Bu sene yksye girdim ve kazanamadım, çünkü en fazla 2 ay çalıştım, ve bu 2 ay sınava zar zor çalışabildim ve zar zor ailemden izin aldım sınava çalışmak için, ama bu 2 ay süreçte bana çok baskı yaptılar sen tembelsin kazanaman, sen profesör müsün, üniversiteyi ne yapçan, git markette çalış, inşaate git, evde boş boş oturma falan işte, hayalim üniversite okumak iyi bir yer tutturmak ve diğer seneyede girmek istiyorum evde sınava çalışmak istiyorum iyi bir yerde okumak istiyorum, ama ailem artık senin hayalin bitti kazanamadın sen yapamazsın deyip durdu, ve beni inşaata gitmeye zorluyorlar eğer gitmezsem beni eve koymazlarmış, neymiş efendim ben bir birey mişim artık ailemin bana bakması gerekmiyormuş beni evden atsalar onların hakkıymış, çevredeki insanların ne dedikleri çok önemsiyorlar, ne hata yapsam hemen başkalarına söylüyorlar, bana ailem düşman gibi bakıyor, ama onlar aile olmanın sadece karnımızı doyurmaktan ibaret olduğunu düşünüyorlar, neymiş efendim ben evde boş boş oturuyor muşum ben bide erkek olacakmışım benim yaşımdakiler ev geçindiriyormuş, ben evde boş boş oturmayacak ki bunu istemiyorum sınava hazırlanmak istiyorum 2 ay zar zor çalışıp kazanamamak benim için bitmiş hayalim, öyle diyorlar, her gün tartışıyoruz beni hiç desteklemiyorlar.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılAcikcasi bende oglum olsa calismasini isterdim. Bunu bana para getirsin diye degil hayati ogrensin, eger ileride okudugu bolumde iş bulamazsa cebine para girebilsin, özel sektordeki is hayatini biraz ogrensin diye. Elbette derslerini aksatacak sekilde degil. Boyle kucuk yasta 14-15 yaslarinda yaz tatillerinde bir yere girip calissin isterim. Ya da 18 yasina geldiginde ufakta olsa bir yerlerde calissin isterim. Bende bir kiz olarak kendi istegimle calistim ve faydasini cok gordum. Simdiki erkekler pek sorumluluk almiyor ne yazik ki. Evde otursan annene buyuk ihtimal ev islerinde vs yardim etmeyeceksin. Ders calismanda saygi gormuyor. Ailen işe yaradığını gormek istiyor. Cogu erkek evlat evde bos bos durunca göze batıyor. Ve artik yeni nesil erkeklerde ciddi bir sorumsuzluk var. Hayatin kac bucak oldugunu ögrenememe var. Askere gitmek yol, calismak yok. Yani hayat cok toz pembe geciyor sizler icin artik. Ailenin bu calis diye tavrini bir yandan takdir etsemde bir yandan da haksiz buldum. Baski kurmalari dogru degil. Ama bunu senin icin dusunuyor ve yapiyorlarsa bence mantikli.
Sana tavsiyem kendine part time bir iş bul. Hangi zaman diliminde ders calismak sana uygunsa ona gore is bul. Sabah calismak daha verimliyse ogleden sonra saat 3-4 ten sonra calisabilecegin islere bak. Ya da önce iş stresini atayim dersen sabah calis. Ogleden sonra calisma hayatin bitmis olur. Ailene part time calistigini soyleme. Işten ciktiktan sonra kutuphaneye git ve orasi kapanana kadar ders calis. Ailen eger kazandigin parayi almayacaksa kendin icin harcarsin. Kitaplar alirsin gerekirse boyle altin, döviz falan yaptır surekli artiyor zaten. Elinde birikim de olmus olur. Bu sene universiteye yerleştiğinde elinde para olur. Ve muhtemelen ailenin yaninda okumak istemiyorsun diye dusunuyorum. 1 sene boyunca calisip kazandigin para seni universiteye baslarken cok rahat ettirir. Yurt falan cikarsa zaten cok fazla maddi olarakta zorlanmazsin. Yurt cikmazsa kira icin yine elinde para olmus olur. Hem bu sene calisip kazandigin para seni bir sure idare eder universite de. Hem ailenin cenesini kesmis olursun. Hem ders calismis olursun. Hemde iş hayatini ögrendigin icin, para kazanmak senin zor olmayacagi icin okurkende calisirsin gerekirse. Zamanini iyi yönetirsen çalışmak senin icin zaman kaybi olmaz. Bu ulkede bircok işi ayni anda goturen insanlar var. 24 sasti verimli kullanan insanlar var. Ailenden uzaklasman icin de iyi bir firsat. Cunku ders calismana belli ki saygi duymayacaklar. Ve dershane falanda gitmeyeceksin galiba. Evde olman daha da sıkıntı. Evet hepsi bir arada zor ama bu durumun ekmegini cok yersin ilerde. Ailenle de sinav senesinde cok yuz yuze gelmemis olursun. Babam beni maddiyattan dolayi disariya okumaya gondermek istememisti ama kendi param oldugu icin cok rahat evden cikip istedigim sehirde okuma firsatini bulmus oldum. Ilk calismak istedigimde amacim bu degildi ama ufak tefek islerde calismak, her kazancimi savurmak yerine altin tarzi yatirimlarda tutmak universiteye gectigimde elimde 2-2.5 senemi rahat cikaracak maddiyata sahiptim. Eger elinden kazandigin parayi da alacaklarsa bu da sorun degil. Aileme destek oluyorum diye düşün. Gun gelir devran doner. Ilerde iyi bir noktaya gelirsen o zaman size ragmen okudum dersin. Senden maddiyat beklerlerse o zaman istemezsen vermezsin onceden emeğimi aldınız zaten diye. Burasi senin vicanina, ailenle olan iletisimine kalmis.
04 Yorumla
Soran+1 yılBide tek sorun bu değil psikolojik sorunlarda var bir işe girince elim ayağım titriyor sosyal ansiktiye ve kişilik bozukluğu var bende yani belirtileri var.
Soran+1 yılVe mesajın için teşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılBoyle sorunlar varsa bu sadece calisma hayatinda sorun olusturmaz ki. Ilerde okudugun yapacagin meslektede sorun olusturur. Universiteye gitmek istiyorum diyorsun. Universite dedigin zaten kucuk bir sehir gibi. Bir suru binbir insan olacak orada. Hocalar olacak, onlarla iletisimde olmak zorundasin hadi arkadaslari gectim. Yani sen diyorsun ki calismayayim sıkıntılarım var, evde ders calisayim. Ama ilerisi icinde bu durumun sıkıntı baktigin zaman universite de falan da sıkıntı. Yine de calis derim. Bu calisma hayati sana ozguven de kazandirir. Bu sikinlarini biraz yenmene de yardimci olur. Bende insanlardan biraz cekinen biriydim. Ailem biraz korumaci yetistirdi beni. Sinif arkadasimin gel şurada bu yaz calisalim demesiyle iş hayatina girmis oldum ve insanlarla iletisimi ogrendim. Evde kalirsan daha da asosyal olacaksim ve insanlardan uzaklasacaksin. Cunku bende universiteden sonra boyle oldu. 2 yil kadar evde kaldim ve surekli düşünceler beynime hucum ediyordu. Boyle olmaz diyerek halk egirimde kurslara katilip sosyal hayata girdim ve iyi geldi. Biraz ustune git bu sikintilarin. Destek al diyecegim ama hem cok para hemde ilerde meslek hayatinda sıkıntı olmasin diye bu konuda bir sey demiyorum
Soran+1 yılDediklerinin hepsi doğru ama sevdiğim işi yapıp ve oradan para kazanmak seni mutlu ediyor ve bu sıkıntılarını en kısa sürede düzeltiyor, zaten ben çalışmayacam demiyorum ki üniversite okuyacağım diyorum e buda eğer kazanırsam hep para kazanırım hemde boş boş bir şeylerle uğraşmam, zaten ben 2 yok deneyecem eğer kazanamazsam bir yeri ya da hayalimdeki üniversiteyi, okumayı bırakıp dışarda bir iş bulacağım
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yıl18 yaşında olduğunu var sayarsak şu an üniversite okumayı istemen, kendine güzel bie kariyer hazırlaman gayet olası bir şey. Ailenin bu kadar gerici bir şekilde sadece para kazanmaya odaklanmasındaki net sebebi elbette bilemem ama çok yanlış. Para hayatın her döneminde her şekilde kazanılıyor ama okumanın maalesef ki biraz zamanı var. 25 yaşında ve 18 yaşında üniversiteye başlayan iki insan arasında dahi dağlar kadar fark yaşanıyor. Çevrende senin okumanı destekleyecek birileri muhakkak vardır hiç kimse yoksa liseden kendine yakın hissettiğin öğretmenlerinden birisiyle konuşup ailenle bilinçli bir şekilde konuşmasını rica et.
01 Yorumla
Soran+1 yıl19 yaşındayım Türkiyede çoğu kişinin parayı düşünmesi normal ama Türkiyede çoğu insanın para düşünmesi para sıkıntısı olması hiç iyi değil, o yüzden bu olaylar çok yaşanıyor kimse mutlu olmuyor rahat yaşamıyorlar, ve eğer birisi ailemle konuşursa daha çok sorun olur ve bide bunu çoğu kişiye yaymaları benim canımı sıkıyor
+1 yılbenden sana tavsiye eğer yapabiliyorsan hani sırf konuşmalarını durdurmak için ders çalışmaya devam et ama bir yandan da part time kolay bir iş bul. En azından susarlar hemde senin eline biraz para geçmiş olur kitap vs. almak için. İş bulabilirsen kendine güzel bir program oluştur ve sürekli ona sadık kal. Düzenli olunca her şey cidden daha yolunda oluyor. Ha bide eğer iş vs. bulamadın varsayıyorum eğer konuşmaya devam ederlerse tamam de geç. Gir odana kapat kapıyı dersine bak. İnşallah seneye kazanırsın 🫶🏻
04 Yorumla
Soran+1 yılEğer dediğini yaparsam zaten ders çalışacak bir yer bulamam, ya üniversite hayalini es geçeyim bence ya zaten Türkiyede yaşıyoruz en azından ailemle aram düzelir ama sevmediğim bir işte çalışırım hayallerimi unuturum
- +1 yıl
öyle düşünme bence ya ne olacağını bilemezsin. evet haklısın ders çalışıp bir yandan çalışmakta zor olur ama konuşmamaları için yapılabilecek bir yöntem. ama eğer konuşup konuşup dursunlar ben bir süre sonra takmam derslerime bakarım diyosan bence ders çalış. hatta bana kalırsa haftada en az 2-3 gün kütüphaneye git evde çok durma al kitaplarını çık evde olmadıkça kafan da rahat olur. bir de ders çalışırken onların gözüne sok biraz hatta baya benim ailem yks zamanı hiç ev işi yapmıyroum diye baskı yapıyolardı gözlerine gözlerine soktum ders çalıştığımı ve sonradan sustular bir şey dememeye başladılar. bu yöntemi deneyebilirsin istersen. ama ortam değişikliği yapmanı da öneriyorum sana iyi gelicek çünkü hatta havalar çok soğumadan gitmeye başla kütüphaneye vs. sonra ztn insan üşeniyo evde takılıyo
Soran+1 yılEvt dediğini yapmayı düşünüyorum teşekkür ederim kütüphane eve pek yakında değil ama buna değer biliyorum, bunu yapacağım zaten bir kere geliyoruz ve bir kere öleceğiz ve benim hayatım bu başkalarının benim hayatıma onların karar vermesi beni çok bunaltıyor o yüzden evden uzaklaşmak bşrz iyi gelebilir teşekkür ederim
- +1 yıl
rica ederimm umarım başarılı olursun <3
+1 yılTürkiye'de bulunan herhangi bir gencin sorunu bu işte
Çok üzüldüm ya benim ailem ise üniversitede böyle iyi (!) davrandılar. Hem çalışıp hem onlara bakmak zorunda kaldım baktım olmuyor bıraktım
Ama ailen sadece lafta seni barındırmayız diyorsa boş ver sadece çalış
Ya olmuyorsa destek almak için kaymakamlığa ya da belediyeye git
Gençlik merkezleri oluyor ya hani işte böylesi durumlarda olan öğrencileri ücretsiz barındırıyorlar
Ücretsiz yurt ve dershane iyi olabilir senin için istersen bi bak110 Yorumla
Soran+1 yılYaşadığım şehiri düşününce dediklerini yapmak biraz zor görünüyor burada öyle bir şey yok
- +1 yıl
Nerede yaşıyorsun
Soran+1 yılSivasın bir ilçesi
- +1 yıl
Ya Van'da var kimse yanlış anlamasın ama doğu tarafını böyle eğitim yönünden mahrum bırakıyorlar ya genelde onun için
Sen en iyisi kalk bugün ara araştır belediyeye git derdini anlat çünkü gençlere böyle destek veriyorlar
Soran+1 yılAilemle konuştular ve işler daha da Peter olur bide her şeyi herkese söylemeleri varya o beni bitiriyor, herkesin benim ne yaptığımdan haberleri var
- +1 yıl
Bırak elalemi elli âlem de gelse sen oku ve bu gibilere inat başar inşallah
Valla bu aileler ne yapmamızı istiyor hiç bizi düşünmüyorlar hayatımız kararıyor
Saygımızdan susuyoruz bu sefer de burnumuzdan getiriyorlar 😑
Soran+1 yılVallahi ya doğru dedin kardeşim bizi hiç önemsemiyorlar aile olunca anlarsın bizi diyorlar neyi anlayacağız ki sizin sürekli bize yaptığınız baskıyı mı anlayacağız
- +1 yıl
Maalesef öyle 😒
Sen git belediyeye sor inşallah öyle imkanlar sunarlar
Soran+1 yılİnşallah kardeşim mesajların için teşekkür ederim umarım senin hayatında sıkıntı içindeyse düzelir inşallah
- +1 yıl
Amin cümlemizin ben teşekkür ederim ☺️
Başarılar dilerim dualarım seninle
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
7Cevap
+1 yılİş ve çalışmak aynı anda yapamayabilirsin
Dikkatin dağılabilir.
Ders çalışmaya devam et zamanı var anne de zorluktan geçiyoruz odaklanmami engellemeyin de oda olucak de02 Yorumla
Soran+1 yılTamam ama bunu uzan zamndır diyorum onlara anlamıyorlar ben 19 yaşında olduğun için bana bakmaları gerekmiyormuş bakar mısın cahilliğe beni evden atsalar onların hakkıymış, çok komik
- +1 yıl
Katılıyorum ne yazikki arrik o bize bakicak kafası oluyor insanlarda Aynı şeyi 17 yaşımda yaşamaya başladım peki üretip satabilecegin bir şeyler yapsan ya da kısa kısa gidebilecegin işler olabilir evden kazanç elde edebileceğin işler
En azından üç beş harçlik olur veya öğretmenlerinleeinle konuşup aracı olmalarını istesen 👍
+1 yılAynı sorunu bende yaşıyorum. İş çalışınca laklakları kesiliyor. Çalışmayınca da kafamı ütülüyor. Üniversite konusuda senin gibiyim
23 Yorumla
Soran+1 yılBu sorun bu ülkede çok, can sıkıcı hala geldi artık.
- +1 yıl
Ailem üniversite hayalime bile inanmıyorlar. Onların inandıkları ne kadar çok ders çalışırsan o kadar başarılı olursun mantığındalar
Soran+1 yılAynen benim ailemde aynı ne zaman ders çalışırsam yanımdan geçiyorlar ve boş boş işlerle uğraşma diyorlar ve ders çalışmayı bitirsem, ne çalıştın ki bu kadar çalışmayla olmaz sen üniversite hayalini bırak diyorlar
+1 yılÇalış bir kez daha dene bana 2. Şansı tanımadılar üni yazdırdılar ama tanımalarını isterdim sen kim ne derse desin oku hazırlan sınava tekrardan
08 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle yapacam benim hayatım bu zaten
- +1 yıl
Ilk girişin mi
Soran+1 yılBir kere girdim ama sanki o sınava hiç çalışmamışım gibi girdim, sınav sürecinde çok baskı yaptılar zaten en fazla 2 ay çalıştım
- +1 yıl
Gir tekrardan hedefledigin bir bölüm var mı?
Soran+1 yılEvet fizik bölümü
Soran+1 yılHayallerim var o bölümle alakalı
- +1 yıl
Güzel bir bölüm okuması zor bir bölüm umarım kazanırsın
Soran+1 yılUmarım kardeşim
+1 yılSen yine çalış derslerine okul bitince çalışırsın zaten
113 Yorumla
Soran+1 yılOkul bitti de 19 yaşındayım bir sefer çalıştım sınava oda zar zor, doğru düzgün çalışmak istiyorum sınava düzgün bir üniversite okumak istiyorum ama bu süreçte destekleyenin ve gideceğin yerin olmadığı için zor oluyor tabi Türkiye de yaşıyoruz
- +1 yıl
O zaman bu süreçte ailenden. Biraz uzaklaş
Soran+1 yılEvet onun yolunu bir an önce bulmam gerek ama onlar senin ailen diye biraz düşünüyorum.
- +1 yıl
Ne okuyorsun
Soran+1 yılOkumuyorum şu an liseyi bitirdim bu sene yksye girdim kazanamadım seneye girmek istiyorum ve bu sene sınava çalışmak istiyorum, isteğim bölüm fizik bölümü okumak
- +1 yıl
Tamam ailen hangi işte çalış diyor peki
Soran+1 yılSevmediğim bir iş inşaat ve az veriyorlar asgeri ücretten
- +1 yıl
O zaman hiç çalışma
Soran+1 yılEvet bende o yüzden o işte çalışmak istemiyorum ya üniversite hayalini iptal edip başka iş mi bulsam belki ailemle aramı düzeltirim en azından
- +1 yıl
Bence yine çalışma şimdi ömrün boyu pişman olursun
Soran+1 yılPeki o zaman ne yapmalıyım
- +1 yıl
Derslerine odaklan
Soran+1 yılTamam teşekkür ederim
Onlar sana takmış zehir ederler sana dersi falan Allah yardımcın olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim ailemde kpss iki kere girdim sen kazanamiyorsun artık bırak bilmem ne diye umudumu kırdılar. Aile destek vermeli
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen katılıyorum en azından biri destek vermeli
Soran+1 yılBiri destek olunca çalıştığın şeyleri daha iyi anlıyorsun
Bence bu herkesin ailesinde var genel olarak çok üzücü benim ailemde okuyup avukat mi olacaksın bu okula git burdayım oku yaz tatilinde de para vermiyorlar çalışıyım diyorum kız dediğin dizini kırar evde oturur kız çalışmaz boyle
02 Yorumla
Soran+1 yılBu kızların üstüne bu kadar çok varmaları beni çok sinir ediyor, yok kız dediğin falan, laf buradan başlıyor, kız dediğinmiş.
+1 yılSınava çalismaya devam et kardeşim başarınca hepsi susuyor pişman oluyor klasik türk aile yapısı baskı altında olabilirsin ama kazanınca hepsine değiyor
01 Yorumla
Soran+1 yılSınava nerede çalışayım evde yerim olmaz onların dediklerini yapmasam
Sana tavsiyem herkesi sg et kendi hayalinin peşinden koş iyide kötüde olsa istediğin şeyin pesinden gitmiş olursun sonra hayal kırıklığı pişmanlık yaşamazsın yapamazsın diyenlere inat yap
00 Yorumla
+1 yılOnlara inat sen ayakta kalıp bir şeyler başar ki ayağına dolandiklarini gorsunler
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl ayakta kalayım ne yapmam gerekiyor onların dediği yere gitmezsem beni evde barındırmayacaklarını söylediler, acaba diyorum üniversite hayalini es mi geçsem artık.
+1 yılYa ailenin hayatını mahvetmesine izin ver ya da çalışıp kendi ayakların üstünde dur
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılDurumun gerçekten kötüymüş umarım bir şekilde yolunu bulur kazanırsın
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKimi insanın ailesi böyle olur kiminin ailesi de çocuğum kazansın diye elinden geleni yapar hayat böyle bir şey çok adaletsiz
Soran+1 yılAynen sana katılıyorum kardeşim bizim ülkede çoğu ailede yaşayan çocukların durumu böyle üzülüyorum hepsine
Cevap sahibi+1 yılAslında benim çevremdeki aileler pek seninkiler gibi okumamalısın kafasında değiller tam tersine bizde okumamak bir sorun fakat benim ailem için söyleyeyim bana inançları yoktu. Bugüne kadar hep iyi okullarda okudum sınıftaki iyi öğrenciler arasında ortalamaydım hep tıp Boğaziçi itü kazananlar falan oldu fakat ben onların bana olan inançsızlığı saolsun en b*ktan mühendislikler geliyor bana oysa daha iyisini yapabilecek kapasitem vardı. O iyi ünileri kazanan arkadaşlarımın hepsinin ailesi ve maddi durumu iyiydi. Bu ülkede doğduğun ev kaderindir gerçekten. Sen yine de ne yap ne et oku şehir dışına çık umarım başarabilirsin
Soran+1 yılUmarım kardeşim mesajın için teşekkür ederim, inşallah bu durum ülkemizde bir an önce düzelir de bu olaylardan kurtuluruz
Soran+1 yılAma baştakiler gitmeden ülke değişemez baştakiler zaten değişmez o belli Bi tahminen 10 yıl daha bu çileyi çekcez gibi
Cevap sahibi+1 yılBaştakinin gidip gitmemesi zaten bizim cahil ailelerimizle alakalı dostum halk cahil kaldıkça hep aynı olacağız maalesef ilk olarak insanlarımızın değişmesi gerek
Soran+1 yılEvet sana katılıyorum kardeşim senin cahilliğin benim hayatımı etkiliyor dediği gibi, umarım bu zorlukların sonunda bizi bir ödül bekliyordur pek sanmıyorum ama bir umut, ne yapcaz, atamız Atatürk olunca malum illa bir umut oluyor
- Aile & Toplum konusunda 763 cevap paylaştı.
+1 yılÇalış
18 Yorumla
Soran+1 yılSınav ne olacak sevmediğim bir işte mi çalışacağım
Soran+1 yılBen sınava hazırlanmak istiyorum iyi bir üniversite tutturmak istiyorum
- +1 yıl
Ikisinedr çalış babam hem inşaat hmde ders calismis
Soran+1 yılYorgun yorgun gelip ders mi çalışayım tatil yok bir şey yok zaten odaklanamamda hayalim zaten okadar kolay bir şey de değil
Soran+1 yılHerkes aynı değil ama bu arada
- +1 yıl
Yapan yapıyor iki kuzenimde yapıyordu birisi hemşire diğeri muhendisoldi
Soran+1 yılAma o eski günlerdi şimdi ki Türkiye eskisi gibi değil kardeşim
Soran+1 yılNe sigorta var ne bir şey zaten asgeri ücrette vermiyorlar
Bana da aynısını yapıyorlar
21 Yorumla
Soran+1 yılEvet Türkiye yaşıyorsan ve cahillerse bu normal ama Türkiyede bunun çok olması normal değil
- Aile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı.
+1 yılÇek git
03 Yorumla
Soran+1 yılNereye
- +1 yıl
Nereye istersen
Soran+1 yılHmm aklıma bir yer geliyor ama neyse
Bilmem
04 Yorumla
Soran+1 yılTürkiye yaşıyorsun hak veriyorum sana kardeşim haklısın
Soran+1 yılKimse doğru düzgün beynini geliştiremiyor zaten bu ülkeden bahsediyoruz burada doğru düzgün beslenme yapan varmış sanki zenginlerden başka
Aynısı bendede var
01 Yorumla
Soran+1 yılDiyorum ya işte bizim ülkede bu durumu yaşayan çok ve ne yapacağımızı bilmiyoruz
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Ailem para kazanmak yerine sınava çalıştığım için bana çok baskı yapıyor. Ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler