+1 yılAlmak ya da yapmak istediklerinde hep kısıtlmalar olur mesela sen şimdi en pahalı içecegi içiyorsun lüks bir cafede düşün maddi durumu iyi olmayan biride çay içiyor farklı biyerde, fakirlik cebinde parası yok ama yüregi zengin insanlardır asla zenginlige lafım yok ama şunu hepimiz biliyoruz ki para insanı bir çok duygudan mahrum bırakır uzaklaştırır.
Fakirlik nasıl bir duygu anlamak istiyorsanız bir gün sokaga çıkın gezin insanları daha iyi tanıma fırsatı bulacaksınızdır, belki aile yapınızdan belkide çevtenizden bunu anlamamanız normal.
-insanlarla empati kurun daha iyi anlicaksınız
-zorda olan birine maddi yardımda bulunun anlarsınız
-sadece anlamaya çalışın sonunda şunu farkedersiniz'onlarda Allahın bir kulu seçmek kimsenin elindede degildi'dersiniz
-sizin kadar lüks olmasada hayattan sizin aldıgınızın 10 katı zevk alırlar kimi zaman...42 Yorumla
Soran+1 yılne zevkinden bahsediyorsun
- +1 yıl
Maddi olarak kısıtlamalar içinde olundugu için en ufak bir hediye bile büyük mutluluk verir o hediye dünyaları vermiş kadar mutluluk verir.
kıymetini hem manevi hem maddi hissettirir
En İyi Cevaplar
+1 yılBunu gerçekten öğrenmek istiyorsan empati kuracaksın, onların yerinde olsaydım ne hissederdim diye. Benim ailem de çok varlıklı ama her kesimden dostları var insan ayırmıyorlar fakir zengin diye. Önemli olan insanın insana her zaman muhtaç olacağını unutmamak...
30 Yorumla
sana çok kızdım çünkü bir soru da 2 tane soru sordun yani senin zengin olduğuna inanmıyorum arkadaşlar inanmayın şuna zenginler fakiri daha iyi biliyor çünkü zengin bir adam tanıyorum her konuda bilgisi var ama soruna cevap vereyim 2. sorun saçma geldi ne yiyor diye bu yüzden saçma olmayan 1. sorunu cevaplıyorum fakirlik nasıl birşey; şöyle mesela her insan arabasının olmasını ister ama fakirler arabasının olmasını istemez niye çünkü alamayacağını bildiği için aklından çıkartır sonra zengin erkek hadise ile yatmak ister ama fakir erkek istemez çünkü yatamayacağı bildiği için aklından çıkartır yatmak istemez bilmem fakirliğin nasıl birşey olduğunu anlatabiliyor muyum?
10 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılBu soru trol ise gülüp geçelim. Ama ciddi ciddi bu soruyu sorduysan eğer kimin ne olacağı belli olmaz. Fakirlik kötü bir şey olmamalı değildir de. Yarın bir gün 1 dilim ekmeğe muhtaç kalacak bir hale gelebilirsin. O zaman fakirin yaşadığı gibi de yaşayamaz ve açlıktan sürünürsün ki umarım bunları yaşarsın. :)
02 Yorumla
Soran+1 yılsizin adınıza üzülürken senin bunları düşünmen ne kadar ahlaklı
- +1 yıl
Gel bir tanışalım bakalım fakir miyim zengin mi ya da orta halli miyim. :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
88Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. ahahahahaha güzel soru :)) bende farklı bir pencereden bakayım bari olaya. zenginler, her şeye sahip olduğundan hiç kimseye haset etmez, çekiştirmez, ona buna özenmez. Allaha sitem edecek bir mevzu bile bulamazlar. her şeye sahiptirler sonuçta.. belki sağlıkla ilgili mevzularda edebilirler. neyse fakirlere geçiyorum.
fakirler ise Allahın kendisine verdiği hayattan hiç memnun değildirler. ona buna haset eder, çekiştirirler. onun var benim niye yok diye kendi içlerinde Allaha sitem ederler. bir de "benim gönlüm zengin" diye klasik bir yalanları vardır. onun kaymağını yiyip dururlar.. fakirler aslında 1-0 önde başlarlar hayata ama yaratılış gayelerini anlamadıklarından ötürü 1-0 geriye düşürürler kendilerini.. hadi yine iyisiniz pis zenginler :D10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayatıma sadece bir kez waffle yedim o da 2 sene önceydi. Ve çok toktum bitiremedim içim gitmişti veriğim 8 liraya :( öğrenciyim. 2 tl ile 5 gün idare ettiğimi biliyorum. Şimdi ise 15 lirayla iki hafta. Baknz paketim yenilenmedi şu an para biriktiriyorum. (!). Okulda bişe almıyorum evden ekmek arası götürüyorum. Su da tasarruf yapıyorum 10 lu ieal su alıyorum yaklaşık 2 tl falan tutuyor. Bitince de şişeleri atmıyorum çeşmeden doldurup götürüyorum. :D Allahını seven üstüme para atsın. çok zenginsen bana gönder Allah rızası için :D
210 Yorumla
Soran+1 yıldüşünürüm :)
Cevap sahibi+1 yılahaha :D bunları harbi yapıyorum ya :D şu an çok kötü durumayım lanet olsun fakirliğin gözü kör olsun :D
- +1 yıl
Çıkarıp 5 lira veresim geldi şerefsizim :D
Soran+1 yılfiziğin güzelse yardım edebilirim :)
Cevap sahibi+1 yıl@karakartal190354 güldürdün ya çok sağol :DD:D
- +1 yıl
Okurken sende beni güldürdün çok güzell anlatmissin herseyi :D :D
Cevap sahibi+1 yılhaha sağol. :D yok ya inanılmaz para harcadığım dönemlerde oldu, sadece abim üni e o rahat etin diye şu an ihtiyaçlarımdan kısıyorum. Fedakarlık yapıyorum o sürünmesin üni de hayatını yaşasın diye:D
Cevap sahibi+1 yılBüyüyünce de giyerim iye çocukken bir ayakkabımı 4 numara büyük almıştım. Tabi küçükken giyemedim hem büyük hemde kirlenmesin eskimesin diye. Yarım dönem okula terlikle gitmek zorunda kalmıştım
sana fakirliği değil de zengin olmayı anlatayım
her istediğini alabiliyorsun, hiç bir şey eksiğin yok, hayal ettiğin isteyip de alamadığın bir şey yok. mutsuzsun, tükenmişsin, bir fakirin zorlukla biriktirdiği para ile alabildiği bir şeyden aldığı hazzın ne demek olduğunu hiç bir zaman anlayamazsın. bir şeye kolaylık ile sahip olmak o kişiye haz vermez. Sizin gibiler için hayat çok banal ve sıkıcıdır. çekilmezdir. artık ulaşılmaz hiç bir şey yoktur. ölmek istersiniz. ölemessiniz. hayatta hedefiniz yoktur. bir iş sahibi olup çalışmak size göre değildir. bazı zenginler daha da ileri gider ve herşeyi satın almaya başlar. ama bazı şeyler vardır ki satın alamazlar.. işte o zaman tökezlerler... duvara çarparlar... ve aslında ne kadar fakir olduklarını anlarlar... bu duruma umarım gelmezsin...22 Yorumla
Soran+1 yılGelicegimi zannetmiyorum cunku cok buyuk hedeflerim yok.
- +1 yıl
zaten bu sözünü ettiğim noktaya ulaşmak hayallerin ve hedeflerin yok oluşu ile başlar. Bu bağlamda bu noktaya ulaşmakta doğru totalde yanlış yoldasın. Başka çare de yok. Parayı Afiraka hibe edip vasat bir insan olacak değilsin tabi. Zengin de fakir de acı bir kaderi yaşıyo dostum. Dünya bu kadar adaletsiz olamazdı zaten. Zengine mutluluklarla dolu bir dünya fakire ise azap dolu bir hayat versin. aşağı yukarı hepsi aynı aslında... ekleyecek de başka bir şeyim var.
+1 yılencrypted-tbn2.gstatic.com/images
:D:D::D. d. d. d112 Yorumla- +1 yıl
:D sen varya
Fakirlerin üç gözü dört kulağı bulunur zenginler gibi normal besinler tüketmezler onlar daha çok çalı çırpı ağırlıklı beslenirler. Soruya bak ya... Allah' ım yaratiyosun bari takip et
100 YorumlaFakirlik demek kışın üzülen babalar damlayan çatı demek fakirlik bir ekmeği 2 ye bölüp beb ac değilim siz yiyin diyen anne demek
fakirlik mutluluk demek dostluk demek fakurlik evine gelen misafire kendi yanağını yemeğini vermek demek kışın okula çamurun içinde kabansız yürüyerek gitmek demek fakirlik yakacak odun bulamamak fakirlik komsudan bayat ekmek istemek değil fakirlik kapısına gelene taze ekmek vermek bayati kendi yemektir fakirlik millet lüks yiyim içerken sadece onları izlemektir fakirlik = aşalanmak değildir00 YorumlaKizim senin akildan zorun ne hi? Ya ben cok zenginim diyorsun ya kendine o parayla beyin nakli yaptir parana tüküriyim senin cahil parayi kaldiramazsin bu akilla sen hallerini burada anlamaya calismak yerine gidip o cok xenginim dediğin paranin bir kismini onlara harca inan o zaman anlarsın mal beyin oksijen israfi gerizekali
01 Yorumla
Soran+1 yılBirde anlamli cumle kurabilsen
Şimdi başlıkta aklında olumlu dirmişsin falan ama yorumlarını okuyunca hiç de öyle olmadığını gördüm.
