milletin babası öğretmen, mühendis, doktor, aşçı cart curt. benimki kapıcı. zamanında okumamış etmemiş adam onun utancını ben yaşıyorum bu duygudan kurtulabilir miyim?
Cevabın nedir?
+1 yılSana aklimda kaldigi kadar bir hikaye anlaticam bir cocuk varmis annesi kormus yani bir gozu yokmus kadinin cocuk annesinin okuluna gelmesini arkadaslarnin annesini gormesini istemiyormus arkadaslari korkar rezil olur diye annesinin hep yuzune vuruyormus sinra a annesi haliyle kadin cok uzuluyormus cunku onun iyiligi icin yapiyormus herseyi cocuk buyumus evlenmis cocuklari olmus annesine demis cocuklarim senden korkuyor cikma karsimiza dmis sonra annesi bir gun hastalanmis eel vakti gelmis olecegini anlamis kadi olmaden once bir not yazmis yavrum sen hayatin boyunca beni hic istemedin cunku bir gozum yoktu ben bunu sana soylemek istemezdim ama artik buyudun ve zamani geldi benim bir gozum yok evet dogru ama benim iki gozum olsaydi seni tek gozu oluakti sen rencide olma diye ben tek goz kaldim yavrum diye not birkmis cocuk bunu okuyunca yikilmis dusun hic seni baban kapici olmak istermiydi belki bir zorluktan dolayi okuyamadi nereden biliyorsun maddi durum vs utanmana gerek yok belki seni okuman iyi bir yere gelebilmen icin adam zorla kapicilik yapiyor ve sen utaniyorsun veya belki adamin senden saklafigi birsy var uzulme diye utanmamanlisin sonradan pisman olmak istemiyorsan eger!!!
35 Yorumla- +1 yıl
Ya asiri sinirlendim babasinin mesleginden utanan birisi !!! @JuNaM
- +1 yıl
@JuNaM basin sagolsun canim
En İyi Cevaplar
Kesinlikle utanmamalısın babandan kardeşim. Şöyle düşün; anne ve baban senin bu dünyaya gelmende aracı oldular. Onlar senin için çok özel, tek, bir tanecik. Üstelik baban kimsenin ırzına geçmiyor, kimsenin hakkına göz dikmiyor, helaliyle, alın teriyle sizler için didiniyor. Utanmayı bırak aksine sen gurur duymalısın bununla.
30 Yorumla
+1 yılBabam da işçi ancak ben gururla söylüyorum. Benim BABAM BİR İŞÇİ VE GURURLUYUM. Gururluyum çünkü haram lokma yemiyelim diye, bizler daha rahay büyüyelim diye, başkalarına muhtaç olmamak için, bizi başkalarının eline bakıtmamak için her gün çalışıp duruyor. Senin baban ne iş yapıyor diyen arkadaşlarıma da gururla söylüyorum. Babamın bu azmi beni okuttu ve senin kıskandığın mesleklerden birisini icra ediyorum, ancak senin gibi pisikolojik durumda olan hiç bir kimseye toplum içinde, arkadaşlarının arasımda senin baban ne iş yapıyor demiyorum. Yaşın geregi bir kargaşa yaşıyorsun ancak şunu asla unutma, kendi gelir seviyenden daha üstün bir kişi ile samimi arkadaşlıklar edinme, üzülen sen ve ailen olur.
