- Aile & Toplum konusunda 330 cevap paylaştı.
+1 yılBu durum oldukça hassas ve duygusal bir konuyu içeriyor. Evlilikte uyumlu bir ilişki sağlamak için iletişim, anlayış ve empati önemlidir. Ancak, karar vermeden önce dikkate almanız gereken bazı faktörler var:
1. **İletişim:** Eşinizle açık ve samimi bir şekilde konuşun. Duygularınızı ve endişelerinizi paylaşmak, durumunuzu daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir.
2. **Eşinizin Tutumu:** Eşinizin sizin duygularınıza ve endişelerinize nasıl yaklaştığını değerlendirin. Sizinle ilgili kaygılarını veya düşüncelerini anlamak, bir çözüm bulmanıza yardımcı olabilir.
3. **Destek ve Saygı:** Evlilikte taraflar arasında destek ve saygı çok önemlidir. Eşinizin ailesiyle ilişkiler konusundaki yaklaşımını gözden geçirin.
4. **Profesyonel Yardım:** Eğer bu sorunlar sizi çok fazla etkiliyorsa, bir çift terapisti veya danışmanıyla konuşmak faydalı olabilir.
5. **Uzlaşma ve Değişim:** Her iki tarafın da birbirine uyum sağlaması gereken zamanlar olabilir. Eşinizin değişmesi için zaman tanıyabilir ve siz de kendinizde yapıcı değişiklikler yapabilirsiniz.
Boşanma kararı oldukça ciddi bir adımdır ve dikkatlice düşünülmesi gereken bir konudur. Eğer sorunlar çözüme ulaşmıyorsa ve ilişkiniz ciddi şekilde zarar görüyorsa, profesyonel yardım almak ve gerekirse ayrılık sürecini doğru bir şekilde yönetmek önemlidir. Kararınızı verirken duygusal ve mantıklı yönleri göz önünde bulundurmanız önemlidir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılEşini çağırmaları seni de davet ettikleri anlamına geliyor, ha eşin ha sen, eşini davet ettilerse sen de gidebilirdin, gitmen de bir sakınca olmazdı ki. Kız kardeşleri yani görümcelerin küçük mü? Küçük oldukları için bacağına kalem batırmış olabilirler, yetişkin bir insan yapmaz bunu ya. Eltilerim bile ordaydı demişsin, onlar da aileden değil mi, neden orada olmasınlar, sen de ailedensin, sen de orada olabilirdin, neden eltilerinin orada olmasını yadırgıyorsun, sen de eltisin bir bakıma. Eşinin seni ailesine karşı savunmasını istiyorsun, bunu her kadın ister lakin ailesiyle 24 yıl geçirmiş , bir yıl da seninle evli,24 yılı bir kalemde silip atamaz. Eşinle, eşinin sakin olduğu bir zaman da karşılıklı olarak, kimse yokken yapıcı, ailesini kötülemeden kırgınlıklarını ifade ederek konuşmanı tavsiye ederim. Eğer olmayacak gibiyse de, çocuğunuz da yok madem, evliliği sonlandırmak daha hayırlı gibi lakin ilk evvela bir konuş, belki seni anlar, liman olur sana, şayet anlamazsa da zorlamanın anlamı yok. Tüm güzel duygular karşılıklı olursa anlamlı olur.
02 Yorumla
Soran+1 yılHanımefendi eşimle anlaşıp yapmışlar ve bugun benim hicbirsekikde haberim yoktu mangal yapilacagindan. Sadece eşim habersizce gitti ve ailesiyle mangali yapti bana haber dahi verilmemesi beni istemedikleri anlamına gelir. Gorumceler biri 22 biride 20. Ustelik eltilerim orada lafindan kastım yadırgamak değil amacım. Yani onlara alenen haber verilip cagirilmasi benim cagirilmamam cok ayip. Beni basbaya istememişler yani. cocuk degilim bunu anlayabiliyorum. Ben ailesini savunmasın demiyorum, Fakat haklı olduğum bir konuda insan hakli tarafi savunur en azindan biraz savunur ya? Ben 24 yilini sil atsin demiyorum ama insan biraz eşi dedigi insani korur ya?
- +1 yıl
Çocuğun yok değil mi ya da hamilelik gibi bir durum yok değil mi? Ekonomik özgürlüğün var mı? Boşandıktan sonra hayatını idame ettirebilir misin? Ailen sana destek olur mu boşanma sonrasında, en önemlisi çalışıyor musun, maddi olarak belli bir gücün var mı? Şayet ekonomik özgürlüğün varsa bu adamı çekmek zorunda da değilsin.
Sorun aslında şu; eşin ailesinden boşanmamış, evlenecek kişiler kök ailelerinden boşanmalı, esas ailen eşindir, tabii ki kök ailesini atmamalı lakin dengeyi de kurmayı bilmeli bir erkek.
Sen haklarına sahip çıkmışsın, yanlarına gitmemişsin, sen de onları dışlamışsın. Eşin sana saygı duymamış, sen de eşine saygı duymamışsın ailesinin yanına gitmeyerek, karşılık verip kendi hakkını korumuşsun.
Kalem batırma olayına gelince; bunu yetişkin yapamaz, bu nasıl bir avamlık, senin kocan nasıl bir koca, kızamıyor mu bacılarına, bu benim sevdiğim kadın, ona yapılan saygısızlığı kendime yapılmış bilirim, haddinizi bilin, yengenize saygısızlık etmeyin, saygılı olun, benim karıma kalem batıramazsınız demeliydi. Eşinin seni savunmamasından ötürü hadlerini bilmiyorlar. Evlenince kadınlar bir savaşın içine giriyorlar, erkeğin pasifliği ya da kök ailesini savunması bu savaşı tetikliyor.
O vakit şayet şartlar elverişliyse ayrılman daha doğru gibi, bazı kişiler değişmez. Eşini ailesine bırak, ailesi de turşusunu kursun.
Halbuki görümce bence abisinin eşini sever ya, çünkü abisinin eşi, sevdiğinin sevdiği yani, bence kardeşler de birbirini sevmiyor, sevselerdi birbirlerinin seni de severlerdi. Senin onların sevgisine hiç ihtiyacın yok, sana saygı duymayana sen de saygı duyma. Düzelmiyorsa sen de yoluna bak, kimseyi omuzlarında taşımak zorunda değilsin.
+1 yılSana karşı ailesini savunuyorsa ben de evliyim ama ben olsam eşimin hatırı için susardim diyeceğim ama bu kadarı da fazla peki ailen ne diyor bu duruma hem ailesini savunuyorsa neden evlendi o zaman canım kardeşim şunu söyleyebilirim gorumcen bile kalem batirmis kendine daha fazla eziyet etme eşin nasıl ailesini savunuyorsa sen de kendini savun korkma hiç kimse sana Bir şey yapamaz biz varız önce Rabbim sonra biz varız
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılLütfen boşan lütfen kendini harcatma resmen başını yakmışlar çok üzülüyorum bu duruma düşen kadınlara. Sen değerlisin kendine bunu yaptırma. O sana saygı duymuyorsa sen en saygısız ol sana ne yapıyorsalar kat kat mislini yap ve bırak kimseye asla asla kendini ezdirme. O seni gerçekten sevse böyle yapmazdı her şeyde seni korurdu kör olma sakın.
02 Yorumla
Soran+1 yılteşekkur ederim. Sanirim boşanicam 🥺🥺
Cevap sahibi+1 yılBekara karı boşamak kolay derler. Ama buradaki şeyin cidden düzeleceğini düşünmüyorum bu yüzden de kesin boşan. Senin kocan maalesef aile kuzusu olanlardan. Seni aileden saymıyor hatta seni sevdiği biri olarak bile saymıyor. Ben seni çok iyi anladım böyle bir şey yaşamasam da. Eltilerinde gelmiş yani demek sadece anne baba çocuklar yok. Seninde kesinlikle orada olman gerekirdi kaldı ki ailedendir zaten. Nefret ediyorum böyle insanlardan elin kızıyla evlenip başını yakıyorlar. Yatacak yeri yok hiçbirinin. Sen bunlara iyi yüz vermişsin tam tersini yap bakalım neye uğradıklarını şaşırırlar. Bunların ağzına edecek gelin lazım net.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBoşanmaya neden bence de
00 Yorumla Yok artık babam yengelerime özel mangal yakıp hepsine pirzolalar yedirdi şişler çekti her geldiklerinde mangal yaptı benim için bile mangal yakılacaksa muhakkak çağırılırlar, yengelerime özel olarak mezeler yaparım. Eşin nasıl böyle bir şeye izin verir aklım almıyor ortada bir durum varsa biz abilerimi değil yengelerimizi destekleriz önce ikisini de çok severim ablam olarak değil direkt arkadaşım olarak görürüm onlar da beni mutlu etmeye çalışırlar. Ben bu anlattıklarından çıkardığım kadarıyla ortada bir aile göremiyorum ama önce ilişki terapistine gitmeni tavsiye ederim eşinin sana karşı tutumu ailesinin sana olan tutumunu etkiliyordur.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılkocana cephe alma. kocana sığın. evlilik böyledir. bazen seni üzen kişiyle, sığındığın liman aynı kişidir. lütfen sessizliğini bozmadan yap bunu. çünkü insanın sevdiğiyle ailesi arasında kalması çok kötü bir şeydir. böyle devam edersen bir süre sonra eşini tamamen kaybedebilirsin. bu görev bazen kadınlara bazen erkeklere düşer, şu an sana düşmüş ve bence gereğini gibi davranmalısın. ne zaman ki aynı olayın idare etmesi gereken kişisi eşin oldu ve gereği gibi davranmadı, o zaman boşanmayı düşünebilirsin. ama böyle geçici şeyler için evliliğini bozma derim, aklının başına gelmesi için eşine fırsat vermelisin. (tamamen kendi fikirlerimdir, kendi uygulamalarımdır, etkisi görülmüştür ✅)
06 Yorumla
Soran+1 yılAma beni cok dişliyorlar kendi evimde bile evde değilmişim gibi. Kendi evimde bir şey yesem hemen laf yapiyorlar ya da evime yeni bi eşya alsam annesi falan bunu konusuyor bu gelin ne hakla parani kullaniyor kafasina gore esya aliyor diyor
Cevap sahibi+1 yılkaynanan bu lafı ettiği halde kocan yine de dediğini yapıyorsa, bu sabrı göstermeni hak ediyordur. sırf anlaşamadığınız için iki tarafı bir araya getirmek istemiyordur. her iki tarafa birden yetişmek varken ayrı ayrı idare etmeye çalışmak da zordur. ayrıca, biraz özel olacak ama yakınlaştığınız zamanlar olmuyor mu? eğer bunu genelde siz değil de eşiniz istiyorsa sizden henüz soğumadığı anlamına gelir. lütfen onu anlayın, ona da hak verin, o aklıyla size yetişmeye çalışıyor, onu da bu kadar becerebiliyor.
Soran+1 yılHanımefendi anlıyorum ama benim eşim dediğiniz gibi davranmıyor. Hep ailesi hep ailesi. Varsa yoksa onlari savunuyor onlarin yaninda duruyor bana hic hak vermiyor. Cinsellik icinde ihtiacim oldugu zaman ben ona yaklasiyorum ama o bana nadir yaklasiyor. yani bu adam benle ailesini idare etmiyor ben zaten bunu istemem. Ama surekli surekli ailesini savunmasi beni kotu hissettiriyor. Ben onun icin kac kere ailemi karşima almistim
Cevap sahibi+1 yılpeki farz edin notere gidip bir avukata vekalet verdiniz. boşanmanız bitti. babanızın evinde uyandınız. gözünüzü açtığınız ilk ana gelin bi. eşiniz başka bir kadınla evlenmiş, çok da mutlu/mutsuz görünüyor, ama ailesi yeni gelinlerini benimsemiş diyelim. iyi ki boşanmışım der miydiniz? eğer bunu derdim diyorsanız boşanmalısınız. kendinizi de yıpratamazsınız sonuçta.
Soran+1 yılEvet tabikide iyi ki boşanmişim derdim. O kadar cabalarima rağmen beni gelinleri olarak gormezden geliyorlarsa bu durumda ben birsey yapamam hayatima bakardim
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba,
Seven sevdiğini korur, kollar, hiç kimseye karşı ezdirmez ve ezmez. Ben öyleyim, sevgi anlayışım böyle!
Eşiniz bana göre tipik bir boş insan!
Boşanmanız hayırlı olur, böyle biri ile ömür geçmez tükenir. Uzatmanın anlamı yok!
Evlilik her ne kadar normal ise boşanmakta o kadar normaldir...
Detayları okudum ve sinir oldum...29 Yorumla
Soran+1 yılHemen yuva yikmak istemiyorum duzelir diyorum ama duzelmiyor. Beni dişliyorlar aileden ayri bagimsiz bir insanmişim gibi cok kotu hissediyorum yalniz hissediyorum. Ben onun icin ailemi karşima aldim şehirimi degistirdim soyadini aldim :(
- +1 yıl
Keyfin bilir düzelmez ki
Makina mı bu kendi kendine bozulmaz ki kendi kendime düzelsin
Kişilik ve karakter meselesi değişmez
Canı cehenneme yanlış kişi için yapmışsın insanlar köprüyü geçene kadar melek rolünde oynuyor dikkatli olmalı çözüm belli basit ama işine gelir mi bilmem
Soran+1 yılYorumunuz icin sagolun
- +1 yıl
EyvAllah sende sağol
- +1 yıl
Ben her şey için yazdım boşan
Soran+1 yılSoru başliğini KS duzeltmis o yuzden guncelledim☺️☺️
- +1 yıl
Canın sağolsun canımız sağolsun
Katlanmak çekmek zorunda değilsin canı cehenneme
Soran+1 yılTesekkurler
- +1 yıl
EyvAllah
+1 yılKöprüleri yakmak yerine, eşinizle başbaşa kalıp konuşmanız doğru olacaktır. Terapiye gitmek de faydalı olabilir. Aklınıza ilk boşanma gelmesi evliliğinizi basitleştirir. Yok ben buna tahammül edemem diyorsanız, o zaman bu da size kalmış bir şey.
10 YorumlaKocan yeteneksiz bence Ailesiyle aramdaki sorunlara köprü olmalı. Sen zaten ailesiyle birlikte yaşamak zorunda değilsin. Eger yaşıyorsan sana yaşadığın sıkıntıları bertaraf ettirmeli. İzzah etmeli. Aile içerisinde tartışma olur. Dozunu kaçırmamak lâzım. Bunları eşinle konuş. Çözsün. Çözmüyorsa seni gözden çıkardı.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBacağına kalem mi 😥😱
Bence eşinin senin yerine ailesini seçmesi boşanma sebebi. Seni hayat arkadaşı olarak değil de seks ve ev hizmetleri için bir eklenti olarak görüyor olabilir.00 Yorumla
+1 yılBunu eşine açıkça söyle anlat, sebebini sor, olmuyorsa boşanmak en doğru karardır. Kendini toksik bir ilişkiyle uğraşarak yıpratma, umarım mutlu olursun 💗💖💘💝💕💓
00 YorumlaHiç uğraşma hiç çabalama yaşın daha çok genç direkt hadi ordan çek boşanacam de toparlanırsa senindir toparlanmazsa zaten bitirmiştir aynı olayları yaşadım 16 seneyi çöpe attım sen geç kalma bari…
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılSeni çağırmadilar ama ben olsam bahçeye çıkardım evden onlara bakacağıma beni unutunuz gibi sakalasarak
04 Yorumla
Soran+1 yılUtanirdim ben oyle. İstenmedigim bir yemege gidip yemek yemek.. bogazimdan gecmezdi :(
- +1 yıl
Yemek yeme öyle git gir sakalas
Soran+1 yılOldu bu kere birdaha yaparlarsa bu sefer şaka diye boşabirim😂😄
- +1 yıl
Yemek yemeye değil öyle çık sakalas
Aile & Toplum konusunda 365 cevap paylaştı. Aninda boşarim. aksamdamda gitsin alilesinin yaninda yatsin onlara neden demiyoki eşimi istemeyeni bende istemem kaybolun demesi gerekirr. sokarim öyle evliliğe.
00 Yorumla
+1 yılSen de soğuk davran, mesafeli ol, yüz verme. İllaki soracak niye böylesin diye. Sen de dersin, senin bana davrandığın gibi davranıyorum. Belki o zaman empati yapar çok müstakbel eşiniz.
00 Yorumlaİçimden öyle güzel şeyler söylemek geliyor ki. 2 parça et, kokusu yayılırken kapı önünden biri geçse onu davet ederim ben. Karatersizligin kaçıncı adımı bu?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 410 cevap paylaştı.
+1 yılYemeğe de çağırmamazlık etmezsin ama yani yuh. Bırak * gitsin anasının dizinin dibinde yaşasın andaval.
10 Yorumla
+1 yılbu nasıl hayat ya resmen gencecik çıtırsın onunla evlendiğin için şükür namazı kılmalı derhal boşan kendini hayatını heba etme böyle gereksizler için
10 Yorumla
+1 yılDerken? Bildigin anasinin evine gitti sen evde kaldin?
18 Yorumla
Soran+1 yılBizim evler biraz farkli. Yani ayni bahcedeyiz ama ayri apartmanlar
- +1 yıl
Bahce herkesin mi yani
Soran+1 yılEvet bahce herkesin ama aile apartmabi yani bizim ev iki katli alt ust onlarin evide tek jatli ama ayni bahcede
- +1 yıl
Ee sen hic mi gormedin yaptiklarini gideydin ve esinjn eve gelince tepkisi ne oldu ayyy heyecanlandim simdi story time yapsanaaa
Soran+1 yıl:D Ben zaten onlari izledim aşağida bende kendime ayri yemek yaptim yedim sonra cay koydum film izledim eve geldi hicbirsey olmamis gibi elini yuzunu yikadi oturdu bende birsey demedim :(
- +1 yıl
Ohaaaaa agaaa lan cidden bak filmde anca olur yok boyle yuzsuzluk iyide ozmn niye evlenmis? Resmen evlenmek icin evlenmis mk anakuzusu ayy kanka lutfen bosan sinirim kaldirmiyor bu oclari
Soran+1 yılBende bosanmak istiyorum aslinda ama belki birseyleri duzeltirim umuduyla kaliyorum
- +1 yıl
Yok knk hic daha ugrasma sen niye cabalicaksin digeri daha beter batirmaya calisirken
Ayrıl gitsin sana değer vermiyor dediğine gör böyle bi insanı ne diye hayatında tutmaya devm edeceksin
10 Yorumla
+1 yılBoşanmaya niye sebeb olsun sende gitme istenmediğine yere
03 Yorumla
Soran+1 yılGitmedim zaten. Sorun oraya gidip yemek yemek değil. Sorum bana olan bu davranişi
- +1 yıl
Haklısın insan kendini o anda değersiz his ediyor ama bence önemseme seni önemsemiyenleri
Soran+1 yılo benim işim cocuk gibi onemseme falan olursa evliligin ne anlami kalir
- Aile & Toplum konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılSizi savunmaya mecbur olan eşiniz size cephe alıyorsa sorunları büyümeden bitirmek akıllıca bir hareket olur karar her zaman sizindir
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 819 cevap paylaştı.
+1 yılHaklısın ablam ayıp etmiş gibi biraz ama boşanma fazla değilmi be
07 Yorumla
Soran+1 yılYorumu KS sitesi düzeltmiş. Ben bu olay yuzuunden degil yasadigim tum olaylar adina boşanmalimiyim demiştim
- +1 yıl
anladımm yani üzmüş seni epeyce bu durum belli
Soran+1 yılmaalesef cok kalbim kirildi. Bugun bende camdan izledim onlari kendime yemek yaptim yedim
- +1 yıl
aman sende kendin takıl keyfine bak boş ver
Soran+1 yılOyle yaptim film falan actim birde cay koydum ☺️☺️
- +1 yıl
oh mis sende onları dışlamışsın :D
Soran+1 yılOnları dışlamadim. Yani burada değillerdi ki dişliyayaim :D onlar mutlu gozukuyordu bende mudahale etmedim kendimle vakit gecirdim. Elbet bir gun gelir ki onlarda benim yasadigimi yaşar ☺️
Eşin ailesinden ayrılamadan evlenmiş, çekilmez biri
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılSen boşan o mal ile boşan nerden buluyorsunuz böyle canım ya
10 Yorumla Acil dava ett o nedemek ya bu insanlar sorunlu cidden
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBu konuyu kesinlikle açık açık dile getir tane tane anlat rahatsız olduğunu ve bir eş olarak arkanda durması gerektiğini, yanında olması gerektiğini, gerektiği zaman ailesine karşı seni koruması gerektiğini ve en önemlisi aile ilişkinizdeki dışlanmışlığa son vermesi için bir çaba göstermesi gerektiği söyle. Bunları konuştuktan sonrada zaten değişmiyorsa ya seni önemsemiyordur ya da ailesinin dediği şekilde hareket ediyordur.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılyuh o kadarda belli edilmez bi insanın istenmediği boşan kurtul bence tam bir öküzlük yaptıkları
00 Yorumla Böyle erkekler iyi kadınları nerden buluyor hiç anlamış değilim bize neden iyi biri denk gelmez ki
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSeverek eblenmissiniz ve daha yeni bir evlilik. Gençsiniz. Bence hemen vazgecme. Gercekten seviyorsa ve aranizda bir bağ var ise bu konuyu onunla konuş. Çift terapistine gidebilirsiniz. Daha yeni bir evlilik oldugu ixin aileler tam kaynasmamis olabilir normal ama bir cift terapistine giderseniz sorunlariniz cozulebilir.
00 Yorumla
+1 yılBu olaydan dolayı boşanır mısın evet boşatır hakim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılHerkesi bırak eşin sana bunu yapıyorsa evliliğini bi sorgula ve eşinle konuş bu durumu
00 Yorumla
+1 yılİnsan mutsuz olduğu yerde durmamalı. Son kez konuş ama
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.
+1 yılBoşan gitsin. Neden dışlandığım bir ailede kalayım üstelik buna eşimde dahil oluyorsa.
00 Yorumla Bence bosanmaliain o daha evliligin soeumlulugunu kavrayabilmis degil daha ailesjnden ayrilamamis
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılevliliği ciddi şekilde gözden geçir eğer çözüm boşanmak ise ayrıl tabi.
00 Yorumla
+1 yılyani cocukca davraniliyorsa dakince dusun karar ver
00 YorumlaOha kalemi nie batiriyo eşin tam şerefsiz k. bk ama
24 Yorumla
Soran+1 yılYok hayir gorumcem batirdi
Soran+1 yılYinede birseyler duzelir umuduyla duruyorum. Ben ailesini şikayet edicektim fakat etmedim yinede ailemdir dedim. Fakat esime soyledim bacagima kalem batirdiklarini. Eşim canımdan ziyade yine ailesini korudu bana
+1 yılBacağına kalem batıran tiplerle aynı mangal partisinde bulunmak istemeni nasıl yorumluyorsun? Onlar çağırsa sen gitmemen lazım
01 Yorumla
Soran+1 yılHayir konu o degil ki :( yani bu kadar dişlanmak ayiptir. Sonucta hemen diplerindeyim yani eşim bile beni cagirabilirdi :(
Gizli Üye(25-29)+1 yılEn iyi kararı sen verirsin. Unutma sen değerlisin. Kimse senden üstün değil.
00 Yorumla
+1 yılNe yani elinde bıçak olsa silah olsa seni yaralayacakmiydi? 😳😳😳
04 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum artik :/
- +1 yıl
Senin adına üzüldüm umarim ilerleyen zamanda başka bir yere tasinirsinjz
Soran+1 yılUmarim ilerleyen zamanda her şey duzelir
- +1 yıl
İnşAllah🤲🤲
Boşan kanka abi bana yapışsa varya terör estirirdim iyi dayanmıssın
10 Yorumla
+1 yılBoşan bence bune sabredilmez olmaz böyle devam ederse 2 ay daha hemen bosan boşuna zaman kaybı
00 Yorumla
+1 yılNe yapıyorsun yapayım vallahi ne yapıyorsun yapın aklın başına korkmazsa Sevinç ne yapıyorsun
00 Yorumla
+1 yılBence onunla bu konuyu ciddi bir şekilde konuşmalısın ve ortak karara varmalisiniz
00 Yorumla
+1 yılİstenmediğin yerde durmamalısın.
06 Yorumla
Soran+1 yılZaten gitmedim mangala. Evimde oturdum bende yemegimi kendim yaptim yedim koşeme gectim
- +1 yıl
Eşin için de söylemiştim bunu.
Soran+1 yılBoşanmalimiyim sence
- +1 yıl
Hiç konuştun mu bu konuları?
Soran+1 yılKonuşunda sesini kes onlar benim ailem senden daha onemliler falan diyor
- +1 yıl
Sen ailesi değil misin? Ne kadar saçma, bencilce bir konuşma yapmış seninle.
Sanki ailenle iletişimi kes falan mı dedin de böyle ezmeye çalışıyor seni.
Güzelce kanına gir, "artık biz bir aileyiz. Sana kimseye sırtını dön demiyorum ama yeri geldiğinde bana da sahip çıkmalısın. Sonuçta ben senin karınım, bu muameleyi hak etmiyorum." Vs vs
Yumuşak, akılcı ve empati kurabileceği tarzda konuşmalısın. Bir kez değil, birden fazla kez konuşman önemli. Baktın eğer anlamıyor, o zaman aile terapistine gidin. En son çare de boşanmak ama en en son çare diyorum. Önce çözmeye çalışmalısınız aranızdaki problemleri. İkinizde çok küçüksünüz ve eşin kolayca manipüle edilebilen birisi bu sebeple işin zor.
+1 yılDavet mi bekliyon
09 Yorumla
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Te allahım yaa
Soran+1 yılNeden boyle dedin
- +1 yıl
Yardım etmeye gitmedin tabi, yemeye de yüzün olmadı davet bekliyon. Sen kendini gruptan dışlamışsın
Soran+1 yılNe yardimi? Çağirsalar tabikide yardima giderdim ne sacmaliyorsun?
- +1 yıl
Pöff
Soran+1 yılişine gelmedi tabi..
- +1 yıl
🙂🙂😍🥰🌹
Soran+1 yıl?
Gizli Üye(18-24)+1 yılO kadar aynıyız ki seninle ben yıllardır boşanamadım umarım sen bunu yapabilirsin
06 Yorumla
Soran+1 yılsendedemi durum ayni
Cevap sahibi+1 yılEvet çok daha kötü anlarımda oldu
Soran+1 yılanlatairmisin
Cevap sahibi+1 yılBenim kayinvalidem görümcem ve onun eşiyle sorunlarım oldu en fazla son anlarda eltim kayinlarim da eklendi beni hiç bir şekilde hiç bir şeyde saymadilar mangaldır pikniktir toplanip çay icmektir hep disinda kaldim görümcem kayinvalideme bir süre hizmet ettim yine olmadı yaranamadim eşimle hep kavga ettik onlarin işine yardım etmediğim zamanlar eşim gelip hesaba çekiyodu beni yardım ettin mi diye çoğu kez annenlere gitmiyceksin diye cezalandırıyodu kaç defa boşanma eşiğine geldik yine olmadı hep tek bırakıldım çocuklarımı tek büyüttüm büyüttüğüm çocukların her şeyini eleştirdiler Benim kocam beni her zaman ezdi ve ezdirdi yıllarım ağlamakla geçti en son bağırdım çağırdım kırdım her şeyi yeter artık dedim şu an konuşmuyorum ailesi ile kocamda hiç bir şekilde tepki veremiyo bi 16 yildan bahsediyorum geçmiş
Soran+1 yılHalbuki dinde bir kadın eşinin ailesine hizmet etmek zorunda degildir biliyormusunuz :(
Cevap sahibi+1 yılBen biliyorum ama onların bunu anlaması çok zor ve zaten merhamet duyguları gelişmemiş inancı sorgulanacak insanlar bunlar
+1 yılkafa yok ki evleniyosunuz
07 Yorumla
Soran+1 yıl:( öyle deme ya
- +1 yıl
evet cekiyorsunuz boyle bu zamanda evlenilmez ki
- +1 yıl
kacamak yapar orada burada hizmetci kole olursun kaynana eşine sonra nankör derler sana
- +1 yıl
yaşın gencmis yani 21 de evlenmissin evlenmek icin iyi tanimak lazim 25-26 ideal yani
Soran+1 yıl🥺sence ben ne yapmaliyim
- +1 yıl
boşanmalisin hayatina özgurlugune dön
- +1 yıl
bu böyle zulüm gitmez
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ayril bence sevmez seni
07 Yorumla
Soran+1 yılbaslarda seviyorduk birbirimizi yani Şu an sevgisinden emin degilim ama ben malesefkj seviyorum
Soran+1 yılSizinle niye sevgili olayim ben beyfendi
Soran+1 yılOyle bir dusuncem yok
Soran+1 yılhayir
+1 yılKalem batırdı ne ya ilkokul çocuğu gibi 😭
01 Yorumla
Soran+1 yılEvde tartişma cikti gorumcemce masada kalem vardi alip bacagima batirdi
+1 yılÖyle şey mi olur ya, bu nasıl evlilik
02 Yorumla
Soran+1 yılsen benim yerimde olsan ne yapardin :(
- +1 yıl
Soğuk yap eşine uyar onu ezmesin seni
varoşlarda evlilikler genelde böyle oluyor
12 Yorumla- +1 yıl
😂😂😂
- +1 yıl
@enthusiasticpq kaynim bana kaydı diyene kadar bence sorun olmamalı :D
1 dk bile durman hata o evde...
00 Yorumla
+1 yılKocan çok karaktersiz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılDurduğun kabahat o sürüngeni ivedi boşa
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 970 cevap paylaştı.
+1 yılMutsuzsan boşan bence.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 797 cevap paylaştı. sana et vermedikleri için mi kırıldın
021 Yorumla
Soran+1 yılHayır tabiki konu bu değil
Soran+1 yılSiz kendinizdemisiniz :) Mangalı eşim yaptı zaten etleri falan o aldı mangalin başinda o vardı. Sanki ordaymış gibi konuşuyorsunuz? Ailesiyle birlikte ortak yaptilar mangali. Ben kimsenin tadını huzurunu kaçırmıyorum derdim et yemek falan da değil. Ben aksine onlarin icinde susup oturuyorum. Ne yapicam da huzurlarini kaciricam? Benim huzurumu kaciran onlar
Soran+1 yılBeyfendi ben kızgın ve hırslı değilim siz dediklerimi anlamak istemiyorsunuz. Ailesi evde salatayi mezeleri hazirladi getirdi bahcedeki masaya koydu esimde etlerle ugrasti. Bunu anlamak bu kadar sor olmamali. Neyin derdindesiniz anlamiyorum
Soran+1 yıl😄 Beyfendi kime ne huzuru vericem ben? huzursuzluk yaratana huzur ver denilir. Ben huzursuzluk yaratmıyorum neden hakkıma giriyorsun ve benimle ilgili bilip bilmeden boyle konuşuyorsunuz. Tabikide ortada bir sorun var, Tam yakinlarindayim insan gelinlerinide cagirir. Gelini boyle dişlamak aileden ayri bir insan olarak gormek cok saçma ve ayıp. Ben onlarin soyadini almişim şimdide benim ailem olmuyor mu onlar diye sorarlar adama.
- +1 yıl
bende hanım efendi diye başlıyayım lafa
hanım efendi zaten yazmışsınız ortada bir huzursuzluk var... ve insanlar mangal yapacak et yemek için bir araya gelmişler ve agızlarının tatları kaçmasın diye seni çağırmamışlar hepsi bu...
belkide sen gelmiyeceksin diye okadar insan bir araya toplandı bilmiyorum ama insanlar sana haber vermedise neden diye soru sormana gerek yok?
empati yap lütfen ben bir gün yapacaksın ve sen kimleri çagrır kimleri çagırmazsın? bunun böyle büyütecek bir yanı yok eşine sor neden beni çağırmadınız diye? o bile büyütecek bir şey yok diyecek...
insan hayatında olan şeyler bunlar bunlara katlanamıyorsan eşine rest çek ya ben ya onlar diye
Soran+1 yılortada benlik bir durum yok sizde bunu anlamak istemiyorsunuz. Ben onlara bir şey yapmadım aksine onlar hep benim ustume gelip tartişma cikariyorlar. Kayinvalidemin kizi bacagima kalem sapladi. 1 hafta yuruyemedim. Ortada benlik bir durum yok. Ben onlara en basindan beri saygi ve sevgiyle hoşgoruyle yaklaşmaya calisiyorum. Ama onlar tam tersini bana yapiyor. O kavgadan sonra zaten tamamen bana cephe almis durumdular. Sizde lutfen bilip bilmeden bu tur yorumlar da bulunmayin insanlarin kalbinin oldugunu ve kirilabilecegini unutmayin. Benim derdim yemek yemek et yemek degil ben tek basima gider bi restorantta yerim cok şukur param var. Benim derdim bana yapilan saygisizlik. Büyütülecek bir şey evet yok belki ama benim kalbim cok kirildi ve bana burada bile isteye saygisizlik yapildi benim derdim bu.
- +1 yıl
hanım efendi anlamak istemiyorsunuz sanırım...
tek tek yazmaya denicem bana kızmayın yazdıklarımın hiç birinide şahsi olarak algılamayın...
1. tartışma kimse kimseyle tek tartışamaz en az iki kişi arasında olur.
2. biri size kalem batırmış ve siz hiç bir şey yapmamışsınız neden? ya tadımız kaçmasın diye veya haksızsınız?
3 insanlar birbirleri ile konuşmak görüşmek zorunda değil
4. aile içi bir toplantıdır başka şeydir belkide sizin hakkınızda konuşmuşlardır.
5. yazılarınızda hep siz kendinizi yazıyorsunuz empati yapın derken kendinizin dışındaki olaylarıda yazarsanız ben bilirim
6. ben sadece yorum yapan biriyim sizin yazıklarınız kadar anlarım ve yorum yaparım
7. size saygılı davranmalarını istiyorsanız oyle yapın yalen kendinizin magduriyetini bahsediyorsunuz... Eşiniz bile sizi anlamamış sanırım burada bana birşeyler anlatmaya çalışıyorsunuz
8. LÜTFEN profesyonel destek alın.
Soran+1 yıl1. Ben tartışma tek taraflı çıkar demedim. Evet tartjştim fakat bu tartışmanin konusunu uzun uzun buraya yazmak yerine direkt bu konuda olan hakli haksiz ifadelerini kullandim. Cunku hakli olan bendim o tartişmada. Ayagima kalem batirildi ve ben 1 hafta yuruyemedim şikayet edecektim fakat etmedim. Anlaşilan siz detay istiyorsunuz ben size detay vereyim. Tartışma ben evime elektirik supurgesi aldim ve eşimin parasini kullandigim icin eve bana soru sormaya geldiler. Ne hakla oğlumun parasini kullaniyorsun dediler ☺️☺️ Bende ben oglunuzla evliyim evliligimize mudahale etmeyin dedim ve boyle tartişma cikti. Kizida bacagima kalemi sapladi. ve ben bunu eşime anlattim fakat eşim yine onlari savundu. Tartişmanin ozeti bu. Yani bacagima saplanan bir şey var ve tabikide sessiz kalmayip bunu eşime belirttim.
2. Ben benimle konuşsunlar goruşsunler demiyorum tabikide boyle bir zorunluluklari yok fakat beni eşim davet edebilirdi gel gelelimki ben onun karısıyım o masada eşim varsa onun yaninda bende olmaliyim hiç olmazsa.
4. Aile içi toplanti ne kadar ironik ☺️ Ben eşimin ailesinin soyadini taşiyorum fakat o aileden olmuyorum ilginç...
5. Yazilarimda kendimden bahsediyorum çunku mağduriyet yaşayan ve bana haksiz davranilan taraf benim. Bunun aksi olsaydi soru detayimda belirtirdim.
9. LÜTFEN sizde iletişim ve idrak edebilme konusunda destek alin. Yinede tum yorumlariniza rağmen tamam diyip geçiyim.- +1 yıl
yazdıklarını dikkatle okudum halen ben diyorsunuz?
ben kimin haklı olup olmadığı ile ilgilenmiyorum eşim diyorsunuz eşim onları haklı buldu diyorsunuz ama eşim diyorsunuz eşim (im) parası diyorsunuz onun ailesi diye siz bölüyorsunuz sonra bende onların soy adını taşıyorum diyorsunuz...
zaten sizin gelmenizi istemiyorlar eşim çagıra bilirdi diyorsunuz. eşiniz bile size hak vermemiş...
ben sizin yerinizde olsam eşime rest çekerdim ya ailenden uzakta bir hayat kurarız ya da ben gidiyorum derim ve 1 hafta içinde boşanırım çünkü orta nokta bulamazsınız ben haklıyı ya da haksızı sormadım sadece sizin söylemleriniz ben merkezli
sağlıcakla kalın
Soran+1 yılSoruyu ben sordugum icin "ben" merkezli yorum yapmam gayet normal. Ben rahat anlaşilsin diye "onun ailesi" ibaresini kullaniyorum. Ben zaten biliyorum beni istemediklerini fakat bu istememenin yanliş ve ayip bir şey oldugunu soyluyorum olay bu. Siz yorumumu yaparim falan diyorsunuz ama ilk yaptiğiniz yorum yorum olsa keşke. "Sana et vermedikleri için mi kırıldın" ne demek Allah aşkina? benim derdim et mi?
Soran+1 yılÇözümü biliyorum fakat kararsızım birşeyleri düzeltmek istiyorum ama bana boyle davranişlara kalbim kiriliyor cok ayip bir hareket bu. Sizin "sana et vermedikleri içinmi kirildin" yorumunuz yapici bir yorum degil?
Soran+1 yılİşte yaptiginiz yorumda yorum degil sacmalik oluyor. Tarafsiz yorum yapicam değişik olucam diyerek cok sacma bir yorum yaptiginizi. farkindasinizdir umarim. Hayir yani onlar seni istemiyor falan diyebilirdin basta ben bunu zaten anlarim. Ama sana et vermiyorlar ne demek dilencimiyim ben
- +1 yıl
benim yaptığım yorumlar sizin yazdıklarınızdan anladığım kadardır... halen sizin kendi düşünce yapınızı bana empoze etmeye çalışıyorsunuz ben merkez li olmaktan çıkın...
ben sizin yazdıklarınız kadardan yorum yaparım yani anladığım kadar saçma diyorsanız yorumuma demekki siz benim saçma anlayacağım kadar anlatmışsınız...
kaldı ki ben size dilencisinizde demedim ve hiç bir yazımda ima dahi etmedim LÜTFEN yazdıklarım net direk yazdım dolaylı bir anlatım hiç yapmadım...
ben halen yazdıklarımın arkasındayım ben merkezli otokontrolücü bir yapı ciziyorsunuz ve bu yapı ilede sorunları çözemezsiniz sorunun kendisi olursunuz
Soran+1 yılSiz başta yapici bir yorum yapmiyorsunuz bunu anlayin artik ve kafanizin dikine gitmek ve birşeleri doğru yaptiğinizi sanmayi birakin. İlk yaptiginiz yorumun hoş olmadigini ve ayip olduğunu ve beni yaşadiğim şeyin doğru olmadiğini gayet iyi biliyorsunuz. siz farkli olucam diye sacma sapan bir savunma yapiyorsunuz sadece. Ben merkezli değilim ben olan biteni anlatiyorum kendi tarafimca anlatmiyorum. Kim hakli kim haksiz ilgilenmiyorsaniz karşi tarafinda haklilik payini sorgulamayin o zaman? Sizin"sana et vermedikleri icin mi kirildin" demeniz o kadar saçma ve yapıcı olmayan bir yorumki. Çok ayıp bir şey bu. Hani konumuzun et olmadiğini bilmelisin. Bana dilenci demediniz evet ama bu yorumu goren her bir insan bunu dusunur yani. "et vermek" ne demek allah icin? Ben olani biteni A dan Z ye kadar anlattim bunun doğruluğuna ister inan ister inanma ama boyle yorumada hakliyim deme yani. Herkes yorumumu anladida bir tek sizmi anlamadiniz yani? yapmayin lutfen. Komik olmayin.
Soran+1 yılSizin kendi kendinize çıkarımlarda bulunup insanları kendi düşüncenize zorla empoze etmeye çaliştiğiniz gibi. Sizde biliyorsunuzki yaptiginiz yorumlar yanliş. Ben sana "Sana et vermedikleri içinmi kirildin" desem sende ayni şeyi anlarsın. Lütfen kendinizi en bilgiliymiş ve diger insanlardan farkliymiş gibi davranip kendi kendinize senaryo üretmeyin. Gidin tedavi olun. İyi akşamlar
Gizli Üye(36-45)+1 yılozelden konasurmusun
06 Yorumla
Soran+1 yılnasıl anlamadım
Cevap sahibi+1 yılInstagram da?
Soran+1 yılBen kimseye sosyal medya hesaplarimi vermiyorum beyfendi. ustelik konumuz bu degil
Cevap sahibi+1 yılaslinda ben konu icin geldim hamfendi
Soran+1 yılo zaman konu icin yorum yapin
Cevap sahibi+1 yıltamam tatlim. 😉 see u
+1 yılBoşanmaya yer arıyorsun zaten mangal bahane
019 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka ne alaka ya allah askina siz 1 sene icinde ne yasadigimi biliyormusunuzda konusuyorsunuz. Hicbirseyi bahane etmiyorum
- +1 yıl
İsteyene sivrisinek saz istemeyene davul zurna az demişler
- +1 yıl
Bahane iste
- +1 yıl
İşte bende onu diyorum 1 senedir neler yasamissin onun için ayrılmak istiyorsun
Soran+1 yılYahu tabikide bu raddeye kadar gelmişim gına geldi katlanamıyorum artik elbette boşanmayı istemek hakkım bu bi bahane değil ben evliligimi düzeltmeye calistim hep ama olmadi artik bu saatten sonra katlanmaya mecbur degilim bu duruma tabikide boşanmaya hakkim var bu bir bahane degil
Soran+1 yılSiz benim ne yasadigimi hbilmeden konusamazsiniz
- +1 yıl
Boşanabilirsin evet
- +1 yıl
Anladim
Soran+1 yılBahane değil yani
- +1 yıl
Senin kararın istediğini yapabilirsin
Soran+1 yılO zaman bahane mahane demiceksim
- +1 yıl
Tamam demem kızma yeterki
- +1 yıl
Sadece mangaldan dolayı kimse ayrılmaz başka şeyler vardır dedim sende beni yanlış anladı
- +1 yıl
Bunu anlamayacak kadar saf olma kaç yaşına geldi
Soran+1 yılBu sebepten dolayi elbetteki ayrilmam ama tum bu yasadiklarimin ustune bu eklenince bezdim vallahi
- +1 yıl
Birdaha bir şey okurken düşünüp de yazmanı yavsiye ederim
Soran+1 yılSoru başlığını ben değil KS duzeltti ben boşanmaya sebep mi diye sormadim
- +1 yıl
Herşeyi yanlış anlayan insanlardan bıktım
- +1 yıl
Birşeyi de doğru anlayin
Evet
02 Yorumla
Soran+1 yılNeye evet
+1 yılSen cok mu cazgırsın
03 Yorumla
Soran+1 yılNasıl anlamadım bu nasıl bir itham?
- +1 yıl
kavgacı biri misin canim onu soruyorum🙂yani çabuk tartışır mısın onlarla yoksa sabırlı biri misin?
Soran+1 yılHayır aksine sakinim ve onlarla kavga etmemeye calisiyorum. İşte bir kavga cikti bir defasinda ondada bacagima kalem batirdilar. Yani kavgaci degilim sadece hakkimi savunuyorum yeri gelince
Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı. gitme o zaman
031 Yorumla
Soran+1 yılnereye gitmiyeyim
Soran+1 yılGitmedim zaten camdan izledim onları bende evde yemek yaptım yedim film falan izledim.
Soran+1 yılteşekkür ederim
Soran+1 yılHataylı
Soran+1 yılBen adıyamanlıyım
Soran+1 yılnedenki
Soran+1 yılGerek yok tesekkurler
Soran+1 yılistemiyorum
Soran+1 yılİstemiyorum beyfendi neden zorluyorsunuz
Soran+1 yıl? Beyfendi neden israr ediyorsunuz ben rahatsiz oliyorum ama
Soran+1 yılyazma artik
Soran+1 yılneden sileyim
Soran+1 yılyok kalsin
Soran+1 yılneden silmemi istiyorsun