İçimdekileri hep biriktirmişim, dertleşmeye ihtiyacım var diksksdk
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Evet oldu, çok dolu bi anıma gelmişti. İçimde ne varsa dökmüştüm, kendime dökmekte zorlandıklarımı bile.
Oldu evet. Sağolsun iyi insanlar ile karşılaştım ve onlar da seve seve dinlediler.
Evet oldu. Derdin nedir?
Çoook dertlerim var gfiifkf, hangi birini anlatayım
başla bir yerden gerisi de gelir ya da bana değil Allah'a anlat. Nasılsa O'nun kadar iyi anlayamam ve derman olamam
Ben de inançlı biriyim de insanın dert ortağına da ihtiyacı var bence, birilerine dertlerini anlatmak onun dertlerini dinlemek. Yıllardır bunu hiç yapmadım.
Ne kadar doğru düşünüyorum bilmiyorum.
Hem de birine derdimi anlatmam için güvenmem gerek. Art niyeti olmadığını hissetmem gerek.
Öyle de dile getirdikçe artıyor dertler. İçine gömüp susmak gerekiyor. Bende önceden anlatırdım derman bulma umuduyla. Sonradan fark ettim konuştukça bu dert havuzuna battığımı. Ne zaman ki sustum, söz etmedim derdimden azaldı dertlerim ya da gözümde o kadar da büyümedi. Zira bize şifa olan insan değil, imandır. Namazdan sonra secdeye kapanıp O'na ettiğimiz dualar, bahsettiğimiz sözler insanların bulduğu çarelerden çok daha ferahlatıcı. Tabi yine de sizin kararınız.
Müslüman bir kızın arkadaş niyetine de olsa sosyal medyadan başka erkeklerle takipleşmesi doğru mu? Müslüman bir erkek ondan hoşlandıysa ve bu sebepten dolayı ondan uzak duruyorsa doğru yapıyor mudur? Mesela ona evlenmek niyetini söylememesi doğru olan mıdır bu halde?
Her insan edebini ve mesafesini korumalı. Bunun yeri, zamanı ya da sebebi olmaz. Konuşmak, takipleşmek hep muhabbet gerektiren durumlar. En doğrusu uzak durmak ve Allah'tan hayırlısını istemek. Kul temennisinde ciddiyse zaten Allah ona istediğini nasip eder. Unutmayın için Allah için vazgeçtiklerimiz asla kaybettirmez.
Sen sosyal olarak kendini geliştirmiş birisin bence. Ben hayatım boyunca pasif biriydim. İçimden gelmiyor insanlarla sosyal olmak. Boş geliyor. Anlamsız geliyor. Bunu nasıl aşacağımı bilmiyorum.
Sosyal medyaya yakışıklıyım deyip fotoğrafımı koyup hiç çok like almadım mesela. Çevre yapmadım yani.
Sosyal olarak gelişmiş biri olmayınca kendimi eksik hissediyorum.
Genel olarak kendimi hep yetersiz hissediyorum ve onlaylanmaya karşı aşırı bir hassaslık var. Bu ben istemeden oluyor. Sanırım bu çekingen kişilik bozukluğu oluyor.
sanırım bu hep akran zorbalığı gördüğüm için ve babamla annemin beni bazen yeterince onaylamaması ve bazen koşulsuz sevmemesiyle ilgili.
Ben fen lisesi okudum ama o kadar da yüksek puanlı bir lise değildi. lisede genel olarak depresyondaydım. 85 le bitirebildim.
Benimle hemen hemen aynı seviyede olan birkaç arkadaşım tıp kazandı ama ben sınava çalışmadım. hemşirelik geliyordu gitmedim. ailem çok anlayışsızdı bazın bazı kitaplarım yoktu veya internet de yoktu.
3 sene okula gitmedim sonra anestezi okudum 2 yıllık bu sene bitti. kpssden de hiç çalışmadan 85 e yakın aldım belki atanırım.
şimdi ders çalışmak istiyorum bu sene olmasa bile atansam bile belki bu sene belki yeni sene tıp kazanırım
ama bir yandan da evlenmeye de ihtiyaç duyuyorum
evlenmişken zeki biriyle evlensem, imanlı, iyi biri.
anestezi teknikeri maaşıyla ne kadar layık olabilirim bilmiyorum
senin gibi biriyle nasıl evlenebilirim mesela korkuyorum nereden tanışabilirim.
ailem muhafazakar bile olsa köylü kökenli bile olsa mevlütlü düğünden anlıyorlar ama kızın ailesi normal düğün istese ne yapacağım müslümanca da olmaz.
ben de dindar yaşayanıyorum pek üzerimde hep bir kırgınlık yorgunluk
bu kadar şeyi nasıl başaracağım
bazen aklıma biran önce cenetti kazanmış olmak ve ölmek geliyor ama düşünüyorum benim de eşim olsa falan nasıl olacak ne yapacağım bilmiyorum.
cemaate falan mı girmek gerekiyor ama onlar da cemaati farza yakın mı görüyorlar cemaatin sözlerini dinlemek dışına çıkmamak gerek diye mi görüyorlar bilmiyorum
Öncelikle kendini tanımalısın. Kimsin sen sorusuna bir cevap aramalısın. Kendini nasıl nitelendirirsin, nasıl görürsün ve nasıl olmak istersin. Buradan başlarsak daha kolay görünür sana hayat. Ve nerede ne eksiğin olduğunu bilmen hatta kendince buna bir isim vermen de çok hoş. Çoğu insan inkardan öteye gidemez. İlk adım kabullenmektir. Ki sen bunu halletmişsin. Anladığım kadarıyla öz güven eksikliğin var ve güvenemiyorsun da insanlara kolayca. Bu yüzden dediğim gibi önce kendine yönelmeli ve tanımalısın
kendime yöneldim ve tanıdım kendimle çok zaman geçirdim. daha dindar olup daha çok para kazanmaya çalışmak dışında ne yapacağımı bilmiyorum
çevremden bir kızı görürsem yanına gidip evlenme niyetim var görüşme yapabilir miyiz mi diyim?
Kendini tanıdığında yalnızlığın o kadar da fena olmadığını anlayacaksın. Başarılıymışsın da hissettiğin ruhsal buhranlara rağmen. Eğer kimse seni yüreklendirmiyor, onaylamıyorsa -ki hayatın hiçbir anında insanlar sana güzel sözlerle gelmez- bunu yapmak sana düşer. Aynada kendini görünce gülümsemek, yorulduğunda kendine "yapabilirsin koçum, neler başardın" demek kendin için yapabileceğin küçük şeyler. 85'e yakın almışsın hem de çalışmadan. Çalışsan ve gerçekten kendini versen neler yaparsın Allah bilir. Ayrıca önce oturup düşün. Gerçekten ne istiyorsun? Sağlam, hayalini kurduğun bir meslekte çalışmak mı, imanını güçlendirmek ve ahirete odaklanmak mı, hayırlı bir eş bulup evlenmek mı? Hepsini birden de isteyebilirsin ama o zaman daha fazla çalışman gerekir.
Hayır yahu öyle olmaz pat diye. Sapık sanıp kaçarlar, ailene söyle evlenmeyi düşünüyorum vs diye. Onlar bulur sana göre birini. Kendimi tanıyorum diyorsun madem öyle söyle bana. Sen kimsin?
Ben tepelikteki bir tarlanın yamacında oturan ve rüzgarda esen ekinlerin sesini dinleyen yalnız bir insanım.
Yalnızlık Allah'a mahsustur. Ben bir sosyal canlıyım. En azından benden daha sosyal olması doğal olarak daha fazla olan bir dişinin beni iki sihirli cümlesiyle rahatlatmasına ihtiyacım var.
Ne yapayım ders çalışayım mı? Anestezi teknikeri olsam evlensem (annemgil bana sosyal medyadan erkeklerle takipleşmeyen kızı nereden bulacak bilmiyorum xddislsdjdkdl)
sonra tıp kazansam sence eşim beni okutur mu?
evlenmeye ihtiyacım var derken biraz daha anlaşılmaya ihtiyacım var
Depresyon beni yiyip bitiriyorken bunları nasıl başaracağım
Allah'ım sen beni rahatlat yarabbim diodkdnckdkd
Neyse en azından şu erkeklerle takipleşen kızdan tamamen vazgeçme kararım kesinleşti çok sağ ol didldmmdkdodl
Keşke yakışıklı olsaydım, annemle teyzem bana yakışıklı diyor ama ben inanmıyorum. sanmıyorum pek yakışıklı değilim
hiç bari boyum uzun ama Allah'ım bana yakışıklılık verseydi şimdibu derdim de olmazdı dindar kızları daha çabuk bulurdum o zaman jxkdkdk
neyse
Aga senin işin de uzun neyse ben kaçıyorum. Allah yardımcın olsun. Hem dediğim gibi kuldan ziyade Allah yardımcı olur. Bizi en iyi o bilir. Hem yanılmıyorsam yaş fark etmeksizin her medrese öğrenci kabul ediyor
Yarabbeş alemin çocuk sen sapık mısıın dindar kız arıyorum falan deme bari. İnsan bu kadar şeffaf olmamalı. Hem kendini tanıyan biri sever de. Az daha yakışıklı olaydım vs demez. Kaşınla gözünle, boyunla kimseyi tavlamayszsın. Kendini geliştir, öğrenebildiğin kadar şey öğren kafi. Orada burada kız aramayı da bırak 🤦♀️ Her insanın nasibinde biri vardır Allah karşına zamanı geldiğinde çıkarır
niye kaçıyorsun aga
sen şu polygot, hafız isteyen kız mısın 😄
Medresede ne yapacağım?
Riyazsalihin okusam, bir de ilmihal okusam yeter daha fazlasına gerek var mı bilmiyorum
yoksa aga maga sen başka kız mısın dkdkdmdn
eyw eyw sın değil mi yanlış tahmin etmedim
Medreselerde kız mı buluyorlar 😄
Oha sen kimsin lan rezil olduk kapa kapa ünlü de değilim ki nereden tanıdın yahu
Kız aramıyorum ki şaka yapıyorum Allah allah. şakaya vuruyorum. Kızlar hiç mi yakışıklı olsun istemiyor ki anlamadım. Hakkatten öyleyse yuppi dislmdndndkm
İyi geceler Allah rahatlık versin. 😂
Nereden anladın yahu onu de hele. Hem sen kimsin Rus mafyası mı? Hani gidiyordun ne oldu?
Yalnızım yahu 1 hafta dayanabildim. hiç arkadaşım yok. Sıkıntıdan geberiyorum. Ne var anlamada. Senden başka kız mı var sitede böyle XD
Ohooh hemde kaç tane var 🙂🔫 neyse ben gidiyorum hayırlı günler
Yok ben senden başka erkeklerle takipleşmeyen, böyle yorumlar yazan görmedim. önceki hesaplarımda sorularıma gizli gelen de mi sendin?
Fantastik/Bilim kurugu diye sorduğum soruya gelen sen miydin?
Yoo var takip listem onlarla dolu. İyi ki gaşımı değiştirdim. Yoksa belli olacaktı +45 diye hehehe bilmiyorum oladabilir olmayadabilir. Hem kaç tane hesabın nereden bileyim ne çıkarsa cevap veriyoz işte
🙂🔫
Of Allah'ım sen bana sabır ver.
Bir tane derdim var öteki tarafta eşim olacak biriyle evlendir beni Allahım. bir derdim bu tabi.
İçimi de ferahlat
Bu arada sen de tam evlenilecek kızsın ha
Polygot molygot hafız yazmasan içimizde bir umut olacak da 😂😂
Neyse Allah sahibine bağışlasın
İyi geceler, Allah rahatlık versin.
Kendinize iyi bakınız efendim.
Ben de artık hayatıma bakayım.
😮💨
E tamam da benim gizli profilimdeki soruma 10 saat sonra mesela cevap yazan olunca insan bir işkilleniyor yani. burada biri var o da olabilir diye düşündüm de. o olmasın. beni rahatsız etmesin.
Amin, hayırlı geceler
Senden başka senin gibi yorum yapan yok. senin ayrı bir yorum yapış şeklin var 😂
Be adam ben gizli dedektörü müyüm ne bileyim sen misin değil misin neyse zaten bi daha dikkat edicem yazmıcam böyle şeylere bananeyse milletin derdinden otur köşeye sanane yani neyse dellendim ben yine 🤦♂️
Derdimi çözmedin ama 😞
Birazcık morale ihtiyacım var. Tavsiyelerin olursa yine yaz.
Kendimi çok kötü hissediyorum.
gizli derken hesap gizli, gizli soru değil akıllım
soruyu stalklıyor biri
Senin derdinin dermanı Allah. Hem kula dert anlatılır mı hiç? Dua et bol bol ne diyim ki daha. Zaten kendime mecalim yok başkasına nasıl iyi geliyim. Amaan işimiz gücümüz yok bide soru stalklucaz neyse son kez inş. Ben gidiyorum ve sonuncuya hg dedim.
o zaman başkasıymış ne diyim
önceden beri stalklayan biri vardı çünkü sorularıma hep geliyordu.
Tıp okumaya değer mi sence bu yaştan sonra?
Eğer hayalin tıp okumak ve doktor olmaksa okunur. Ama popüler, yüksek maaşlı ve prestijli diye okusam mı diyorsan ne gerek var?
Ben daha çok laboratuvar bölümleri istiyorum, patoloji, tıbbi mikrobiyoloji, tıbbi biyokimya.
Hem Doktor olmak istiyorum ama en büyük endişem ailemi rahat ettiremezsem diye korktuğumdan 😬
Ben mi abartıyorum bilmiyorum
Anestezi teknikerliği yaparken başka işler de mi yapsam diye düşünüyorum bir de.
2 yıllık IT okuyup onu 4 yıllığa tamamlasam açıktan yazılımda kendimi geliştirsem oradan da para kazanabilirim belki
Moleküler biyoloji ve genetik bölümü de var. Son zamanlarda o da hayli revaçta. Aile için okunmaz ama. Gerçekten ben istiyorum ya da hayalimdi diyerek okunur. Ama 6 yıl bide.. Çekilir çile değil yani. Hobine, 10 yıl bile sürse yapacağın şeye odaklan. Yazılım olur, biyoloji olur, eczacılık olur fark etmez
Nasıl iyi bir koca adayı olunur 😂 Ben kız olmadığımdan tam bilmiyorum şimdi 😂
Şartlar neler 😂😂
Sen neler yapıyorsun dertlerin neler 😂
jdkdkddk
aile dediğim yani eşim çocuğum
Yarabbel alemin 🤦♂️ ben ne diyorum sen ne diyorsun. Kendine sorman gereken ilk soru "bir müslüman nasıl olmalı" ya da "erdemli bir insan nasıl olur" gibi şeyler. Böyle laubali cevap vereceksen sil gitsin görüşümü
Kesinlikle görücü usülü mü olmalı? Böyle bir kural var mı?
Bazı meselelerde kesin sınırların olduğuna emin değilim.
İçimde iman var, biraz da iyi kalpliyim. Başka fazla bir özelliğim yok.
İyi bir müslüman değilim farkındayım. Kendimi zayıf hissediyorum. Sanırım tembelim.
Elimden tutacak insanlara ihtiyacım var. Ve kendimi zorlamaya ihtiyacım var ama çok zor geliyor bana. 40 fırın ekmek yemem lazım daha.
Her neyse.
Sana da umutsuzluğumu bulaştırmayayım.
İyi günler.
İyi de bende din alimi değilim. Benim dediklerim kendi fikrim. Ne Kuran'ı hatmettim, ne ezberledim. Bütün hadisleri bilmiyorum bile. Yani benim dediğime göre hareket etmeyin. Sadece bildiğim kadarıyla sevgili, flört vs dinen doğru değil. Evli olmadığı sürece karşı cins sana namahrem oluyor. Görücü usulü de bildiğim kadarıyla islami usüllere uygun. Ayrıca iyi kalpliyim deme kalpleri yalnızca Allah bilir. Hem madem yeterli bilgim yok diyorsan daha çok dinle ilgilen. Her namazı kılmaya, her gün düzenli Kuran okumaya çalış. Naşit dinle için sıkıldığında. Sureler ezberle, meallerine bak. Tefsir ve fıkıh hakkında daha çok şey öğren. Yani yapabileceğin bir dünya şey var. Hem kimse bu dünyaya geldiğinde güçlü değildi. Zayıf, bilgisiz birer bebektik. Zamanla büyüdük, güçlendik. Kırıldık ve iyileştik. Ümitsizlik şeytandandır, ona yenilme kafi. Yavaş yavaş yersin yahu sende sanki 40 fırın ekmeği aynı anda yemek zorundasın. Ayrıca karamsarlık bulaşıcıdır, umutsuzluk değil
Evet oldu
Olmuştu
Gerçek biru çıkmadiki hiç