30 Yorumla
+1 yılSenin baban kapıcı olmasa, benim babam fabrika işçisi olmasa, onun babası çöpçü olmasa... toplumun ihtiyaçlarını kim karşılayacak? Utanılacak bir şey yok. Sen bak babana, adam gibi adam mı diye... Öyleyse göğsünü kabarta kabarta yürü, utanma aptallar gibi. Benim babam lise mezunu, ama adam gibi adam kendisi. Okumuş doktora da, mühendise de tur bindirir. Adam bir kere zeki ve hayatı boyunca bir şeyler öğrenmeye çalışmış. Her hareketinden bilgi akıyor. Ben babamdan statü sahibi ol (a) madığı için değil, kötü bir insan olduğu için utanırdım sadece.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
77
Cevap
142Cevap
+1 yılYuh sana yazıklar olsun öyle bir adamın kızı olmaktan gurur duyacağına söylediği kelimelere bak bak kızım kimse bu hayatı seçerek yaşamıyor o damcağız istemez mi senin istediğin gibi sana hayat sunmayı benim babamın işibile yok ve ben onunla gurur duyuyorum benim babam bana para vermez ama dağ gibi arkan da durur ben bir işe girecek oldum mu beni hep destekler Allah razı olsun beni okuttu adam etti ve ömrüm boyunca minnet duyacağım insan o yemedi yedirdi içmedi içirdi kaçsefer bana para harçlık veremedi diye ağladığını gördüm koca adamın birde senin ettiğin lafa bak senin Allaha dua etmen gerek babanın hiç değilse bir işi var şimdi konuşursun ama ölünce çok ağır vicdan azabı duyarsın yapma sakına o adamı küçümseme aşalama babaların ahı tutar...
10 Yorumla
+1 yılBen yurt dışında doktora yapmaya geldiğimde burada rus bir arkadaşım vardı. Kız daha önce Rusyadan göçmeden evvel doktorasına başlamış eşiyle birlikte buraya gelmeye karar verdiklerinde okulu bırakmıştı. Buraya geldiklerinde iş sıkıntısı çektikler için oğullarına ve kendilerine bakmakta zorlanmışlar. Bu dönemde Fizik mühendisliğinde yüksek lisansı olan bu kız evlere temizliğe gidiyordu. Bir gün bunu arkadaşlar arasında anlattı. Şimdi otur bir kere daha düşün...
Çalışmanın ayıbı olmaz. Okuyan insanda okumayan insanda ihtiyacı oldumu her işi yapar.00 Yorumla
+1 yılAllah seni bildiği gibi yapsın emi. Ya babası yaşıyor da bir de babasından utanıyormuş. Sen hiç babansız bir bayram geçirdin mi? Kız arkadaşların babalarıyla kolkola gezerken sen uzaktan baktın mı? Yaptığın herhangi bir harekette söylediğin herhangi bir sözde babanla bir anın aklına gelip de yüreğini yerinden koparıyorlar gibi hissettin mi? Bilemezsin tabi. Bence sen kendinden utan !!! Baban yanında ve şükretmiyorsun. Bir gün babanın hasretiyle yanım tutuşmazsın umarım.. Ben 9 yıldır onun yokluğuyla yaşıyorum keşke yaşasaydı da işi bile olmasaydı...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılUtaniyorsan bunda senin sucun yok basta toplumun sucu var. duzenin. kendini babani asagilanmis hissediyorsun diger insanlarin tavirlarindan dolayi. Koyde yasasaydin mesela herkes ciftci cocugu olacagi icin bu tarz bir uzuntu horlanmislik duymazdin. Ama babasi dr bir arkadasin var ayni apartmandasiniz diyelim ister istemez o fark belli olur. ne yazikki Bu hiyerarsi hayatin her yerinde var tek senin yasadigin bisey degil. kendini suclamamakla basla ise. Zamanla atlatirsin elbette seni yoracakbbu hayat hepimizden birseyler alacak ve zamanla tecrubelerimizle kendimizi mutlu eden bir yasanti yaratacagiz. Okumamasi babanin sucu degil seni anliyorum ama babandan utanmaman gerek. Calisiyor size bakiyor. O Cok mu mutlu halinden.
12 Yorumla- +1 yıl
Yukarıda da yazmıştım. Bu toplumla olduğu kadar mesleğin kendi içindeki problemleriyle ilgili.
Kapıcılık kavramında işyeri ile ev aynı yer olduğu için özel hayat iş hayatı birbirine karışıyor. Bu de insanlarda bir tür sosyal huzursuzluk yaratıyor. Bana kalırsa apartman görevlilerin çalıştıkları binada yaşamamaları gerekir. Bunları göz önünde bulundurmak gerekir. Ailecek görevliler gibi davranmak binada yaşayanların ayıbıdır ve profesyonelce değildir. Bu nedenle bu apartman görevliliği kavramının kökten değiştirilmesi gerektiğine inanıyorum.
Cevap sahibi+1 yılSevgi dunya kesinlikle katiliyorum.
Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Benim babam da önce oto tamircisi sonra taksiciydi..
Onunla gurur duyuyorum.. Bize bir tek haram lokma yedirmedi.. Tanıdığım en dürüst adamdı..
Sen bu duygudan kurtulabilir misin bilemiyorum.. Küçükken yırtık pabuçla gezdim ama hiç bir zaman senin gibi ezik ve kompleksli olmadım.. O duygu nasıldır bilmem..31 Yorumla- +1 yıl
budur abi insanın içinde olacak
- Aile & Toplum konusunda 471 cevap paylaştı.
+1 yılbaban olduğuna şükretmen gerekirken utanmak niye? benim babamda okumamış ilkokul mezunu bir adam + kulakları duymuyor hiç bir zamanda utanmadım ondan beni büyüttü baktı bu yaşa getirdi sonuçta. sende öyle düşün. yaşın küçükse ileriki zamanlarda bu duygu dahada geçer diyicem ama yinede hiç olmamalı
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbaban sizin icin cabaliyor calisiyor siz yeterki okuyun ac kalmayin hitc bir seyiniz eksik olmasin arkadaslarinizda gözunuz kalmasin, ya baban milletinin hakini yese, riskinizi komar atsa, alkoholist olsa, namusuz serefsizin biri olsan, veya kari kizlara gitse ozaman daha mi gurur duyicaktin? BABAN en azindan varigini yugunu size vermis onunla gurur duyman gerekiyor aslinda varsa mesleg olmasin adaam gibi adaam olsun bir baba olsun... Benim babam okkumus da ne olmus adam mi olmus baba bile diyemiyorum ona...
00 Yorumlacok yanlıs bence isterse hammal olsun evini dağıtmaktnsa evini geçindirip serefiyle namusunu koruyan bir babadan bahsedıyoruz dımı? yaşından dolayı bu utanca düştüğünü düşünüyorum yani farkına vardıgında bu durum ortadan kalkmaz ki sunuda goz onune al ne zengınler var oyle bız zengınlerkı namuslarını sereflerını bıle parayla ortmeye calısıyolar
10 Yorumlaönemli olan eve helal ekmek getirmesidir. gerisi önemli değil. napsın erdoğan ve müridleri gibi milletin anasını belleyip çalsın mı daha mı iyi olurdu sence?
birde utanacağın yere daha çok çalışıp onlara daha rahat bakabilmenin bir yolunu bulmalısın. benim arkadaşımın babası kapıcıydı. oğlu aşçılık okudu ve şu an amerikada yaşıyor. ailesine de çok iyi bakıyor. bence bu tamamiyle seninle ilgili olan bir problem10 YorumlaSen ve senin gibi düşünenlerden utanıyorum Ben !
Bir insan annesiyle babasıyla nasıl utanç duyar ya. Allah göstermesin ama bir gün sırtını yasladıgın o çınar hayattından gittiğinde, Çeketine , yırtık ayakkabısına bile saygı duyacaksın. Yapmayın böyle gözünüzü seveyim yapmayın. O insanla gurur duy Gurur..10 Yorumlaniye utanıyorsun ya dostum namusuyla para kazanıyo çalıp çırpsa daha mı iyi bu babalar bir türlü kendilerini beğendiremiyorlar ola babam iyi olsun efendi olsun ailesine sahip çıksın çocuklarına ve karasına el kaldırmasın ama çöpçü olsun razıyım l*n
20 Yorumla
+1 yılHerkes durumu iyi olsun ailesi okusun isterdi ama o adam sana haram lokma yedirmiyor ya ona bak. Bizim hocamız her zaman şöyle derdi herkes okursa bu insanlık ne olur: Marangoza da sucuya da terziye de temizlikçiye de ihtiyaç var. Herkesin bir görevi var. Kendin oku sen çocuğuna o zaman güzel bir gelecek hazırla ama baban sana karşı ailene karşı iyiyse işinden dolayı asla ondan utanma.
00 Yorumla
+1 yılEn azından HELAL para kazanıyor.. Utanma sakın. Parayada Bu kadar Önem verme Parayla Doğmadık Parayla ölmeyeceğiz. Herşey Para Değildir. Parayla karakter huy Satın alamazsın. Öyle okumayan ama ADAM gibi ADAM lar varkki tirilyon versen gene satın alamazsın öyle karakteri. Önemli Olsan Huy karakterdir.
00 Yorumla
+1 yılEminim babanda bu yazdıgını gorse senın gıbı bır evladı oldugu ıcın utanırdı ınan bana... Milletin babası ogretmenmıs muhendısmıs sanane senın babanda kapıcı utanmak yerıne gurur duy ama sızın gıbılere mustahak hergun ıckı ıcse senı dovse kufur etse hayattan bezdırse daha ıyı olurdu degıl mı? cıdden utanılacak bır evlatsın Allah babanın yardımcısı olsun sana da tez vakıtte akıl fıkır versın
00 Yorumlaşerefiyle çalışıyor, aşına haram katmıyorsa daha ne istiyorsun?
nice holding sahipleri var helali harama katıp şeref, namus bilmeyip, evladına babalık yapamayan..
bunda utanılacak bir şey yok olamaz da zaten..
bu düşünceyi at kafandan bacım..00 YorumlaBazi insanlar yaşayacakları hayatı seçemezler güzel arkadaşım. Babamla gurur duy seni bu günlere getirdiği için, çünkü en zor sanat insan yetiştirmektir. Onun yapamadıklarını sen yap ister her anne-baba gün gelince elbet farkına varacaksın ama önemli olan şimdi anlaman..
00 Yorumla
+1 yılBill gates'in bu sözünü çok severim. Fakir doğmak sizin suçunuz değil fakir olmak sizin suçunuz. Onun imkanı yokmuş belli ki ama sen onları kurtarıcaksın. Ülkemizde ön yargılı insanlar çok onun ki de meslek diğer saydıkların da meslek. Herkes birbirine saygı duymak ZORUNDA! Bu döngüyü sen değiştirebilirsin.
00 YorumlaBence calisan ekmegini kazanmaya calisan bir baban olduguna sukret.. okumamis etmemis diyosun neden okumamis peki? Belki serserilikten belki de yoksulluktandir.. insallah senin cocugun ileride senin meslegindem utanmaz
. Babanin yerine koy kendini oyle dusun00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılUtanılacak bir durum yok lakin bunu kompleks durumuna getirmeyin, şahit olduğum bir olayı anlatacam, bizim yan komşu pazara gidip alışveriş yapmış elinde poşetler binanın önüne geldi bayağı yorulmuştu, o sıradada kapıcının kızı ordan geçiyordu, adam gayet art niyetsiz bir şekilde kapıcı nerde bana yardım etsin poşetleri yukarı çıkaralım, baktım ordan kız bir parladı dedi sen nasıl dersin kapıcı gelsin poşetleri toplasın, cebinden bozuk para çıkardı adama uzattı dedi sende git bana bakkaldan bir sakız al. Adam art niyetsiz bir şekilde bana yardım etsin dedi. Kızı ise kompleks yaptı.
14 Yorumla- +1 yıl
Aslında adı ile hitap etsey daha doğru olurdu. Kapıcılık kavramında işyeri ile ev aynı yer olduğu için özel hayat iş hayatı birbirine karışıyor. Bu de insanlarda bir tür sosyal huzursuzluk yaratıyor. Bana kalırsa apartman görevlilerin çalıştıkları binada yaşamamaları gerekir. Doğrusu bu bana göre.
Adamcağız her ne kadar doğal bir biçimde söylemiş olsada bunu kız oradaki görevli kişinin kızı babasını çağırmakla görevli değil ve bunun için her hangi bir ödeme almıyor. Bunları göz önünde bulundurmak gerekir. Ailecek görevliler gibi davranmak binada yaşayanların ayıbıdır ve profesyonelce değildir. Bu nedenle bu apartman görevliliği kavramının kökten değiştirilmesi gerektiğine inanıyorum.
Cevap sahibi+1 yılDediklerinize katılıyorum ama öyle bir tepki gerekir miydi? Ben bile bizim kapıcının numarasını selçuk site diye kaydetmişim onu görünce selçuk abi derim oda bana abi der ama böyle uç bir tepki gereksiz ve kırıcı kanımca
- +1 yıl
Haklısın ama onların her gün yaşadığı birşey bu haliyle isyan etmeleri çok doğal. Açık bir yara gibi gece gündüz aynı şeyi yaşıyorlar. Adam istemeden kaşımış kızda tırmalamış bu kadar basit.
Cevap sahibi+1 yılHaklısınız :)
+1 yılgurur duymalısın bence her şekilde her ne olursa olsun , o seni seviyor ve senle gurur duyuyor çünkü, yanında hayatta ileride çok büyük pişman olmaman için bence git öp babanı gurur duy o avukat doktorların babana ihtiyacı var çünkü, ülkede herkes doktor mu olucak ya da herşey para herşey rütbe mi , sen çalış elinden geleni yap daha iyi ol ileride adam okumamış eminim seni okutmaya çaılşıyodur, gurur duy babanla , elinden geleni yap
00 YorumlaUtanman gereken bir durum varsa buda kendi düşüncelerindir. Babanda istemezdi böyle olmayı, okuyup daha farklı bir işte çalışmak isterdi. Ama o günün şartlarında böyle gerekmiş demekki. Çalmıyor çırpmıyor haram lokma yemiyor. Helal ekmek getirip beraber yiyorsunuz. Kapıcılık kötü bir meslek değil... Utanacak bir durumun yok babandan yana...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaziklar olsun senin gibi evlada, baban ulan o senin baban. O mu istemiş kapıcı olmayı? Şu doktor mühendis olanlar da baban gibi zor şartlar altında yaşamış olsaydı o zaman görürdum ben onları mühendis doktor olabiliyorlar mı? Baban seni bu yaşına kadar büyütmus okutmus üç kuruş maaşla. Asıl sen bununla gururlanmalisin rezil insan
20 Yorumlacogu kisi sana sert yaklasmis.. soyle dusun basinda baba diycegin basinizda sizi koruyan koruyan biri var isinden memnun olmuyabilirsin unutmaki oda isinden memnun degildir ama sirf siz baskalarin hayatina ozenmeyiz diye calismakta lutfen ole dusunme benim kapicida olsa bir babam bile yok sag degil.. babanin basinda oldugu icin dua et
00 Yorumla
+1 yılBen spekülatif bir paylaşım olarak gördüm. En azından apartman görevlisi deseydin ki, bu ülkede hırsızlar yetim hakkı yerken ve baştacı olurken senin eşin dostun, baban annen alın teri ile para kazanıyorsa alıp öpüp başının üzerine koyman, ve şükretmen lazım.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsen bu utanctan kurtulup gurur duyacaksın babanla ama o zaman hayatın bitmiş olacak...
ben 3 yaşında yetimhane aldılar beni 14 yaşna kadar kaldım dayak atan hocaların bile oğlum demesi bana ne kadar mutluluk veriyordu ki acımasız olmalarına ragmen oplum kafını duydugumda bir ayrı mutlu oluyordum.. o klasik bayram seyran mubaeetni soylemiyecem.. şu an 2 yılık evliyim daha çocugum yok çocugum olsa baba nedir nasıl davranır bilmem bazen eşim bile annemlere babalara gidelim dediiginde bir an donup kalıyom... sen babadan utanıyorsun ama o kapıcı maaşı ile aldıgı telden ya da pc den burada ondan utandıgını yazıyorsun10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 446 cevap paylaştı.
+1 yılİnsan anne babasından utanır mı hiç. Ne güzel alnının teriyle helal kazanıp sizi büyütmüş. Git sen o babanın ayaklarının altını öp. Ne kadar cahilce şeyler bunlar unutma doğduğunda herkes çırılçıplak doğar ölünce de zengin fakir doktor, mühendis, kapıcı diye bir ayrım olmaz. Her kes çırılçıplak toprağın altına gömülür. Buna sende dahilsin unutma.
00 Yorumla ALLAH anasından babasından utanmayı nasip etmesin. ALLAH çalışarak para kazanmayı helal, haksız veya yanlış yollarla para kazanmayı da haram kıldı.
Baban meyhane işletseydi için daha mı rahat edecekti? Sadece bir soru bu. Yargılıyor diye düşünme belli ki üzgünsün ama benim derdim bakış açını değiştirmek.10 Yorumlababan o senin niye utanıyorsun baban senin için çalışıyor uğraşıyor cebine paranı koyuyor gurur duymalısın benim babam da sanayide demir ustasıydı gurur duyarak söylüyorum bu yüzden beni dışlicak olanlarla ilgilenmiyorum benim için bir sinekten farkı yoktur o kişilerin
00 Yorumla
+1 yılbaban çalışıyor. huyu suyu iyi ise kapıcı olsa ki ne olur. kimse kimseyi kendini önemsediği kadar önemsemez. mesela lisede yaptığım ve hala utanç duyduğum bazı hatalarımı herkes unutmuş ve onlarda kendi hatalarını anlatıyolar. yani neticede her gün yeni bir sayfa. sen iyi birisi olursan kendini geliştirirsen ve ailene saygı duyarsan herkes saygı duyar. babası hakkında bole dusunene kimse acımaz. onemli olan sensin. kendi eksikliklerini babanın kapıcı olmasına dayama.
00 YorumlaÖnemli olan babanızın yaptığı iş değil sizi yetiştirip kimseye muhtac etmemiş olmasıdır aslında.. müdürde akşam eve gelince aynı sofraya oturur kapıcıda... babanız bir hırsız ya da gaspçı olsaydı hoşunuza gidermiydi elbette gitmezdi.. en azından namusu ve şerefiyle sizin için eve ekmek getiriyor... bunu kabullenmelisin...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. ne kadar ayıp ne kadar saçma kimden neden utanıyorsunki rabbim utanılacak dert vermesin babanızın okuyamaması suçmu o zamanın şartları öyledir yargılaman dogrumu benden sana tavsiye oldugun gibi görün kimseye kendini farklı göstermeye çalışma hayat bu kime ne getirir bilinmez. adamcagız alnının teriyle para kazanıyor ya ona bak... böyle abuk sabuk da düşünme...
00 YorumlaGitsin iddaa mi oynasin at yarisi mi oynayip para kazansin helaliyle para kazaniyor niye utancan da onceden sanki muhendislik mi varmis kac muhendia varmis onceden hamal varmis her yerde esya tasiyan amele varmis onlarin cocuklaei napsin utanma kendi icinde yen o utanma duygusunu
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 346 cevap paylaştı. Ben de senin gibilerin insan olmasından utanıyorum. Babam işçi çalıştı okuttu mühendis yaptı beni, hiçbir zaman utanmadım. Çalışmak utanç duyulacak bir şey değil. Tam tersi çalışmamak sevdiklerini başkasına muhtaç etmem ayıptır.
60 YorumlaBaban o senin. Nefesi yeter. kokusu yeter. Okumus olmuş olmamış inan bunların önemi yok. Bunlar hep gecici şeyler. Şan, şöhret, para. Eminim biliyorsundur ama ailenin kıymetini bil. Birgün onlar gittigi zaman geri dönüşü olmayacak. Iyi aksamlar😊
10 YorumlaBazı dönemlerde insan ailesinden utanır yaş itibariyle. o günün koşullarını bilemezsin onu okumadı diye suclayamazsın sana bütün imkanlarını sunuyorsa dünyanın en duyarlı babasına sahipsin
20 YorumlaAhlaksız kız seni dünyaya getirmişler yememiş yedirmiş belki üstüne almamış kızım üşümesin diye sana elbise almş belki okutmuş bilemem. Peki senin teşekkürün bumu ya yazıklar olsun sana. En azından bazıları gibi hırsızlık yapmamış namusuyla para kazanmış allah seni ıslah etsin. Gereksiz sperm israfı
21 YorumlaSalakmisin sen, bunu yazacak kadar buyuduysen simdi sen oku da babani mutlu et. Benim tanidigim bir kapici aile vardi, cocuklar hem okur hem babalarina yardim ederlerdi, Birgun bir baktim cocuk avukat olmus ve kapicilik yaptiklari apt daki zengin nazik kizla evlenmis. Bilmem anlatabildim mi. calisip kazanmak guzel birsey. Adam olma sirasi sende
10 Yorumla
+1 yılBabana karşı çok büyük haksızlık ediyorsun, baban senin ondan utandığını bilse kimbilir ne kadar üzülür. Kapıcılık utanc verici bir iş deyildir, Adamlar alın teriyle para kazanıp ailelerini geçindiriyor.
00 Yorumla
+1 yılKardesim dunyaya herkes zengin gelmiyor ben 20 yasima kdr zorluk cektim allah yuru ya kulum dedi babama muteahhit olduk zengib olduk hepimizin altinda son model arabalar daha 23 yasimdayim ama sunu ogrendim ki hayat fani olum ani babamin iki bobregini aldilar benimse cigerim is gormuyor ve babamin tek varisiyim umarim ne demek istedigimi anlamissindir biz oluruz para kalir hayat sinav s3nde bu sinavdasin babandan utanmayi birak onu sev saygi goster lutfen allah sanada gun yuzu gosterir
00 YorumlaYazıkya acıdım VALLAA :( AMA sana değil, babana. Ne namussuz bir kızı varmış ah bir duysa üzüntüden kalp krizi geçirir...
12 Yorumla
Soran+1 yılabartma bir şeyi
Sende eziklik sendromu kendin özgüvensiz birisi olduğun için babanı bahane ediyosun baban yüzünden sanıyosun ezikliğini :) Baban utansın bence böyle düşündüğün için :)
10 YorumlaUtanılacak ne var allasen kira yok elektrik su doğalgaz yok maaşı iyi süper is yani :D herkes söylenmesi gerekenleri söylemiş zaten ben de farklı bir bakış açısıyla yaklaşıyım dedim
00 YorumlaAsla öyle düşünme Baba babadir ya ne is yaptiginin ne onemi var gogsunu gere gere babam kapici de kimse ayiplamaz senin icin calisiyor o baba haberin olsun
00 Yorumladışarda insanlar hırsızlık yaparken baban bunu yapabilcekken alnının akıyla iyi ya da kötü şekilde parasını kazanıyor böyle düşün ve babanla gurur duy
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılYaptığın çok ayıp insan babasından utanır mı kimse o işi yapmak istemez inanki sizin açıkta kalmamanız için o işi yapıyor gurur duymalısın baban duysa çok uzulür..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçok günah. şükret ki baban var. peki babası olmayanlar ne yapsın. madem ocaklarında ekmek parası için ölen insanlar babasız kalan yavrucaklar gözü yaşlı eşler ne yapsın? o seni okutma için karnını doyurmak için çalışıyor.. okuyamamışsa bu onun suçu değil. bundan utanılmaz... şükretmesini bil.
00 Yorumla
+1 yılBenim babamda isci emeklisi marangoz. bir kere bile utanmadim. yaziklar olsun sana da. adam duysa nasil uzulur.
52 Yorumla- +1 yıl
Benim babam da marangoz ve gurula söylüyorum. Omun evine getirdiği helal lokmalarla okudum ve güzel bir meslek sahibi oldum.
- +1 yıl
Aynen kardesimle beni de okuttu. gurur duyuyorum babamla.
Bir erkeğin evine barkına bakma derdiyle, çoluk çocuğu için namuslu bir işte çalışıp evine ekmek götürmesini takdir edecek cümle kuramıyorum..
31 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSizin gibi insanlardan asıl ben utanıyorum millet de burada ağız yapmasın hep toplum kötü baktığı için bu durumda millet yolda bir çöp toplayana kötü bakıyosunuz diye insanlar utanıyo maden faciasında şehit olanlar için sosyal medya ayağa kalktı ama otobüste yanına otursa kaçarsınız yazık bu insanlığa
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbir hocamız vardı ders çalışmazdı bizim sınıf çok haylazdık lisede annenizin babanızın eski yırtık bir elbisesini kapınıza asın sonra ders çalışmadıkca bakın bakalım için rahat edecek mi demişti ben o gün çok duygulandım herşey tersine döndü ama senin dediğine bak
Sen babanı öyle görürsen etraftakilerde öyle düşünüyor sanıyorsun. benim babamda ilk okul mezunu, ne var bunda yani. hiç babamın eğitim durumundan utanmadım utanmamda.
00 Yorumla
+1 yılAdamcagiz colugum cocugum doysun diye alin teriyle para kazaniyo senin dedigine bak basin dik olman lazim senin adam namusuyla para kazaniyo sen gelmis burada utaniyorum diyosun yazik..
10 YorumlaBaban doktor, aşçı v. s. olsa ne olurdu sen yine aynı ergen olacak ondan utandığını söyleyecektin. Kanı bozukluktur yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmiyor.
10 Yorumla
+1 yılEn azından bir işi var, sana ailesine bakmak için çabalıyor , seni bu zamana kadar büyütmüş, sizler için çalışıyor alnının teriyle parasını kazanıyor bunda utanılacak bir şey göremiyorum ben. Hangi işte çalışırsa çalışsın bizler için uğraşıyorlar
00 YorumlaEkmegini yiyorsan barınacak bir yerin varsa haline şükret Allah küser sonra dışarda evsiz o kadar aç insan var ki sen gelmişsin babanın mesleğinden utanıyorsun asıl kendinden utan bunları düşündüğün için !
10 Yorumla
+1 yılbabamda işçi emeklisi dogru düzgün bir tazminat bile almadı nolmuş söylüyom işte burdan kimsenin hakkımda ne dediği umrumdamı
50 Yorumla
+1 yılp*z*v*nk olsa gurur duyarsın seni şırfıntı. utanmaya devam et
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbaban i*ne olsaydı daha mı iyiydi ya da dilenci olsaydı ya da 3 kuruş etmeyecek adamların dalkavuğu olsa daha mı iyiydi adam alnının teriyle para kazanıyor senın gibi bir oruspunun kızı olmaktan asıl baban utanıyodur ayıp bee şerefsiz
10 Yorumla
+1 yılAsil utanilcak kisi sensin, adam sana helalinden ekmek getiriyor sende utaniyorum diyorsun.
Babam calismiyor benimde al napalim?10 YorumlaPsikolojik destek alman şart. Bunda utanılacak birşey yok bence. İşçi emekçi adam samimi sıcak adamdır bence.
00 YorumlaÇalıp çırpmamış ya, alın teriyle ekmeği kazanmış adam.
Böyle düşündüğün için o senden utansa, nasıl hissedersin00 Yorumla- Devamını Gör (159)
Devamını Gör(204)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası