Ben fen bilimleri ögretmeniyim. Mebte calisiyorum 4 yil oldu. Sorun şu ki meslektaslarimdan rahatsızım ozellikle kadin hocalardan.
Surekli benim cocugum var, bebegim var diye tum ders programlari onlara gore ayarlaniyor, oyle ayarlattırıyorlar idareye bir suru dil dokup. Ama nedense bir sinav görevi ya da yurt nobeti falan oldugunda haftasonu bebegini birakip koşa koşa o sınav görevlerine, dyk kurslarına, yurt nobetlerine gidiyorlar ama.
Bunlar yuzunden bizlere, benim gibilere ve erkek hocalara haksizlik oluyor. Nobet gununu bile istedigi sekilde değiştirmek isteyen kadin hocalar var.
Okullar acilacak, biz ogretmenler bu hafta basliyoruz ve simdiden basladik. Beni daha okul acilmadan 2 kadin hoca aradi. Biri dedi ki hocam sizin dersleri ogleden sonraya alsak olur mu, ben sabah gireyim derslere benim bebegim varda sabah dersleri bitirip yanina gideyim diyor. Ben simdi ne diyeyim.
Bu kadin hocalarin cocuklari icin ben ya da baska birileri neden fedakarlik yapmak zorunda kaliyor onu anlamiyorum. Cocugu bana mi yaptin? Calisacaksan bazi seylere katlanacaksin. Olmuyorsa da calisma o zaman.
Yani kadin doktorlarimiz ben bu ameliyata giremem cocugum var diyor mu? Kadin dogumcular falan gece 3 te kalkip isinin basinda oluyor cogu zaman onlar diyor mu. Hemşirelerimiz 24 saatlik nöbetlerini benim cocugum var yapamam diyor mu? Benim ablam hemsire. Nobeti oldugu zaman yegenime ben baktim. Ablamda ben gelemem mi deseydi?
Benimde cocugum olsa kimseden rica falan etmem hakkim oldugunu dusunmem, dusunmuyorumda. cocuk benimse onu ne yapacagim beni ilgilendirir, diger calisan arkadaslarimi degil. Bakiciysa bakici, birine teslim etmek gerekse onu.
Ama nedense kadin öğretmenlerde her seyi kendine, ailesine, cocuguna gore ayarlama istegi var. Diger sektordeki kadinlar bunu yapiyor mu? Çalışacaksan, bende erkekle esitim diyorsan, o maasi alacaksan her seyi kendine gore ayarlayamassin ki.
Bunlarin bir de ben sabahlari kalkamam bana sabah ders koymayin versiyonlari var. Yani oyle sogudum ki bu meslekten. 4 yıldır birilerinin işi olacak diye benim gibilerin, erkek hocalarimizin işleri bozuluyor, programlarimiz karmakarisik. Istekleri bitmiyor. Nobet degistirelim, sizin derslerin gununu degistirelim,23 Nisan da bana görev vermeyin...
Bazen baska bir sektore mi gecsem diyorum. Yani bu meslegi birakabilirim ya da sınıf/okul öncesi okuyup bu branslardan bu meslegi surdursem mi diyorum.
Bunlarda en azindan bu saydigim sorunlar olmuyor. Bu branslarda sabahtan aksama kadar 5 gun o derse gireceksin kimse de bir sey de demez. Ama branslarda sıkıntı oluyor baya. Eylul oldu yine basladik bu sıkıntılara boguldum artik, ne yapacagimi da bilmiyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer