Kadınlar
Erkekler
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Bence kişiye göre değişir bu. yani ev işi de öyle kolay değil. bir yandan yemek yapmak bir yandan temizlik yapmak bir yandan da çocuklar varsa onlara bakmak. yani işe göre de değişir şimdi. bazıları mesela yöneticidir genel de hareket etmez ya da masa başı çalışır ama ev işi öyle değil sürekli hareket halinde olur kadın. ev büyükse bir de zor olabilir. yine de tabi Evde olan kadın ve çalışan erkek arasındaki yorgunluk düzeyi, birçok farklı faktöre bağlıdır ve genelleme yapmak doğru olmaz. Evde olan kadın ve çalışan erkek, farklı sorumluluklara ve günlük yaşantılara sahip olabilir, bu nedenle yorgunluk düzeyleri değişebilir. Evde olan kadınlar, ev işleri, çocuk bakımı ve diğer ev içi sorumluluklar nedeniyle oldukça yoğun bir tempoya sahip olur, ayrıca alışveriş yapmak gibi birçok işle uğraşabilirler. Evde olan kadınlar, bazı durumlarda aynı anda iş ve ev işleri ile ilgilenmek zorunda kalabilirler. yorgunluk düzeyi kişisel tercihler, yaşam tarzı ve aile dinamiği gibi birçok faktöre bağlıdır. Aynı evde yaşayan çiftlerin görevleri ve sorumlulukları arasında bir denge kurarak birbirlerine destek olmaları ve işleri paylaşmaları önemlidir. Eşit ve adil bir şekilde sorumlulukları paylaşmak, her iki tarafın da yorgunluk düzeyini dengelemeye yardımcı olabilir. evde olan kadın ve çalışan erkek arasındaki yorgunluk düzeyi, bireysel yaşam koşulları ve tercihlerine bağlı olarak değişebilir. Sağlıklı ve mutlu bir ilişki için iletişim, anlayış ve dayanışma önemlidir.
İkisi de bence benim babam boyacı reklamlara evlere falan gidiyor dizi filmi bıraktı filmden çağırılırsa belki gider 😄 annem ev hanımı bana da bakıyor 21 seneden beri benim bir problemim yok ama işte bazen yardıma ihtiyaç duyuyorum 😄
Tabiki erkek sebebi basit kadının evde dinlenme şansı var ama erkeğin yok o kadar saat çalışmak daha zor tabi iş sektörüne göre de değişiklik gösterir benim gibi ağır sanayii sektöründe kadının hiç şansı yok
Ya cidden mi bütün eve tıkalı kalan sadece çocuklarla ilgilenmek her gün aynı temizliği yapmak yapmadığında laf sokanlar hastalandığında hastalığını fark etmemeleri yemeğinin sıcak şekilde düzenli olarak önüne konması çarşafın yastığının temiz olması bulamadığın seyi sana şıp diye bulup getirmesi çocuklarla surkeli olarak ilgilenmesi ve bundna bı karşılık beklememesi verilen parayı sadece ev eksikelrkne harcaması tabi fazlasını istedimi kavga çıktığında yine idare etmeye çalışması tabi canım erkeğin işi daha zor yapmayın ya şimdi bana istisnali kadinalrdan bahsetmeyin onlar ayrıbir durum ama ev hanımı dediğiniz profil tam da böyle
Valla böyle bir duruma düşmek eş seçimiyle alakalı evlilik tek bir tarafa yüklenmek değildir hayatı paylaşmaktır her iki tarafta ayrıca birbirini taktir etmeli kadın yemeği kötü yapsa da eline sağlık demek erkek işten gelince güler yüzlü kapıda karşılanmak bunlar küçük şeyler ama mutluluk detayda gizli bence
Zorla evlendirilen o kdr kadini napcaz?
Allah yardımcısı olsun onların omların durumu çok zor
Amin
Staj zamanı hışırım çıkıyordu. Gece ya uyanamazsam psikolojisi ile iki. üç saat zoraki gözüme uyku giriyordu. Dönüşte otobüste uyuyordum. Eve gelince de bir şeyler yeyip direkt kendimi yatağa atıyor idim. Çalışmak yorucu ama ev işi de yorucu. Hele ki bir de çocuk varsa kadın toplar, çocuklar dağıtır. Yazın yemek, ütü yapmak o sıcağa bunaltıcı. En azından devlet kurumlarında (Okulda vardı en azından.) klima var.
Cevap
32Cevap
Erkeğin mesai bitimi var, ev hanımının yok. Kadın evde yaptığı onca işin üstüne erkekle birlikte yaptıkları çocuğa gece uykusuz kalarak bakarken erkek fosur fosur uyur. Erkeğin hafta sonu tatili, bayram tatili, senelik izni vardır, kadının yoktur, o günlerde daha da çok çalışır. Buna ek, bayramlarda erkeğin ailesinin evine gidip yardımcı olması beklenir, orada da iş yapar, erkek tatil yaparken.. Erkek çalıştığı işin karşılığını maddi olarak alır ama kadının yaptığı işin karşılığı yoktur. Yeri geldiğinde "ekmek getiren benim" olur.. Erkek günü geldiğinde emekli olur, kadın?
Yani senin etinden, sütünden faydalanılır ama tüm bunların üstüne "ağır işleri" erkekler yaptığı için erkeklere ekstra saygı duyman gerektiğini söyleyebilecek küstahlığa bile sahip olurlar. Neden böyle diye bile sorgulamadan.. Kadının yaptığı işi küçümserler.
Emeğinin karşılığını alamamak en yorucusu, zoru olsa gerek.. Bunların da gayet farkındalar aslında, uyanmak lazım artık.
Çalışan erkekler yorulurlar.
Evde çalışan kadın kafasına göre çalışır
İster oturup beş dk çay içer ister perdesini yıkar cam siler isterse halı koltuk siler kafasına göre takılır
Çocuklarla oturup kavga eder belki ev işlerinde zorlanır vs vs çok zor bişe kolay değil ama bir başına buyrukluk vardır ve işin ağırlığı özel iş yerinde çalışan erkeğinki kadar olmaz.
Erkeklerin akşama kadar uğraştıkları insanlar (insanla uğraşmak kadar zor bişe yoktur) emin olun taş taşımaktan daha zordur. Patronla ayrı sefle ayrı müdür ile ayrı müşterilerle ayrı ayrı uğraşır durursun. Ben santiyedeyim akşama kadar 4 litre su bitiyor sanırım içtiğim çayı saymıyorum. Evde çalışan bir kadınla bir olur mu? Üzerimdeki kiyafetler terlemekten kısa sürede eskiyor. İşçi ayrı mühendis ayrı müdür ayrı hepsi ayrı dert iş daha da ayri dert birde idare kısmı var yani saysan binlercesi vardır. Bunu çalışan kadınlar daha iyi bilirler
Sor kendilerine ev işi mi kolay çalışmak mi
Amerika Chicago Üniversitesi’nden bir grup bilim adamı stres yaşadığınızı hissettiğinizden 10 dakika öncesindeki durumunuzu yazmanızı istiyor. Örneğin;bu bir sunum, sınav ya da iş görüşmesi olabilir. Korkularınızı not ederek onların üstesinden gelmeniz endişenizi ve stresinizi azaltıyor. Araştırmalar matematik sınavına girecek olan öğrenciler üzerinde yapıldı. Sınavdan 10 dakika önce ne kadar stresli olduklarını bir yere not eden öğrencilerin diğerlerinden çok daha iyi sonuçlar elde ettiği görüldü.
Ayrıca yapılan başka bir araştırma ise ev işi yapmaya başlamadan önce kadınların hissettiği stres seviyesi ofis işinde çalışanlardan birkaç kat daha fazla.
100’den fazla erkek ve kadın üzerinde yapılan bu araştırmada ise evi geçindiren kişilerin ev işini yapanlara oranla daha yüksek kan basıncı olduğu görüldü.
Tüm gününü evde geçiren kadınların her gün aynı işi yapmasıyla ofisteki monoton işlerin eşit olmadığı böylelikle ortaya çıkıyor. Çoğumuz ev hanımlarının stresinin ve sıkıntısının daha az olduğunu düşünürüz. Öyleyse siz de kendinizi deneyin ve görün… Tatil gününüzde evde eşinizin yaptığı tüm işleri yapmayı deneyin. Kahvaltı sofrasını hazırlamak, en fazla 20 dk. Sonra tekrar toplamak, bulaşıkları yıkamak, dağınıklıkları toplamak, önceki gün yıkanan çamaşırları katlamak, dolaplara yerleştirmek, makineye yeniden çamaşır atmak, yıkandıktan sonra çamaşırlığa sermekle işe başlayın…. Bu listeye daha onlarca madde de eklenebilir.
bende katılmıyorum Türkiye deki kadınlar daha çok hizmetçi olarak kullanılıyor
Soylermisniz Türkiye de ev hanımı ben yapamıyorum birgün de su eve bı yardımcı getrsem silse şu evi deme lüksüne sahip ben soyliyim hiç yok sen neye varsın derler kaç kadın su gün beni şuraya gotururmusun deyip istediği yere götürdü dur onu da soyliyim hiç yok çünkü o Zamn da gidince nolucak evde oturalım daha iyi derler etrafımda istisnasız aynı şeyleri duyuyorum
@nihall7878 sen biraz on yargılı bakıyorsun gibi
Emin ol durumu uygun olan insanlar yaparlar. Kim mali durumu uygunken eşinin yorulmasjni isterki. On kişiden bir kişinin evinde yardımcı var benim tanıdığım.
Seninle görüşlerimiz uyuşmuyor. Bana ev hanimligi kısmını kucultuyormusum gibi davranma. Bence çok zor bişe. Ama dışarda çalışmayla bir tutulamaz
@nihall7878 sen onlerine arastirma bile koymussun adam hala itiraz ediyor. Merhaba turkiye
@Isimsizx0000 gel benim gibi çalış göreyim evmi zor disarimi. O araştırma ABD ye göre olabilir.
Yine söylüyorum ev hanimligi çok zor bir iş ama bizim gibi çalışan insanların işleri ile bir tutulma ihtimali yok
Evet iste sen birde turkiyeyi dusun. Hanzolarin pisliklerin daha fazla oldugu igrenc insanlarin cok oldugu bir ulke. burada herkes kadina karisiyor. Surekli psikolojik siddet var. Erkek gelir emirler yagdirir hic bsy begenmez surekli elestirir agresiflesir. Bunun cocugu var, kendi ailesi var onun ailesi var. Hepsi karisiyor hepsi baski yapiyor. Kadin erkenden kalkar isini yapar ama o orada bitmez. Erkek eve gelir o isler devam eder cocuklari eve gelir o isler devam eder misafir gelir yine kadin ugrasir. Genelde turkiyede zaten cocuklar babalari ile anlasamazlar anne hep aralarinda kalir. Butun derdi sIKIntiyi o cekiyor. Cogu adam iki kurus da vermiyor. Ama ev alisverisini kadin yapiyor? Nasil yetistirecek? Adamin egosu saygisizligi cekilmez. Bu ulkede ondan cok var. Evlenmeseydi o zmn demeyin. Zorla evlendirilen hala o kdr cok kadin var ki. Ayrilamiyor da. Psikolojik olarak kadinin isi cok daha zor
@Isimsizx0000 ben bunlar olmuyor demiyorum
ya da bunlar az deniyorum
Ama insanların çalıştıkları iş yerleri iş şartlari vs çok başka
Bak sana kısa bişe anlatayım ekmek parası mevzunu
Bir boyacida calisiyoruz 19 yaşındayım yeni yapılmış bina boyuyoruz tehlikesini işin zorluğunu ağırlığını filan geçtim bir tane tavamiz vardı 32 cm çaplı büyük alüminyum tava binanın önünde bir çeşme vardı o çeşmede bulaşık deterjanı olursa yıkardim olmazsa kum ile yıkardim tek çeşit yemek yapılırdı öğlen yemeği yerdik 6 kişi bir tavadan öylece devam ederdik. Sadece dinlenme saatimiz ve yemek böyleydi ve yirmi yıl geçti insanların çalışma şartlarında çok fazla bir değişiklik yok. Gel seni götüreyim sanayiye bir gör ne sartlardalar ne gibi psikolojik baskı ve sorunlarla basbasalar anlatmakla bitmez destan yazılır beş sene bekar yasadin ben kendi evimde kendi evime de baktım tabi bir ev hanımı olamam ama gerekirse hepsini rahatlıkla yapabilirim. Monotonlugunun stresimi :) güldürmeyin insanları iş yerinde patronununuz burnunuzun dibinde olsunda görün stresi. Şef müdür genel müdür ayrı ayrı çağırdın egolarını görün ondan sonra göreyim ev işi monontonougunun stresini
Bence kadınlar daha çok yoruluyor.
Biz işten geldikten sonra dinlenebiliyoruz
Sizin mesai bitimi diye bir şey yok.
Tek yaşıyorum ben kendime yetemiyorum.
Siz koca ailenin düzenini sağlıyorsunuz.
Ev düzenini sağlamak hiç kolay değil.
Ha şunu bileydiniz 😀
Çok fazla şey biliyorum dinlemek ister misin 😀
Kişiden kişiye değişir bu ev işi basite alınacak bir şey değil bu bir kesin ama çalışan erkeklerin işide kolay değil
Çocuk varsa kadın çocuk yoksa erkek çünkü ev hanımı istediği zaman dinlenme hakkına sahip olabiliyor hastayken vs
Erkeğin yaptığı işe bağlı masa başında ise iş olarak bile görmem onu 😃
sanki ev hanımı kadın kalmışda böyle boş boş konuşuyorsunuz tabiki erkek daha çok yoruluyor kadında yoruluyor hakkının yenmemesi lazım ama ev hanımı kadın diye bir şey yok artık erkekler ev işlerinde her şeyde eşlerine yardım ediyorda siz o tiplerle beraber olmuyorsunuz sizi aşşağılayan ezen ne tip varsa gidip onlarla evleniyorsunuz
Her ikiside yorulur/yoruluyor.
Çocuk bakan kadın bence çok daha fazla yorulur. Kendine vakit ayırması çok zor.
Tabi ki erkekler 😃 bu ev işleri çok abartılıyor gerçekten
Erkeğin mesleğine bağlı bence ama en hanımı her türlü çok yoruluyor.
Kişiye göre değişir her iki taraf da yoruluyor olabilir sonuçta.
Kadının mesaisi yok uyuyana kadar çalışıyor Allah yardımcıları olsun
Kadının bitmek bilmeyen hep işi vardır. Yemek, bulaşık, çamaşır, temizlik, alışveriş 🛒 gıda. Etrafı toparlamak, kıyafetleri ütülemek hazırlamak vb… bitmeyen hep işi vardır. Bu çok yorucudur.
Çalışan erkekler. Ne de olsa evdeki kadının başında şu iş şu kadar yapılacak diyen yok. Kendi planını yapar olmazsa ertesi gün devam eder.
Kadinlar o erkegin nazini da cekiyor. Ha bide o erkegin ailesini. Kendi ailesi de cadi bir aile ise onu da cekiyor cocugu da cekiyor ohoo
Erkek eve geliyor emir yagdiriyor kadinin yaptigi isi begenmiyor. Hangisi daha zor sence?
Erkekten emir alacak kadar kendini kucultursen şikayet etme bunu sen secmissindir
@Engineer922 sen neden yanlis anladin ki? Emir alir demedim erkek emir verir dedim. Ayrica o kadar zorla evlendirilen insan var. Ayrilamiyorlar cunku ya korku icindeler ya da parasizlar. Hic dusunemiyorsunuz dimi burnunuzun ucu ne goruyorsa o
senin için söylemedim genel söyledim. Ne olursa olsun kadın kendini o duruma düşürmemeli
Ev işinin fazla yoracağını düşünmüyorum Tabii kendine göre zor yanları olmakta ama dışarıda başkasının kapısında çalışmak her zaman zordur
Evde göd büyütüp yatan ablalar daha yoruluyordur asgıw
Kadınlar birden fazla işi yapar.
Erkekler işyerinde ne görev veriliyorsa onu.
Mesai çıkışı dinlenen erkekler ve 7/24 herşeyle ilgilenmesi gereken kızlar. Bence cevap belli
Erkek yorulur bence ama işe göre değişir tabi
Herkes dışarıda kendi yaptığı işe göre konuşuyor. Benim işim ağır. O yüzden erkekler
Ayrıma bak be :D şabanın filmini çevirsinler bunu tartışanlar :D
Ne kadar olursa olsun dışarda çalışana zordur, elin kahrını çekiyorlar sonuçta.
kadinlar tabi.. net 👌🏻birde yetmiyormuş gibi işten gelen kocasini çekiyorlar pehh
Kadınlar daha çok yoruluyor. Bir gün evde bütün ev işlerini yapsınlar da görsünler 😅
İş farkına göre değişir, insanı yoran işten ziyade sistemsizliktir.
Erkek ağır işlerde elalemin emri altında her türlü insanla çalışır gece gündüz
Kadın evde kendi işinin patronu istediği zaman istediği gibi çalışır
Çocuk varsa evde olan kadın daha çok yoruluyor.
Ev daha çok yoruyor. Eger bir sistemi yoksa
Ev işi çok yorar
KAdınların işi daha zor.
Ev kadınlığı bir iş değildir. Çalışan insanlar da aynısını yapıyor evde.
Erkekler sadece bedenen yoruluyor. Ancak bayanlar hem bedenen hem de ruhen yoruluyor. Yemek, temizlik yap, çocuklara bak, onların eğitimi sonra eş gelsin onu memnun etmeye çalış.
Hangisi daha çok iş yaparsa, bazısı sadece iş yapmış gibi görünür
aileden aileye göre değişir
kadınlar bence
Her ikiside
Erkekler
Kadının işi bitmiyor
Çocuklu bir aileyse elbette kadınlar
İkisi de eşit
Çalışan erkeğin beli bükülüyor
Çocuk da varsa kadın
Normal şartlarda evde kadın daha çok yorulur
Ikisindede yük ayrı diyelim bencillik olmasın