Eşim ve ailem arasında yaşam tarzından dolayı sürekli arada kalıyorum ne yapmalıyım?

Arkadaşlar merhaba. Benim eşim çekinik sessiz bir karakterdir. Asla saygısız değildir. Ama çok takıntılı bir insan onun yapısı gereği nasıl davrandığını ne söylemek istediğini ben biliyorum ancak ailem onun yasam tarzını bilmediği için her defasında aileme karşı en ufak seyleri ya açıklamak zorunda kalıyorum ya da eşimin yaptıklarını düzeltmek zorunda kalıyorum. Son olayda eşim babamla küçük bir sebepten dolayı tartıştı ve babam ona sinirle hadi ordan git dedi. Sonrasında babam eşimle konuşarak haklısın ben sinirle söyledim söylememem gerekiyor dedi. Eşimin aileside eşimi çok dolduruşa getiriyor seni kovdu kovulduğun yerde durma sana değer vermiyorlar sessiz kaldığın için üstüne çıkıyorlar gibi bunun üzerine eşim ben kesinle bir daha babanı affetmem onla aynı ortama bile gelmem diyip duruyor. Kesin ve kararlı konuşuyor o kadar çok yalvardım ki babamda haklısın dedi. Ama eşim kesinlikle kendisinden ödün vermiyor alttan almıyor. Ne yapmalıyım arada kaldım ve nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum.

Eşim ve ailem arasında yaşam tarzından dolayı sürekli arada kalıyorum ne yapmalıyım?