Fakirliğin çeşitleri vardır. En basiti parasız fakirliktir.
Diğer çeşidi karakterden fakirliktir
Diğeri insanlıktan fakirliktir.
1. si değilmişsin 2 ve 3 için bir bak muhtemelen biri sana uyacaktır.24 Yorumla
Soran+1 yıllütfen biraz samimi ol bizim de eksiklerimiz var. kimse mükemmel değil.
- +1 yıl
Önce kendin samimi olacaksın aslan parçası. Ne fakirler var ki karakterleriyle dünyayı satın alır. Konu başlığı iyi niyetli gibisin verdiğin cevaplara bakıyorum üstten üstten. Eski bir mahalleye bu kıyafetle mi gideceğim demişsin? Sorması ayıp ne giyiyorsun hangi marka? Emin ol senin giydiğin den daha kaliteli giyinenler vardır bırda da. Biz de fakirin durumunu merak ediyoruz. Ve Afrika ya gidip yardım yapıyoruz. Ordan çocuk getirip burada okutuyoruz. Bunları da emin ol senin kadar kaliteli elbiselerle yapıyoruz hiç bir şey olmuyor.
Soran+1 yılaynen orda biraz üsten konuştum ama gerçekçi olmam lazımdı.
Aile & Toplum konusunda 304 cevap paylaştı. ya arkadşlar hakaret etmenizi anlayamadım bu soru hakkında, adam merak etmiş sorduş nevar bunda, abuk subuk cevaplar yazmışsınız, kardeşim zenginle fakirin aslında yaşamı aynı, zengin elbet maddi şartlar olarak daha freah yaşar, neticede 100 kab yemek olsa 1 kabı doyurur insanı degil mi, maddeten fakirlik birşey degilde eger insan anlayış yönünden fakirse vah geldi başına, slmr
02 Yorumla
Soran+1 yıltek aklı başında yorum yazan sensin
ben fakirim şimdi dogruya dogru babam askeri ücret alıyo o parayı elektirige mi suyamı dogalgazamı kiraya mı versin şimdi kaç aydır istedigim telefonu bile alamıyorum hani diyorum biri bana hediye olarak yollasa ya da diyorum sabah uyansam ve bir bakmasım zengin olmuşum gibi olmak istiyorum fakirlik böyle bişey... :/
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO kadar paran var ama Türkçe yazmayı öğrenememişsin. Ota boka soru işareti koyulmaz. Bu arada ayakkabı lastiği yiyoruz yağmur suyu içiyoruz fakirliğin gözü kör olsun.
92 Yorumla
Soran+1 yıluzun yıllar yurtdışında kaldım. ayrıyetten ne fark eder ki anlaşılabilir şekilde yazıyorum.
Cevap sahibi+1 yılsoru işareti genel bir kuraldır, her dilde aynı amaçla kullanılır. Soru sorarken yani ;)
Allaha şükür fakir değilim ama şöyle söyliyim fakirlik faturalar biriktiğinde nasıl ödicem bunu demektir istediğin bişey için kıyafet felan mesela her zaman almamak yeri geldiğinde evde ne pişirsem acaba diye düşünmektir bizde yeri geldiğinde zor zamanlar geçirdik ailemle ama şunu söyleyeyim fakirlik mutluluğa engel değildir yeri gelir akşam yemeğinde kuru ekmek yersin ama o gece rahat uyursun sonuçta her insan böyle bir dönem yaşar
30 YorumlaUmarım hiç te tanımazsın. Burada sana ahkam kesenler fakirliği bilmezler neden mi? Çünkü onlar hiç şükretmezler de onlar. Evet belki çok zengin değiliz senin kadar ama barıncak evim ve yiyecek yemeğim var ve bundan daha büyük zenginlik yoktur diye düşünüyorum sanırım. ;)
Allah kimseyi açlıkla sınamasın ama sınananlar var işte fakir insanlar onlar.00 Yorumla
+1 yılTek fark onlar insan , sen kendini beğenmiş oro. spu çocuğunun tekisin.
910 Yorumla
Soran+1 yılküfür etmiyceğim sana çünkü sen kaşarsın.
- +1 yıl
Küfür etmiycem ama kaşarsın? Ajdhsjfjd mantığına sıçıyım senin. Böyle soru sorarsan böyle cevap alırsın ne bekliyosun yani şerefsiz?
Soran+1 yılKasar senin icin kufur olmamali. Beni tanimiyorsun ama seni bir gorsm bir yerde seni tavlayip eline cocukla sokaga atardim.
