4 yıllık kiracısı var, kiracı 2.450 TL kira veriyor. Ev sahibi de ev kiraları yükseldiği için de evden çıkarmak istiyor. Anlaşamayınca da 200 bin TL para teklif ediyor evden çıkması için.

4 yıllık kiracısı var, kiracı 2.450 TL kira veriyor. Ev sahibi de ev kiraları yükseldiği için de evden çıkarmak istiyor. Anlaşamayınca da 200 bin TL para teklif ediyor evden çıkması için.

Ben çok kızgınım resmen aptal yerine koyuluyorum
Bir evcik var kirada kira bedeli geçen seneden beri 2100tl veriyor evin değeri 10bin tl iken. Beni aptal yerine koyuyor güya 4500 müş verebilir o da seneye #bisiktirolgit ya ayıp değilmi
Sizce napsam? 7den aşağı olmaz resmen aptallık yahu
Ev sahibi haklı şimdi. 2.450 lira kira %25 zamla 3062 lira yapıyor, bu zamanda 3000 lira kira çok az. Yani tamam 15-20 bin yapsın demiyorum ama evin değerinin altında kiraya vermeyi kimse istemez.
Yorumlara bakıyorum gerçekten acınası durumdalar. Bu nasıl samimiyetsizlik, zamlardan dolayi her soruyu devlete yikanlar ev kira zamlardan cinnet gecirenler gelmiş burada yok kanun değişsin bilmem ne. Niye değişsin abi siz firsatcilik yaparken iyi ama. Ulan ben olsam 5 milyonda verse cikmam.
Bence denemeyin ben taşıma ücreti verdim o kadar iyilik yaptıktan sonra kiracıya ama anlayışlı. olunmalı emekli. olsam çok sıkıntı olurdu, orta yolu bulun bela gelir bulur. saka diil bi işler.
Cevap
40Cevap
Çıkmazdım.
Eski kiracıların bazıları gerçekten çok yüzsüz. Sırf sözleşmesi var diye 100 veya 200 TL bir artış oluyor kirada her yıl neredeyse. Biraz düşünceli olmalı insan. Eminim ki çoğu kiracı ev sahibi olsaydı aynı şeyi yapardı. Günümüze göre bir güncelleme yapılabilir kontrata göre değil. Mesela 5000' e oturuyorsa diyor ki sözleşmeye göre %10 kira artışı olacak. E yahu %10'u ev sahibi versin sen adamın evini çık işgal etme. Çoğu ev sahibi de vicdansız. Tamam devir değişti paranın değeri yok ama 5000'den de 15.000 yapmazsın değil mi ama? Vicdanlı ve adaletli olmak lazım. Enlafsyona ve evin durumuna göre ayrıca da asgari ücretli kiracıysa, küçük şehirse ona göre bir zam oranı bir bütün halinde ortak anlaşmayla çözülmeli.
Nasıl 2 yıl bedava oturacak? şu an 2400 tl kirq ödüyor, 200 bin TL yi aldı, yeni tutacaği evin kirasi minimum 8 ila 10 bin yüzüme bakılmayan evler, biraz eli ayağı düzgün bir ev 15 ila 20 bin TL kirası, adam bir kira bir depozito bir de emlakçı kanalı ile veriyor, adamın verdigi para ev taşınma masrafı, kirq depozito ve emlakçı komisyonu ile zaten yarıya yakını gidecek, sonra bu para bittiğinde yüksek kiralı evin kirasını ödeyebilecek mi? Ama şimdi kontrati var senelik zammını yapar paşalar gibi oturur. En fazla dava konusu olur. Yani mantıklı değil
Aslında mantıklı gibi, iki yıl başka bir evde bedava oturur, parayi bankaya atar, altın hesabı olur, parası da katlanır, kira geliri 8000 olan evde oturup , kendi cebinden para ödemez, iki yıl misler gibi bedava oturur, diğer ev sahibinin verdiği parayı öder yeni ev sahibine,2450 lirası da iki yıl boyunca cebinde kalır, bu para da iki yılda 58.800 yapıyor, iki yıl boyunca bu parayı da vermemiş olacak lakin başka bir eve geçmek de masraflı şimdi, taşınma masrafı var, ha diyince de masrafsız ev bulunmuyor lakin bana saçma gelmedi, o kişilerin yerinde olsam kendime uygun ev bulsam, parayi da kabul eder çıkardım evlerinden, iki yıl kendi cebimden kira ödemem, üstelik 58.800 lira da cebimde kalır, çıkabilirim, sonuçta karşıdaki kişinin 4 yıllık kira parası 117,600 ve ev sahibi bana 200 bin vererek 82.400 lira fazla para vermiş oluyor, ev sahiplerini de anlamak lazım gelir bence, kontratı 4 yıl olarak niye uzun tutuyorlar ki.
Ev sahiplerinin bu denli davranması beni üzüyor maalesef. Ben de ev sahibiyim, paranın değil duanın daha çok iyi geldiğine inanıyorum. Hiç bir şekilde maddiyatı problem etmem. Fakat görüyorum ki, kiracılar da ev sahipleri de haklı durumda. Hiç bir önlem alınmıyor…
Simdi evsahibini bu duruma dusuren bir sistemde adletten bahsedilrbilir mi? Bu ev sahibi bi daha kiraya verirken 5 kere dusunecek diyevekki seneye laram pulola ak en iyisi ben 15 e degil 40a vereyim ki seneye de idare etsin normal olsun. Bu sefer de ev kiraları fırlıyor boyle işte. Ayaklar vaş başlar ayak olursa ortalik boyle birbirine girer
Çıkardım.. ev sahibi de haklı bence herşeye bir sürü zam gelirken evlerin %25 zam oranını geçmesin kanunu kabul edilebilir bir şey değil
10 TL kiralık ev bulsa 30 ay oturabilecek. Eğer yatırım yapmayı bilmiyorsa bu para erir ve 20 ay sonra atta yaparlar. 😁
Devletin kanunu %25 artışı söyledikten sonra fazlası yasa dışıdır. Burada böyle bir durum yok ama yine de pek çok ev sahibi uymuyor yasalara.
Ev sahipleri de havadan para ile zengin olmuyorlar ama her şeye zam gelirken onlar niye para verip emekle aldıkları evden kar saglamasinlar 3 bin baya az bir para
Bu kadar olaya rağmen hala yasa x
cikmamasi cok kötü
Kontrat uzun demek ki 200 bin den daha çok zarara girecek
Bence mantıklı, çıkmamı istiyorsan başka yerdeki kiramı da karsilayacaksin..
giderim iyi para valla bütün ev sahipleri böyle olsa keşke :D
yok artık ne hale geldi ülke
çıkarım tabi ki skjdhdskjf
Bunu duyan kiraci çıkmaz zaten iş pazarlığa gider 😅
Ben teklifi kabul ederdim dairemi yok artı parayla işimi görürdüm
Angara olunca aklıma gazino geldi kesin gazino açacak adam😃😃😃
İyi para yani her ev sahibi böyle düşünceli olsa keşke..
200 bin TL bu devirde bişey değil aslında adamın 2 yıllık kira parası çıkar belkide
Çıkmam. 200 bin ortalama 13 aylık ev kirası. daha da az olabilir. 13 ay sonra kiracının vereceği zamlı kira parası %25 üzerinden ortalama 3000-3500 arası olacak.. 200 bin hiç bir şey
Ultra lüks daireler hariç normal daire kiralarının ücreti asgari ücretin 3/1 i olmalı. onun üstü ve altı kabul edilebilir değil.
Ben olsam, başkasının hakkı olan o parayı almadan çıkarım
Iyiymis bizimki bin liraya oturuyo bedavaya cıkmıo zam istiyom bende
hep kiracılar korunuyor
Çıkmam. Sözleşme var. Yapmasaymış.
Trajikomik bi olay olmuş. Çıkardım herhlde 😁
çıkar annemlere yerleşirdim hahahah
Göbek bile atardım tabiki çıkardım;)
Çıkmazdım daha pahalıya patlar
Kârlı mi oluyor anlayamadım 🙄
Evin var mı derdin var demişler.
Parayı versin çıkarım
yazık valla ev sahibine.