Az buçuk bir birikmişimiz var ve 2 tane çocuğumuz var onların geleceği için gece gündüz çalışıyoruz ve birikim yapıyoruz. Ben kendi boğazımdan kısarken eşim bu parayı ailesine (anne ve babasına) ev yapması için verecekmiş. Zamanında ben çok sıkıntı çektim ve hiçbiri bana destek olmadı hatta iki tane maaşı ne yapıyorsunuz diye de kızdılar! Şimdi ben bu parayı onlara asla vermek istemiyorum, destek olmak istemiyorum eşimle bu konuyu konuştum ve aramızda bir tartışma çıktı. Ne yapmalıyım bu durumda çıkmaza girdim.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,2b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır, eşiniz bütün birikmiş paranızı ailesine ev yapması için vermesi doğru değil. Bu karar, hem sizin hem de eşiniz için önemli bir karardır ve bu kararda her iki tarafın da onayı gereklidir.
Eşinizin bu kararı tek başına alması, sizinle olan ilişkisine ve evliliğinize zarar verebilir. Bu karar, sizin ve eşiniz için ortak bir gelecek planı yapmanızı zorlaştırabilir.
Eşinizin bu kararından rahatsız olduğunuzu ona açıkça söylemelisiniz. Bu kararın sizin için neden önemli olduğunu ve neden onaylamadığınızı ona açıklamalısınız.
Eşinizin bu kararı değiştirmeye istekli olup olmadığını görmek için onunla konuşmalısınız. Eşiniz bu kararı değiştirmeye istekli değilse, bu konuda bir uzlaşmaya varmanız veya evliliğiniz için yeni bir yol haritası belirlemeniz gerekebilir.
İşte eşinizle bu konuyu konuşmak için kullanabileceğiniz bazı sorular:
Bu kararı neden tek başına aldın?
Bu karardan beni neden haberdar etmedin?
Bu karar beni neden rahatsız ediyor?
Bu kararın evliliğimize nasıl bir etkisi olacağını düşünüyorsun?
Eşinizle bu konuyu açık ve dürüst bir şekilde konuşursanız, bu sorunu çözmek için bir yol bulabilirsiniz.İşte eşinizle bu konuyu konuşmak için kullanabileceğiniz bazı ipuçları:
Sabırlı olun ve eşinizle konuşmaya istekli olun.
Eşinizin duygularını anlamaya çalışın.
Eşinizin bakış açısını dinleyin.
Kendi bakış açınızı açık ve dürüst bir şekilde ifade edin.
Uzlaşmaya istekli olun.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılŞayet bu yapılacak evde size de 1 daire çıkıyorsa o zaman olabilir, yoksa diğer türlü çok çok yanlış. Bu biriken para ile kredi çekip sizin kendi aileniz için bir yer alabilir veya yaptırmanız gerekiyor. 👍🏻
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 994 cevap paylaştı. Ailesine verecek sonra da anne babası ölünce herkes mirasa ortak olacak. Aynısını yaşadım.
yazılı (noterden) bir belge almadan vermesin sonrasında hiçbir hak iddia edemez anne babaya bir şey olursa
00 Yorumla
Eşinin sana danışmadan bu kararı alması çok ayıp haklısın ama o ana baba öldüğünde ev zaten size kalacak, en azından mirasından pay alacaksınız. Tamamen havaya giden bir para da değil aslında.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
34
Cevap
41Cevap
Aile & Toplum konusunda 598 cevap paylaştı. Babama yıllar önce araba yüzünden kızmıştım. Çünkü babam her Türk babası gibi arabasına düşkündür ve bir gün ben arabayı kullandığımda beni azarlamıştı. Bende haliyle uzun zamandır araba kullanmaktan soğumuştum. Bu konuyu bir hocama anlattığımda bana şey demişti hiç unutmam: Eve alınan bir iğne bile olsa ve sen o iğneye para harcamamış bile olsan siz bir ailesiniz. Ailedeki her şeyde herkesin hakkı vardır diye. Yani diyeceğim o parayı sadece eşiniz tek başına biriktirmedi. Sizin de çok katkınız oldu. Tek başınaymış gibi kalkıp hareket edemez. burada hata yapıyor. Sakince konuşmanız gerek o yüzden. Artık evliyiz , kararlarımızda ortak hareket etmeliyiz gibi.
18 Yorumla- +1 yıl
@myphonex Hatta bu örnekten yola çıkarak ben de şunu eklemek isterim: bu konuda söz hakkı olan sadece iki insan yok o evde. Eğer çocuklar yeteri kadar büyümüşse onların da fikirleri alınması gerekir.
- +1 yıl
@halidecayci yani temel olarak beraber biriktirilen her şey ortak tüketilmeli
- +1 yıl
@halidecayci kesinlikle doğru
Anne ve babası gerçekten böyle bir desteğe ihtiyaç duyuyorsa ve bu para size atıyorum, iki-üç yıl sonra geri dönecek ise, bir miktarını kenarınızda tutup ailenize destek olabilirsiniz. Fakat, yollanan paranın ailesine gittiğinin dekontunu kesinlikle istemelisin. Yarın bir gün, boşanma veya ailesinin seni zor durumda bırakacak bir tutumu ya da eşinin bir suistimali olursa bunu belgeleyebiliyor olmalısın. Parayı elden çekip vermek isterse! Kumarda batırdım, iş kurdum batırdım, öyle oldu böyle yaptılar... üstüne bir bardak su iç.
13 Yorumla- +1 yıl
Vay arkadaş millet hangi detayları düşünüyor...
- +1 yıl
@halidecayci insan evli ise, kocası veya karısına tabi ki güvenerek çeşitli kararları birlikte alır. Anne, baba, kayın valide veya kayın peder şayet hayati bir zaruriyette ise, elbette insan bırak akrabalığı en asgari vicdanen destek olur. Ancak tüm bunlar eşinle bin türlü zorlukla kurduğun ve çocuklarınızın da olduğu çekirdek ailenin yıkımına, çocukların ihtiyaçlarının karşılanmasına veya mevcut düzenin mahvolmasına sebep olabilecek birtakım zor ve güçlükleri getirmemeli. Özetle önce eşin ve çocukların sonra üst soy veya kardeş ve akrabalar geldiğini bilmen gerekir. İnsanlara güven fakat kendini de lütfen sağlama al. Suistimal edilebilir olması, suistimal edileceği anlamına gelmiyor.
+1 yılSenin maaşın senin, o paranın ortalama yarısı senindir ya da maaşlarınıza göre oranlarsınız senin olanı alırsın, o da ne yaparsa yapar ama size destek çıkmayanlara karşı bu kadar eli bol olmamamız gerek.
12 Yorumla
Soran+1 yılAynı şeyi düşünüyorum fakat bir türlü anlaşamadık bu konuda
- +1 yıl
Hırsız mısın de, hırsız mı senden izinsiz alıyor? Bir de kendine olsa neyse anne babasına...
+1 yılOzmn yarisini versin yarisi mecbur sende duracak yok oyle kafalarina gore senin emegeini harcamak. Madem cok biliyorlar 2 maas ile ne yaptiniz demesini o parayo biriktirmesinide bilir
13 Yorumla
Soran+1 yılo kadar haklısın ki :(
- +1 yıl
bacım ne yarısı. Bu adam baba. ortada çocuklar var. o para ortak birikiyorsa çocukların hakkıdır, geleceğidir. Tek kuruş bile veremez. Öyle babalık mı olur.
- +1 yıl
Knk bak en kotu ihtimal dedim
- Aile & Toplum konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılBeraber biriktirmissiniz o parada seninde hakkın var kesinlikle haklısın sen verme eşin de vermesin diyeceğim ama verir
21 Yorumla
Soran+1 yılEninde sonunda verecek biliyorum ama büyük bir tepki vermek istiyorum.
+1 yılkesinlikle doğru değil hatta veremez kese ayrı artık çünkü tabiki açta açıkta bırakmamak lazım ama ev yapmak için ortak birikmişinizi bu şekilde tek başına harcayamaz normal değil ve hatalı bir davranış evliliğe zarar bile verir sorun para değil sorun ortak alınması gereken bir kararı kendi başına almaya çalışması.
10 YorumlaAslinda eşinin sana danışıp ortak bir karar alması gerekiyordu burada yanlış yapmış ama yinede tartışmadan sakin kalarak baştan konuşun sonuçta evin tek oğluysa ileride ev size kalır ama miras için başka ortaklar varsa yeniden düşünmekte fayda var derim ben öyle bi durumda herkes elini cebine atmali
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 722 cevap paylaştı. Sonuç burada kimseyi ilgilendirmez ama naçizane sorunuz üzerine cevabım kendi başına almaması gereken bir karar. Kesinlikle sizin rızanızı hatta çocuklarınız 15 yaş üstü ise onların bile rızasını almalı.
10 YorumlaEğer boyun edersen hep boyun eğmek zorunda kalacaksin. Tavsiyem eşinle birlikte para biriktirme. Ondan gizli biriktir. Yarın Bi arkadaşı borç ister bu sefer de gider ona verir olan sana olur.
20 YorumlaOrtak hesaba dokunamaz mahkeme, kanunlar böyle söylüyor eşin daha anne sütünden kesilmemiş maalesef
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 730 cevap paylaştı. Eşinin anne babasına yardım etmek istemesi kadar doğal bir şey yok ama hadi eşi de geçtim, iki çocuk varken bekarmış gibi hareket edemezsin öyle. Harcayacağın para çoluk çocuğunun rızkıdır.
11 Yorumla- +1 yıl
Bak açıkça söylüyorum, sadece kendi fikrim. Ben olsam derim ki elimizdeki toplam paranın ne kadarını sen kazandın ne kadarını ben kazandım bir ayıralım. Ben kendi payıma düşeni alıyorum, sen gerisiyle istediğini yapabilirsin, hakkındır. Ama benim parama dokunmayacaksın, bundan sonra da kazançlarımızı ayıracağız.
Elbette evlilik böyle yürümez. Zaten daha o dakika tartışma çıkar. Boşanırız. Ben boşamam ama. Derim ki bunu yapabilmen için benden boşanman gerekiyor. Bana ne lan sen boşan derse boşanırım. Çocuklarımı da alır giderim.
Gizli Üye(18-24)+1 yılBeraber biriktirsiyseniz paylaşın kendi hakkını versin
13 Yorumla- +1 yıl
Yok artık ev içinde ayrı kese mi tutulur?
Soran+1 yılBeraber çalışıp, beraber biriktirdik kendi hakkı diye bir şey yok ki.
Cevap sahibi+1 yılHepsini verir o zaman ne diyim çözüm sundum
Yanlış olarak gözüküyor, işin perde arkasında ne vardır bilemeyiz size bir getirisi olacak mı?
Öncelikle oturun kendi aranızda konuşun çözün, başkasının fikriyle dedikleriylede iş yapmayın.12 Yorumla
Soran+1 yılBana bir getirisi olmayacak eşim haricinde 4 çocuğu daha var ve kimse elini cebine atmıyoruz. ailenin salağı biziz çünkü
Aile & Toplum konusunda 676 cevap paylaştı. Kesinlikle haklısın. asla böyle bişeye izin verme. kendi hakkını yedirtme
13 Yorumla
Soran+1 yılbu zamana kadar ne dediyse tamam dedim ama artık sınırları zorlama başladı
+1 yılNe senin ailenin ne de eşinin ailesinin almaya hakkı var parayi
10 Yorumla
+1 yılO para ikinizin parası kesinlikle senin rızanı alması gerekiyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 356 cevap paylaştı.
+1 yılDoğru değil tabi ki. Vermesi değilde sana sormamasi doğru değil
10 Yorumla
+1 yılNeeee! Bak eşinle düzgünce konuşmalısınız çocuklarınız daha önemli hayatım yatın öbür gün bu çocuklar bizim için gerçekten hiçbir ley yapmadınız mı derse ne diyeceğiz biz onlardan sorumluyuz annen baban da senden sen çocuğun mutsuz olursa mutsuz olursun annen baban da sen mutsuz olursan mutsuz olurlar annene babana yardım ederiz ama bütün birikmişimizi onlara vermemiz sorumluluğu üzerimizde olan çocuklarımıza haksızlık olmaz mı sence de onlar bize Allahın emaneti diyebilirsin
00 Yorumlaelbette doğru değil , hayır verebilir vermez ayrı bu konu masaya yatırılır istişare edilir başka planlar gözden geçirilir önce, hiç mi sana saygısı yok yani?
00 Yorumla
+1 yılHaklı bir boşanma gerekçesidir bu. Çiftlerden birinin rızası olmadan birikim, altın, para gibi bir şey başkasına izinsiz verilemez.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru değil. Sanki evli değilmiş gibi birlikte yaptığınız birikimi senin rızan olmadan ailesine veremez. Boşanma nedenidir.
00 Yorumla
+1 yılEvi eşinin üstüne yapacaklara olur. ya da diğer kardeslerde aynı oranda destek olacaksa olur. Bunun dışında asla olmaz.
00 Yorumla
+1 yılSizin paranız çocuklarınızın parası o başkasına vermek zorunda değilsiniz o da kendi çocuklarını düşünsün bir zahmet
00 Yorumla
+1 yılBu kocaman bir saçmalık erkekler evlenince artık ailesinin eşi ve çocukları olduğunu neden anlayamıyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilikte kadının parası kadına aittir, üzerinde hak iddia edilemez, vermek istemiyorsanız vermezsiniz.
00 Yorumla
+1 yılİlginç gerçekten ya.. Anne babası o paraya gerçekten muhtaçsa sadakat olsun. Değilse esine hakkımı helal etmem de ne bilim.
00 Yorumla
+1 yılAslında yanlış tabikide aile içinde büyük olsun küçük kararlar olsun her iki taraf birbirine danışarak alması lazım
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılÖrnek karar var bununla alakalı boşanma nedeni kabul ediyor mahkeme bunu böyle birseye Tekne başına karar veremez
00 Yorumla Çok haklısın sana sormadan böyle bir şey yapmamali resmen saygısızlık
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen yemenden içmenden keser cimrilik yaparsan para biriktirmek için işte böyle olur. Atalarımız boşa dememişler cimrinin yakasını bit parasını it yer. Senin paranda pinç olup gider.
10 Yorumla
+1 yılBirikmis milletin gozune batiyor maalesef aslinda hep bir kredi oduyorum diceksin
11 Yorumla- +1 yıl
Versin ailesi tabi destek cikmali ama kendi calisdigi paradan versin sen kendi payini ayir yari yariya böl kendi ne yapiyorsa yapsin ha birde inanma aileme verecem diyip kumar oynamasin takip et bosan gerekirse
- Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılÇok haklısınız eğer eşiniz sizi dinlemiyorsa ne olacak bilemiyorum
00 Yorumla
+1 yılOnce can sonra canan derler. Aile de cok onemli evet ama once kendine biseyler yapip sonra ailesine destek olmali bence
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılBen direkt boşanırım öyle bir durum karşısında kimin parasını kime veriyor habersiz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYanlış bence. Babamdan kalan miras arsa satarken bile eşimin fikrini alıyorum ben. Karşılıklı fikir, kararalınmayacaksa evlenmenin bir manası yokki zaten.
00 Yorumla
+1 yılSon anda mı haberin oldu
12 Yorumla
Soran+1 yılSon anda evet
- +1 yıl
Koy mesafeni tepkimi
Tek başına alması tâbi ki doğru bir karar değil. Cidden bazen hangi kafayla ne yaptıklarını anlayamıyorum. Umarım bu hal içerisinden bir an önce kurtulup eşiniz ile aranızda ki sorunları tatlıya bağlarsınız.
00 Yorumla
+1 yılyardım etmek başka tüm birikimi harcamak başka, hiç hoş değil doğru da değil
10 Yorumla
+1 yılTek başına böyle kararlar alınması evliliği boşanmaya sürükler
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBoşanalım de. Avukata sordum bu boşanma sebebi dedi tek celsede çozeriz dedi diye soyle.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO zaman iki katlı yapsınlar biri sizin olsun madem.
00 Yorumla
+1 yılAsla kabul etme kerizmisin olduğum yerde sinirlendim şeytanlara bak
21 Yorumla- +1 yıl
Ben olsam bosanirim yine emegimi çocuklarımın riskini vermem piiiceee bakk eşine diyorum
+1 yılBu konu boşanmaya kadar gider
10 Yorumla
+1 yılYanlış bence hem de çok yanlış 😀
10 Yorumla
+1 yılDoğru. Yarın öbür gün de gerekirse babası aynı evi satıp oğluna verir. Aile olmak böyle bi şey.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 763 cevap paylaştı.
+1 yılValla boşan çocukların yüzünü goeterme
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Bosa gitsin öylelerinden fayda gelmez
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılböyle kararları eşler birbirlerine sorarak almalı
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıleşinin bütün parasına ipotek koy 😆
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılParanın yarısını elinizde tutun. Hskkınız.
00 Yorumla Esinin ailesi sokakta mı yaşıyor?
00 YorumlaParayı tazminat olarak al :D :D
00 Yorumla
+1 yılÇok doğru 👏👏👏👏
Şu 🤏 kadarcık akıl yok 👍🏻00 Yorumla
+1 yılSeni o kadar iyi anlıyorum ki
00 Yorumla
+1 yılevi çocuğunun üstüne yapsın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Tek çocuksa, bu size de yatırım olur.
00 Yorumla
+1 yılBoşanma sebebi.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılçok saçma
10 Yorumla
+1 yılDoğru değil
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılYanlış bence
10 YorumlaDoğru değil
00 Yorumla- Devamını Gör (15)
Devamını Gör(60)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Eşim bütün birikmiş paramızı ailesine ev yapması için verecekmiş. Bu kararı tek başına alması doğru mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım