seni en çok hangileri rahatsız ediyor?
nasıl başa çıkıyorsun?
seni en çok hangileri rahatsız ediyor?
nasıl başa çıkıyorsun?
Soy babadan geliyor anlayışı nı sevmiyor um.
Soy hem anneden hem babadan geliyor
O yüzden melezler iki etnisiteyide söyleyebilir örneğin annesi türk babası kürtse
Hem kürt hem türk üm diyebilir ya da yarı kürt yarı türkümde diyebilir. ya da annesi adanalı babası mersinliyse
Mersin ve adanalıyım diyebilir
veya bu kişi İstanbul da doğup büyümüşse İstanbulluyum da diyebilir.
Memelket ırk gibi keskin çizgilerle ayrılmadıgı için isteyen istediği kendini ait olduğu memelketei söylebeilir
Etnik ve ırk olarak soy olarak gelirsekte genler yarı anne yarı babadan geldiği için ve fiziksel özellikle kafa tası ölcümü yapı ten rengi olsun hem anneden hem babadan gelebiliyor. yani soy hem anneden hem babadan gelir sadece babadan gelmez hatta bunu bilim bile kanıtladı. my haritage getmaych 23 andme ıllustragive DNA gibi testler yapan kişiler (YouTube ta tonla var ) sonuçları hem anneden hem babadan soy aldığını göstermiş . yani bilim bile soy hem anneden hem babadan gelir diyor ama toplum bunu baskılıyor. soy ve soy ile ilgili konularda veya soyla ilgili olmasada ilişkilendirebilen konularda (memleket. vbm baskı yapılıyor ) .
O yüzden nasıl baskıyla başediyorum dersen başetme şeklim şu gerçekleri söylemek yazmak belirtmek
Ve olabildiğince insanlardan uzak durmak
İnsan görmek istemiyorum
CAHİL ORDUSU
Çok güzel açıklama yazmışsın sağolasın. Eline aklına fikrine sağlık. ♥️
Evet bende size teşekkür ediyorum
Kadın baskısı yaşıyorum..! İşte, evde, sokakta bıktım bu baskıdan. Neyümüş orası illiğaam eğıyylieh olacağımış, illieğaam ben yapacuğamışım. Neyümüş "ben buğyanım, ben oraya gitmem, gel sen bu sorunu çöz., Ben buğyanım, sebile ben mi su koyayım? Ben buğyanım olaya müdahale edemem, sen koş gel hallet."
Yolda neyümüş silahları varimüş. Ya bırak yoluma gideğim devasa inciklerini gözüme sokma, taciz etme beni. Yazık bize.
:)) yazık sanaaaa
Ben maruz kalmıyorum yani toplum beni ilgilendirmiyor ben kendi hayatıma bakıyorum sırf toplum bir şey dayatıyor diye uymak zorunda değilim. mesela evlenmek benim kendi kararım ya da geleneklere uymamak da benim kararım kimse buna karışamaz..
takdir ettim seni
ben insanların ne dediklerini umursamadığım için hayır maruz kalmıyorum başa da çıkmam gerekmiyor tavsiye ederim benim gibi olduğunuzda hayat çok daha güzel bir yer haline geliyor
Cevap
18Cevap
Ben T. C. vatandaşıyım benin gelenek göreneklerimiz Türk gelenek ve görenekleridir. Biz arap değilizdir arapların geleneklerine uyalım. Her ne kadar ülkeyi yönetenler arap kafalı olsada onların dayatmaları bizi bağlamaz bizim yolumuz çağdaş demokratik laik cumhuriyet yoludur. Bu yol dışında sapkın görüş fikir ve dayatmalara pirim vermeyiz
işte budur!
ölçülü yaşamaya alıştım galiba artık, içimden çılgınca hiçbir şey gelmiyor. haliyle baskı filan hissetmiyorum ben, sakin sakin, usul usul yaşayıp gidiyorum da!
orası öyle ama iş yaşamında zaman zaman birtakım cinsiyetçi yaklaşımlar oluyor.. ben en sık bununla karşılaşıyorum mesela.
İş konusunda ben de karşılaşıyorum ve bazen hehe öyle olsun, iyi tamam erkekler en şahanesini yapsın diye kenara çekiliyorum. Onu bile kabullenmişim, ay ay ay! Bir rehavet hali gibi tövbeler!
aman sakın haaa! hemencik silkin ve kendine gel... :)))
nalet olası toplum baskısı
valla ben hiç umursamıyorum hatat inadına yaptığım şeyler bile var
neler mesela?
vaayy iyimiş..
benim erkek versiyonum... gıcık birisin sanırım :))) ben öyleyim :))))
hahahah işte buuuu
güzeldiii.. ben hep öyle olsun istiyorum işte. :))) çalışmak istemiyorum.. gezeyim dinleneyim. öylece durayım ama çalışmayayım. çok şey mi? :)))
az önce eşim aradı işleri soruyor. tutuştu paçalarım :))))) hahhaa beni anca o paklar valla içime bi çalışma heyecanı geldi gibi oldu.. kaçmadan sıkı tutayım
Sadece bir konuda aslında onada baskı demiyorum çünkü normalde olan olması gereken bir hâl.. kula düşen görevler..
Kadın erkek arkadaşlığı , yılalrdır kopmadım dayanıyırum
Benim en yakın arkadaşlarım erkekti hepsinden koptum. Biriyle evlendim. 🤣
Benimde en yakın arkdaşlarım kadınlar kopmadık evlendiler ailece görüşüruz... Ama birisi var aramızda özel seyler olmustu sonra nasıl arkdaş kaldık anlamadım
Hayatta kalmam 🙂
Oldu işte devam etti gitti
🙂 Eşin biliyor mu?
Yok hayır bilmiyor. iki iyi arkadaşın alkol etkisi ile yaptığpı bir hataydı
Eyvah lar olsun 🤣
bazen anlık bir hata yapıyırsun
İşte dikkat edecek o anı yaratmayacaksın
Dertleştik uzun uzun konustuk hayat dair çok sey konusruk sonası hayel gibi yalan gibi başka seyler oldu bir anlık insan düşünemiyor
İşte kadın erkek çok yakın arkadaş olamıyor demek ki.. 🤣
Evet kötü bir örnek
Dinle ilgili bütün dayatmaları reddetmeye çalışıyorum. Ama ısrarla gözümüzün içine sokuyorlar
Haklısın. Ben Müslümanım ama mevcut toplumsal algı beni rahatsız ediyor
Çok doğru diyorsun. Kendilerine yağlar ballar.. Halka da fakirliğe sabreden cennet müjdesi.. Bu çok sakat bir bakış açısı.
🤣
Hiç bir şey umrumda olmadan yaşıyorum resmen artık hissizlestirdiler
hissizleşebilmek de lazım.
Mecbur kalıyorsun artık buna bir süre sonra
Karadenizliyiz biz işlemez bana hiçbir dayatma ne deniliyorsa tersini yaparım
:)))) valla ne güzel yapıyorsun. bravo
Kaldığım şeyler var ama zerre umrumda değil. Ataerkil düzene boyun eğmem ben.
helal olsun sana kuzum benim. destekliyorum seni
Ailemin zoruyla zorla görücü usulü evlendirildim ve 13 senedir mutsuz yaşıyorum
Hıımm üzüldüm. Hiç sevemedin mi? Neden kabul ettin?
burada paylaşmasam özlden yazsam sorun olur mu sizin için
Özelden mesajlaşmayı sevmiyorum
Peki sorun değil burdan ailevi sorunları açık yazmayı doğru bulamadığım için söyledim
Çok haklısın. 🙏
Sormadım farzet. Kusura bakma 🙏
Sorun değil canın sağolsun sordun ikimizde cevabımızı aldık bunda darılacak bir şey yok
Eyvallah
Ne demek efendim. Siz evlimisiniz?
Evet evliyim
Mutluluklar dilerim
Sağolasın
Rica ederim 😊
Sizin evliliğiniz nasıl peki
Mutluyum ben çok şükür.
Ne güzel bende çok istiyorum ama eşim zehir ediyor hayatı malesy
maalesef
Zor iş.. Allah yardımcın olsun
Allah razı olsun teşekkür ederim
Düşünce yapın ve hayat tarzı ile ilgili yorumlar
nasıl başa çıkıyorsun?
Düşünceme ve yaşam tarzıma saygı duymayan lar ile mesafe koyuyorum bana saygısı olmayan kişiler hayatımda olmuyor
çok doğru bi yaklaşım. mesafe koymayı öğrenmek bence mühim mesele
Aynen öyle teşekkür ederim 😊
Ne zaman evleniyorsun onu konuşma bunu yapma saçma sapan şeyler tabi dinlemem
ne zaman paraları sıfırlıcan muhammet mercedes ne zaman alcann :D
Toplumsal dayatmalara izin vermiyorum buna cüret edenin haddini bildiriyorum.
Güzel ama yorar insanı
Pek denk gelmiyor zaten.
En çok seks konusu
aaa nasıl yani?
Yalanmaz opulmez6gunah gibi
hııımmm pekiii
Bu baskılar milleti açlığa sürüklüyor
:)))) evlenin kardeşim o zaman :))) sizin bizden daha özgür olmaya ne hakkınız var
😅😅😅 son pişmanlık neye yarar kimse denedi mı evlenmeyin diye 🥰
yaa ben mutluyum beni geçç.. valla kocam çok sağlam adamdır. latife yapıyorum ben :) iyi ki var canım kocam benim kıyamam ben ona...
Maşallah kocana diyelim o zaman sağlamsa Lassa 😅😅
Maşallah evet
Keyfini çıkartın
:)))))
🥰🥰🥰
Hadi tatile gidelim
haftaya gideceğim ama bu hafta işleri yetiştirmem gerek ve ben hiç ama hiç bilmediğim bir dosyada savunmalar yazacağımmmm... biraz gerildim sanırım. hiç istemiyorum ya..
eyvah eyvah :)
uyuşturucu ticareti.
teknik ve fiziki takip var :))) tanık beyanları var.. işim zor. neyse bakalım bi okuyunca anlarız
bakacağuk... tutuklu iş
ben işimi yapıyorum :) yani yapmıyorum şu anda ama az sora yapacağım. valla bak
''çok zayıfsın kilo al''
nasıl başa çıkıyorsun?
yapmacık bir gülümseme ile cevap bile vermiyorum çünkü çok aptalca kilolu birine kilo ver demekle aynı snaki biz her sabah uyandığımızda kendimizi aynada görmüyoruz farkınd değiliz kilomuzun da bize hatırlatıyorlar
çok haklısın.
İnsanların konfor alanına müdahale
somutlaştırabilir misin? nasıl başa çıkıyorsun?
Mesafeli yakınlık sağlıyorum, özel alanıma ben istemedikçe girilmez
çok mantıklı bir çözüm
Mütemadiyen uygularım
Neden evlenmiyorsun sorusu
Hiçbiri beni rahatsız etmiyor
Evlilik
nasıl başa çıkıyorsun?
Çıkamıyorum
bazen akışa bırakmak en güzeli
Akışına bıraktım ağzıma sıçtı ailem şu an işssiz geziyorum
Evlilik
nasıl başa çıkıyorsun?