmalarını sakin bir şekilde çözmelerini sağlamaya çalışırdım. Eğer bu mümkün olmazsa, her iki tarafla da ayrı ayrı konuşup onların bakış açılarını daha iyi anlamaya çalışırdım.
Sonuçta, eşimin haklı olduğunu düşünüyorsam, onu desteklemek ve ona hak verdiğini göstermek isterim. Ancak, bunu yaparken annemi de kırmamak isterim. Bu yüzden, her iki tarafın da duygularını ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hareket etmeyi tercih ederim.
İşte bu durumda atabileceğim bazı spesifik adımlar:
Eşimle bir araya gelerek onu dinlerim ve ona destek olurum.
Annemi sakinleştirmeye ve eşimin bakış açısını anlamasına yardımcı olmaya çalışırım.
Eşimle annemi bir araya getirip tartışmalarını sakin bir şekilde çözmeleri için çabalarım.
Eşimle annemin bakış açılarını daha iyi anlamaya çalışırım.
Her iki tarafın da duygularını ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hareket ederim.
Tabii ki, bu sadece genel bir yaklaşımdır. Her durum kendine özgüdür ve bu durumda ne yapacağım, eşimin ve annemin kişilikleri, ilişkilerimiz ve tartışmanın konusu gibi faktörlere bağlı olacaktır.
İkisi de sevdiğim kadın, neden seçim yapayım ki?
Eşimin bana saygısı varsa benim yanımda annemle münazaraya girmez.
Annemin bana sevgisi varsa benim yanımda eşime yüklenmez.
Böyle durumlarda her iki tarafı da sakinleştiririm..
İlk yalnız kaldığımda eşime onun yaşlı olduğunu ve annem olduğunu hatırlatır, uyuşamıyorsa çok fazla görüşmemesini ama saygıda da kusur etmemesini rica ederim.
Anneme de onun henüz genç olduğunu hatırlatır, anlaşamıyorsa çok fazla samimi olmamasını ama hoşgörüde de kusur etmemesini rica ederim.
Taraf tutmak sıkıntılı olur. Zira bugün dalaşıp yarın birlik olurlar, kötü her zaman ki gibi yine erkek tarafı olur. 🙄😄
Eski kayınvalidem eski eşime yanımda terlik fırlatıp hakaret etmişti.
O'na ana kız arasına girmeye hakkım olmadığını, kızına yeri geldiğinde kızmaya hakkı olduğunu, benim yanımda yapılmasının yanlış olduğunu, ama kızının artık benim soyadımı taşıdığını, tüm yanlışlarından ve eksikliklerinden bundan sonra benim sorumlu olduğumu belirttim. Sıkıntısı varsa şikayet adresinin ben olduğunu söyledim.
Sonuç:
Ertesi gün kanka oldular ve beni eve almadılar 😔
haklı olan kimse ona hak veririm. eşimse eşime annemse anneme. bir kişiyi ne kadar çok sevdiğim ya da sevmediğim, bir kişiye olan hakkını vermeyeceğim anlamına gelmez. gelmemeli. değilse adil olunmaz, adil olunmaması da daha büyük sıkıntıları doğurur.
Cevap
57Cevap
orada ikisinide sustrr tayı bulur evde eşime idare etmesini söyler annemede ayrı kzıarm
Annemin gönlünü kırmadan laf anlatırım eşime de oradan işaret ederim annem büyük susalım diye çünkü kıramam annemi
Polemiğe girmemek için evlendikten sonra kendi ve karşı tarafın ailesinden uzak oturacaksın en ufak bir polemiktede iyi de kötü de olsa milletin yanında eşini savunup arkada haklısın haksızsın diye açıklanabilir.
Ben şahsen eşimi tutar annemi uyarırım ama eşim sanmam öyle yapacağını. Erkekler genelde annelerini tutarlar
Erkekler kesinlikle annesini seçer haksız olsa bile.
Mutlu bir evliliği olsa bile haklı olanı tutan gormedm bn.
Eşim hakliysa eşime arka cikarm annem hakliysa da annemi kim hakliysa onu savunurm orta yol bulmaya calisirm
Sen öyle sanmaya devam et. Ne erkekler var savcı gibi hakim gibi. Kimseyi konuşturmaz haklı ise.
Denk gelmedi sana.
Anladım,, var ama böyle erkekler. Bende biraz sertim mesela. Ortamı bozan olursa sert bir şekilde uyarırım. Masküleniteyi iyi ve yerinde kullanırım kimseye zarar vermeden. Yani Aslan kükremesi gibi. Herkes ayağını denk alır.
Genelde hep haklı anneleridir gelinler haklı olsa bile haksizdir 😑
En basta annesi ve esinden kim baslattiysa kavgayı o suçludur bence. Eşine söyler sorunu eşi halleder yoksa ikisi de birbirinden kıl kapar zaten
İkisinide mahkemeye verirdim. Huzuru bozmaktan dava açardım.
Aff yok. Evde huzurlu olmalıyım mutlaka. Huzuru bozan olursa yakarım.
Sanmıyorum.. ben huzursuzluk yaratmam. Ama bir tartışma olucaksa kesin olarak. Sakin ve medeni bir şekilde konuşup anlaşmaya varırım. Sukuneti sağlarım.
Birbirlerini oldurseler bile bana ne kendi aralarinda halletsinler
Jxkakwoso yesinler biribşirnelrin mantıklı
İki tarafı da dinlerim annemi de kırmamaya çalışırım uzlaşımcı olmaya çabalarım ama kim haklıysa ondan yana olabilirim
Annemle tartışırken sesini yükseltmediyse , saygısızlık yapmadiysa ve hakliysa anneme derim ki gel bakalım canoo senin derdin ne
Uygun bir dille anneme haksiz oldugunu anlatirdim. Yine de meseleyi uzatmamalari gerektigini belirtip tartismayi bitirmeye calisirdim.
Bu soruyu neden hep kadınlar soruyor nedir bu bencilliginiz fitne fesatınz? Bir erkek te çıkıp demiyor kayın pederim ile kavga ettim
Annelere saygımız da sevgimiz de sonsuz ama haksızlığını da savunmam. Haklı olan kimse onu savunurum. Ayrım olmamalı.
araya girip tartışmayı sonlandirmaya çalışırdım esim haklı diye annemin kalbini kirmazdim demek istediğim
Anneme haksız olduğunu söyleyip konuyu bitirmesini önerir, eşimi de sağduyulu ve hoşgörülü olmaya davet ederdim.
Öyle durum da hak hukuk aranmaz iki tarafta sakinleştirilip tatlıya bağlandırılır. Yalnız kalınca sen haklısın koçişkom derim 😂😂😂
Hayatın kendisi zaten zor bide böyle zor seçimler yaptırmayın insanlara :D
aynısı biz desek ana kuzusu oluruz :D
Mantık yönünden haklısın ama durum bizde öyle olmuyor işte :D
Bende ondan bahsediyorum zaten. annem dersen evde kıyamet kopacak :D
Siz kadınlar var ya istediğinizde cennetide yaşatıyorsunuz cehennemide. çok tehlikeli bir türsünüz ama siz olmadan olmuyor :))
Ben hepsini yaşadım şimdi ona ne diyoruz :D
Cennet istiyoruz başka bir şey değil
Kolayda zorluk çıkartıyorlar :D
Kadın olan sensin benden daha iyi bilmen lazım
Hak ettiysem eyvallah demiştim bende zaten :')
Olması gereken öylede. yapmıyorlar işte :)
Eşimin tarafında olurum, haksız olsa bile. O benim eşim.
Annem>Eşim, aynı şekilde kız için de Baba>Kocası
En İyi Cevap