- +1 yıl
Ahahahah :D sen beni tanıyomusun asıl? Sen farkında olmadan hamile kalırsın dünyada ilki yaşatırım sana baş yapıtım olarak dünyanın 7 harikasına girersin. Senin gibi itleri iyi biliyorum bir tane sahibe ihtiyacın var ne dese kopek gibi uycaksin sonuçta. Butun malını paranı harcardım üstüme alırdım kim kimi sokakta bırakıyo görürdün o zaman oro. spu evladı seni :)
- +1 yıl
seni tebrik ederim kız bak o i*ne zengine bu şiiri armagan ediyorum sıcak evinde okusun bakalım yaza biliyomu=Hasretin soğukluğundan yılmış bezilmiş,
Sevdanın tadı zindanlardan rezilmiş,
Damarlarımda dolaşırken aç geceler,
Aşkın fakir soframda ezilmiş...
Soran+1 yılGercek hayatta seni gormiyeyim ins karsima cikmazsin
- +1 yıl
banamı dedin l*n sen oglum ben kimim biliyomusun?
Soran+1 yılkimsin sen ya... gerçek hayatta yoksa batman misin?
- +1 yıl
Itlerle muhattap olma anlamaz seni bırak @obsesifkarakter
Soran+1 yılcanımı sıkıyorsun
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok param vardı ama öyle bir zaman geldi ki 2 liraya muhtaç oldum, yine de sukrettim. Şimdi çok şükür Allah yine verdi ama asla benim param var sizin yok demedim. Sende yapma, öyle bir zaman gelir ki ekmek parasi bulamazsın. Allah kibirli insanları sevmez.
19 Yorumla
Soran+1 yılöyle yok olup gidecek bir zenginliğimiz yok bizim. çok sağlam çalışmış ailemiz.
Cevap sahibi+1 yılYok trollsun sen
Soran+1 yılsensin trolll neden karamsar yazıyorsun ki yok fakir olursun onu düşün bunu düşün.
Cevap sahibi+1 yılYaşanmışlıklardan çıktım yola. Veren almasını da bilir;)
Soran+1 yılbize kimse vermedi biz çalıştık kısmetse yakında işlerin başına ben geçiceğim.
Cevap sahibi+1 yılBiz zaten dilenerek kazandık
Soran+1 yılbelli
Cevap sahibi+1 yılTuvalet kağıdı
Soran+1 yılCop poseti
Ben başkaları gibi hakaret ederek değilde daha düzgün bir cevap vermek istiyorum.
Allahü Teala ramazan ayında oruç tutmamızı neden emrediyor?
Dayanıklımısın değilmisin diye mi? Ya da kaç saat aç kalabilirsin diye mi?
Hayır bir gün aç kalırsan böyle olabileceğini ya da kendinden daha fakir kişilerin böyle durumlar yaşayabileceğini ve onlara yardımcı olmanı hatırlatır. Kısacası fakirlerin ne yaşadığını anlatır ramazan ayı.00 Yorumla
+1 yıl20-25 yıl bu devlete hizmet eder , dirsek çürütürler emeklilik günleri gelir ve kurtuluşu emeklilikte ararlar.25 yıllık emeklerinin karşılığı asgari ücret dolayında aylık gelir ve yılda yüzde 3 'ü gecmeyen zamlarıdır. Emekliler bu ülkenin emektar fakirleridir.
00 Yorumla
+1 yılsenin babanın 1 günde cebine koydugu haslıgı biz günlerce çalısarak alnımızın akıyla kazanıyoruz kardeşim ve halimden çok memnunum baba parası yiyen bir evlat olmaktansa gerekirse 1 ay çalısır senin 1 günde aldıgın parayı kazanırım daha iyi.
50 YorumlaAhhh Ahhhh her zaman söyledim devam da edeceğim
Tek Yol Devrim !
Fakirler olarak biz kasetlerimizi dolabın üstüne koymak için ayakkabı kutusuna dolduruyoruz !21 Yorumla
Soran+1 yılhele bu tiplerden nefret ediyorum.
+1 yılboys over flowers dizisini izlemelisin kesinlikle fakir kızla zengin oğlanın aşkını anlatıyor kore dizisi senin için faydali olabileceğini düşünüyorum. 25 bölüm bence izlemeye değer ;)
24 Yorumla
Soran+1 yıltavsiyen için teşekkürler kesinlikle izleyeceğim.
Soran+1 yıldünyanın her yerine gittim. kore çok güzel bir yer.
- +1 yıl
dizileri kısa ve güzel bağımlısı değilim çok sık izlersem sikilabilecegimi tahmin edebiliyorum.
Gizli Üye(36-45)+1 yılAslında fakirler yemek yemiyorlar, eğitimi de mağara da yaşadıklarından atalarından onlara kalan duvarlardaki şekillere bakıp eğitim alıyorlar. Su içmek içinde damıtma sistemi kurmuşlar ondan faydalanıyorlar züppe arkadaşım. Ulan hiç mi kitap okumuyorsun veya interneti takip etmiyorsun DENYO.
20 Yorumlaekmek almak icin paranız olmadiginda annenin evdeki iki gram unla yaptigi corektir.
52 Yorumla
Soran+1 yıldesene fakirlik yaratıcılığı artırıyor.
+1 yılSana cevabı Hz. Ali versin.
"Çok kişi kısmeti için çabalarken bazılarının ayağına istemeden gelir. Ama bu yeryüzünde eşekler otla karnını doyurup yan gelip yatarken arslanlar ise kısmetini savaşarak elde ederler."
"Akıllı kimse fakir olabilir ama kimsenin sadakasına muhtaç değildir."
Allah akıl noksanlığı vermesin.00 Yorumla
+1 yılBiz fakirler her hafta Risotto Alla Pescatore mutlaka tüketiriz. Soframda eksik etmediğim salata ise waldorf tur. :)
Fakirlik ne yaparsın. :)))33 Yorumla
Soran+1 yılacıdım bu haline bayram da yanıma gelde sana 1,000 usd veriyim :)
- +1 yıl
İstemez :) Bizler fakir ama gururlu gençleriz... :)
Soran+1 yılsen bilirsin fakir kardeş
+1 yılÖğle yemeğinde 2 simit bir çay eve yürüyerek gidecem gitar için para biriktiriyorum valla fakirlik çok zor durum bir kitap alıyorsun 1 hafta yürümek zorunda kalıyorsun :)
34 Yorumla
Soran+1 yılolsun ya sizin dünyanızda böyle ben babama yalvarıyorum ferrrari için ama almıyor hala corvette
- +1 yıl
Abe sen hala baba parası yiyorsan sana baban kazık alsın bence :)
Soran+1 yılyahu bu kaderi değiştirmiyor senden daha çok dil daha iyi eğitim daha iyi yetenklerim var.
- +1 yıl
Massalah diyeyim ne diyim :)
+1 yılFakirlik... ben bir güneş gözlüğünü çok istemiştim fakat 8 aydır alamıyorum herşey lüks gibi geliyo yaşama sevincin yok intihara meillsin mesela piskolojim o kadar bozuldu ki şeker ilaci içtim acaba ne olacak diye sonu iyi bitmedi
10 Yorumla
+1 yılÖlürken Öbür dünyada paran yanında Gelmeyecek.. Yaptıgın davranıslar gunahların sevapların gelıcek , Para gelip geçici Önemli Olan Karakter zenginliği.. Bir şekilde Karın Doyar. ALLAH rızkını Verir..
14 Yorumla
Soran+1 yıleyvallah dediği birşey yok ki onlar benimle uğraşıyor.
- +1 yıl
burada senın nıyetındır Önemli Olan.. Eğer Çok zenginsen paran Çoksa Yardımda Bulun Mesela hastanede para için sağlığına kavusamayan ınsalara yardım edbılırsın Para insanı Çok değiştirir ama Sen hem karakterli Hemde zenginsen tebrık ederım.
Soran+1 yılben yardımcı oluyorum ailemde öyle ama burdakiler çekemedikleri için laf sokmaya çalışıyorlar.
kim hak ettiyse ona göre davranıyorum.- +1 yıl
Ya burdakı BAZI üyeler çok ön yargılı Boşver, Sen kendını bılıyorsan sorun yok Ama unutma Yardımda Bulun sadaka ver Karsındakı ınsan ıle empati Kur Hiç bir zaman para senı değiştirmesin :)) Birde Çok Şükret :)
Fakirlik demek eşittir öğrencilik demektir bazen aç kalırsın bazen kotu yemek yemek zorunda kalirsin bazen okula yürüyerek gidersin bazen herneyse skldm
26 Yorumla
Soran+1 yılAynen bende sikildim :)
Soran+1 yılIcin fesat kardesim senin
Soran+1 yılAynen seni alacak erkege allah sabir versin :)
+1 yılSonradan görme olduğun veya geyiğine bu konuyu açtığın çok belli. Bence sen ne zenginsin ne fakir. Kendini öyle göstermek istemişsin sadece. Acınacak haldesin
11 Yorumla
Soran+1 yılöyle göstermek istesem gizliden mi sorarım soruyu.
+1 yılNe adamlarsınız ya? Cidden durumu olmayan insanlar varken burada dalga geçebildiğinize göre adam sayılmazsınız.
27 Yorumla
Soran+1 yılkonumuzla ne alakası var ki
- +1 yıl
sorduğun soruyla kıyasla.
Soran+1 yıldalga geçmiyorum benim saniyesinde harcadığım asgari ücretle geçinenleri görünce şaşırdım.
- +1 yıl
anlamadım tuvalet kağıdın da mı paradan nedir bu para harcama sevdası tutumlu ol madem. ayıptır ya koca adamsın sokaktaki insanları gör madem, tv aç izle. madende ölen işçilerimizin ailelerine bak, ayaklarına giymeye ayakkabıları yokken senin burada böyle konuşman bence can sıkıcı ve üzücü. yardım et insanlara madem. yiyip içip sçma.
Soran+1 yılben neden yardım edeyim ki devlet yardım etsin.
- +1 yıl
Seni Allah'a havale ediyorum :) İyi akşamlar :)
Soran+1 yıliyi akşamlar
+1 yılSizin gibi sonraran görmelerin yarattığı sinif ayrımı hırbo
43 Yorumla
Soran+1 yılSu konusma adabina bak daha once bir modaci turk kadini cok kaba demisti hak veriyorum simdi
- +1 yıl
Sonradan görme olup serefsizlik yapacagima terbiyesiz bir türk kadini olmaktan onur duyarım 😊
Soran+1 yılIyi gurur duymaya devam et bayan ukala
+1 yılFakirlik iyidir kardeş. Neden mi? Bu dünya da gün yüzü görmemişlerdir. Ahirette hesap vermeleri uzun sürmez. Zengin öyle mi? Nerden nasil kazandin? Haram bulasti mi? Zekatini verdim mi? Yardimda bulundun mu? Uzadikca uzaaar. ;))
11 Yorumla
Soran+1 yılbunlarla avut kendini
+1 yıl1 ekmek için blle tırnağına değmeyecek insanlara ağız eğersin Allaha çok şükür orta halli bir insanım küçükken olmuştu bir dönem böyle zenginliğinin kıymetini bil ve en önemlisi paylaş kimseyi hor görme küçümseme Allah sana daha çok verecektir
12 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler
- +1 yıl
rica ederim
Kardeşim yanlış anlamada fakir gibi sordun şimdi soruyu. Yani demem o ki soruda bir zenginlik belirtisi göremedim.
50 Yorumla
+1 yılYazik falan yazmissinda asil sana yazik ya. d zihin fukarasi.
76 Yorumla
Soran+1 yıllütfen hakaret etme kırıcı oluyorsun
- +1 yıl
Bazen kirmak gerekiyor
Soran+1 yılama ben yanımızda çalışanları kırmıyorum nazik konuşuyorum.
- +1 yıl
Muhattap olunamayacak kadar alt seviyesin. Senin paran olsa ne olur (:
Soran+1 yılişte sahip olamayanca böyle yapıyorsunuz hepinizin canı cehenneme
- +1 yıl
Ahaha senin gibi olcagima hicbir seyim olmasin canim ya :D
fazla merak iyi değildir ya meraktan ya taraktan gelir başına bir gün bakmışsın götü açık şebek gibi ortada kalmışsın ozaman ne oldugunu anlarsın
49 Yorumla
Soran+1 yılya bırak bu fakir edebiyatını
- +1 yıl
https://www.arman-group.com/
burdan bak abisi ben kimim gevşek
Soran+1 yılgit kendine bir mont al dallama seni
Soran+1 yılbeyfendiciğim diyorum benim ne kadar zengin olduğumu bilmiyorsun böyle yorum yazma.
İstediğin her şeyi alamazsın bazen de hiç bir şeyi. Kıyafetlerin sana bir zamandan sonra ne kadar dar gelsede giymek zorundasın bazen yemeğinde bile kısıtlamalar olur açıkçası biraz iyi gibi çünkü spor yapmaya gerek olmuyo ve zayıf oluyosun xöğceöecdcp yani açı
11 YorumlaNasıl bir şey olduğunu anlamak istiyorsan sadece yanına 900 TL al ve 4 hafta dışarda yaşa. Geri döndüğünde zenginliğin kaybedilebilecek olduğnu anladığında daha mantıklı adımlar atarsın ilerde malınla.
00 YorumlaSadece tek 1 gün ;
1- Cebindeki tüm para kredi kartı her şeyi eve bırak.
2- Yanına sadece 2-3 tl al veya 5 tl
3- Öğlen yemeğini dışarıda ye
4- Eve araba ile değil. Otobüs ile git (Tabi 5 tl den artan kalan olursa)
5- Ve en önemlisi yarına daha az paranın kaldığını düşün..00 YorumlaSenin harcarken bile farkına varmadığın kağıt parçalarını kazanmak için musalla taşına yatana kadar çalışmak zorunda olanlardır...
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1. cisi olmayan özellik var insanlıığı var para için dostları değil canı gönülden kardeşleri var öyle siizn gbi baba parasıyla değil alın teri ile adamdır babasının verdiği son model araç yoktur aylardır çalışır kredı ceker 10.000 tl lık aracla mutlu olurlar ne mi yerler sizin gibilerden bin kat daha ii beslenirler
11 Yorumla
Soran+1 yılafiyet olsun o zaman
Dışarı çık. Yeterli. Lüks olmayan mahalleye git, her şey ortada
21 Yorumla
Soran+1 yılbirgün gitmeyi düşünüyorum. ama bu kıyafetle mi tabiki hayır
Bende zenginim hayırdır l*n eskiden fakirdik babam çok çalıştı iyi kazanç alıyo şu an fakir değiliz çok şukur.
22 Yorumla
Soran+1 yılsevindim senin adına
Onlara yardım ederek birebir gözünle görmüş olursun kimseden dinleme. Fakirliğin ne olduğunu. Haydi totonu kaldırıp iyilik yapmak zamanı sonra yine zengin hayatına devam edersin ama fakirliği öğrendikten sonra ;)
10 Yorumla
+1 yılFakirlik ne biliyor musun insanların alın teriyle geçimini sağladığı sizin gibi ciğeri beş para etmezlerin emri altında çalışarak kıt kanaat geçinmesidir. Sizin gibi şerefsizlerin de onların üstünden kazandığı parayla yaşamasıdır Adaletini... dünya
30 Yorumla
+1 yılBirşeyleri elde etmeye çalıştıgın zaman o zorluktur fakirlk , çaresiz kaldıgın bir anda ve yinede umutla tırlamalamaktir. Egosuzluktur , büyümektir , güzellikleri görmektir , acimaktir, sevmektir , aslinda fakirlik değil insanlik diye bir sor
10 YorumlaTanımaya gerek yok beyin fakiri olmakta bir fakirliktir.
23 Yorumla
Soran+1 yılKac tane yabanci dil ve cok iyi bir universite bitirdim anladin mi
Soran+1 yılDurduk yere sen laf attin bana
+1 yılBunu anana sorsana delikanlı. ;) Bizim bakkal açılmadan önce çok fakirdiniz. Çocuktun sen bilmezsin.
54 Yorumla
Soran+1 yılterbiyesizlik yapma.
- +1 yıl
Hahah ne insanlar varya:) helal olsun sana :) hep bole ol tamammı:)
- +1 yıl
Sen burada insanlara hakaret edeceğine porschenun anahtarını kendine montele.
Soran+1 yılsizin gibilere çok monteledim merak etme hiç unutmuyorum beni arkadaşımla boynulamaya çalışan kızı arkadaşımla beraber çırılçığlak sokağa attık. kız fakirdi ama çakaldı.
+1 yılKarakter fakirliği var sende olan beyin fakirligiyle allahim tabi birine parayi diğerine sana olandan eksik veriyor
05 Yorumla
Soran+1 yıleziklik psikolojisi :)
- +1 yıl
Ukalalikta yaninda
Soran+1 yılbana hakaret edene ne diyebilirim ki
- +1 yıl
Ayrıca allaha şükür evim var asgari ücretlerde olsa isim var benim calismaya ihtiyacim yok biliyomusun tek çocuğum annem emekli bbm emekli hala calisiyor ama BN tek çok çocuk olmama rağmen ailemin makina güvenmiyorum ben kendim calisip kazancam diyorum sana tavsiyem aile desteği olmadan ayakta dur asıl zenginlik budur
Soran+1 yıltamam görürsem söylerim.
+1 yılHahhahhaha cinim iyi tepki cekmissin burada sorulan sorularin neredeyse tamami yalan seninki de onlardan biri hadi xper'imi alip gidiyorum :)
00 YorumlaFakirlik anlatılmaz. Ancak yaşarsın. Yaşarsın ve kimseye birşey anlatamazsın, anlatsan da anlayanın olmaz
34 Yorumla
Soran+1 yılaynen yaşadığın için tabiki bizden daha tecrübelisin.
Soran+1 yılyaşamaya hiç niyetim yok. bu hayatı bırakmak istemiyorum.
+1 yılSenin gibi bir serefsizin çıkıp bu şekilde soru sorması gibi bir şey, nasıl yani dersen allah o günleri sana göstersin inşallah ozaman bu soruyu okursan nasıl bir sey olduğunu anlarsın.
14 Yorumla
Soran+1 yılLutfen beddua etmeyin kotu bir niyetim yok.
- +1 yıl
Fakir deilim ama insanlari rencide ediyorsun insanları kiriyorsun maddi durumun değil kişilik durumun önemli koçum adam olmayı öğren ondan sonra konuşuruz.
Soran+1 yılIgrrencsini ya koc nedir konusma tarzina bakar mkain.
- +1 yıl
Gerizekalı benim yazdiklarima takilmadan önce kendi yazdıklarını sorgula mal mısın olum sen?
Gizli Üye(36-45)+1 yılben nişanlıyım seneye evleneceğim maddi sıkıntılardan dolayı hep herşeyin en ucuzunu alıyorum ya da alamıyorum işte böyle birşey...
56 Yorumla
Soran+1 yılsana tavsiyem zengin koca bul
Cevap sahibi+1 yılben aşkı buldum bundan daha büyük zenginlik var mı?
Soran+1 yılilerde sorun yaşarsan benim bu yazımı hatırla.
Cevap sahibi+1 yılsende ilerde fakirliği tadarsan yazarsın
Soran+1 yıltamam senin zengin olma ihtimalin benim fakir olma ihtimalimden daha zayıf.
Cevap sahibi+1 yılAllah öyle büyüktür ki bu laflarını unutma kardeşim..
+1 yılŞerefsizlik nasıl bir şey bende bunu merak ediyorum. Ben şerefiyle zengin olan birini tanımıyorum ve görmedim de ondan soruyorum.
36 Yorumla
Soran+1 yılGoremezsin cunku gorebilmen icin once senin serefli olman gerekir. Serefli bill gates facebook kurucusu daha da sayayim mi?
- +1 yıl
Zekası ile para kazananları sayıyorsun. Bu şerefli olduklarının kanıtı olamaz. Deep Web'e gir bir hacker kiralayıp. Saydığın adamların nelere yatırım yaptıklarını, röportajlarını vs. izle gör. kimse sandığın gibi değildir. Zengin olmak için biryerlerden çalmak gereklidir kapitalist mantığı budur. Ben sana şerefiyle zengin olan birini söyleyim. Uruguay Cumhurbaşkanı Jose Mujıca. Kıyaslamasını sen yaparsın.
Soran+1 yılO iktidar fesisti digerleri ise zenginlik fesisti bazen zengin olmak icin degil de herkes den farkli olmak icin zEngin olursun anladin mi.
- +1 yıl
:( umursuyormuş gibi yaparsam extra puan alıyor muyum? Herkesden farklı olmak için beyninide aldırmışsın sanırım. ama kötü haberim var, herkes gibi olmuşsun.
Soran+1 yılHerkesten farkli gorunmek icin bu yazilarin hep hadi itiraf et su hayatta bir icraatin var mi kimseye bir faydan dokundu mu bilirim sizin gibileri anca felsefi konusup durursunuz
- +1 yıl
puhahahahahah !
Gizli Üye(30-35)+1 yılfakirlik 5,99olan bir tisortu aldiginda satan adamin paranin ustu olan 1 kurusu vermesini beklemektir.
ayrica dukkan dukkan kacak sigara aramak arkadsin simitini koparip kacmak
sevgiline cornetto yerine meybuz almaktir:)14 Yorumla
Soran+1 yılhayat size de zor be gerçekten
Cevap sahibi+1 yılsanki ssen sabancinin oglusun ak aylik gelirin ne kadar:D
Cevap sahibi+1 yıltesekkurler hanimefendi
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Biraz empati kurarsan düşünüp anlayabileceğini düşünüyorum, film veya dizilerde de örnekleri var görmemiş bilmiyo olamazsın.
01 Yorumla
Soran+1 yılgerçekten bilmiyordum.
+1 yılEvde varsa onu yiyoruz bazen icecek bulamayip keyfimizi su ile idare ediyoruz anlayacagin. Kuru ekmekbile olsa geciniyoruz.
21 Yorumla
Soran+1 yılyazık ya
adam çok zenginim diyor allasen zengin biri ben zenginim dermi yaaa :D param yok der daha zaten hava atma amaçlı yazmış besbelli itibar etmeyin böyle gavatlara :D
11 Yorumla
Soran+1 yılg*vat sensin terbiyeli ol biraz.
+1 yılEvet paran olabilir veya olmayabilir, ama bu senin karşındaki kişiyi ezme hakkını sende oluşturmaz emin olki o fakir dediğin insanlardaki şeref, namus, senin seservetini dize getirir
13 Yorumla
Soran+1 yılşeref namus karın doyurmuyor anladın mı karaktersizce seyler yazma
- +1 yıl
Ln karaktersiz, kim fakirim demişşe yüzüne vurmuşsun bnmi karaktersiz oluyorum
Soran+1 yılonlar bana laf attıkları için karşılık verdim.
Aile & Toplum konusunda 525 cevap paylaştı. zengin bir arkadaşım var hayatında hiç bim a101 girmemiş ne isterse önüne gelmiş biri. bir gün beraber bime gidelim mi diye sorunca bende zenginlik nasıl bişey diye ona sormuştum:)
11 Yorumla
Soran+1 yıliyiymiş
- Devamını Gör (84)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler